V64 Örebro 20/11

Om omgången
Jackpot med en dryg mille extra ”som vanligt” när det är V64 och som alltid spelar vi för alla rätt på Travnet. En svårsläckt lampa inleder omgången men det finns några kluriga lopp i övrigt. Får hoppas jag får träff på min helgardering i sista loppet som har lite en eller många karaktär.

Spikarna
4 Sheriff Bi V64-1
2 Vinder V64-5

V64-system
4 Sheriff Bi (2, 6)
1-2-3-5-6-10-11 (7, 9)
4-7-9-11 (1, 8 )
1-2-4-5-9-10 (6, 3)
2 Vinder (8, 11)
Alla 13 startande (10, 3)

1x7x4x6x1x13 = 2184 rader/kronor. Endast V6.

Dubbelspelet
2- 10 x 800
2 – 2 x 200

1000 kr.

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

Analyser och ranking:

V64-1

A: 4. B: 2-6-9-5. C: 7-3-1-8.

Spetsanalys:
4 Sheriff Bi är snabb ut och hästarna 1-2 som är startsnabba lär inte bråka med storfavoriten.

Loppanalys:
4 Sheriff Bi har varit riktigt bra i år och tjänat styvt en halv miljon. Han är startsnabb och tjänar fina pengar på det då han är effektiv i frontposition. Senast mötte han övermakten i M.T. Joinville men det är en blivande gulddivisionare så det var inte mycket att säga om. Helt annan klass på motståndet nu och ingen borde bråka med Tobias Modig här och då talar ”allt” för spets och slut. Spik trots väldigt stort favoritskap, men det finns ju inget att ta på för att gå emot heller…

2 M.T James gick bra senast för Jorma Kontio och från rygg ledaren bör han ha god chans att bli tvåa om formen är lika bra den här starten. Senast hängde han med bra som femma på fin tid bakom vinnande Nobel Amok.

V64-2

A: 1-6 B: 2-3-11-10-5. C: 7-9-12.

Spetsanalys:
Flera snabba. 2 Dancing Vilma och 5 Viennetta kan öppna, sätter favorit på den sistnämnda till tät. Provas 6 All of Marke i nästa skede mot tät?

Loppanalys:
Stolopp för lärlingar och ungdomar och det låter förstås skrällvänligt. Loppet är lågklassigt och det finns inget riktigt ämne med. Jag hade tänkt spika 8 Jejje Palema men efter en sen strykning på den fick jag göra om loppet helt. Treårsmärren 1 Kavata Käll är favorit men hon bör bli över från start och har visat begränsning på sistone. Men ett par strykningar ökar chanserna att det löser sig och hon får tipsettan trots allt då hon bör slå dessa utan strul på vägen.Rankar även 6 All of Marke i A-grupp då hon körs av loppets klart bästa kusk Kim Moberg. Kanske det finns chans att Kim kan köra den till spets efter en bit?

Garderar upp loppet med mina fem B-rankade med och totalt sju streck. 3 Concetta skrällvann senast och slog då 2 Dancing Vilma som annars känns snäppet bättre och Dancing Vilma kan även öppna bra från start. Svårtippat lopp!

V64-3

A: 11-7-4-9. B: 1-8. C: 12-2-6-10.

Spetsanalys:
4 Magic Bråten är snabb ut och får gälla som spetsfavorit.

Loppanalys:
Spårtrappa som bara lockade 12 startande, och med två strukna är det bara tio kvar. Nu är det inte så stora skillnader i prissummorna mer än att de innersta spåren står extra hårt inne nu.

7 Ribaude var tvåa på fin tid senast som storfavorit men blev trött till slut när Boynton speedade ner honom. Han är ingen stjärna den här men är ofta spelad som en sådan och något spelvärde går inte att skönja ikväll heller då han är klar favorit. Spår fem nu är klart positivt men han är troligtvis inte snabb nog att spetsa med startsnabbe 4 Magic Bråten invändigt. Denne vann senast från spets efter att gratis fått täten fast det slog inga gnistor om hästen till slut.

Bästa hästen är 11 Ready K.K. Hall som felade bort sig direkt senast som hårt betrodd i V75-lopp och missgynnades troligtvis av strul då. Bakspår är inget plus då han inte kan använda sin startsnabbhet som givit två lätta segrar före det. Han känns som bästa hästen här och tippas trots läget.

Tar även med 9 Madronjo som ser enkel ut men hästen gör det bra varje gång och hade sparat näst senast på låg 14-tid över distansen.

Dessa fyra får räcka då orutinerade 1 Sonecapes Pecca står hårt inne och möter klart tuffare motstånd nu.

V64-4

A: 10-1-9. B: 4-2-5-6-11-7. C: -.

Spetsanalys:
Svår spetsstrid. 2 Elsa America är min knappa spetsfavorit.

Loppanalys:
Endast 4/11 av dessa treårsmärrar som startar har vunnit lopp i karriären. Ingen av dessa visar någon strålande form heller och det gör loppet klurigt. Tippar 10 Poem In Motion då hon känns som bästa hästen men samtidigt är hon inte så tuff att hon kan kliva runt dem från bakspår på Örebro.

1 Lorina Pink riskerar bli över från start och var inget extra senast. Annars började hästen rätt lovande och Goops bidrag kan inte räknas bort.

9 Hipster har också frågetecken för form men har vunnit lopp bakifrån med Haugstad på låg 15-tid på distansen och känns given på lappen sett till kapacitet.

Plockar även med 2 Elsa America och 4 Golden River som är spetskandidater och den positionen kan vara guld värd i detta stolopp med tveksam form på de bästa hästarna med sämre lägen. 5 Very Many Legs är segerlös ännu men har en del fart och fick också plats efter en strykning. Totalt sex streck, men det känns ändå inte helt tryggt…

V64-5

A: 2. B: 8-11-1-10-6-4. C: 3-5-12-9-7.

Spetsanalys:
2 Vinder bör hålla ut 6 Inception. Även 8 Unexpected kan öppna men får svårt fronta med spår längst ut.

Loppanalys:
2 Vinder har en bra uppgift här. Han är snabb ut är i form och spets på Örebro brukar vara en tung vinstfaktor. Han är inte favorit när detta skrivs men borde bli det till slut. Jag spikar honom på allt efter de sena strykningarna som kommit in under dagen.

8 Unexpected var rejäl vid segern näst senast med tredjespår sista halvvarvet men har spår väl långt ut här. Även om hästen kan öppna klart bra så är det risk för strul för Troels Andersens fyraåring här.

11 Pacific W.F. var trea i V75-lopp på Solänget för fyra starter sedan. Han lever på sin styrka och uppehåll för honom borde inte vara något plus. Svårt dock att räkna på Berghs hästar och körs han offensivt blir jag inte förvånad om han kan vinna från dödens i den här omgivningen trots allt.

1 Duke Of Mearas var med i derbykval tidigare i år och är nog bästa hästen i fältet men han är strulig och inte startsnabb så innerspåret känns klart chansartat. Given att stå över som hårt spelad med försiktig kusk.

10 Spotlite Son M.L. vinner sällan och bakspår är ett minus. Tycker ändå den hästen ofta är underskattad och till 2% kan det vara en kul skräll att få med på V6-spelet.

V64-6

A: 10. B: 3-2-9-4-13-8-11-12-1-5-6. C: 7.

Spetsanalys:
3 Another Dream är hygglig iväg och kan nog få överta av 1 Challenger E.A. som är snabb ut.

Loppanalys:
Långlopp där 10 Swimming Pool känns som en motiverad favorit. Han gillar distansen och gick starkt senast som tvåa bakom kapable Knifetown Winner. Betydligt enklare emot nu och det här gänget borde han kunna ta utvändigt. Hårt spel även på den här inom DD-spelet där jag går hårt på min ”raka” DD.

Värsta hotet tror jag är 3 Another Dream om denne skulle få spets. Jepson vann med honom från den positionen för fyra starter sedan och bör kunna komma dit efter en bit med Jorma Kontio nu som borde passa bra på den här typen av häst.

2 Jesper Sånna kan vara skrälldraget då han gillar distansen. Nu har han inte varit som bäst på slutet men han har ändå sprungit in mest pengar av samtliga i fältet det här året och till 2% känns det dumt att inte prova lite på DD med.

Lurigt lopp om det går utanför de här och jag provade med en helgardering i sista loppet som brukar betala sig bra om man lyckas ha turen på sin sida och få in en riktig rensare…

Tipsredaktör: Stefan Jönsson.