Det har nu getts klartecken för Mantorpstravet att expa-ndera till en multiarena för hästsport. Beslutet kan i framtiden leda till att tävlingsbanan byggs om till en 1200-metersoval.

Planer har en längre tid funnits på att bygga ut Mantorp till en så kallad multiarena för hästsport. Att så blir fallet är nu klart. Finansieringen är nu säkrad.

Det är Leader Folkungaland, Svensk Travsport och Mantorps-travet som står för finansieringen som uppgår till en total summa av 3,9 miljoner kronor. Det skriver Mantorps hemsida.

Den första etappen i utbyggnaden innebär att två ridbanor ska byggas, något som väntas stå klart redan till sommaren 2018.

Projektet kommer också att sammanställa kunskap om banuppbyggnad, då framtidsmålet är att Mantorps tävlings-bana ska byggas ut till en 1200-metersoval.

– Att travovalen blir längre ger nya förutsättningar. Den kommer bli mer attraktiv att tävla på, säger Åsa Waern som är ordförande i Östergötlands Travsällskap, till Östgöta Correspondenten.

Nu fortsätter projektet med att söka finansiärer till de planerade kommande etapperna i utbyggnationen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Färjestad

Fredag: V65-tips till Färjestad

V65 Färjestad 13 oktober

Omgången: Smålurig omgång då jag försöker spela emot Björn Goops stora favoriter, och mycket av utdelningen hänger på hur hans hästar presterar. Spiken känns stark och jag spelar för skräll i lopp som är öppna bakom bra hästar som kan göra bort sig. Lycka till!

Spiken:
3 Nisse Roc (V65-3) spetsade hem V75-lopp i vintras och med lopp i kroppen ska han ha mycket bra chans att leda detta lopp runt om!

V65-förslaget är på 2304 kronor.

4-5 (10-2)
7-10-8-4-2-1-11-12 (5-7)
3 Nisse Roc (4-6)
5-11-6-8-3-7-9-4 (5-11)
2-10-4-9-12-5 (3-11)
15-14-6 (11-10)

2x8x1x8x6x3 = 2304 kr

LD-förslag på 1000 kronor: 

2-15 x 700
10-15x 200
4-15 x 100

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V65-1:

Ranking: A: 4-5 B: 10-2-6-12-3 C: 8-7-1-9-11

Spetsanalys: William W. var snabb i Arvika i somras och med bara halvsnabba närmast utanför tror jag att han kan hålla upp, men släpper säkert. Inception och Lovisa Trot är de snabbaste och kommer utmana. Ängens Kryptonit lär försöka testa efter en bit för att få överta.

Loppanalys: 5 Ragazzo da Sopra är storfavorit och fartmässigt klart bäst. Tre raka galopper oroar dock, även om han kunde reparera till seger senast efter ”brasa” då Don Corleone Trot tappade stilen med grepp. Han har varit ifrån en månad och är inget att lita blint på som så stor favorit, även om han troligen vinner felfri. Bättre spår nu då han slipper bli stressad från innerspår.

4 Enjoy Avenue är en hårding som höll urtappert utvändigt J.S.Apollo för tre starter sedan då han utmanade hela vägen in. Han sprang upp i vagn med sparat efter det, och senast bra upplopp efter att ha hamnat åt råttorna. Klart intressant runt 10% och jag tippar honom och låser på två.

10 Mithril var tapper i dödens näst senast då han kopplade grepp om Top Yllit men fick ge sig sista 50. Tredjehäst.

V65-2:

Ranking: A: 7-10-8 B: 4-2-1-11-12-5 C: 6-9-3

Spetsanalys: Coconut Tree har tagit ledningen två senaste med framspår och jag tror att hon gör det på nytt. Släpper kanske till Miss Piggy som spetsat båda med framspår – men från bättre spår 2 och 3.

Loppanalys: Nästa Björn-favorit i 7 Miss Piggy som det verkar vara mycket strul med då hon startat sporadiskt. Efter uppehåll gick hon bra näst senast men hoppade ur volten senast. Nu har hon varit ifrån på nytt och även om Björn menar att hon tränar bra så är det ingen given vinnare. Möter enkla hästar och var tvåa bakom fina Global Tess i våras. Det kan vara så trist att hon släpps till ledningen efter en bit då hon varit rapp bakom bilen och det är voltstart som givit galopper.

2 Livi Money Maker är betrodd och det är en häst med fint sug i steget, även om den inte är färdig och lite trög i agerande. Gick på redan 9650 kvar senast och orkade inte hålla spänsten, men gick bra upplopp före det. Det blir ”aldrig” Ivarsson som är jobbig att jobba med, men hästen duger här.

Jag spelar för skräll. Kapabel är 8 Nyby Black Money som visade hög fart för detta lopp i början av året. Han var tapper tvåa bakom Campo Dell Oro då han var för het och forcerades till spets men fick ge sig. I comebacken senast hoppade han kort efter start och tappade allt, men fick ett litet jobb i alla fall. Han sprang 16,0 med allt annat än optimalt upplägg och är den som kan mäta sig med favoritens tider. Endast dryga 3% är fel!

För lite spel är det även på 10 Frascati Boko som visserligen aldrig segrat på 15 starter, men debuten i ny regi var bra senast. Då drog han tåget i tredjespår och var inte långt efter i mål som fyra och nu Micke upp och lopp i kroppen, och bara 2% på morgonen! Han var klart bättre än 4 M.T.Luckyyouandme som gjorde debut för André i samma lopp efter långt uppehåll, och det var väl inget direkt extra då hästen blev seg men bland trötta hästar nåddes andraplatsen. Det rätta klippet saknades, men med lopp i kroppen och bra läge kan det vara aktuellt men den är fem gånger mer spelad och det kan inte vara korrekt.

V65-3:

Ranking: A: 3 B: 4-6-1-9-2-10 C: 7-5-8 

Spetsanalys: Nisse Roc har blicit riktigt snabb bakom bilen, spetsade hem V75-lopp i vintras och spetsade senast i comebacken för att släppa. Nu lär han köras från ledningen.

Loppanalys: 3 Nisse Roc är favorit och det ska han vara för detta är en bra häst för loppet. Han spetsade hem V75-lopp i vintras på Solvalla mot bra hästar som Undies och svarade bra där framme i tät. Var med i ett av Margareta-loppen med 300 lax i förstapris men mötte Cyber Lane och räckte inte riktigt även om han gick en 12,5-runda till slut i skymundan. Efter vila gjorde han senast comeback, men var lite seg på den knepiga banan även om han höll farten gott som fyra. Kommer vara bättre nu och detta lopp borde han spetsa hem och jag spikar. Från ledningen har han vunnit båda sina försök.

Betrodd blir 6 Wir Ideal med två raka segrar och Björn Goop i vagnen. Kämpade sig förbi vid första av de segrarna, och senast kom han loss perfekt efter smyglopp och avgjorde. Han är inte lika bra som Nisse Roc och får tyngre lopp och är nästan lika mycket spelad.

Som tvåa lägger jag 4 Fux de Luxe som har bra fart och inte är sämre än Goop-hästen, och jag vill hellre få in den vid strykning.

V65-4:

Ranking: A: 5-11 B: 6-8-3-7-9-4 C: 1-2-10 

Spetsanalys: Donna Dixie brukar kliva iväg bra, men jag tror att Ante Dana kan utmana och ta sig till ledningen.

Loppanalys: 11 Azzaro La Marc är hårt betrodda Goop-häst, men här finns tveksamheter. Han har galopperat i 5 av 6 senaste starterna och senast såg han väldigt spänd och konstig ut, och galoppen efter 800 meter var knepig. Han såg inte alls bra ut i travet efter den heller och var nära nya galopper, men kom tillvara och gick bra till slut i ett riktigt skräplopp! Han är väldigt knepig och intrycket var inget jag springer till luckan över senast. Disansen passar och travar han bättre är han mycket bra, men det vill jag se först.

5 Chip Line håller fina formen och han gick bra senast då han närmade sig Wir Ideal över upploppet. Sprang under 15 den gången över 2640 meter och han måste ha bra chans här. Spår 5 i volt är ingen höjdare, men han tog ledningen med spår 3 och brukar inte galoppera från start. Troligen vinner någon av dessa, men hoppar Azzaro igen så är det tunt att bara sitta med Horpestad och vi målar på istället och ger skrällarna chansen!

Kanske kan 6 Ante Dana köra till ledningen med springspår. Segrat 2/4 försök därifrån och varit tvåa en gång. 8 Global Skipper är duglig här, han var fullgod tvåa i Bjerke och Moberg har bra snurr på stallet. Var väl lite sådär senast då han blev seg efter att ha gått på innerspår hela loppet, Malkin spetsvann det utan att han heller imponerade.

V65-5:

Ranking: A: 2 B: 10-4-9-12-5 C: 3-11-7-6-1-8 

Spetsanalys: Flera klart snabba och det borde gå undan över korta häcken. King Classic, Montana Crown och Chatman är snabbaste och då alla har dåliga spår kommer det gå undan.

Loppanalys: 2 Scarlets Mirakel har perfekt läge och bra kusk så det är honom jag tror mest på. Han avgjorde säkert senast där han knallade runt dem i spåren via 12,5 sista varvet och svarade smygkörd formhäst sista biten. Han borde ha bra chans att greja detta då det är perfekt med Widell igen i vagnen! Det som ligger honom i fatet är distansen, den är väl kort. Han har raden d-d-d-6-0-0 sex senaste försöken över 1600 meter – ingen stark statistik att ha i ryggen. Tänkbar spik, men då han blev klar favorit valde jag att gardera, men mest LD-spel helt klart.

10 Carlos Milo är nog värst emot, han var oväntat bra vid skrällseger på fin tid och gick bra i skymundan senast då han tvingades ut i vida spår till slut men ändå gick nedåt 11,5 sista 700. Kul skräll.

12 Top Yllit måste vara överspelad, som han allt som oftast är. Han spelades till 15 för tio senast, och efter att han kördes till ledningen trots galopp i spåren så orkade han inte på upploppet. Han får ofta göra mycket själv, och kusken är ingen jag litar så mycket på. Från spår 12 är det givet att jobba bort ekipaget.

9 The Swede var bara usel senast nere i kön i Norge och kunde aldrig något. Ska vara bättre med det loppet i benen, men är han bra nog redan är frågan? V75-kapacitet finns då han är i form.

Loppets andra skrällvarning måste vara 4 Westline som allt strulade för i Norge senast, men han flög lågt över upploppet som trea. Jag lägger upp och skrällspelar på LD!

V65-6:

Ranking: A: 15-14-6 B: 11-10-1-9-3-7 C: 13-5-2-12

Spetsanalys: Dante Jaam har spetsat i 10-öppning och är snabb i benen. Orkidee Skift var snabb någon gång och tillsammans med Impala Zon den som utmanar.

Loppanalys: Ojämnt lopp med ett helt gäng som normalt är utan chans. 14 You to Neat har varit bra under sommaren och vann tre av fyra starter, innan det blev fel senast och hästen öppnade sämre och aldrig fick se dagens ljus. Mycket sparat var ett understatement i det fallet! Paus på en månad höjer sällan formen och det är värt att gå emot.

Min idé är 15 Enjoy the Life med ett namn som inte går att ogilla! Han är hetsig och vass, men kan springa snabbt för att vara lunchlopp. Han gick bra som trea på V75 näst senast även om han inte kunde utmana tätduon och 12,7 är bra tid. Efter stor galopp såg han riktigt stark ut senast på V75 och tömdes inte alls. Jepson upp är klart spännande och jag tror att han kan blåsa runt dem och spikar på LD!

Streck för 6 Orkidee Skift och kan Svante forcera till ledningen blir det kul. Satt fast med allt kvar näst senast och tog segern före från dödens. Risk för svar då Svante sällan får något gratis.

Björn har två hästar och kör 11 No Limit Casino som kommer med flera galopper i raden och felfritt är målet menar Björn, men hästen ska träna bra och har viss fart. Tillhör de bättre här. 10 Scarlet Winner har inte startat på över 1,5 år och det r tufft att begära seger, men det är mer lördagshäst än de flesta i detta lopp i grunden.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Karriären i fara för El Mago Pellini efter skada
Nästa nyhet
Karriären i fara för El Mago Pellini efter skada

Karriären i fara för El Mago Pellini efter skada

El Mago Pellini kommer inte till start i Monté-SM. Efter en skada tvingas sannolikt åttaåringen med över sex miljoner intravat att avsluta karriären.

Lutfi Kolgjini-tränade El Mago Pellini laddades för en spännande start i lördagens Monté-SM på Åby där han var tänkt att utmana favoriterna. Men efter ett jobb i veckan tvingas man nu lämna återbud.

Det är för Trav 365 som Kolgjini nu berättar att tävlingskarriären för den välmeriterade travaren kan vara över. Man misstänker en gaffelbandsskada.

– Det mest troliga, om det är en gaffelbandsskada, som sitter i ett bakben, så är det allvarligt och då är karriären troligen över. Men det får ägarna bestämma, säger tränaren till Trav 365.

Åttaåringen ska kolla upp av veterinär igen om två veckor för att då konstatera exakt hur allvarlig som hästens skada är. El Mago Pellini har in sin karriär vunnit 14 av 75 lopp och travat in 6,5 miljoner kronor. Bland de största framgångarna märks segrar i Kungapokalen och Norrbottens Stora Pris. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cyber Lane vann igen - efter ruskiga avslutningen
Nästa nyhet
Cyber Lane vann igen – efter ruskiga avslutningen

Cyber Lane vann igen – efter ruskiga avslutningen

Cyber Lane var tillbaka efter sin seger i Derbyt när han tävlade på Solvalla under onsdagen. Och Johan Untersteiners stjärna gjorde som han brukar – efter en monsterspurt.

Solvallakvällens avslutande race, en avdelning i Solvalla-serien för fyraåringarna såg ett riktigt starkt startfält i jakt på 100 000 kronor i förstapris.

Cyber Lane gjorde här sin första start sedan segern i Derbyt men från ett bakspår hamnade han långt bak i fältet från början och inte såg det lustigare ut när favoritspelade Love Matters fick anföra i spets – och varva på i underkant 1.16.

Men Untersteiner lät sin häst glida med i tredjespår över sista bortre och med 200 meter kvar klev Raja Mirchi-valacken in i huvudrollen. Cyber Lane avslutade i över-ljudsfart och fångade in en snopen Love Matters på linjen.

Cyber Lane vann och tog här sin 13:e seger i 16:e starten. Segertiden stannade vid 1.13,6a över 2140 meter men loppets sista 500 meter avverkades efter 09,3. För Cyber Lane ställs nu siktet mot Breeders Crown.

*En som redan under onsdagskvällen vann Breeders Crown, för två-åringar det vill säga, är Fredrik Wallins synnerligen lovande Jocose-sto Activated. Hästen har vunnit sina tre senaste starter (av fyra totalt) och hålls högt i kullen inför höstens stundande största lopp för ynglingarna.

Björn Goop körde Activated till segern, värd 175 000 kronor. Stoet smög fram säkert i dödens och hade kopplat segergreppet redan vid utgången av sista sväng. 1.16,3a full distans visade klockan. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nuncio förgyller V75 på Örebro - nästa lördag
Nästa nyhet
Nuncio förgyller V75 på Örebro – nästa lördag

Nuncio förgyller V75 på Örebro – nästa lördag

Örebrotravet kommer få en stor attraktion när man kör V75 nästa lördag. Det blir nämligen nästa uppgift för Nuncio.

Efter ett längre uppehåll var Stefan Melanders superhäst Nuncio tillbaka i förra veckan. Hästen, utrustad med tränaren själv i sulkyn, tog en enkel seger på Bollnästravet och tongångarna lät positiva efter comebacken.

Som deklarerat är det Frankrike och Prix d’Amérique som är på tapeten för Nuncio men hästen ska matchas i några starter till på hemmaplan. Nästa lördag ser Örebrotravet ut att få besök.

– Jag var supernöjd senast. Nu blir det V75 Örebro nästa lördag. Nuncio verkar jättefin. Jag kommer eventuellt starta Volstead där också, säger Stefan Melander i sin krönika på SportExpressen.

Aktuellt lopp är Gulddivisionen, så även Express Gaxes lopp. Förutsättningarna är 2100 meter med autostart. Under dagen avgörs även Svampen för tvååringarna. (Foto: ALN).

Läs även: Enkelt för Nuncio i comeback: ”Otrolig harmoni”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Whitehouse Express vann direkt efter vila

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson