På julafton är det fem veckor kvar till Prix d’Amérique. Då avgörs på Vincennes Prix Tenor den Baune. Här kan Readly Express säkra sin plats till den sista söndagen i januari.

Travsporten vilar inte i Paris för att det är jul. Vincennes tävlar hela julen (och nyåret också) och sedan Prix Tenor de Baune sedan två år tillbaka avgörs fem veckor före Prix d’Amérique, infaller loppet i år på självaste julafton.

Vinnaren av Prix Tenor de Baune, som körs för femåringarna, och Critérium Continental som samma dag körs för fyraåringarna, får som bekant en direkt-biljett till Prix d’Amérique.

Svenska trav-fans får med andra ord hålla ett öga riktat mot Frankrike även på julafton; en av hästarna som siktas mot Prix Tenor de Baune är PdA-hoppet Readly Express.

– Det är Prix Tenor de Baune som är det första målet i vinter. Sedan vet jag inte hur Timo tänker göra efter det. Det är det loppet som de snackat om hela tiden i alla fall men sedan kan ju saker ändras också. Readly Express tränar på som vanligt, säger Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall till Kanal 75.

Readly Express gjorde sin senaste start vid seger i SM på Åby i mitten av oktober. Hästen står med tolv raka segrar och är obesegrad i sina fem starter i år.

Blir det en start på julafton i Paris, så lär tufft motstånd förstås vänta. Till loppet väntas också Twister Bi att komma. Jerry Riordans superstjärna som haft en succésäsong och senast vann VM-loppet i USA. I loppet lär också Sébastien Guarato-tränade Carat Williams dyka upp; hästen som i Frankrike kanske ses som utmanare nummer ett till Bold Eagle i Prix d’Amérique.

Det stora fyraåringsloppet Critérium Continental, som alltså körs samma dag, såg Treasure Kronos vinna förra året och Tumble Dust för tre år sedan. Loppet kan få en svensk kanon även i år, Rajesh Face är preliminärt anmäld till loppet. (Foton: ALN).