Den italienska polisen har gjort ett stort genombrott i fallet med de kidnappade hästarna Unicka och Vampire Dany. Två personer har gripits misstänka för inblandning i bortförandet och man tror sig vara säkra på att hästarna fortfarande är i livet.

Det var den 7 mars i år som de båda italienska unghäst-topparna Unicka och Vampire Dany fördes bort från tränaren Erik Bondos stall i Pisa.

Efter att under flera månader inte haft några uttalade spår efter förövarna, har polisen nu gjort ett stort genombrott. Under tisdagen bekräftade polisen vid en presskonferens att man gripit två personer vilka är misstänkta för inblandning i kidnappningen. Det uppger flera italienska medier.

Enligt polisen har man säkrat bevis på att de båda hästarna ännu är i livet, men exakt var de befinner sig är i nuläget oklart. Utredarnas fokus ligger nu på att hitta och föra hästarna i säkerhet.

De båda gripna männen är ännu inte namngivna, men enligt uppgifter till gaet.it, vilka inte är bekräftade av polisen, ska en av dem vara, vad man beskriver som, en välkänd kusk från Neapel-trakten.

Uppgifter till samma sajt menar att förövarna ska ha krävt ägarna Scuderia Wave på en lösensumma om en miljon euro och att det i samband med det framkommit uppgifter vilka lett till gripanden. (Foto: ALN).

Läs även: Italienska stjärnan borta – kidnappad i stallet