Ferrari B.R. fortsätter sina besök i vinnarcirklarna. Efter en tuff öppning grejade han segern även i Axel Jensens Minneslopp på Bjerke.

Ferrari B.R. och Per Oleg Midtfjeld går en högintressant framtid till mötes. Axel Jensens Minneslopp för fyraåringarna var fenomenets sista start för året, men också en av karriärens större utmaningar. Något som segermaskinen fixade – men det blev hårt i mål.

– Det dröjde lite innan start och han blev lite stressad, men när starten gick så bet han i bra. Vi fick jobba sista biten och det var inte mycket krafter kvar i mål, men han har varit igång hela säsongen. Nu får vi träna ännu mer i vinter och se om han hävdar sig även nästa år, han har i alla fall potentialen, sa Per Oleg Midtfjeld i segerintervjun.

Vägen mot segern blev enklare då knappt favoritspelade Love Matters gick över i galopp redan före bilen lämnat fältet och fick dagen förstörd. Ferrari B.R. öppnade snabbt och kunde köra sig till spets ur den första svängen. Första 500 klockades efter 08,8 och varvet på 11,7.

När fältet styrde ur slutsvängen hade Ferrari B.R. allt jämnt kontroll över händelserna, men i vida spår avslutade Justice Ås riktigt starkt för Peter Untersteiner. Det hårdnade till rejält sista biten, men Ferrari B.R. vet som bekant var mållinjen är belägen – och höll undan.

Segertiden blev riktigt trevlig för årstiden, vinnaren kom i mål på 1.11,0a över 1609 meter. Justice Ås, som här gjorde comeback efter sju månader, avslutade berömvärt till silvret. Trea i mål J.H. Mannerheim från vinnarhålet, före Evil Enok M.E. och  Muscle Hustle som gick en godkänd avslutning. Förstapriset i loppet var 300 000 norska kronor.

*****

*Lionel körd av Göran Antonsen var stor favorit i Kai Eriksens Minneslopp och visade riktigt fin form inför väntande Frankrike-äventyr. Fuxen kunde överta ledningen ur den första svängen och varvade sedan på underkant 1.15.

PdA-trean var sedan i sin egen klass. Lionel lättade undan in över upploppet och kunde efter 08,5 sista 500 fastställa segertiden till 1.12,8a över 2100 meter före en bra avslutande Zenit Brick och en duktig Tripolini V.P.

*Kaj Widell bjöd på en skräll i Axel Jensens för ston. Segervapnet var Bravivivicimo, tränad av Årjängs Jörgen Pettersson. Efter ett lopp i andra utvändigt attackerade Orlando Vici-valacken med 500 kvar och tog upp jakten på ledande Unrestricted, den färska BC-vinnaren.

I spåren avslutade Xperia Knick hastigt och det blev en häftig uppgörelse trion emellan, men Bravivivicimo stack nosen först till seger, värd 150 000 norska, på 1.13,9 över 2100. Galopp i starten blev det för Bugatti Brick, medan Bikini fastnade med krafter i rygg ledaren.

*Robert Bergh grejade segern i stayerloppet med Making Love. Det efter att i sista sväng hittat loss från ett invändigt läge och efter en häftig avslutning i spåren precis hunnit fram och förbi Onceforall Face. Klockan visade 1.15,8 över 3160 meter.

*Bronsdivisionen gick till Dancelli, tränad och styrd av Olav Mikkelborg. Det efter att ha startat kvickt till ledningen och sedan säkert hållit den positionen ända till mål på 1.13a jämnt över 2100 meter.

*Admir Zukanovic har en fin sort i sexårige Seal Kronos. För Örjan Kihlström tog han i Klass 1 sin femte raka seger efter att ha gått en tung avslutning via fjärdespår i sista sväng och kommit i mål på 1.12,3a över engelska milen.

*Favoriten Nobel Amok felade efter att ha kommit till tät i Silverdivisionen. Det lämnade dörren öppen för en skräll och den ordnade Jeppe Juel som hittade en fin väg fram för Triton Neergård som avgjorde säkert över upploppet till seger på 1.11,2a över 1609 meter. (Foton: ALN).