Dagens höjdpunkt var utan tvekan finalen för fyraåriga hingstar och valacker. På förhand hade detta utmålats till ett trekejsar-slag men loppet blev rätt odramatiskt då Johan Untersteiner kunde fullborda sin storslam i Breeders Crown.

Precis som i Derbyt tog Cyber Lane hand om ledningen från sitt innerspår. Samtidigt galopperade Rajesh Face kort efter start och tappade värdefull mark. Betrodda Diamanten hamnade därmed utvändigt ledaren och så här långt hade nog allt gått lite över förväntan för Johan Untersteiner.

När första mellantiden, 1.12,7, dessutom förvandlades till 1.16,0 på varvet talade det mesta för Raja Mirchi-sonen som nu hade fått diktera villkoren helt efter eget tyckte och smak.

Rajesh Face hade dock ställt sig, och sändes i spåren av Adrian Kolgjini på sista bortre, men det blev ytterligare en galopp 600 meter från mål.

Segergesten - Foto: ALN

Det skulle istället bli en uppvisning av fyraårige Cyber Lane som helt ohotad kunde glida ifrån övriga fältet över upploppet. Diamanten orkade inte utmana och bakom denna fastnade Test Drive en aning.

Från kön visade Makethemark däremot upp en riktigt vass avslutning som gav honom andraplatsen och Bruno Bagheera hakade på fint till tredjepriset från vinnarhålet. Även Han Herred spurtade vasst till fjärdeplatsen tillsammans med Kenneth Haugstad.

– Han har nog inte vunnit så här lätt på länge. Jag hade tussarna kvar och han gick med full fart över mål. Han har visat flera gånger att han är en av bästa fyraåringarna och det känns som att vi har en häst för framtiden, sa Johan Untersteiner i segerintervjun!

Cyber Lane - Foto: ALN

Cyber Lane är premiechansad och kunde därmed åka hem till Halmstad med 800 000 kronor gånger två. Valacken har nu tjänat drygt 6,7 miljoner kronor och kan titulera sig både som Derbyvinnare och Breeders Crowns-segrare.

Segertiden skrevs till 1.14,7a/2140 och detta var alltså Johan Untersteiner tredje Breeders Crown-fullträff denna söndag.

- Jag hade kanske hoppats på en seger idag men detta var såklart bättre än vad man hade kunnat tro, sa dagens huvudperson efter loppet.

En eftermiddag han sent kommer glömma och Johan var minst sagt dagens namn!

Läs också: BC: Skräll bland de fyraåriga stona
Läs också: BC: Untersteiner igen – nu med Candy La Marc
Läs också: BC: Lucifer Lane framkallade stort jubel