V64 Åby

Omgången:  Åby-omgångarna brukar ofta se spelvänliga ut och inget undantag ikväll. Dubbla open stretch gör att spekulationerna och funderingarna tar extra fart och löpningsförloppen är långt ifrån givna. Vi har dessutom jackpot med oss från i tisdags men det är vi ju minst sagt vana vid. Denna gång spelar jag med en spik på en matematisk lapp. Den återfinns i den avslutande avdelningen där jag hoppas och tror att min vinnare ska leda runt om.

Spiken: 5 Julia af Solnäs i V64-6.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

5,6,7 (9-3)
5,6,7,10,11,12 (1-8)
1,2,3,4,8,9 (12-6)
1,3,8,10,11,12 (9-6)
2,6,10 (1-3)
5 Julia af Solnäs
(1-2)

3x6x6x6x3x1 = 1944 rader

DD-förslag: 2 – 5 x 400 kr 6,10 – 5 x 300 kr Totalt: 1000 kr

Missa aldrig våra tips! Gilla travnet på Facebook. Klicka här.

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 7-6-5 B: 9-3-8-2 C: 4-1

Spetsanals: Nobel Amok brukar få mata på i bra fart och det troliga är att Bergh tidigt kör till spets. Offshore Man har bättre läge och spetsvann näst senast. Dubbla open stretch på Åby och vi får se hur Jensen lägger upp taktiken.

Loppanalys: 7 Nobel Amok är riktigt bra och det troliga är att Bergh sänder iväg honom till spets för att vinna från den positionen. Precis som senast då hästen vann lätt från spets. Berghs häst har vunnit sex gånger av åtta från spets och är mykcet bra för ett lopp som detta.

Jag garderar dock med två motbud och mycket intressant är norske 6 Tooltime. Denne svarade nämligen för en spektakulär insats vid segern senast. Galopperade då stort och var långt efter. Kördes ikapp och gick med i ryggar och kunde vinna rätt så säkert innan det var klart. Detta efter ett avslutande varv strax under 1.08. En mycket svettig insats och Hamres häst ska bli kul att se här. Gör hon om något liknande så blir hon inte lätt att rå på. Insatser och tider efter galopp ska man vara försiktig med men visst var prestationen häftig. Hon har för övrigt tävlat i Sverige en gång tidigare. Klart bra bakom Global Respons i fjol och körspö i Sverige är ingen nackdel.

5 Offshore Man får också ett streck. Vann från spets näst senast och här kan det bli spets eller chans via open stretch. Flemmings häst duger bra då han löper upp till sitt kunnande och jag streckar.

9 Unrestricted kan avsluta vasst men jag förmodar att det inte är någon toppform efter uppehåll.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 11-7 B: 5-6-12-10-1-8-9-4 C: 2-3

Spetsanalys: Miss Senorita närmast följde bilen till spets senast och hon är snabb. Då vann hon men nu är det längre distans och det kan bli släpp. Ourangel U.R. kan öppna bra.

Loppanalys: Ett stolopp och jag streckar halva ligan. Peter Untersteiner har två givna bud. Tispet till 11 So Keck som Johan får chansen med. Denne gjorde debut för Untersteiner senast. Körd av Sjunnesson. Det blev tidig spets och säker seger. Hon kan säkert vara ännu vassare nu men läget är sämre och hon ser inte helt stabil ut i stilen.

Peter kör själv 7 Shakira Broline som inte är helt stabil men form och kunnande räcker bra. Vann ett billigare lopp näst senast och var fullt godkänd senast.

5 Miss Senorita snabbstartade till spets senast och vann åkandes. Längre distans nu är inget plus men en bra resa bör det bli. Spets eller rygg ledaren.

6 Ourangel U.R. hakade på fullt bra från rygg ledaren senast och kan tänkas komma till spets. Streckar även 12 Danseuse d´Am som stred på bra från ledningen senast. 10 Cosmorita är inte heller borta och får sista strecket.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 2 B: 8-3-9-4-1-12-6 C: 10-5-11

Spetsanalys: Travolta Treb öppnar snabbt från sitt fina läge och det är bra chans på spets. Pacific W.F. står sämre till men är snabb.

Loppanalys: 2 Travolta Treb har en utsökt möjlighet att leda loppet från start till mål. Vann från spets för tre starter sedan. Blir mycket hårt betrodd här men jag är inte så jätteförtjust i den här favoriten då det kan ta emot sista biten och jag vill ha syn. Härliga förutsättningar dock.

8 Pacific W.F. är van lite tuffare gäng. Höll storstilat efter att blivit överfallen i spets i V75 för fyra starter sedan och kan öppna bra.

3 Get Lucky Pellini och 9 Fabriz Boko är två gedigan travare som inte vinner så ofta men här kan det vara dags. Get Lucky Pellini har läget och Fabriz Boko hade en hel del sparat senast.

4 Elegant Ås har lopp i kroppen och Johan upp. 1 Jack Bowler kan vara storskrällen och får sista strecket. Avslutade bra senast och har open stretch-läget.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 12 B: 10-3-11-8-1-9-6 C: 4-2

Spetsanalys: Giresse Boko står placerad långt ut men två invändiga strykningar är ett plus och Giresse Boko kan spetsa. Coolkindacrazed är också aktuell.

Loppanalys: 12 Seal Kronos är stark och rejäl och läget spelar mindre roll för den här hästen även om det givetvis inte är så bra. Seal Kronos har kommit tillbaka efter uppehåll och grejat två segrar på rejält sätt. Möter inget som avskräcker här och det är troligt att Seal Kronos mal ner allt och alla. Han hängde dock rejält på töm senast och det oroar en del inför denna start. Hästen fungerar långt ifrån varje gång och det kan vara så att han är på väg in i en sämre period igen. Jag garderar då han även blir hårt betrodd.

10 Cobra Vixi är också stark och vann i helt ohotad stil senast från utvändigt ledaren. Bör duga bra om travet flyter någorlunda. Även Cobra Vixi kan ha vissa problem.

3 Coolindacrazed vann lätt från spets näst senast och kan spetsa igen. Höll farten bra senast.

11 Lajos Fawör avslutade bra senast och ser ut att vara i fin form. Eklundh kör med allt bättre pondus.

8 Giresse Boko är hygglig men lite småseg. Kan öppna bra och nu är det åter Johan upp. Streckas. 1 Tasja Baunehöj har läget och får Kevin upp. Ingen stjärnhäst men Kevin kan  nog få bra snurr på hästen. Jag streckar dessa.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 2-6-10 B: 1-3-5-8-11 C: 7-4-9

Spetsanalys: Charming Soldier öppnar bra och har innern. Tournado Dream med Bergh lär ställa frågan. Väl medveten om att det finns open strech-möjlighet för samtliga.

Loppanalys: Jag streckar tre bästa hästarna i loppet och räknar med att det ska räcka.

2 Pense Kloster är given. Klättrade i ryggar senast och det slutade med galopp över linjen i jakt på lucka. Ser formstark ut och bör klara det snäva spåret utan galopp. Kan vara något ojämn och strider kanske inte helhjärtat varje gång så det blir gardering.

6 Tournado Dream kan tänkas nå ledningen och blir då mycket intressant. Höll farten bra senast och duger fint. Har löpt bra från spets varje gång och biter ifrån sig fint där.

Streckar även 10 Comanche Moon som avgjorde till seger via open stretch senast. Detta mot bra hästar. Var inte till sin fördel senast men kan betydligt bättre. Medeldistans nu kan  fungera nog så bra och det här är en häst med mycket fint kunnande. Segrarna är tagna med tätkänning så läget kan ställa till det men jag tror att Lugauers häst ska duga trots allt. Tre streck.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 5 B: 1-2-9-12-8-3-10-13 C: 6-11-4

Spetsanalys: Mycket Untersteiners med bra spår. Vegas Am slängde sig i galopp direkt senast och det är kanske för vågat att ladda för mycket första biten. Party Lane har inte visat någon direkt startsnabbhet. Pappa Peter har emellertid en häst som kan flytta på sig snabbt första biten och Julia af Solnäs är spetsfavorit. Trots att det blev tidig galopp senast.

Loppanalys: Spets i stolopp gillas skarpt och även att tro på Peter Untersteiner från spets är starka papper. Här har Peter bra spetschans med 5 Julia af Solnäs och sedan ska det vara hygglig chans. Peters häst har travat i den positionen två gånger efter rätt så tuff öppningar och slutat etta samt tvåa. Som tvåa bakom kapable Trecciadoro Rex. Peter häst galopperade senast men avslutade fullt bra i starten före det och formen sitter nog där. Peter brukar kunna hålla igång hästarna ordentligt sista biten från spets och jag tror det ska räcka till seger här. Spik.

Johans två hästar 1 Vegas Am och 2 Party Lane är tidiga bakom och en 9 Julia Pellini i form är en värdig och tuff utmanare. Dessa är givna vid gardering men jag tar ställning.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson