En till av de bästa treåriga jänkarna kommer till Sverige. Det är Hamboförsöks-vinnaren Enterprise som gått till Stefan Melanders regi.

Nyligen blev det klart att Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit lämnar USA och Åke Svanstedt för att till nästa säsong tävla för Daniel Redén i Sverige.

Redan anlänt till Stefan Melanders stall har Enterprise, som på andra sidan Atlanten i Marcus Melanders regi hade fina framgångar.

– Det handlar om en kanonhäst och han var ju en av favoriterna till vinsten i Hambletonian. Kusken trodde ju till och med att han skulle vinna loppet och att få in en sådan häst i träning är ju inspirerande på alla sätt och vis, säger Stefan Melander till sulkysport.se.

Enterprise vann sitt försök i Hambletonian, före bland andra Perfect Spirit, tvåan Devious Man och diskade målettan What the Hill. I finalen slutade Chapter Seven-sonen trea.

Enterprise har vunnit 7 av 13 lopp och tjänat cirka 2,1 miljoner kronor. Hästen ägs av Anders Ström, tillsammans med Lasse Granqvist och Hasse Backe. (Foto: ALN).