Bold Eagle kommer, Daniel Redén har hela sex hästar anmälda, men Nuncio uteblir från en start i Prix du Bourbonnais den här söndagen.

På måndag förmiddag gick anmälningstiden till det för Prix d’Amérique kvalificerande andra B-loppet Prix du Bourbonnais ut. Det blir ingen start för Nuncio den här gången heller.

Loppet har länge varit på tapeten för Nuncio, inför den eventuella satsningen mot Prix d’Amérique, men tränaren Stefan Melander väljer att fortsätta matcha på hemmaplan. Stjärnan är också het för en framtida avelskarriär, antingen i USA eller i Sverige.

För Trav 365 berättar Melander att Frankrike-äventyret får vänta tills vidare, för att i stället troligen gå ut på hemmaplan på Solvalla nästa vecka, i Gösta Nordins lopp den 13 december.

– Det känns som han får gå ett lopp då, så får man se var han står någonstans, säger ”Tarzan” till Trav 365.

28 hästar kvarstod då anmälningarna till Prix du Bourbonnais stängde. Bold Eagle, som ju fick lämna sent återbud till Prix de Bretagne, siktar på att försvara sin titel från i fjol.

Han ser också ut att få sällskap från Sébastien Guaratos stall av två andra högoktaniga hästar; såväl Carat Williams som Prix de Bretagne-vinnaren Valko Jenilat finns med i den preliminära listan.

Daniel Redén har i nuläget hela sex potentiella deltagare. Både Propulsion och Lionel har haft loppet som ett uttalat första mål i vintermeetinget, men stallet har också anmält Wild Honey, Call Me Keeper, Caid Griff och In Vain Sund.

Till Prix du Bourbonnais är även anmäld Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb, samt Day or Night In och Spartan Kronos. De två senare är dock, i nuläget, utanför loppet. Startlistan blir klar för på torsdag eftermiddag. (Foton: ALN).