Philippe Allaire-tränade Traders gav ett starkt besked inför Prix de Cornulier när han lätt kunde vinna Prix Edmond Henry på Vincennes.

Traders ser ut att vara en het kandidat när det drar ihop sig till Prix de Cornulier i januari. Femåringen gjorde på måndagen sin andra start under sadel – och vann igen.

Traders mötte ett litet men starkt gäng i Prix Edmond Henry (54 000 euro), men visade ingen pardon för det. Ridande Yoann Lebourgeois placerade Philippe Allaire-träningen utvändigt om ledande Canadien d’Am och pressade sig till ledningen in mot sista sväng.

Därifrån stack sedan Traders undan och kunde vinna smått överlägset på 1.13,6 över 2700 meter. Segern innebar också en säkrad plats i Prix de Cornulier. Bakom var det Bilibili som lade beslag på andrapriset sedan både Canadien d’Am och regerande Cornulier-mästaren Bellissima France galopperat i silverfajten på upploppet.

Du kan se loppet här.