V64 Färjestad 21 augusti

Omgången: Det är flera stora favoriter med bra chans och jag spikar en sådan och sedan har jag en vinnare i mer jämspelat lopp som är andraspiken! 

Spikarna: 4 Trecciadoro Rex (V64-5) måste ha toppchans att spetsa hem loppet. 2 Charlock Alma (V64-4) är mitt drag i mest öppna loppet och då spikar jag!

V64-förslaget är på 1692 kronor (enbart för alla rätt):

1-6-5 (4-2)
7-1-8-10-2-9 (5-3)
1-3-7-2-9-5 (8-4)
2 Charlock Alma (10-12)
4 Trecciadoro Rex (6-5)
4-1-10-7-2-3-11-9-5 (6-8)

3x6x6x1x1x9 = 972 kr
Fleris: 1x6x6x1x1x2 x 10 = 720 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

4-4 x 1000

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 1-6-5 B: 4-2 C: –

Spetsanalys: Star Advisor Joli spetsade mycket enkelt senast med innerspår, men han blev över i Åmål – mot två startraketer. Han borde hålla upp ledningen.

Loppanalys: 1 Star Advisor Joli är jättefavorit och han var bra senast, trots att han åkte dit. Kusken gjorde vad han kunde för att skaka av sig de andra, men det tog emot till slut och han åkte dit. Nu mycket enklare hästar, inte alls samma typer som Bravo Navarone (var den i dödens senast) och vinnande Turno di Azzurro som var väldigt bra. Dock så har favoriten varit struken och stod över jobb, så det kan bli spagettin och de kommer vara nära in mot upploppet i lilla fältet.

Två motbud, 5 Cool Keeper som är tänkbara spetshotet, han kan öppna vasst. Slog favoriten i Åmål då han kördes till ledningen och här är han värst emot.

6 Fridericus gick bra i monté senast då han lade flera speeder men ändå hade torrt spurtkrut på upploppet. Det var positivt

V64-2:

Ranking: A: 7-1 B: 8-10-2-9 C: 5-3-6-4

Spetsanalys: Global Trackmaster var bra med senast och kommer säkert öppna bra, men Heather Bound är väldigt rapp och borde ta sig förbi. Släpper sedan om favoriten kommer loss, eller kommer M.T.Lovely Lady före.

Loppanalys: 1 Global Trackmaster är mycket klar favorit, och han vann överlägset från ledningen senast. Det är en häst med för lite pengar på sig och strular det inte är han säkert vinnaren. Nu är det lite rysk roulett med innerspår och han kan bli kvar på innerspår med mycket snabbe Heather Bound på utsidan. Garderas.

Det är lurigt om favoriten kommer bort och bred gardering känns kul att chansa på. 8 Wir Ideal spurtade rappt och förbättrat senast efter smyglopp, men lite vila efter det och rygg på favoriten gör att det kan bli fel för klara andrahandaren.

7 M.T.Lovely Lady vann på bra vis i klent lopp och fastnade på V75 senast. Öppnade helt okej från springspår och kanske kan köras till ledningen och fastnade favoritduon ligger vägen öppen.

10 Such a Knight är bäst där framme, kanske körs offensivt om tempot bedarrar? 2 Sahara Redrama har varit tveksam, men som skräll tar jag med då det finns en del fart.

V64-3:

Ranking: A: 1-3-7 B: 2-9-5 C: 8-4-6

Spetsanalys: Jag torr att Chianti tar sig till ledningen på den startsnabbhet han visade näst senast.

Loppanalys: 3 Chianti var jättefin vid två inledande vinsterna, men klart sämre efter det även om han mött bättre hästar. Är han en glänser mot sämre hästar bara, eller var det tillfällig svacka dessa senaste loppen? Det får vi nog se varpå nu, för nu borde det bli ledningen och där är han obesegrad efter två starter. Ändå lurigt att jobba med favorit som varit klen.

Jag tippar 1 Enzo Am som slog favoriten klart senast och bara hade två mycket bra för klassen före i mål. Han kan knappast hålla någon ledning, men fältet är litet och han borde komma loss. Första med jänkarvagn var det senast och den ser jag gärna på igen…

7 Havefunwithme höll starkt senast efter minst sagt tufft lopp då man blev kvar i spåren och fick köra rejält för att nå dödens. Det var bra skalle på den insatsen och trots paus är hon aktuell. 2 Jullan Palema har gått bra mot bra gäng, spets eller ledarryggen nu?

V64-4:

Ranking: A: 2 B: 10-12-1-7-9-3 C: 8-6-4

Spetsanalys: Ninepoints Annie spetsade senast och släppte, och jag tror att Charlock Alma kan köra sig förbi.

Loppanalys: Här sprider spelarna strecken, och då gör jag tvärtom och spikar 2 Charlock Alma. Hon gick bra hela våren utan att vinna så många lopp, men det kunde ha varit fler än en vinst och hon spurtade bra hela tiden. Hon var sämre i Rättvik och fick pusta lite, och i comebacken senast var det rätt tryck igen då hon sköt till rappt när hon kom fritt på upploppet. Bra fart in i kal´klet och Magnus låter klart nöjd och han kommer ladda för ledningen. Jag hoppas att han kommer dit, bra chans ska det vara men hon har chans med andra upplägg och borde ändå vara favorit.

Det är istället 10 Cabaree F.C. som gick positivt i debuten för Lönn senast som tvåa. Björn Goop upp och lopp i kroppen, bra grejer det och hon är tidig men det är ändå bakspår och klar favorit känns sådär.

Bra form på 12 Bear Abiba som stack undan enkelt senast och får Johan i vagnen, det är plus det. 1 Ninepoints Annie är snabb ut och har lyft sig för bikten och från spets eller ledarryggen har hon chansen, men det ser lurigt ut i stilen och hon är för hårt spelad.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 6-5-9-12-1-3 C: 2-10-8-11

Spetsanalys: Trecciadoro Rex var snabb i Vaggeryd i våldsam öppning, och det var inte första gången det. Bra spetschans då knappast någon bråkar med storfavoriten.

Loppanalys: Det brukar bli riviga lopp i Sola i Kallsta med laddade tjejer som gör upp i kuskmatch, men i år ser det upplagt ut för 4 Trecciadoro Rex och jag spikar. Hon var riktigt bra vid de båda segrarna i minst lika bra gäng som detta, och galoppen senast var nog tillfällighet. Veijo låter inte så orolig och med perfekt spår bakom bilen, med vassa Sandra Eriksson i jollen ska det bli tidig ledning och sedan är det över. Hon gillar att köra i jänkarvagn Sandra, så det är bra och med de tänkbara utmanarna från mycket sämre lägen är spiken både bra och sund.

6 Mellby Caddy läggs tvåa trots uppehåll, på barfota runt om nu och borde trilla ner i slagläge dessutom från formstall. 12 Brothers In Am var tapper på V75, men bäst då han är där framme och senast var det sämre insats.

V64-6:

Ranking: A: 4-1 B: 10-7-2-3-11-9-5 C: 6-8

Spetsanalys: Final Call och You to Optimal står på start och båda kan öppna ganska bra, lite fördel för den senare skulle jag säga.

Loppanalys: Ny Veijo-favorit i 4 Maremma Sock och hon är under utveckling. Gjorde det fullgott senast även om hon inte hann ifatt vinnaren som stack på upploppet. Barfota var det då första gången, säkert samma nu och hon borde ha bra chans att mata ner dessa och jag spelar favorit DD idag.

1 Final Call var positiv två senaste loppen, och avgjorde tilltalande senast över upploppet med bra klipp i steget. Kan Johan hålla upp ledningen testar han säkert där, men det är inte givet. På senaste intrycken given i A-gruppen och jag dubblar med henne på flerisen.

10 Caresse är fartfylld och borde kliva uppåt på formstegen med lopp efter längre vila – även om det gått en månad nu med. Jag betalar för ytterligare sex hästar, det här känns lurigt om favoriterna bränner och jag vill ha chans på skräll.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
E3: Capitol Hill ordnade storslam för Svante Båth

E3: Capitol Hill ordnade storslam för Svante Båth

Det var det här med Svante Båth och E3. Efter att ha vunnit stoklassen med Calamara’s Girl – gjorde Capitol Hill repris i killarnas klass. För Ulf Ohlsson knep treår-ingen karriärens första seger i precis rätt tid.

Det blev onekligen en härlig eftermiddag på Romme för Svante Båth. Full pott i de korta E3-finalerna. Calamara’s Girl (läs mer här) segrade i stoklassen. Någon timme senare var det Captiol Hill som för Ulf Ohlsson skrällde i finalen för hingstarna och valackerna.

– Från och med nu är 19 augusti julafton. Helt otroligt, det stämde perfekt för oss. Att två hästar skulle vinna, båda från bakspår och över korta häcken, det kändes orealistiskt, sa Svante Båth efter segern.

Loppet blev händelserikt där Lass Revenue var raskast ut och kom att anföra fältet. Första 500 gick efter 11,2 och tempot fortsatte efter samma fart.

Lucifer Lane fick göra arbetet i dödens och fick greppet i sista kurvan, men det skulle inte vara långvarigt. On Track Banditen kom direkt fram utvändigt, men från tredje utvändigt hade Ulf Ohlsson lotsat fram Capitol Hill som över upploppet fick spela ut sin speedarsenal.

Muscle Hill-sonen tog över och kunde säkert hålla undan före ett väl samlat gäng bakom där Twist of Fate gick strålande långt ut i banan och lade beslag på silvret.

Stort beröm även för vinnaren stallkamrat Van Kronos som inledde loppet med galopp, men återkom efter en invändig resa och slutade trea, till synes med lite krafter kvar till och med.  Segertiden blev 1.11,8a över 1640 meter.

– Det är stort att få vara med och vinna de här stora loppen. Det är lite det som är kryddan i tillvaron, sa Ulf Ohlsson i segerintervjun.

För Capitol Hill var det här ett ypperligt valt tillfälle att ta sin första seger i karriären, spelad till 33 gånger insatsen. Förstapriset var 925 000 kronor, vilket såklart gladde ägarna Stall Concho och Corpus Christi, där bland andra Håkan ”Lillis” Olsson ingår. Sköter hästen gör Elin Nordqvist.

– Det är ju ägarna som satsar på en, man blir aldrig bättre än sina hästar. Teamet vi har är perfekt och vi har lagt ett pussel en längre tid och just nu stämmer det helt i alla fall, sa Svante Båth efter ännu en E3-triumf. (Foton: ALN).

Läs även: E3 ston: Calamara’s Girl fixade nytt guld åt Båth
Läs även: V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten
Nästa nyhet
V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten

V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten

Monstertempo i Super Lights lopp bäddade för Order to Fly. Per Lennartssons formstarke sjuåring skrällde när han plockade hem sin gulddebut på Romme.

Gulddivisionen, Super Lights lopp, kördes i ett ursinnigt tempo den långa distansen till trots. Något som kom att gynna Order to Fly. Fuxen fortsatte sin starka säsong med seger i högsta klassen – i sin debut.

– Jag vet ju att han har potential för Gulddivisionen och när det blir kört så här, det älskar han. Hästen känns nästan halvdöd i loppen men när det närmar sig så tar han verkligen i, sa Per Lennartsson i ATG Live efter skrällen.

Det var favoriten Carabinieri och Charrua Forlan som satte färg på loppet. Den senare fick överta först efter 500 meter som öppnats på 07,7. Carabinieri fick dock inte sitta i fred, strax kom Montdore fram för att ge ytterligare massage. Varvet klockades på 10,5.

Med halvvarvet kvar var tanken tom för Carabinieri. Food Money, som gått i andra utvändigt, övertog men fick snart lämna över åt Charrua Forlan som hittat loss – och hittat nya krafter.

Charrua Forlan kämpade femstjärnigt men Order to Flys avslutning i spåren, efter en resa som trea i andraspår, var den vassaste. Lennartsson grejade seger kort före mål. Segertiden blev till 1.12,6a över 2640 meter. Trea slutade Beppe Am.

*****

*Korsdrag i kuponghögen direkt i Bronsdivisionen då Tom Horpestad lotsade in Monfalcone till seger på linjen. Efter en resa i fjärde invändigt blev det fritt i sista sväng och 41-oddsaren hann fram.

Vinnaren gick i mål på 1.12,8 över 2140 meter före länge ledande Victorious Star. Favoriten Trot Kronos vandrade i dödens men orkade inte till slut.

*Skrällparaden tog sin fortsättning i Klass 2 där det blev ny värmländsk seger. Kristian Lindberg hittade loss från en invändig position med Rambo Rivner och femåringen kunde avgöra säkert till slut före bra avslutande Phototoy. 1.14,0a över 2140 visade klockorna.

*Favoritseger – och hemmadito, blev det i Klass 1. Susanne Richter tränar M.T. Joinville som säkert kördes till seger av Jorma Kontio. Valacken forcerades till ledningen efter 700 meter och var sedan aldrig direkt hotad. Segertiden blev 1.14,4a över 2640 meter.

*Magnus Träffs stenhårde Queer Fish visade sin styrka i Silverdivisionen. För Kaj Widell klev han fram i dödens efter ett var och plockade säkert ned ledande Mellby Drake efter en härlig fajt. Åttaåringen kom i mål på 1.14,6a över långa 2640 meter.

Läs även: E3: Capitol Hill ordnade storslam för Svante Båth
Läs även: E3 ston: Calamara’s Girl fixade nytt guld åt Båth

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3 ston: Calamara's Girl fixade nytt guld åt Båth
Nästa nyhet
E3 ston: Calamara’s Girl fixade nytt guld åt Båth

E3 ston: Calamara’s Girl fixade nytt guld åt Båth

Det blev stenhård fart hela vägen – något som passade Calamara’s Girl helt perfekt. För Erik Adielsson spurtade hon hem en ny E3-seger åt sin tränare Svante Båth.

När det vankas E3-finaler vet man att Svante Båths hästar är att räkna med. I Calmara’s Girl har han en ny talang. Segern i den korta E3-finalen för ston på Romme var tränarens hela tionde i E3 – men det första i klassen.

– Hon har väldigt, väldigt mycket i sig. Naturligtvis har hon att brås på också. Hästen har mycket samma egenskaper som mamman hade, sa Svante Båth i vinnarcirkeln.

Calamara’s Girl är den förstfödda efter femfaldiga miljonärskan Calamara Donna. Pappa heter Raja Mirchi. Den här segern var värd 925 000 kronor.

Tempot blev, inte oväntat, riktig tufft. White Lightning spetsade men släppte efter 500 meter, som gick efter 08,0, till Crucified. Denne klockades sedan till 10,8 på varvet.

Något som förstås blev perfekt för Calamara’s Girl som gick i tredje paret utvändigt. Erik Adielsson kunde smyga med i ryggar genom sista sväng och vreds på för fullt i fjärdespår över upploppet.

Jörgen Westholm hade då hittat loss med White Lightning som kopplat greppet ur sista sväng och såg ut att gå mot en hemmaseger, men Calamara’s Girls avslutning var giftig – hon hann dit precis före målgång.

– Det gick väldigt fort hela vägen. Jag var lite smygnöjd med henne efter försöken och hon var nog lite underskattad, även av mig, inför finalen. Hon ska ha sådana här lopp; få gå i ryggar till 200 kvar då är hon duktig alltså, sa segerkusken Erik Adielsson i ATG Live.

Vinnaren kom i mål på 1.11,4a över 1640 meter. Det här var hästens tredje seger i elfte starten. Hästen ägs av Easy KB och skötaren heter Johanna Flodman.

White Lightning stor i nederlaget som tvåa. Tredjepriset gick till Bellatrix Zet, körd av Örjan Kihlström. Galopper i starten blev det för betrodda duon Hellosie Boko och Europhile Am.

Läs även: E3: Capitol Hill ordnade storslam för Svante Båth
Läs även: V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fullträff för Svanstedt - dubbel i Zweig Memorial
Nästa nyhet
Fullträff för Svanstedt – dubbel i Zweig Memorial

Fullträff för Svanstedt – dubbel i Zweig Memorial

Nya stora framgångar för Åke Svanstedt i USA. Med Yes Mickey skrällvann han före Jimmy Takters Ariana G. i Zweig Memorial.

För två veckor sedan stod Åke Svanstedt som vinnare i Hambletonian med Perfect Spirit. När det skulle avgöras storloppet Zweig Memorial på Vernon Downs under fredags-kvällen slog Svanstedt till med en ny skräll.

”Svanen” spetsade med 34-oddsaren Yes Mickey som dock snart överlämnade till Marcus Melander-tränade Long Tom som i sin tur släppte till Jimmy Takters sto Ariana G. som var favorit för Yannick Gingras.

Yes Mickey kom fram i rygg på ledaren i sista kurvan och när Ariana G. inte förmådde hålla rakt spår över upploppet, kunde Yes Mickey kliva förbi på insidan i en tuff slutstrid.

Yes Mickey tog en överraskande seger värd 160 000 dollar och klockades till 1.09,2a över 1609 meter. Ariana G. tvåa, före de båda Hambo-finalisterna Devious Man och International Moni. Long Tom slutade som sexa.

Du kan se loppet här.

Dessförinnan hade Åke Svanstedt också tagit hem stoupplagan av Zweig Memorial (135 000 $) då Andy Miller körde hans Evelyn till seger på 1.11 blankt. Svanstedt själv körde här Ice Attraction som slutade sjua. Silvret till Staffan Lind-tränade Sunshine Delight medan Takters favorit Feed Your Head fick nöja sig med att bli trea. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kusk-VM: Guldet till Kanada - Goop blev femma

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson