Elitloppshästen och Danmarks bäste, Takethem är på väg tillbaka efter en skada. På fredag gör han comeback på Lunden.

Den Steen Juul-tränade sjuåringen Takethem var på vippen att ta sig till final i Elitloppet då han som femma travade 1.09,2a i sitt försök i våras. Men hästen som hålls som Danmarks bäste, har inte startat sedan början av juli.

Efter en start i Århus den 2 juli konstaterades att Takethem drabbats av en överansträngning i ett bakben, varför en paus ordinerades framför fortsatt tävlande i sommarens storlopp.

Nu är dansken med cirka 2,5 miljoner kronor på kontot redo igen. Takthem begår comeback på Lunden den här fredagen. Det i en något beskedligare omgivning; första-priset i loppet är 7500 danska kronor och hästen börjar med 60 meters tillägg på grunddistansen 2000 meter. (Foto: ALN).

Läs även: Danske Takethem skadad: ”Kräver en paus”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lionel mot ny vinter i Frankrike – via Jägersro

Lionel mot ny vinter i Frankrike – via Jägersro

Efter tre månaders paus från tävlingsbanan är Lionel på gång igen. Ett nytt äventyr i Frankrike tar sin början med Müllers Memorial nästa helg.

Det var i slutet av juli som Lionel vann norskt mästerskap på Biri. Därefter har norrmannen i Daniel Redéns regi preparerats för en ny säsong i det franska vintermeetinget.

Men för avfärd söderut, väntar sannolikt ett stopp på Jägersro. Lionel är högaktuell för Müllers Memorial på Jägersro den 28 oktober. Det säger ägaren Göran Antonsen till tgn.no.

– Planen är att starta där om allt ser bra ut fram till dess. Daniel är väldigt nöjd med honom i träning och har inget att anmärka på. Vi tänker att det passar fint att ge honom ett lopp för han reser ned till Frankrike, säger han.

Sjuårige Lionel, med drygt 13 miljoner kronor på kontot, har deltagit i Prix d’Amérique de två senaste åren och slutade i år trea. Antonsen menar för tgn.no att man möjligen kommer att stå över det första B-loppet, Prix de Bretagne 19 november, för att ladda för de senare i stället. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nurmos segerstaplare: Izzy tog åttonde raka
Nästa nyhet
Nurmos segerstaplare: Izzy tog åttonde raka

Nurmos segerstaplare: Izzy tog åttonde raka

I Timo Nurmos stjärnfyllda stall, kliver fyraåriga Izzy allt mer framåt. Vid Solvallas tävlingar tog stoet sin åttonde raka seger – på lika många försök.

Fyraåriga Lavec Kronos-dottern Izzy har fortfarande inte upplevt känslan av förlust. När Solvalla tävlade på söndagen var det dags för stoets åttonde seger på lika många starter.

Izzy, som gjorde sen debut, i våras, kördes liksom vid alla sina tidigare starter av Jorma Kontio och duon visade återigen prov på ett strålande samarbete.

Izzy övertog ledningen efter 650 meter körda och kunde säkert stanna i den positionen till mållinjen var passerad. 1.14,4a över 2140 meter var nytt rekord och belöningen 35 000 kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fullträff även i Tyskland för Bird Parker
Nästa nyhet
Fullträff även i Tyskland för Bird Parker

Fullträff även i Tyskland för Bird Parker

Bird Parker fortsätter att knipa segrar i Tour Européen Trotteur Francais. På söndagen var det tyska Gelsenkirschen som fick se fransmannen segra med Jos Verbeeck.

Philippe Allaire-tränade Bird Parker har tidigare vunnit två etapper av löpningsserien Tour Européen Trotteur Francais, i Nederländerna och i Schweiz och under söndagen var det Gelsenkirschen i Tyskland som fick besök.

Här kom Bird Parkers tredje etappseger. Liksom tidigare var det den belgiske sulky-virtuosen Jos Verbeeck som skötte spakarna och han kunde tidigt köra stor-favoriten till spets, varifrån det skulle bli en säker seger.

Evigt unge Swedishman kom med en rejäl avslutning, men Bird Parker hade kontroll och gick över mål som vinnare på 1.14,6a över 2600 meter. 25 000 euro var den här segern värd.

Tour Européen Trotteur Francais avslutas i Mons den 27 oktober. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Boden
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Boden

Måndag: V64-tips till Boden

 V64 Boden 16 oktober

Omgången: Boden inleder veckan med till synes väl ojämna lopp, men jag spelar bara med en spik och testar att gardera och gå emot en del favoriter. Lycka till! 

Spiken: 8 Hunkydory Degato (V64-1) var urtapper tvåa senast och han måste ha toppchans att kliva runt detta gäng!

V6-förslaget är på 2160 kronor (enbart V6).

8 Hunkydory Degato (12-10)
8-3 (6-12)
1-13-7-6 (10-12)
8-7-3-9-5-1-6-2-10 (11-12)
8-10/ 5-1-12-11-6-3-9-4 (8-10)
10/ 6-5-12-7-9-8-3-2-4 (10-6)

1x2x4x9x2x10 = 1440 kr
1x2x4x9x10x1 = 720 kr

DD-förslag på 900 kronor: 

8 – 10 x 700
10 – 10 x 300

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 8 B: 12-10-4-11-13-5 C: 9-3-6-1-7-2

Spetsanalys: Lurig spetskamp med voltstart och jag tror att springspåren gör upp då det är spår 4 i volt för L’Amour du Gull som aldrig haft framspår i volt men varit snabb med bil. Spetsfavorit är Let Me Fly har galopperat från spår 4 och 5 två senaste, men var snabb med spår 4 för Norberg och springspår borde passa bra. Calvia Pellini har spetsat eller galopperat 2 av varje) med framspår. Global Tail var snabb i våras och felfri är också det spetsbud.

Loppanalys: En eller många gäller här och jag spikar favoriten 8 Hunkydory Degato som Ohlsson lyckades bränna med senast i sista loppet under Skellefteås V75-dag och det var rätt bra gjort. Han kom aldrig ner utan blev hängande i tredjespår utan rygg tills han kunde forcera till ledningen 500 kvar. Fick ge sig för snabb häst men höll urtappert som tvåa! Kvalet före var riktigt bra då han stora delar drog fram Ready For More och kom tillbaka snyggt sista 100 och var inte långt efter den kanonen. Borde hitta loss med en häst på utsidan och redan 20 bakom och för klassen är hästen för bra. Spik!

Jag nämner de tre betrodda bakom. 4 L’Amour du Gull var absolut inget extra som trea senast och det är en häst som är stor och snygg men har riktigt dålig skalle! Klart mer kapabel är 12 Gatelink som var dum senast och borta före start, och hästen har inte fått lopp i kroppen på åtta månader och inte vässats i jobb. 11 Lisas Karamell vann otroligt billigt lopp senast och blir lite överspelad.

I andra reservrutan kryssas 10 Bend Over and Beg i som höll mycket positivt från dödens senast då ledaren krossades och hästen var klar tvåa.

V64-2:

Ranking: A: 8-3 B: 6-12-1-11-10-13-4-9-14 C: 7-15-5

Spetsanalys: Ovanligt osnabba hästar med bra spår, favoritduon Talangen W.F. och Herrera Ås har varit långsamma. Dats Boy känns minst osnabb av de invändiga, men jag räknar med att Ikon Zon blåser förbi alla – han var mycket rask vid segern 27/8!

Loppanalys: Två klart mer spelade och 3 Talangen W.F. är passande nedstruken till andraspår, det minskar strulrisken för snabb ut är han inte, men nu kan kusken ta det mer piano. Han har bra kapacitet och har tagit segrarna smått överlägset. Han var tillbaka efter operation senast och vann enkelt, men stilen är inte jätte-övertygande. Det är kuskminus då Norberg inte kör, men visst har han bra chans i detta lopp.

6 Herrera Boko avslutade bra från andra ytter senast i Finland och hann fram i raskare upplopp, men intrycket drogs ner av att hästen hängde kraftigt på en töm till slut. Blir över då han är långsam värre från start och får göra mycket jobb. Rankas ner lite.

Jag tycker att 8 Ikon Zon är mycket spännande nedstruken ett hack. Han var riktigt snabb för fyra starter sedan och spetsade med tio meter, och vann säkert. Han var för het bakom bilen och galopperade då han var på väg att spetsa, men visade sedan bra fart då han kopplade grepp starten efter för Hanna. Räckte inte på V75 senast, men det hade ingen annan heller gjort här. Jag tror att spåret kan passa ganska bra då han bör vara mindre het och vågar kusken släppa iväg bör det bli spets och sedan är han hästen att slå! Kul 12%-are!

V64-3:

Ranking: A: 1-13-7-6 B: 10-12-4-8-2 C: 9-5-3-11

Spetsanalys: Lome Annar har spetsat tre senaste med framspår i volt och är solklar spetsfavorit.

Loppanalys: 1 Lome Annar är spelad till 75% och det är mastigt, men han har onekligen bra uppgift. Bara tre hästar på start och han lär inte ha problem att hålla upp sitt innerspår. Senast kunde han inte svara blixtsnabba Grandina kort eftersatt, sedan blev han åter av med ledningen efter att ha rundat till tät. Till slut gick han ändå undan enkelt och det såg inte tomt ut. Kuskminus nu, även om Jimmy vann då han testade hästen.

15 Hallsta Vinnex är enda av övriga som är spelad till över 10% med sina 11%. Han var mycket bra senast då han hängde i vida spår mest hela loppet och ändå sög sig närmare mot Lome Annar sista biten! Han står 20 meter sämre till nu men har jäkla fart i kroppen och det går inte att få sämre lopp än senast så 20 meter extra spelar nog inte så stor roll. Fartmässigt klart snabbare och får han närkontakt med jättefavoriten kan han avgöra.

7 Vindbläsen står 20 meter före Vinnex som han var favoritspelad mot från samma start 15/9. Då var han chanslös men kommer denne bort s kan han skrälla. Det kan även 6 Skaane Jo som har fin form och får Ove i vagnen igen. Var nära seger trots galopp 950 kvar senast.

V64-4:

Ranking: A: 8-7-3 B: 9-5-1-6-2-10 C: 11-12

Spetsanalys: Snabbaste hästen blev struken och nu är det lurigt med spetsstriden. Big Believer har spetsat två gånger med bil, men det i långsamma öppningar. Ändå borde det vara spets bland dessa. Ocean Face har visat bra snabbhet och är den som utmanar.

Loppanalys: 3 Willy Fog är favorit, och han är rätt bra och kommer med dokumenterad form. Näst senast avslutade han bra hela upploppet ner som tvåa, och såg formstark ut långt nere i kön senast då det blev strul med dåliga ryggar hela loppet och det glömmer vi, han gick helt okej till slut i vida spår. Han är osäker bakom bilen om man vill trycka av honom, det är felfritt som gäller och dessutom skor på nu. Hästen sprang 14-tid full väg i Finland och duger bra.

Nästan lika mycket spelad är 7 Kentucky som är bättre häst som mer tveksam status. Han var bara okej i spåren senast men ska vara klart bättre med det loppet i kroppen. Det verkar vara svårt att få riktig stil på hästen som kan bättre än visat under sommaren. Spår långt ut på vingen och hästen ska helst köras snällt då han fått många hårda upplägg.

Det här är ett lopp jag spelar för skräll, det är lite tveksamheter på båda favoriterna och bakom vidöppet. 8 Aida Brick är allt för lite spelad med någon ynka procent av insatserna. Satt fast med sparat näst senast då hon aldrig fick chansen, och senast höll hon starkt från dödens på Happy Hayley.

9 Zell Memento var sjuk senast då det inte alls var rätta trycket och han var slagen tidigt. Hade varit snorig efter det loppet och fick medicin. Gått 22/2200 meter på bygdetrav nu och har fart för vinst på det som visats tidigare starter.

V64-5:

Ranking: A: 8-10 B: 5-1-12-11-6-3-9 C: 4  

Spetsanalys: Bara fyra hästar kvar på start och Smooth Criminal borde köras till ledningen. Han spetsade från spår 3 tidigare med volt. Maldini Bob tror jag inte bråkar, men tränaren vill gärna se den från ledningen.

Loppanalys: Normalt sett passande uppgift för 5 Smooth Criminal som har chans att köra till ledningen tidigt. Därifrån vann han enkelt och slog bättre hästar till 9 gånger såsen. Han var sjuk efter det och formen låter som att den kan vara lite dunkel och då kan det bli långt hem.

Det finns bättre drag och jag spelar med andra hästar. Det är bara tio hästar kvar i loppet efter två strykningar och de på 20 meters tillägg kommer sitta bra på det och har annan hårdhet. Jag tror att  8 Mellby Dealer har bäst segerchans och han borde vara favorit i mina ögon. Han var fin vid spetsseger i försöket men det var inte samma tryck i finalen samma dag. Han hann inte skaka av sig mjölksyran med två lopp samma dag menar Roger, det kan jag köpa som förklaring. Han tränar bra och är tänkbar spik.

Jag spelar mest DD med honom, men måste även lira med 10 Victory Streamline som ska gå barfota direkt i comebacken och då borde han kännas bra då man kör utan skor direkt. Dubbelutgång på dessa.

V64-6:

Ranking: A: 10 B: 6-5-12-7-9-8-3-2 C: 4

Spetsanalys: Hayai Chikara är nog spetsfavorit trots allt. Bonito Hornline brukar inte brännas av för mycket i loppen numera, men Onboard Broline kommer utmana för där vill man till tät.

Loppanalys: 12 Loving You Deeply stod hårt inne i loppet och hade bakspår på tillägg på V75 senast, men det brydde hon sig inte om då hon klev runt i spåren till vinst och storskrällen var faktum! Det kan bli skor nu och åter kallt läge med spår tolv och som favorit är det inget att jobba med. Hon hade bara en seger två senaste åren före senaste starten.

10 Tarabuso Jet låter det väldigt påställt med, det är bästa chansen från stallet som har flera feta chanser. Hästen har inte alls haft någon tur på sistone och står verkligen på tur. Senast mötte man finska eliten med D.D.’s Hitman, Bret Boko med flera och drogs sist i kall rygg på slutvarvet, men avslutningen i vida spår var riktigt vass! Mycket intressant endast spelad runt 15% och med två strykningar återstår bara nio motståndare. Utgång och DD-spik!

Konstigt lite spel på 6 Onboard Broline som får Micke Mela i vagnen och man slog säkert mer betrodda 5 Hayai Chikara då de möttes hemma i Finland. Nu är det 2% mot 19% dessa emellan. Den senare har bra form, och gick vass repa vid det mötet, och kan leda länge här.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aubrion du Gers lattjade igen - trots galopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson