Jägersro V64

Omgången: Tisdag och vi har en Jägersro-onmgång att analysera och spela till. Ingen utdelning på fyrorna igår och vi har jackpot till ikväll. Lite risk för att det blir något favoritbetonat ikväll men sådant är svårt att gissa på och vi har åtminstone ett par öppna lopp. Jag spelar med två singelstreck och ett sparlopp. Sparloppet kommer i V64-1 där vi får se de båda topphästarna Spartan Kronos och Takethem återkomma. Någon ur duon bör vinna.

Spikarna: 2 Ajabaja i V64-3 samt 3 Staro Lonardo i V64-6.

Låset: 1 Spartan Kronos och 2 Takethem i V64-1.

V64-förslag: enbart för alla rätt

1,2 (3-7)
Alla startande (3-11)
2 Ajabaja (5-3)
1,3,4,5,6,7,8,9,10,13,15 (12-14)
3,4,6,8,9,10 (2-5)
3 Staro Leonardo (9-1)

2x11x1x11x6x1 = 1452 rader

DD-förslag: 8 – 3 x 500 kr  6 – 3 x 400 kr 9 – 3 x 100 kr Totalt: 1000 kr

Spela redan nu din vinnare i PdA hos Unibet! Klicka här.

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 1-2 B: 3-7-5 C: 4-6

Spetsanalys: Någon av de två favoriterna Spartan Kronos och Takethem bör tidigt vara i front då det är svårt att se någon av övriga bråka. Spartan Kronos kan öppna om kusken vill och Lugauer borde vilja komma till tät. Kanske inte direkt men efter en bit.

Loppanalys: Två topphästar återkommer efter diverse skadeproblem och dessa höjer sig klart över övriga. Det är givietvis svårt att exakt veta dagsstatusen på 1 Spartan Kronos och 2 Takethem men både Lugauer och Juul är säkra tränare och de lär inte ha lämnat något åt slumpen. Det är ingen toppform på någon av dessa två men det bör räcka bra.

Spartan Kronos travade i 16-tempo första varvet i ledningen i sitt kval nyligen. Han pinnade på rejält till slut och landade på sluttiden 14,4/2140 meter. Det var med bra spänst och ett fullgott intryck. Han kan vara ”klar” från ledningen här men Takethem är en tuff motståndare och Juul låter nöjd och siktar på Frankrike med sin häst. Juul brukar vilja att tävla och vill nog syna Lugauers häst och skulle det bli Takethem till spets så ökar chansen rejält.

Övriga i fältet har varit igång med tävlandet men ingen av dessa verkar superhungrig för dagen och det bör stå mellan de två ovannämnda. Lite svårt att veta vem som är bäst i ordning för dagen och det blir ett lås på Spartan Kronos och Takthem.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 3-11-6-9 B: 7-5-4-2-8-1-12

Spetsanalys: Miss Senorita öppnar snabbt och då det handlar om kort distans och loppet ser ut som det gör så vill nog Thorson köra i tät.

Loppanalys: 6 Restless Face har haft grymt svårt att få till det och är fortfarande utan seger. Hon återkom efter ett plusbetonat kvallopp senast och blev brakfavorit men det blev galopp direkt. Hon blir åter hårt betrodd men får visa bättring innan vi kan tro hårt på henne.

Tipset till spetsfavoriten 3 Miss Senorita. Hon öppnar snabbt och bör nå spets. Hon har en seger i livet och den är tagen från ledningen över kort distans som nu. Får hon dämpa så kan det mycket väl hålla över Jägersros ”nedförsbacke” sista biten men frågan är vad Adrian hittar på med en felfri Restless Face.

Loppet är lurigt och jag streckar på. 11 Countdown Joke vann lätt senast och gick bra då galoppen kom näst senast. Tidigt uid i denna omgvining.

Ceka-bröderna har väl inte superformen på hästarna just nu med två segrar oktober-november men deras 9 Vincent Horse kan duga bra. Har gjort två starter på svensk mark och höll farten bra efter att ha travat utvändigt ledaren under slutvarvet näst senast. Var mest seg från kön senast och trivs kanske bättre med tätkänning. Det kan bli ett offensivt upplägg här för att sedan stånka på bra.

7 Blue Racer kan nog lite bättre än visat. Jag bombar på ordentligt här och det får bli en helgardering. Här behöver vi en fin skräll om det ska bli några hyggliga slantar till oss ikväll.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 2 B: 5-3-4 C: 1-6

Spetsanalys: Önas Nougat är kvick och har bra spetschans.

Loppanalys: Uttagningslopp till Uppfödningslöpningen. Här tror jag en hel del på fina 2 Ajabaja och jag spikar. Ajabaja var rejält lovordad inför debuten för tre starter sedan men gjorde då bort sig. Vann på rejält sätt i starten därefter och gjorde det från utvändigt ledaren. Hade varit struken för förkylning inför Svampen-starten senast och knappast på topp. Avslutade då ändå klart bra från kön via 13/700 meter och såg fin ut. Bör vara klart vass i form nu och detta kan hon vinna på flera olika sätt. Hon ser ut att kunna göra en del själv och jag tror hon är bäst ikväll och spikar.

5 Önas Nougat är mer den snabba typen och kan räcka från spets. Gav inget riktigt bra intryck i Svampen senast men det är troligt att han gynnas av Jägers-start nu. Tror ändå Ajabaja är vassare för dagen.

3 Andre Agassi och 4 Zoey Kronos rankas därefter.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 10-4-5-10 B: 13-1-9-15-6-3-7 C: 12-14-11

Spetsanalys: Källna Igor är ensam på startvolten. Miss Pixel från tillägg? Provar?

Loppanalys: Ett lopp där det nog kan löna sig att strecka på. Tipset till 10 Kung Edward som har hårdheten från tuffa lopp och det fälla avgörandet här. Senast hakade han på godkänt bakom Marciano och Pharaon Face. Före det vann Handsome Brad och före det blev det seger för Kungen. Bör duga mycket fint i denna omgivning men det blir inte så många segrar och vi garderar på. Läget är ju också lurigt.

4 Miss Pixel var fin vid segern för tre starter sedan och nu är det första gången med Christoffer. Var duktig även näst senast och senast blev det galopp. Möjligt att Christoffer gör en fräckis och provar för spets tidigt. Hon har två segrar från spets.

5 Tommy Hill och 10 Caddie Icon är båda starka men inte helt lätta i stilen. Fungerar de som de ska så duger båda fint.

13 Classic Kimble kan vara skrällen. Hästen fungerar inte så ofta men har rätt bra kunnande. 1 Källna Igor kan duga från sitt helfina läge. 9 Liza With a Z. kan speeda vasst. 15 Diggers Elias är rätt kapabel och har Kevin men uppgiften är svår.

Totalt streckar jag elva hästar.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 8-6-3-9 B: 10-4-2-5-12-11 C: 1-7

Spetsanalys: Många startsnabba med framspår.  Make It Bore är snabb men släpper ofta. Stronghold kan bli het och rusa på. Different In är tänkbar för spets men det kan bli en gåvillig Stronghold.

Loppanalys: Ett lopp där det kan bli bra fart från början och det öppnar upp loppet en del. 8 Rawindski har verkligen inget vinstläge men han får tipset i alla fall. Han kan öppna bra och det gäller att Veijo hinner slinka ner i vettigt slagläge. Hästen har gjort två starter hos Veijo och var riktigt bra i den första då det blev hårt tempo i ledningen och Rawindski höll mycket bra. Jag trodde på hästen senast men det blev det strul med tuff öppning och sedan fastnade han i galopperande rygg. Rawindski verkar mycket bra i ordning men läget är jobbigt. Jag räknar med en vass insats och tippar.

6 Uptothe Chapel avslutade klart bra till seger senast från kön. Gör det ofta bra och bör vara med och hugga i striden här.

3 Stronghold har tagit sina flesta segrar från spets och kan rusa hem loppet från tät. Får dock inte bli alltför gåvillig men förutsättningarna är bra. Med flera startsnabba hästar riskerar han dock att skruva upp sig för mycket i startrusningen.

9 Small Talk gynnas av högt tempo och formen är bra. Har en seger av två möjliga med Kevin och Small talk är intressant.

10 Buick Brodde avslutade vasst näst senast och vann från spets senast. Högt tempo vore ett plus även här.

Streckar även 4 Sirocco Maxim som är i bra form. Jörgen upp.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 3 B: 9-1-6-11-5-4-2 C: 8-7-10-12

Spetsanalys: Staro Leonardo galopperade från springspår senast men har annars öppnat bra då han haft framspår. Med bara tre hästar på startvolten så bör det bli felfri avgång och bra chans på tidig spets.

Loppanalys: Lövgren har en mycket fin treåring här i form av 3 Staro Leonardo och jag tror på seger och spikar. Näst senast blev det en strulig resa med störningsmoment men Lövgrens häst avslutade mycket bra upploppet ner. Många trodde på hästen senast men det såg mörkt ut då det blev startgalopp och sedan invändig resa. Då luckan kom så bara forsade hästen förbi sina konkurrenter och det blev överlägset. Här ser det ut att bli tidig spets men det viktigaste är nog att det inte strular igen. Hästen är bra och chansen god. Spik.

9 Bellino B. vinner inte så lättvindigt men är snabb och van lite tuffare. Ska med vid gardering. 1 M.T.Lancelot har läget.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson