Timoko har slutat och kommer inte till VM-loppet – men det gör sonen. Dreammoko är klar som fransk kandidat på Yonkers Raceway om en månad.

För två år sedan slutade Timoko tvåa i International Trot, VM-loppet. Fast nu har ju den franske supertravaren lagt tävlingsskorna på hyllan.

Trots det kommer tränaren Richard Westerink att ha häst med i loppet då det körs den 14 oktober. Fyra-årige Dreammoko, efter just Timoko, är bekräftad och klar för en USA-resa. Det skriver man på loppets sajt.

För Dreammoko väntar närmast på söndag en tur till Italien då han ska tävla i Gran Premio Continentale i Bolgona, innan hästen förbereds för VM-loppet.

I nuläget är ytterligare två hästar bekräftade för International Trot: titelförsvararen Resolve samt Twister Bi. Andra svenskar som är aktuella är Oasis Bi och On Track Piraten som båda varit med i de två tidigare upplagorna, samt Spitcam Jubb. (Foto: ALN).