Lutfi Kolgjini-tränade Djali Boko visade sin klass även i Frankrike då han kunde ta en säker seger på Vincennes.

Efter starten i Hugo Åbergs har Djali Boko dragit ned till Frankrike och efter att ha varit tvåa i sin debut spelades sjuåringen till favorit i onsdagens uppgift på Vincennes.

Rätt av spelarna, visade det sig. Djali Boko, körd av Dominik Locqueneux, tog en vattentät seger över det svarta underlaget värd 20 700 euro.

Djali Boko var bra med från start, kom till ledningen efter 700 meter men överlämnade strax senare täten. Genom sista kurvan fick kusken ut svenskhästen perfekt i slagläge och Djali Boko tackade med att enkelt avgöra till seger över upploppet.

Segertiden blev till 1.14,2 över 2850 meter. Här slutade Björn Goop-tränade Let’s Dance D.E. femma.

*****

I ett tidigare lopp i Paris slutade det med silver för Björn Goop-tränade Monas Invercote. Det var Pierre Vercruysse som körde stoet som gick en stark långsida fram mot dödens, men kunde inte rå på ledande favoriten Attaque Parisienne.

Vinnaren klockades till 1.15,5 över 2850 meter. Monas Invercote tvåa, en tiondel senare och tjänade på det 15 500 euro. Här slutade Kolgjinis Radieux trea efter en fin avslutning från invändigt läge. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Visbytravet tar bort lopp – efter nazistkoppling

Visbytravet tar bort lopp – efter nazistkoppling

Visbytravet har beslutat att ta bort loppet Otto Hansons Minneslopp, sedan det skrivits om Hansons bakgrund inom flera nazistpartier.

När Visbytravet avhåller sin säsongsavslutning den 12 oktober skulle Otto Hansons Minneslopp också avgöras. Men nu är loppet borttaget.

Tidigare i veckan uppmärksammade sajten trottosport.se Otto Hansons bakgrund som politiskt aktiv i flera nationalsocialistiska partier under 1930-talet och framåt.

Med anledning av uppmärksamheten i medier, har Visby-travets styrelse nu valt att ta bort loppet.

– Vi anser att de i media framkomna uppgifterna om Otto Hansons politiska engagemang åsamkar Visbytravet och travsporten skada. Styrelsen har därför beslutat att stryka minnesloppet som i stället kommer att köras som ett ordinarie snabblopp med bibehållna prispengar, skriver styrelsen i ett pressmeddelande på Visbytravets hemsida där man även tillägger:

– Loppet har såklart körts för att hylla Otto för hans gärningar för Visbytravet och den gotländska travsporten. Hans gärningar inom det politiska tar vi givetvis avstånd ifrån.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Timokos sista franska lopp - möter Dante Boko
Nästa nyhet
Timokos sista franska lopp – möter Dante Boko

Timokos sista franska lopp – möter Dante Boko

På lördag ska Timoko göra sin sista start i Frankrike. När Grand Prix du Conseil des Alpes-Maritimes körs i Cagnes-sur-Mer, är Dante Boko en av motståndarna.

På lördag avslutas en sagolik tävlingskarriär – i vilket fall på hemmaplan. Det är Timoko som ska göra sin sista start i hemlandet genom ett framträdande i Grand Prix du Conseil des Alpes-Maritimes.

Loppet ingår även som sista etapp i löpningsserien Challenge du Trot som Hugo Åbergs även ingått. Ingen av de tidigare loppens vinnare finns dock med på lördag.

Timoko, som faller för åldersstrecket i Frankrike i och med årsskiftet, har vunnit det här loppet vid två tidigare tillfällen, 2013-2014. Det är liksom tidigare Björn Goop som sköter tömmarna.

Bland motståndet hittas Dante Boko. Dominik Locqueneux kör Lutfi Kolgjini-travaren som ju vann Årjängs Stora Sprinterlopp och närmast kommer från en start i Hugo Åbergs.

Förstapriset i loppet är 81 000 euro. En summa som, om det blir seger, skulle föra Timoko förbi fem miljoner euro-strecket i intjänade pengar i sin karriär. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

1609 auto

1 Ustinof du Vivier – Régis le Vexier
2 Nuage en Ciel – Andrea Guzzinati
3 Ultimate du Rib – Jean-Charles Féron
4 Billie de Montfort – David Thomain
5 Bocage d’Ortige – Nicholas Ensch
6 Dante Boko – Dominik Locqueneux
7 Timoko – Björn Goop
8 Arazi Boko – David Békaert
9 Sirena d’Asolo – Giampolo Minnucci
10 Totem d’Azur – Junior Guelpa
11 Diadora B.R. – Christophe Martens

Senaste vinnarna:

2016: Un Mec d’Héripré – Jean-Michel Bazire   
2015: Going For Gold Zaz – Dominik Locqueneux
2014: Timoko – Björn Goop
2013: Timoko – Jos Verbeeck
2012: Commander Crowe – Christophe Martens

Läs även: Timoko gör sin sista start – på fransk mark

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
VM-loppet: Resolve försvarar titeln - mot Twister Bi
Nästa nyhet
VM-loppet: Resolve försvarar titeln – mot Twister Bi

VM-loppet: Resolve försvarar titeln – mot Twister Bi

Den tredje upplagan av VM-loppet, efter uppstarten, planeras på Yonkers Raceway. Fjolårets vinnare Resolve försvarar sin titel – mot bland andra Twister Bi.

2015 återupplivades International Trot, VM-loppet oftast benämnt, på Yonkers Raceway och om två månader, den 14 oktober, är det dags för årets upplaga av loppet med hela en miljon dollar i samlad prissumma.

Banan arbetar med att knyta topptravare från båda sidorna av Atlanten till sig och deltagande hästar kommer presenteras de närmaste veckorna.

I ett pressmeddelande kan Yonkers bekräfta att fjolårsvinnaren Resolve, tränad av Åke Svanstedt, återkommer för att försvara sin titel. Stjärnan vann ju senast John Cashman Memorial och siktar mot en start i Maple Leaf Trot (16 september).

Direktkvalificerad, om så önskas, är också vinnaren av klassiska treåringsloppet Yonkers Trot, som körs 2 september.

Till International Trots sajt bekräftar även Jerry Riordan att han kommer till USA för att ställa upp med årets stora utropstecken Twister Bi, senast heroisk tvåa i Jubileumspokalen.

– Jag var lite orolig att det kan äventyra hästens vinter, men det är mycket pengar på spel och en ära att få delta i loppet. Jag tänkte över det i tio sekunder innan jag sa: vi åker, säger han till Yonkers.

För Twister Bi är den närmaste planen att medverka i finalen av UET Trotting Masters på Vincennes den 9 september. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uppgifter: Tisdagar ny tävlingsdag för Solvalla
Nästa nyhet
Uppgifter: Tisdagar ny tävlingsdag för Solvalla

Uppgifter: Tisdagar ny tävlingsdag för Solvalla

Uppgifter gör gällande att Solvalla kan komma att få tisdagar som fast tävlingsdag från nästa år – och där-med också tävla samtidigt som Jägersro.

Det är i slutet av nästa vecka, under Derby-helgen på Jägersro, som Svensk Travsport ska fatta beslut om hur tävlingskalendern ska se ut för nästa år.

Solvallas ledning har varit tydliga med att man till nästa år önskar att få en egen, fast tävlingsdag.

Uppgifter, vilka först publicerats hos sulkysport.se, figurerar nu om att det finns planer på att göra tisdagar till Solvallas fasta dag från och med nästa år – och därmed tävla samtidigt som Jägersro. Uppgifter som emellertid har varit obekräftade från Svensk Travsports håll.

– Till slut frågade jag ST-ordföranden Hans Ljungkvist om det låg något i medieuppgifterna och han bekräftade att de var sanna. Då agerade vi från travsällskapets styrelses sida med att omedelbart skicka en skrivelse till ST där vi tydligt förklarar att vi inte kan acceptera att storbanor hamnar mot varandra på det här sättet, säger skånska travsällskapets ordförande Kerstin Peterson-Brodda till sulkysport.se.

Och hon fortsätter till samma sajt:

– Som jag har förstått det kommer det slutliga förslaget från Svensk Travsports kansli att se ut så. Jag blir så upprörd så jag vet knappt vad jag ska säga. Att lägga storbanor med fasta dagar mot varandra kan väl inte vara något annat än direkt suboptimering av tävlingsprogrammet.

Hur onsdagarna ska se ut fortsättningsvis är också en fråga ännu utan svar. Tidigare uppgifter från Svensk Travsport har antytt att man kan ha för avsikt att fortsätta med saxade tävlingar med V86 Xpress som huvudspel.

Missnöjet med de uppstådda uppgifterna har redan, innan de bekräftats, vållat stort missnöje i trav-Sverige. Jägersros ledande tränare Lutfi Kolgjini säger till sajten trottosport.se:

– Det här är så sjukt. Jag trodde att det nästa år skulle bli ordning och reda på tävlandet för storbanorna, med Jägersro på tisdagar, Solvalla onsdagar och Åby på torsdagar. ST har länge försökt ta död på travsporten och det ser ut som om de är på god väg att lyckas. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örjan om Propulsion: "En av de bästa jag har kört"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson