Det tycks oftast bli en överraskning för spelarna när Spitcam Jubb vinner, men inte för tränaren. Den härlige valacken tog ned ett meriterat gäng från dödens på Solvalla.

Spitcam Jubb, utrustad med Kaj Widell i vagnen, var inte särskilt påpassad från längst ut bakom vingen i onsdagens klassiga snabblopp som avslutade på Solvalla. Men vilken prestation som Micael Brobergs adept bjöd på.

Spitcam Jubb klev direkt fram i dödens på Star Advisor Joli och kom från den positionen att domdera fältet. När ledaren gav slaget vika på upploppet provade favoriten Whitehouse Express förgäves trots en resa i andra utvändigt.

I spåren avslutade både Victor A.U. och King City med goda spurter, men Spitcam Jubb var inte intresserad att släppa någon förbi sig från dödspositionen. 1.11,7a över 1640 meter visade klockan och sexåringen plockade in 80 000 kronor med stort plus i kanten.

– Jag har sagt hela veckan, att det här vinner Spitcam Jubb; kör fram till dödens bara. Han har ju mött Bold Eagle och Readly Express och han är finare än han varit någonsin, sa tränaren Micael Broberg i ATG Live.

*En häst i toppslag har Markus B Svedberg i Carmine Am. Femåringen synade dödens efter 600 meter och kom att få jobba där till han mitt på sista bortre långsidan pressade sig till ledningen – och stack.

Favoritspelade Santiago Kyu tog upp jakten och såg mitt på upploppet ut att ha fått greppet, men Carmine Am kontrade strongt sista biten för att till slut vinna tämligen så säkert. Hästen tog sin fjärde årsseger på 1.13,9a full distans.

*Kvällens snabbaste vinnare kom på Åby. Johan Untersteiner satt bakom den av Flemming Jensen tränade Offshore Man som öppnade underkant 1.08 första 500 för spets. Då tog stallkompisen och favoriten Victory Kåsgård dödens.

Men Offshore Man fortsatte i stenhårt tempo i ledningen och ingen skulle passera åttaåringen den här kvällen. Tiden var lika vass som prestationen: klockorna stannade på 1.10,6a över 1640 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Snabb revansch i Silverstoet för Felicity?

Snabb revansch i Silverstoet för Felicity?

André Eklundhs lovande Felicity Shagwell fick se sig slagen i Svampen senast, men på tisdag kan det bli tal om en kvick revansch i Silverstoet.

Några av kullens bästa tvååriga ston utgör en av höjdpunkterna vid Axevallas tävlingar kommande tisdag. Det när Silverstoet ska avgöras med 100 000 kronor till vinnaren.

I Åbytränaren André Eklundhs stall finns fina Felicity Shagwell som precis fick ge sig i Svampen Örebro i lördags. Här har hon chansen att återuppta segerraden.

Under aftonen på Axevalla avgörs även Ullbergs Minne som lockat ett fint startfält för den äldre eliten. Bland de som ska kämpa om 100 000 kronor även här, finns Poet Broline, Royal Fighter och danske Obi-Wan.

Här är startlistorna:

Silverstoet, 1640 auto

1 Mariah’s Baby K.V. – Kaj Widell
2 Isabelle Boko – Petter Karlsson
3 Finally Tour – Stefan Söderkvist
4 Cause I Can – Torbjörn Jansson
5 Tzarina Face – Adrian Kolgjini
6 Felicity Shagwell – André Eklundh
7 Arctic Michelle – Pekka Korpi
8 Intake – Jörgen S Eriksson
9 Jasmin Band – Magnus Jakobsson
10 Fruska Am – Kristian Lindberg
11 Cosy Lazy Louse – Fredrik Wallin
12 Frozen Sisu – Per Nordström

Ullbergs Minne, 1640 auto

1 French Laundry – Torbjörn Jansson
2 Obi-Wan – Magnus Jakobsson
3 Explosive de Vie – Ulf Eriksson
4 Bear Dancer – Stefan Söderkvist
5 Västerbo Fantast – Kim Eriksson
6 Usain Henna – Oskar Svanberg
7 Poet Broline – Peter Untersteiner
8 Charming Oreau – Torbjörn Simberg
9 Billy Flynn – Mikael J Andersson
10 Exodus Hanover – Kenneth Haugstad
11 Royal Fighter – Jennifer Tillman

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt möte mellan Bird Parker och Anna Mix
Nästa nyhet
Nytt möte mellan Bird Parker och Anna Mix

Nytt möte mellan Bird Parker och Anna Mix

Självklart finns Bird Parker med sin kusk Jos Verbeeck på plats när det väntar stortrav i Belgien på fredag. Ett nytt möte med Anna Mix sker i Mons.

Philippe Allaires fine Bird Parker har haft stora framgångar i löpningsserien Tour Européen du Trotteur Francais under hösten med tre av fyra etappsegrar, den senaste kom i tyska Gelsenkirschen.

När serien avslutas på fredag sker det i Belgien med loppet Grand Prix de la Toussiant på banan i Mons. Bird Parker lär axla favoritmanteln även här.

För motståndet står bland andra Anna Mix som fortsätter sin odyssé i Europa; senast var hon tvåa bakom Aubrion du Gers och gången innan segrade stoet på Mallorca. Hon är dessutom titelförsvarare i fredagens lopp.

Andra som vill lägga beslag på förstaprisets 48 000 euro är Billie de Montfort, formstarka elvaåringen Swedishman och Uppercut de Manche. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2300 auto

1 Uppercut de Manche – Francois Lecanu
2 Truman Dairpet – Piet van Pollaert
3 Bird Parker – Jos Verbeeck
4 Venise – Hanna Huygens
5 Bon Copian – Robbin Bot
6 Swedishman – Thierry Duvaldestin
7 Anna Mix – Jules van der Putte Jr
8 Beau Gamin – Hugo Langeweg Jr
9 Uhendo Rivellière – Philippe Daugeard
10 Tiger Danover – Marius Coignard
11 Ulexa des Plans – Sébastien Olivier
12 Boeing du Bocage – Loïc Guuinoiseau
13 Billie de Montfort – David Thomain
14 Totem d’Azur – Junior Guelpa
15 Booster Winner – Nico d’Haenens
16 Astor du Quenne – Glenny Delaune

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle - med uppdrag att skriva travhistoria
Nästa nyhet
Bold Eagle – med uppdrag att skriva travhistoria

Bold Eagle – med uppdrag att skriva travhistoria

Med tre månader kvar till Prix d’Amérique förbereds förstås Bold Eagle för att försöka ta sin tredje raka i världens tuffaste travrace. Planen är satt för den franska nationalhjälten.

Sju veckor har gått sedan Bold Eagle senast startade. Då fick han se sig besegrad av Aubrion du Gers i finalen av Trotting Masters. För övrigt hästens andra förlust under 2017; den första kom i Elitloppets final.

– Vi är alltid besvikna när han inte vinner, men vi var slagna med huvud av Aubrion du Gers som är världens bästa valack och var före Twister Bi, världens bästa femåring. Bold Eagle har hämtat sig väl efter det loppet och jag upprepar: målet är att göra att hästen håller länge och han är inte oslagbar, det är ingen, säger delägaren Thomas Bernereau i en längre intervju med Le Trot.

Det är den 19 november som är datumet då Bold Eagle ska göra comeback – och sin första start i det så viktiga vintermeetinget på Vincennes. ”Örnen” går direkt ut i det första B-loppet Prix de Bretagne, något han inte gjort tidigare säsonger.

Därefter väntar både Prix du Bourbonnais i mitten av december och Prix de Bourgogne vid nyår, i båda är han titelförsvarare, innan en tävlingspaus väntar inför Prix d’Amérique (28 januari).

– Han kommer sedan att tävla i Prix de France och, om han vinner, också vara med i Prix de Paris för att försöka ta sin andra raka triple courounne, säger Bernereau.

Sett i historien är det blott Gélinotte åren 1956-1957, som lyckats vinna de tre största loppen två år i rad. Att vinna Prix d’Amérique tre år i följd har ingen lyckats med sedan legendariske Ourasi gjorde det 1986-1988, alltså för trettio år sedan.

Mycket, förutom prispengarna, står således på spel för Bold Eagle som i vinter kan bli än mer historisk än han redan är. Och Thomas Bernereau har klart för sig att motståndet kommer vara tufft, inte minst från svenskt håll.

Förutom de franska utmanarna Carat Williams och fjolårets tvåa Bélina Josselyn, håller Bold Eagle-ägaren både Twister Bi och Propulsion mycke högt. Han räknar även med Readly Express som en hård nöt att knäcka, men är inte övertygad att han är Bold Eagles svåraste motståndare.

– Readly Express är en stor stjärna i sin generation, men på Vincennes är han nog inte den av de utländska hästarna som skrämmer mig mest. Readly Express gillar att få gå där framme, i ledningen och jag tvivlar att han kommer få göra det när det drar ihop sig till Prix d’Amérique.

Om allt kommer klaffa fullt ut för Bold Eagle även den här vintern, kan han ha tagit sin tredje raka i Prix d’Amérique och blivit den andra hästen i historien att vunnit triple couronne två år i rad. Efter det blir givetvis en revansch i Elitloppet aktuell.

– Vi får prata om det då. Det är ett väldigt tufft lopp, självklart vill vinna även det men vi är också mitt uppe i avels-säsongen och då kommer vi få möta Twister Bi, Readly Express och Propulsion på sin hemmaplan. Det är för tidigt att fundera på det ännu, och om vi vinner Prix d’Amérique igen så vill vi såklart sikta mot att kvittera, eller rent av slå, Ourasis rekord i PdA, säger Thomas Bernereau till Le Trot. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter förlusten: Nuncio aviserar start på Bergsåker
Nästa nyhet
Efter förlusten: Nuncio aviserar start på Bergsåker

Efter förlusten: Nuncio aviserar start på Bergsåker

Satsningen mot att finna formen inför Prix d’Amérique fortsätter för Nuncio trots helgens favoritfall. Bergsåker blir troligen nästa uppgift.

Nuncio vann direkt i sin comeback på Bollnästravet i början av oktober och blev i lördags stor favorit att vinna Gulddivisionen i Örebro.

Men den mot Prix d’Amérique siktande stjärnan var utan chans att hota vinnande Day or Night In och kom i mål på en blygsam femteplats.

– Jag fick feeling att Johan Untersteiner skulle släppa, men han gjorde ju rätt som svarade och vann. Nuncio har tung träning i sig, jag sa att det var 65 procents form och det räckte ej. Hoppas nu att han tar det här loppet på rätt sätt, säger Stefan Melander i sin krönika på SportExpressen.

Matchningen fortsätter därmed för Nuncio. Tränaren berättar att det är Gulddivisionen på Bergsåker nästa lördag, 4 november, som är den tilltänkta nästa uppgiften. Om vädret tillåter det vill säga, annars kan Eskilstuna en vecka senare bli aktuellt. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Snart tillbaka: Spartan Kronos på gång igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson