GS75 Solvalla 19/11

Spelsammanfattning
Låg klass på tävlingarna men kan ge bra utdelning då spelformen med 1 kr raden är dyr och omgången innehåller ett par öppna lopp. Jag hittade endast en spik och tvingades då gå kort i flera lopp. Två tvåhästarslås blev det till exempel, vilket jag normalt är allergisk emot…

Bästa spiken
1 National Prince GS75-6

Tvåhästarslås
4 Enjoy’s Topnotch + 7 Gogo di Quattro GS75-1
4 Biran Akema + 10 Prediction GS75-3

Mest prisvärda skrällar
3 Honey Bunny GS75-2
8 Above All Gin GS75-5

GS75-system
4-7 (2, 3)
3-4-6 (10, 1)
4-10 (5, 8 )
1-2-3-4-5-6-7-8-9 (10, 12)
1-2-4-7-8 (9, 5)
1 National Prince (4, 10)
2-4-7-12 (3, 10)

2x3x2x9x5x1x4 = 2160 rader/kronor.

Dubbelspelet
1 – 4, 12 x 500

1000 kr.

Spela på trav hos Unibet! Klicka här.

Analyser och ranking:

GS75-1

A: 7-4. B: 2-3-5-1. C: -.

Spetsanalys:
2 Andy Pandy One ser snabbast ut men han gör nog sig bäst med rygglopp. Troligt att 4 Enjoy’s Topnotch med Jorma upp kör till och får överta.

Loppanalys:
Endast sex hästar i detta fyraåringslopp efter en tidig strykning. 7 Gogo di Quattro vann näst senast när jag trodde på honom som favorit men det blev då inte helt problemfritt från bakspår den gången med strulig rygg på vägen. Hästen visade sin fina speed till slut och det känns som han kommer fälla dessa då litet fält är gynnsamt för honom bara han får rygg att gå i.

Tippar honom igen men väljer att dubbla A-grupp och systemförslag med 4 Enjoy’s Topnotch som gick starkt som trea bakom Super Nice senast på ön efter att tappat massor i starten. Han tävlade då utan skor för första gången och det verkar bli barfota igen. Kuskbyte för första gången och Jorma upp är förstås ett klart plus och skulle jag ha rätt i att ekipaget kan köras till spets blir de inte lätta att ta ner.

Nöjer mig med dessa två då 2 Andy Pandy One verkar lite vek och behöver nog få det serverat i detta gäng. Kan få rygg ledaren och rankas trea. 3 Bottnas Dragon är mer den trögstarka typen och litet fält lär missgynna honom då det knappast blir överpace med så få hästar i loppet.

GS75-2

A: 6-4-3. B: 10-1-2. C: 8-12-11-5-9-7.

Spetsanalys:
6 Fancy Nancy är min spetsfavorit men det är svårbedömd hur snabbt 4 Stoneisle Ocean kan öppna. 2 Wunder Dream kan öppna men söker nog en rygg.

Loppanalys:
Ihåligt stolopp som jag löser med en trio. Tänkte först spika 6 Fancy Nancy som jag tror kan få ledningen och från den positionen är det hästen att slå. Senast kördes hon offensivt till dödens efter långt uppehåll i första starten i ny regi och höll då godkänt som fyra. Lopp i kroppen nu och kutar säkert 15 blankt över distans från spets, som hon gjorde med aktuell kusk för tre starter sedan. Tänkbar spik alltså, men jag tog med två motbud.

Favoriten 4 Stoneisle Ocean vann ett billigt lopp senast men avslutade fint då hon hade långt fram in på upploppet. Hon har tagit tre segrar på sina fem inledande starter och verkar komplett men samtidigt inte pålitlig och startsnabbheten känns svårbedömd. Allra vassast på speed?

Sedan vill jag även ha med 3 Honey Bunny som det var skrik på senast. Hon såg lite mer knackig ut i aktionen då och galopperade bort sig direkt och kanske inte var fräsch då? Tränarkörd nu men ett bra läge och hästen har tävlat fint för honom tidigare. Om två träter kan de slå till från ett bra startspår och den låga streckprocenten lockade till markering.

Nämner även 10 Venezia As som är kvick men lite vek. Hon har inte nytta av sin startsnabbhet från sin bakspår och jag tror inte hon är tuff nog att runda dessa. Även 1 Barmaid och 2 Wunder Dream kan tänkas om det klaffar, rankar även dessa två i B-grupp, men de känns snäppet sämre än de tre jag spelar med.

GS75-3

A: 10-4. B: 5-8-3-1-12-11-2-9-6-7. C: -.

Spetsanalys:
4 Biran Akema tror jag kan hålla ut 5 Prince New Dawn som gör årsdebut och denne är säkert nöjd med ett rygglopp.

Loppanalys:
Lärling och ungdomslopp och detta kan vara ett skrällopp. Men många försöker nog spika sig ur problemen här med singelstreck på 10 Prediction som är bästa hästen. Han har löpt 13-tider över distansen de två senaste och vann knappt med aktuell kusk Mads H Nielsen näst senast då de slog Reverend Wine i tät slutduell. Senast avslutade hästen 10/500 med tränaren Peter G Norman som trea bakom en för bra Vida Loca Bi och höll då starkt utan chans. Jag ska villigt erkänna att Mads inte är någon av mina favoritkuskar men samtidigt bör han duga bra i den här omgivningen.

Men bakspår på kort avskräcker från att spika och jag vill ha med 4 Biran Palema som vann lätt från ledningen för tre starter sedan trots tufft tempo. Distansen är ett plus och taktiken given. Med tanke på att startsnabbe 5 Prince New Dawn gör årsdebut och körs av Linnea Persson är det troligt med ett försiktigt upplägg på den vilket ökar spetschansen för Biran Akema.

Två streck på mitt förslag alltså och i den andra reservrutan hamnar 8 Dante Sisu som inte är så tokig men det låter inte så påställt där med dåligt spår och uppehåll efter behandling. Tycker annars kusken Marika Eriksson visade god körhand när hon körde åt Joakim Lövgren och jag tror egentligen inte hästen kapacitetsmässigt är så långt efter favoriten och stallkamraten. Två eller många (alla?) var valet här.

GS75-4

A: 1-3-9. B: 5-6-4-8-7-2. C: 10-12-11.

Spetsanalys:
1 Morris med Örjan kanske kan ta emot 4 Ruter Ess med Karl Aikio?

Loppanalys:
Även detta lopp ser klurigt ut och till skillnad mot förra är det svårare att plocka ut några hästar som man kan gå kort på. Jag rankar tre stycken i A-gruppen men målar på med hela B-gruppen på kupongen och totalt nio streck.

Tippar faktiskt 1 Morris som inte är någon krigare men han har fin form och har lyft sig på sistone. Hästen närmar sig en seger och skulle Örjan hålla upp innern är det läge att prova där i den här omgivningen och då kan det bli seger. Hästen har bara tre segrar i karriären på 38 starter men en av segrarna har tagits från ledningen och vid övriga tillfällen har han mött för bra hästar. Svårt för hästen att få en bättre uppgift än det här i alla fall…

3 Call Him A Star vann från dödens näst senast och får Jorma upp nu vilket bör passa den här bra. Inte omöjligt att han kan ta ner Morris från utsidan och de ska räknas tidigt, hästen står bra till i loppet.

9 Chip Line var chanslös mot Seal Kronos senast men gick okej som trea då och går alltså ner rejält i klass här. Han är dock mer stark än snabb så lång distans passar honom bäst. Det vore en fördel med ett snabbt förstavarv för att han ska kunna hinna fram.

Jämnt mellan B-hästarna och loppet är verkligen vidöppet. 5 Dust Collector och 6 Bottnas Ambassadör möttes tex för tre starter sedan och sprang då jämnbra. Intressant med Ohlsson nu på den sistnämnde. 8 Chocoboy står hårt inne på pengar och har spår åtta men treåringen går ändå ner i klass nu (mötte Lucifer Lane senast) och kan vara en kul skräll till låg spelprocent.

GS75-5

A: 2-7-4. B: 8-1-9-5-10. C: 6-3-11-12.

Spetsanalys:
2 Grand illusion knapp spetsfavorit före 7 Jackpot Tooma med sämre startspår.

Loppanalys:
Inga segermaskiner i det här loppet men samtidigt ett gäng som är orutinerade ännu. 2 Grand Illusion har gjort det bra i år med fem placeringar på sina fem starter och verkar bli allt bättre. Senast vann han säkert från ledningen med Jepson och öppnade då bra från innern. Det kan bli spets igen även om 7 Jackpot Tooma känns något snabbare och denne får säkre Kaj Widell upp nu. Den av dessa som snor åt sig ledningen bör ha god chans att vinna om det inte blir för tufft tempo på loppet. De kan även vinna med andra upplägg och rankar dessa etta och tvåa men fyller på A-gruppen med 4 Van Gils som har god styrka men visar även stora aktionsbekymmer. Örjan på den är klockrent men hästen måste bli mer körbar för att kunna vinna det här loppet, senast fick Örjan närmast bära honom över linjen.

8 Above All Gin är segerlös ännu men har mött bra motstånd. Senast sprang den 15 blankt som tvåa då slagen av V75-vinnaren Eelis som är lovande. Tar även med 1 Lovely Flicka som inte riktigt levererat ännu men hon känns bättre än raden och kan få ett fint lopp från innern. Ohlsson upp bidrar nog till mindre galopprisk.

Dessa fem fick räcka då det låter som 9 Highdrive inte har rätta formen nu och då blir det svårt att ta första segern startandes från ett bakspår.

GS75-6

A: 1. B: 4-10-6-9-3-7-2. C: 8-5.

Spetsanalys:
1 National Prince är snabb och jag tror Örjan håller ut Ulf Ohlsson med 4 Etosha Boko som också är klart snabb.

Loppanalys:
Här tror jag loppet avgörs i starten och spelar med 1 National Prince som min spik i omgången. Hästen är snäppet under de bästa i kullen och lyckades inte kvala in till Derbyt för tre starter sedan. Efter det har hästen vunnit två raka lopp på bra vis och förutsättningarna här är perfekta med Örjan upp från innern. Tycker det låter på Svante Båth som hästen är i bra ordning trots att han varit struken för halsbekymmer och då bör det vara spets och slut på en låg 12-tid. Spik på rubbet!

4 Etosha Boko är klart bäst i spets och Ulf Ohlsson lär göra ett allvarligt försök att ta sig förbi. Tror inte han lyckas med det och från dödens borde han inte ta ner min spik. 10 Louie Brodde avslutade vasst på 12,4 näst senast över distansen och blir det överpace kommer hästen tillsammans med Kim Moberg starkt i spurten. Given trea i ranken men går det utanför dessa tre är loppet vidöppet.

GS75-7

A: 12-4-7-2. B: 3-10-9-5-1. C: 11-8.

Spetsanalys:
2 Sigel Doc är nog snabbast och provas nog i spets med Kontio. 3 Il Nostro närmast till hands om det blir släpp.

Loppanalys:
Stolopp över lång distans. Känns som ett jämnt lopp mellan mina fyra A-hästar och svårt val med tipsetta. Spår tolv och Marcus Sundberg borde inte dra så mycket spel men ändå är 12 Maintainability ganska hårt betrodd på förhand. Jag gillar den här hästen som ger ett maffigt intryck. Senast orkade hon inte hela vägen från döden men höll bra. Kan hon få lite hjälp med tempot själv den här gången så tål hästen göra mycket jobb på slutvarvet och jag tippar den etta även om det är med viss tvekan.

Dubblar mitt DD-spel med markering för 4 Mellby Elegant som bara gjort fyra starter i år och återkommer nu efter tre månaders uppehåll vilket bör höja upp oddset något. Hästen har gått starkt vid båda andraplatserna i programraden och hon måste duga bra här om hon bara är skapligt i ordning.

Men de två jag ratar på DD-spelet har nog likvärdig chans, och det är en smaksak vilka man väljer att spela med. Eftersom jag spikar storfavorit i DD-1 så var jag tvungen att ta max två av dem i den spelformen.

2 Sigel Doc slog min tipsetta senast och har bättre kusk och läge nu vilket gör henne till favorit här. Hon har dock bara två segrar i karriären och även om hon är spetsfavorit känns det tveksamt att hon ska palla hela vägen och känns därmed överspelad.

7 Mellby Estella tog första årssegern senast efter uppehåll efter en fin resa i andra par utvändigt. Calle upp nu funkar också och de är givna på lappen trots spår långt ut och vingelrisk.

Några hyggliga till finns med i loppet och hetast av B-hästarna känns 3 Il Nostro som vann på distansen näst senast. Känns dock tveksamt att hon tar sig förbi Sigel Doc från start och då behövs det klaff för att vinna. Stod därför över henne.

Tipsredaktör: Stefan Jönsson.