Det blev ingen framgång för Candor Hall heller i den andra Vincennes-starten. Efter en tappstart var det svenska ekipaget utan chans att blanda sig i den främre träffen.

Efter en galopp i starten i Vincennes-debuten var säkert Sofia Adolfsson och Candor Hall, tränad av Björn Goop, revanschlystna när det på torsdagen skulle göras upp i Prix Paul Buquet.

Men någon lycka hade man inte den här gången heller. Candor Hall tappade många längder i starten, anslöt som sista häst invändigt men stod utan chans när det drog ihop sig.

Trots det blev det Björn Goop-tränat på pallen. Julio de Luxe, riden av Alexandre Abrivard, fick en invändig resa och avslutade fint på innerspår över upploppet till tredjepriset.

Segern utkämpades mellan de båda favoriterna där Véloce de Banney, tränad av Franck Leblanc och med Franck Nivard i sadeln, efter att ha gått i ledningen, precis höll ifrån sig mycket kvickt spurtande Alpha Saltor. Segertiden blev 1.13,5 över 2850 meter och förstapriset 54 000 euro. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vintern är här – barfotaförbud från 1 december

Vintern är här – barfotaförbud från 1 december

Vintern är här och därmed också det generella barfota-förbudet på landets samtliga travbanor. För tredje året åker skorna på från den 1 december.

Från och med fredag, 1 december, måste samtliga travhästar i landet tävla med skor på hovarna. Det generella barfotaförbudet, som nu genomförs för tredje vintern i rad, gäller till och med 28 februari.

”En sko som täcker hela bärranden, alternativt höjer hela bärranden från marken som exempelvis päronsko, flappsko eller tåöppen sko. Plastad hov eller tåsko i kombination med plastad hov är inte godkänt”, lyder Svensk Travsports definition av godkänt beslag under perioden.

Beslagen på alla hästar som vinner lopp, kommer att kontrolleras efter loppet. Dessutom genomförs stickprovs-kontroller. Liksom i fjol kontrolleras alla hästar i V75-lopp före start.

Om en häst ändå tävlar utan godkända beslag, kommer eventuellt vunnet pris att fråndömas. Dock utan att påverka totoresultatet. Tränare som bryter mot förbudet vid enstaka tillfälle, tilldelas 5000 kronor i böter. Vid upprepade tillfällen blir tränaren anmäld till ST:s disciplinnämnd. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu får hästsporten sitt eget #metoo-upprop
Nästa nyhet
Nu får hästsporten sitt eget #metoo-upprop

Nu får hästsporten sitt eget #metoo-upprop

Under hösten har uppropet #metoo lyfts i flera olika branscher världen över. Nu får även hästsporten sitt eget forum under #visparkarbakut.

För att belysa maktstrukturer i samhället, som ofta leder till att många kvinnor utnyttjas och utsätts för sexuella övergrepp, har under hösten uppropet #metoo fått stor genomslagskraft.

Nu har också den svenska hästsporten fått sitt eget svar genom uppropet #visparkarbakut som riktar sig till kvinnor och unga flickor i rid- och travsporten.

– Det är väldigt unga tjejer som utnyttjats och grejen är att de har inte riktigt klart för sig vad som är okej och vad som inte är okej. Så det kan hända att de tvingas gå med på saker som de inte riktigt förstår att de inte måste, säger Caroline Craford, som är en av initiativtagarna, till Sveriges Radio.

Ridsporten är en av Sveriges största ungdomsidrotter, 90 procent av de aktiva är kvinnor eller flickor. Bara den senaste veckan har över 9000 medlemmar anslutit till den Facebook-grupp som är kopplad till hashtagen.

– Vi kan inte, och tänker aldrig, låta tystanden tala. Vi ska tillsammans stå upp för olikheterna och orättvisorna – genom att agera om någon blir utsatt och stötta de som utsätts, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg travsport.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

V64 Romme 1 december

Omgången: Jag spelar med två spikar som känns heta – och ingen av dem är favorit i skrivande stund!

Spikarna:
3 Hossiana (V64-2) har sett grymt laddad ut och nu hoppas jag att hon avlägger sitt maiden! 9 Persos Smokie (V64-5) tränar väldigt bra i nya regin och han borde ha toppchans!

V6-förslaget är på 1800 kronor (enbart V6).

9-7-5 (4-1)
3 Hossiana Boko (2-9)
4-7-3-2-9-5 (1-8)
11-3-4-2-6-5-1-9-8-7 (12-10)
9 Persos Smokie (5-6)
3-2-5-11-1-6-7-8-12-9 (4-10)

3x1x6x10x1x10 = 1800 kr

DD-förslag på 1.000 kronor:

9-3 x 600
9-2 x 250
9-5,11 x 75

V64-1:

Ranking: A: 9-7-5 B: 4-1-2-6-10-12-13 C: 3-14-11-8

Spetsanalys: 1 M.T.Like a Prince släpper till 9 Sete efter 500 meter.

Loppanalys: 9 Sete är bästa hästen och hade han varit i full form skulle han varit en vinnare här. Vid segern näst senast kördes han till tät efter 400 meter och vann enkelt. Man har haft höga tankar om hästen från stallet, men han har inte levt upp till dessa, han har mer att ge. Det låter somatt formen inte ska vara på topp efter uppehållet då han inte är vässad. Jorma Kontio i vagnen är plus, och från springspår borde han köras till ledningen och vinna ändå. Men jag betalar för två motbuden.

7 Global Resistance såg fin ut före loppet senast, men var lika trist som i tidigare regi då det skulle avgöras och var en skuffelse. Westerholm lät mycket uppåt efter värmningen, men före tyckte han det kunde behövas lite lopp och han borde vara bättre nu. Blev lite het dessutom hästen då det blev strul med starten och omstarter.

5 Cuarto Käbb har varit ute i bättre lopp, näst senast V75-klass men hoppade 500 kvar i dödens senast och det var sådär. Kuskplus och tidigt bud.

V64-2:

Ranking: A: 3 B: 2-9-11-1 C: 7-12-4-10

Spetsanalys: 2 Easter Smart spetsade från åttondespår senast, och lär ha bra spetschans igen. 3 Hossiana Boko var snabb med bakspår senast, och höll spets för att släppa före det från innern.

Loppanalys: 2 Easter Smart var trea i mål senast men blev nedflyttad till fjärdeplatsen, visade ändå fin fart efter galoppen den gången och höll farten väl över upploppet. Hon har varit struken för hosta efter det och känns svårbedömd nu, och har blivit för stor favorit. Hon har varit ruskigt snabb ut båda loppen i Sverige och hoppade från ledningen senast, efter att ha spetsat mot Eelis från spår 8. Spetsbud igen.

3 Hossiana Boko är min vinnare! Dock lite otur att ha så snabb häst innanför i denna klass i vanligt lopp i Romme. Hästen ser ruskigt bra ut för dagen efter en massa bekymmer, och gick näst senast i mål med sparat bakom hästar. Samma senast, och Daniel låg och drog i hästen över mål – snacka om fulltankat! Hon kommer knappast förbi favoriten, och denne verkar man gärna köra med, och kanske får man lita till turen igen? Känns ändå rätt att spika då det skiljer för mycket på spelet och till 12% är det fräck och kul spik!

V64-3:

Ranking: A: 4-7 B: 3-2-9-5 C: 1-8-6-10

Spetsanalys: 1 Järvsö Elviz och 2 Brenne Jerven är två snabba kallblod, där den senare ska ta sig till plankan. Kördes i spets senast och vek sig och nu är det 500 meter längre lopp och bör vilja ha rygg. 5 Algot Ålj är snabb, men ingen vidare rygg. Finns det att Aarum kör till med 3 Bilbo B.S.?

Loppanalys: Två kallblod mer spelade, och de är bäst och mest gynnade av att det inte är sprinterlopp. 4 Art Nökkve gick med bike senast, men galopperade på upploppet då han såg slagen ut efter att ha jobbat sig fram på sista långsidan. Det var första starten på länge och formen ska peka uppåt. Hästen är start´k och bör ha bra chans att mata ner alla, han har segrat på V75. Det blir vanlig sulky nu.

7 Björs Frej är också mest stark, och han återkommer efter lite vila efter att han tog två raka segrar. Hann fram i sista stegen som 15 för tio-favorit och han kommer få börja från djupa kön då han tappar från start. Dock få motiverade att vinna lopp och han kan stånga ner dem.

3 Bilbo B.S. är nyttig men vinner sällan, men nu är det lite kul förutsättningar med snabba men veka hästar som kanske han kan överta ledningen från? Han har bara gått där en gång, då han rumplade till och blev passerad 600 kvar.

V64-4:

Ranking: A: 11-3-4 B: 2-6-5-1-9-8-7 C: 12-10

Spetsanalys: 3 Alvena Ulvea var bra med senast och nu ska det vara bra spetschans då värsta konkurrenten 2 Tina Gel inte är snabb. 4 White Witch Doc var snabb senast och är den som utmanar – men man har aldrig kört henne i ledningen.

Loppanalys: Skrällchans i detta lopp för ston, och favorit är 2 Tina Gel. En häst med speciell stil som brukar ha svårt att hänga med i loppen, men hon har bra styrka och håller farten länge då hon väl fått upp den! Såg aldrig aktuell ut vid senaste segern då hon sladdade i kön – men hann dit i god tid. Senast hamnade hon för illa på det, men avslutningen i vida spår var vass och hon gick mycket bra upplopp! Då var det bike på, det var det inte starterna före och hon kan hinna fram igen. Men alltid sårbar med hennes stil.

11 Bravo Qira är bra och treåringen visade form senast, och runt 11 sista 800, med 08,5-speed inbakad och vann enkelt. Efter den insatsen måste hon tippas!

3 Alvena Ulvea gnuggade på fullt okej senast på den mycket skitiga banan och var inte jättelångt efter då hon gjorde jobbet sista 500 i spåren. Kan ta ledningen här och bör testas där i så fall.

4 White Witch Doc är en medhängare, men det kan bli pott här med chans på ledarryggen. Släppte spets senast och tappade på bra vinnare i trist stil men nu är det enklare hästar och positioner viktiga.

V64-5:

Ranking: A: 9 B: 5-6-4-3-7-1 C: 8-10-2

Spetsanalys: 3 Action Launcher är snabb och borde ha bra spetschans med perfekt spår. Sedan kan nog Olle släppa om 4 Tro Lo Lo kommer och testar rejält – men givet är det inte.

Loppanalys: 4 Tro Lo Lo är favorit, men formen är inte på topp som det ser ut. Några gånger har hon blivit för het, det var så då Adielsson körde henne från ledningen. Senast fick hon chansen in mot upploppet men det hände väl inte jättemycket. Jorma Kontio upp nu är såklart bra, och han laddar säkert mot ledningen – men det är stor risk att han får het häst. Klart hon har chans, men ska inte vara favorit tycker jag.

Det ska 9 Persos Smokie vara! Han är grundbra, och gjorde senast comeback och första starten för Westerholm och hade tränat bra. Det blev galopp i första kurvan då han hade tagit sig förbi Sugar Daddy och ledningen nalkades. Hästen blev för lätt och rullig utan skor och utan käk. Nu skor (som för alla andra) och käk på och han ska sköta sig. Om han löper upp till hur han tränar så borde han ha mycket bra segerchans. Han tål att gå fram i dödens om det bedarrar med tempot, men kör de på som jag tror kan han springa runt dem sista 700 i spåren. Spik!

5 Spicy A. hoppade bakom bilen senast, och var lite tveksam och hängde töm före det då han borde ha gått förbi med det lopp han fick. Per Lennartsson har menat att hästen ska gå i ryggar, och det är ingen enkel lärlingshäst. Chans och ska med om man garderar upp loppet.

V64-6:

Ranking: A: 3-2 B: 5-11-1-6-7-8-12-9 C: 4-10 

Spetsanalys: 3 M.T.Insider tar ledningen, han är oerhört startsnabb! Jag tror inte att 1 Ajlexes Cubano kan svara med skor på fötterna.

Loppanalys: Skumt lopp om det inte är så enkelt som att 3 M.T.Insider spetsar hem det. Han har inte räckt till på V75, men han hängde med bra i finalen i lördags och var inte så långt efter Cab Hornline och gänget. Han är trist sista biten, men satt fast med krafter bakom Don’t Mind Me vid andraplatsen. Nu lär han köras från ledningen, och den missar han sällan med öppna spår – han är ruskigt startsnabb! Med skor som det bli nu har han gått fyra gånger under 2017, och segrat ett av dessa lopp. Samtliga vanliga lopp som detta, och från ledningen har han segrat 5/9 senaste försöken – varav under 2017 är det 1/5. Det finns ingen dödenspålle så han kan nog dämpa som han vill Alsén, och hästen kaxar säkert upp sig mot dessa och tycker det är roligare.

1 Ajlexes Cubano trodde jag på i söndags, men han kom inte förbi Re Doc och bakifrån är han trist. Han har inte kunnat svara Insider tidigare, och här känns mer tveksamt med skor. Även om han vann enda skoloppet under 2017 – men det från ledningen och han stumnade betänkligt.

2 Quantanamera har vettig uppgift, hon brukar gå till mål och även om hon bara segrat 1/11 senaste med skor under 2016-2017 – dock bland de 2-4 främsta många av dessa.

5 Latest News och 11 Fashion Diva är två skrälldragen. De möttes senast och var bra båda, Latest gick vasst efter galopp och var den klart mest positiva och är helt ospelad nu. Diva visade fortsatt inställning som höll undan.

6 Askö Q. är kapabel, men enda starten sedan Annandagen i september var han usel och utgick felfri. Hur formen är står skrivet i stjärnorna, men som häst är han en av de bästa.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fulltecknad: Stort intresse för Resolve i aveln
Nästa nyhet
Fulltecknad: Stort intresse för Resolve i aveln

Fulltecknad: Stort intresse för Resolve i aveln

Åke Svanstedts topptravare Resolve har lagt tävlings-skorna på hyllan, men intresset för honom är fortsatt stort. Hingsten är redan fulltecknad i Nordamerika.

Med över 24 miljoner kronor intravat, flera segrar i Nord-amerikas största race och silver och brons från Elitloppet, avslutade Resolve sin tävlingskarriär tidigare i höstas.

När den sexårige Muscle Hill-sonen nu står inför sin första säsong som avelshingst, visar sig intresset bli riktigt stort – han är redan fulltecknad.

– Vi är glada att uppfödarna i USA och Kanada vill utnyttja vår nya hingst. Responsen har varit överväldigande och vi ser fram mot avelssäsongen, säger David Heffering vid stuteriet Tara Hills till harnessracing.com.

Resolve tappas för närvarande på sperma som i fryst format kommer att vara tillgänglig i Sverige och övriga Europa. (Foto: ALN).

Läs även: Nu avslutas tävlingskarriären för Resolve

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny start i Paris för Day or Night In - möter Traders

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson