Kim Eriksson går mot sin bästa säsong som kusk, men tvingas avsluta den i gips. Det sedan han fått en fraktur i handen.

Kim Eriksson är med lite mer än tolv miljoner kronor inkört i år, för närvarande landets tionde vinstrikaste kusk i år. Ett ”all time high” för Eriksson – men de närmaste veckorna tvingas han att stå vid sidan.

Det sedan han råkat ut för en olycka i stallet under tisdagen; Kim blev knuffad av en ettåring, tappade balansen och med en fraktur i högerhanden som följd.

– Ja, det kommer att innebära tre veckors konvalescens då jag helt tvingas avstå löpkörning, säger Kim Eriksson till Mantorpstravets hemsida.

Kim Eriksson, som redan blivit champion i Karlshamn och Vaggeryd i år, har ändå bra möjligheter att ta hem championatet på hemmabanan Mantorp. Han leder med tre segrar före Claes Svensson inför måndagens finaldag. (Foto: ALN).