På söndag körs Prix de Bretagne där Bold Eagle gör vinterns första test inför Prix d’Amérique. Men ordinarie kusken Franck Nivard tvingas ställa in – och ersätts av Björn Goop.

När Prix de Bretagne körs under söndagen på Vincennes är förstås Bold Eagle dunderfavorit. Men han får göra loppet utan sin ordinarie kusk Franck Nivard.

Den franske toppdrivern var under fredagens tävlingar på Vincennes inblandad i en olycka och fick efter smärtor i ryggen uppsöka läkarvård. Under lördagen stod det klart att Nivard inte skulle bli disponibel till söndagens viktiga lopp.

Men kretsen kring Bold Eagle har hittat en ersättare. Senare under lördagen bekräftades det att det blir Björn Goop som hoppar upp i sulkyn bakom världsartisten.

– Det är ingen lätt uppgift, han har ju bara vunnit, vunnit och vunnit. Det viktigaste är att allt är bra med Franck Nivard, säger Björn Goop till Kanal 75.

Svensken blir därmed den tredje kusken som kör Bold Eagle i lopp, i fjol körd Eric Raffin hästen vid två tillfällen då Nivard var avstängd. Han är dock redan upptagen med stallkamraten Valko Jenilat i Prix de Bretagne. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de Bretagne: Kan någon stoppa Bold Eagle?