Den danska travsporten har det kämpigt, men nu kan man vädra morgonluft sedan EU godkänt ett förslag som säkerställer sportens närmaste fem år.

Minskade prispengar och nedlagda travbanor har varit realiteten i dansk travsport de senaste åren, men på tisdagen kom ett positivt besked som säkrar trav- och galoppsporten de kommande fem åren.

Det var det danska Folketinget som förra året arbetade fram en bidragsmodell för sportens överlevnad och nu har också EU-kommissionen godkänt modellen som innebär 76,2 miljoner danska kronor om året i tillskott de närmaste fem åren.

– Jag är riktigt glad för att det här äntligen går igenom. Det är en glädjens dag att få undanröjt de här osäkerhets-momenten vilka förelåg innan EU-kommissionens godkännande, säger det danska förbundets direktör Henrik Friis till Dansk Hästväddelöb.