V64 Axevalla

Omgången:  Axevalla heter kvällens V64-bana och vi får klara oss utan jackpot ikväll. Det råder uppehållsväder och det borde vara hyggliga förutsättningar för trav på Axevalla-banan. Det finns fler vettiga favoriter i omgången. Jag väljer att gå på två av dessa som bör vara bäst i respektive lopp och sedan hoppas jag få träff med ett par fina skrällar i loppen där jag garderar på. Jag gör ett ”något” mindre system.

Spikarna: 13 Bouncing Ball O.O i V64-4 samt 6 Tudor Kronos i V64-5.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

Alla startande (3-9)
2,4,6,7,8 (5-1)
2,5,6,9 (11-4)
13 Bouncing Ball O.O. (3-6)
6 Tudor Kronos (9-2)
3,4,6,7,8,9,10 (2-1)

9x5x4x1x1x7 = 1260 rader

DD-förslag: 6 – 4 x 1000 kr

Spela på trav till fasta odds hos Unibet! Klicka här.

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 3 B: 9-5-2-7-8-1-4-6

Spetsanalys:  Tre hästar på startvolten. Gecho fungerar bra i spets men har varit ifrån länge och Dalborg är tydlig med att Bear Amarante ska ha ett rygglopp. Kvar är då Samiswhoiam som borde gynnas av spets och köras dit.

Loppanalys: Ett profillöst lopp där starke spetsfavoriten 3 Samiswhoiam borde ha hygglig chans från spets. Svanstedts springare är stark men har mycket knepig aktion och senast vågade Rickard inte köra på sin häst i sista sväng. Gick sedan bra upploppet ner och var knappast helt trött i mål. Borde gynnas kraftigt av att själv få bestämma tempot i tät och det behöver inte vara fel att chansa på den här spetsfavoriten. Är dock så pass svår i aktionen att jag väljer att gardera. Dessutom skor runt om nu och det kanske inte passar så bra då hästen har så speciell aktion. Segern är tagen just från spets men även då var det i märklig stil.

Öppet bakom men 9 Xanthis Amber kan spurta ner alla. Avslutade 12,8 sista 800 m näst senast och var fullt godkänd. Startgalopperade från spingsppår senast så det oroar något.

5 Arnie Dream har sina problem och får dålig kontinuitet i startandet. Hängde med senast och såg rätt bra ut över mål och kan vara på gång.

2 Bear Amarante ska smygas i ryggar och bör få en fin resa. Kan avsluta bra om travet stämmer.

Jag försöker få in storskrällen här då jag inte litar på de bästa hästarna och jag tar med alla.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 2 B: 7-8-6-4 C: 5-1-3

Spetsanalys: Tequador W.F. med Jepson mot spets med bara två hästar på startvolten.

Loppanalys: Det här loppet påminner lite om V64-1. En stark häst med tveksam aktion som har bra chans från spets. 2 Tequador W.F. har nog ännu bättre chans från spets än min tipsetta i V64-1 men han blir också mycket hårt betrodd. Senast galopperade han utvändigt ledaren men kom tillbaka  travandes i tredjespår och visade prov på mycket fin styrka. Spets nu måste passa perfekt då han borde fungera förbättrat där och Jepson upp är klara plus. Möjligt att han bara vinner från spets men en storfavorit med sådan märklig och svår aktion är inget jag vill gå på. Det finns chans/risk för strul även om Calle hjälper till. Jag garderar då det är bra rens bakom. Väl medveten om att favoriten bör vinna om han fungerar någorlunda.

7 Lord L.S. har fått två lopp i kroppen i ny regi och är og lite på gång. Inte så pjåkig häst och tidig vid gardering.

8 Dalforno travade till stor del utvändigt ledaren senast och höll hyggligt. Har rätt bra kunnande för ett lopp som detta. Har hygglig styrka.

6 Falcao Boko fick inte riktigt fritt i tid senast. Bör greja en framskjuten placering. 4 Unbalanched får Stefan upp och gick bra senast Stefan körde.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 2-9-6-5 B: 11-4-7-8 C: 1-10-3

Spetsanalys: Simb Ratita är riktigt rask. Sedan får vi se hur upplägget blir. Körs i tät eller så kan det bli Gun Palema till spets efter en bit även om den inte laddas så tufft första biten.

Loppanalys: Ett stolopp och stall Palema har två bidrag som båda måste vara tidiga bud. Själv säger de att chanserna är likvärdiga men jag inbillar mig att 2 Gun Palema har den bästa chansen av de två. Hon höll farten bra senast efter en dryg inledning fram till utvändigt ledaren. Fick se sig besgrad av Poem In Motion och Hipster och det var en positiv insats. Har läget nu och det kan bli spets. Får hon harva utvändigt är hon dock mer sårbar. Har heller aldrig vunnit lopp och det är inget bra tecken.

9 Iris Palema höll bra bakom Ile Saint Louis för tre starter sedan. Fullt godkänd näst senast och jobbigt slutvarv senast.Vettigt smygläge och bör hävda sig fint.

Ledningen bör 6 Simb Ratita ta. Spetsade senast för att släppa till kapable Erwin och hakade sedan på som tvåa. Möjlig att hon körs i spets här då hon slipper möta sådant motstånd eller också väljer man rygg ledaren. Bör sluta långt fram oavsett upplägg. Vinner inte så ofta och känns lite vek.

5 Roly Poly streckas också då jag inte litar fullt ut på de ovannämnda stona. Hon är rätt hygglig och kan stånka hem loppet över det långa upploppet.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 13 B: 3-6-5-1-14-2-4-7-8-12 C: 9-10-11

Spetsanalys: Mijoda Star öppnar rätt bra och innerspår bil Axevalla är bra. Är favorit på spets.

Loppanalys: Spårtrappelopp och trots läget tror jag 13 Bouncing Ball O.O. har bra chans i lämplig omgivning och jag singlar. Hästen har alltid haft ett mycket gott rykte men nästan aldrig fått till det. Strulpelle kan man kalla honom. Nu verkar man ha kommit helrätt med honom och det hade blivit seger redan för tre starter om inte kusken bliivt lite väl ivrig med galopp som följd. Därefter har hästen varit klockren i två starter och segrat på bra sätt i båda. Bouncing tål att göra en del och verkar trivas ypperligt med Calle som säkert lärt sig hästen allt bättre. Den här uppgiften tror jag att häst och kusk löser då de tål lite grovjobb och jag spikar. Bouncing Ball O.O. har kunnande som räcker en bit upp. Spik.

Han har tidigare varit lite allmänt stressad och ätit dåligt och så men vi har jobbet på och hästen är mer harmonisk nu. Vi har gett honom tid med massage och så och även Calle har kommit med en del småtips om balans och utrustning och han tycker att hästen känts stabil. Allt ser bra ut efter senast och bana med ev. brodd är inget som stör. Däremot kan det ju alltid bli långt fram men hästen verkar fin. Han har i princip skött sig i fyra starter i följd nu då galoppen för tre starter sedan inte var hästens fel. Även André som körde då tyckte hästen kändes fin, säger Claes Opander.

Vid gard är 3 Baron S.T. och 6 Ben G.T. tidiga. 5 Edgy Look kan en del om formen finns där. 1 Mijoda Star har läget.

Loppanalys V64-5:

Ranking: 6 B: 9-2-10-5-1 C: 7-4-3

Spetsanalys: Tudor Kronos mot spets då ingen lär orka bråka.

Loppanalys: Här återkommer kapable 6 Tudor Kronos och trots långt uppehåll så ser uppgiften skräddarsydd ut. Mot tidig spets och seger i klart lämplig konkurrens. Tudor Kronos låter det rätt bra på med bland annat 16-jobb full väg och han har även fått fler banjobb i kroppen inför detta. Berghs stall ångar på rätt bra och väl i ledningen här så bör det bli tämligen lugnt för comebackande Tudor Kronos. Han har travat i spets fyra gånger och vunnit varje gång och han har löpt bra och vunnit efter uppehåll tidigare. Jag spikar.

Kapable 9 Tore gör också comeback och gör det i ny regi Goop. Stallformen där verkar inte fullt lika bra och Tore från bakspår bör få svårt mot Berghs häst. Övriga bör vara sämre.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 4-9-7 B: 3-8-10-6 C: 2-1-5

Spetsanalys: Lite lurig spetsstrid. En felfri Eskimo Brother kan tänkas svara ut snabba duon Fleek Hanover och Judge Memphis.

Loppanalys: Ett avslutningslopp som jag vill gardera då jag inte litar på de bästa hästarna. Mobergs 9 Categoriacal är riktigt bra men uppträder inte fullslipat ännu och är bäst med tätkontakt tidigt. Kan bli ett offensivt upplägg fram och hästen är så pass bra att det kan funka men det kan också blir strul för Moberg och häst. Senast fick de tidigt överta spets och så var det loppet över. Kan bli värre härifrån.

7 Fleek Hanover vann helt överlägset näst senast men var det sämre på grund av halsproblem. Därmed lite svårbedömd nu men vid sunda vätskor ett tidigt bud. Jag står över dessa på DD och spelar på snävt.

4 Eskimo Brother kan tänkas spetsa och duger sedan fint även om stallformen kanske inte är tiptop. Eskimo Broher är inte heller helt stabil men blir det spets så är det klara plus. Kunnandet är fint. Det här är en häst som man trott en hel del på från stallet och han verkar på gång nu. Kan absolut leda runt om. Jag tippar och spikar på DD då jag räknar med en bra insats.

3 Livi Money Maker är bra och har åter Calle upp. Får ett streck även om det oroar att hästen varit struken efter senast. Tvåa bakom Mobergs häst senast.

8 Judge Memphis kan öppna bra och vann enkelt från spets senast. 10 Vikens Energy är bra men känns allra bäst med tätkänning och 6 Baron Etoile är rätt kapabel och kan vara skrälldraget. Dessa streckas.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson