Cyber Lane var tillbaka efter sin seger i Derbyt när han tävlade på Solvalla under onsdagen. Och Johan Untersteiners stjärna gjorde som han brukar – efter en monsterspurt.

Solvallakvällens avslutande race, en avdelning i Solvalla-serien för fyraåringarna såg ett riktigt starkt startfält i jakt på 100 000 kronor i förstapris.

Cyber Lane gjorde här sin första start sedan segern i Derbyt men från ett bakspår hamnade han långt bak i fältet från början och inte såg det lustigare ut när favoritspelade Love Matters fick anföra i spets – och varva på i underkant 1.16.

Men Untersteiner lät sin häst glida med i tredjespår över sista bortre och med 200 meter kvar klev Raja Mirchi-valacken in i huvudrollen. Cyber Lane avslutade i över-ljudsfart och fångade in en snopen Love Matters på linjen.

Cyber Lane vann och tog här sin 13:e seger i 16:e starten. Segertiden stannade vid 1.13,6a över 2140 meter men loppets sista 500 meter avverkades efter 09,3. För Cyber Lane ställs nu siktet mot Breeders Crown.

*En som redan under onsdagskvällen vann Breeders Crown, för två-åringar det vill säga, är Fredrik Wallins synnerligen lovande Jocose-sto Activated. Hästen har vunnit sina tre senaste starter (av fyra totalt) och hålls högt i kullen inför höstens stundande största lopp för ynglingarna.

Björn Goop körde Activated till segern, värd 175 000 kronor. Stoet smög fram säkert i dödens och hade kopplat segergreppet redan vid utgången av sista sväng. 1.16,3a full distans visade klockan. (Foton: ALN).