Det var det här med Svante Båth och E3. Efter att ha vunnit stoklassen med Calamara’s Girl – gjorde Capitol Hill repris i killarnas klass. För Ulf Ohlsson knep treår-ingen karriärens första seger i precis rätt tid.

Det blev onekligen en härlig eftermiddag på Romme för Svante Båth. Full pott i de korta E3-finalerna. Calamara’s Girl (läs mer här) segrade i stoklassen. Någon timme senare var det Captiol Hill som för Ulf Ohlsson skrällde i finalen för hingstarna och valackerna.

– Från och med nu är 19 augusti julafton. Helt otroligt, det stämde perfekt för oss. Att två hästar skulle vinna, båda från bakspår och över korta häcken, det kändes orealistiskt, sa Svante Båth efter segern.

Loppet blev händelserikt där Lass Revenue var raskast ut och kom att anföra fältet. Första 500 gick efter 11,2 och tempot fortsatte efter samma fart.

Lucifer Lane fick göra arbetet i dödens och fick greppet i sista kurvan, men det skulle inte vara långvarigt. On Track Banditen kom direkt fram utvändigt, men från tredje utvändigt hade Ulf Ohlsson lotsat fram Capitol Hill som över upploppet fick spela ut sin speedarsenal.

Muscle Hill-sonen tog över och kunde säkert hålla undan före ett väl samlat gäng bakom där Twist of Fate gick strålande långt ut i banan och lade beslag på silvret.

Stort beröm även för vinnaren stallkamrat Van Kronos som inledde loppet med galopp, men återkom efter en invändig resa och slutade trea, till synes med lite krafter kvar till och med.  Segertiden blev 1.11,8a över 1640 meter.

– Det är stort att få vara med och vinna de här stora loppen. Det är lite det som är kryddan i tillvaron, sa Ulf Ohlsson i segerintervjun.

För Capitol Hill var det här ett ypperligt valt tillfälle att ta sin första seger i karriären, spelad till 33 gånger insatsen. Förstapriset var 925 000 kronor, vilket såklart gladde ägarna Stall Concho och Corpus Christi, där bland andra Håkan ”Lillis” Olsson ingår. Sköter hästen gör Elin Nordqvist.

– Det är ju ägarna som satsar på en, man blir aldrig bättre än sina hästar. Teamet vi har är perfekt och vi har lagt ett pussel en längre tid och just nu stämmer det helt i alla fall, sa Svante Båth efter ännu en E3-triumf. (Foton: ALN).

Läs även: E3 ston: Calamara’s Girl fixade nytt guld åt Båth
Läs även: V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten

V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten

Monstertempo i Super Lights lopp bäddade för Order to Fly. Per Lennartssons formstarke sjuåring skrällde när han plockade hem sin gulddebut på Romme.

Gulddivisionen, Super Lights lopp, kördes i ett ursinnigt tempo den långa distansen till trots. Något som kom att gynna Order to Fly. Fuxen fortsatte sin starka säsong med seger i högsta klassen – i sin debut.

– Jag vet ju att han har potential för Gulddivisionen och när det blir kört så här, det älskar han. Hästen känns nästan halvdöd i loppen men när det närmar sig så tar han verkligen i, sa Per Lennartsson i ATG Live efter skrällen.

Det var favoriten Carabinieri och Charrua Forlan som satte färg på loppet. Den senare fick överta först efter 500 meter som öppnats på 07,7. Carabinieri fick dock inte sitta i fred, strax kom Montdore fram för att ge ytterligare massage. Varvet klockades på 10,5.

Med halvvarvet kvar var tanken tom för Carabinieri. Food Money, som gått i andra utvändigt, övertog men fick snart lämna över åt Charrua Forlan som hittat loss – och hittat nya krafter.

Charrua Forlan kämpade femstjärnigt men Order to Flys avslutning i spåren, efter en resa som trea i andraspår, var den vassaste. Lennartsson grejade seger kort före mål. Segertiden blev till 1.12,6a över 2640 meter. Trea slutade Beppe Am.

*****

*Korsdrag i kuponghögen direkt i Bronsdivisionen då Tom Horpestad lotsade in Monfalcone till seger på linjen. Efter en resa i fjärde invändigt blev det fritt i sista sväng och 41-oddsaren hann fram.

Vinnaren gick i mål på 1.12,8 över 2140 meter före länge ledande Victorious Star. Favoriten Trot Kronos vandrade i dödens men orkade inte till slut.

*Skrällparaden tog sin fortsättning i Klass 2 där det blev ny värmländsk seger. Kristian Lindberg hittade loss från en invändig position med Rambo Rivner och femåringen kunde avgöra säkert till slut före bra avslutande Phototoy. 1.14,0a över 2140 visade klockorna.

*Favoritseger – och hemmadito, blev det i Klass 1. Susanne Richter tränar M.T. Joinville som säkert kördes till seger av Jorma Kontio. Valacken forcerades till ledningen efter 700 meter och var sedan aldrig direkt hotad. Segertiden blev 1.14,4a över 2640 meter.

*Magnus Träffs stenhårde Queer Fish visade sin styrka i Silverdivisionen. För Kaj Widell klev han fram i dödens efter ett var och plockade säkert ned ledande Mellby Drake efter en härlig fajt. Åttaåringen kom i mål på 1.14,6a över långa 2640 meter.

Läs även: E3: Capitol Hill ordnade storslam för Svante Båth
Läs även: E3 ston: Calamara’s Girl fixade nytt guld åt Båth

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3 ston: Calamara's Girl fixade nytt guld åt Båth
Nästa nyhet
E3 ston: Calamara’s Girl fixade nytt guld åt Båth

E3 ston: Calamara’s Girl fixade nytt guld åt Båth

Det blev stenhård fart hela vägen – något som passade Calamara’s Girl helt perfekt. För Erik Adielsson spurtade hon hem en ny E3-seger åt sin tränare Svante Båth.

När det vankas E3-finaler vet man att Svante Båths hästar är att räkna med. I Calmara’s Girl har han en ny talang. Segern i den korta E3-finalen för ston på Romme var tränarens hela tionde i E3 – men det första i klassen.

– Hon har väldigt, väldigt mycket i sig. Naturligtvis har hon att brås på också. Hästen har mycket samma egenskaper som mamman hade, sa Svante Båth i vinnarcirkeln.

Calamara’s Girl är den förstfödda efter femfaldiga miljonärskan Calamara Donna. Pappa heter Raja Mirchi. Den här segern var värd 925 000 kronor.

Tempot blev, inte oväntat, riktig tufft. White Lightning spetsade men släppte efter 500 meter, som gick efter 08,0, till Crucified. Denne klockades sedan till 10,8 på varvet.

Något som förstås blev perfekt för Calamara’s Girl som gick i tredje paret utvändigt. Erik Adielsson kunde smyga med i ryggar genom sista sväng och vreds på för fullt i fjärdespår över upploppet.

Jörgen Westholm hade då hittat loss med White Lightning som kopplat greppet ur sista sväng och såg ut att gå mot en hemmaseger, men Calamara’s Girls avslutning var giftig – hon hann dit precis före målgång.

– Det gick väldigt fort hela vägen. Jag var lite smygnöjd med henne efter försöken och hon var nog lite underskattad, även av mig, inför finalen. Hon ska ha sådana här lopp; få gå i ryggar till 200 kvar då är hon duktig alltså, sa segerkusken Erik Adielsson i ATG Live.

Vinnaren kom i mål på 1.11,4a över 1640 meter. Det här var hästens tredje seger i elfte starten. Hästen ägs av Easy KB och skötaren heter Johanna Flodman.

White Lightning stor i nederlaget som tvåa. Tredjepriset gick till Bellatrix Zet, körd av Örjan Kihlström. Galopper i starten blev det för betrodda duon Hellosie Boko och Europhile Am.

Läs även: E3: Capitol Hill ordnade storslam för Svante Båth
Läs även: V75: Order to Fly skrällde till i gulddebuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fullträff för Svanstedt - dubbel i Zweig Memorial
Nästa nyhet
Fullträff för Svanstedt – dubbel i Zweig Memorial

Fullträff för Svanstedt – dubbel i Zweig Memorial

Nya stora framgångar för Åke Svanstedt i USA. Med Yes Mickey skrällvann han före Jimmy Takters Ariana G. i Zweig Memorial.

För två veckor sedan stod Åke Svanstedt som vinnare i Hambletonian med Perfect Spirit. När det skulle avgöras storloppet Zweig Memorial på Vernon Downs under fredags-kvällen slog Svanstedt till med en ny skräll.

”Svanen” spetsade med 34-oddsaren Yes Mickey som dock snart överlämnade till Marcus Melander-tränade Long Tom som i sin tur släppte till Jimmy Takters sto Ariana G. som var favorit för Yannick Gingras.

Yes Mickey kom fram i rygg på ledaren i sista kurvan och när Ariana G. inte förmådde hålla rakt spår över upploppet, kunde Yes Mickey kliva förbi på insidan i en tuff slutstrid.

Yes Mickey tog en överraskande seger värd 160 000 dollar och klockades till 1.09,2a över 1609 meter. Ariana G. tvåa, före de båda Hambo-finalisterna Devious Man och International Moni. Long Tom slutade som sexa.

Du kan se loppet här.

Dessförinnan hade Åke Svanstedt också tagit hem stoupplagan av Zweig Memorial (135 000 $) då Andy Miller körde hans Evelyn till seger på 1.11 blankt. Svanstedt själv körde här Ice Attraction som slutade sjua. Silvret till Staffan Lind-tränade Sunshine Delight medan Takters favorit Feed Your Head fick nöja sig med att bli trea. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kusk-VM: Guldet till Kanada - Goop blev femma
Nästa nyhet
Kusk-VM: Guldet till Kanada – Goop blev femma

Kusk-VM: Guldet till Kanada – Goop blev femma

Kanadas James MacDonald kunde hyllas på hemmaplan som slutsegrare i Kusk-VM. Björn Goop tog en femte-plats efter att ha segerdefilerat under tävlingens sista dag.

Kusk-VM kom till avgörande då den sista dagens lopp avgjordes på Red Shores Racetrack utanför Charlottetown på fredagskvällen.

Och det slutade i hemma-seger. Kanadas kusk James MacDonald, som fick kallas in som ersättare bara veckan före mästerskapet, bärgade guldet. Det femte för Kanada – men det första taget på hemmaplan.

– Det har verkligen varit en ära att få tävla mot de här grabbarna, det är några av de bästa kuskarna i världen. Jag hade aldrig föreställt mig att jag skulle vinna, så det är en trevlig överraskning. Jag har fått nya vänner, det har varit ett fantastiskt VM, säger den nykorade mästaren enligt Standardbred Canada.

James MacDonald vann dock inte något av loppen den sista dagen, men kunde ändå säkert ta guldet före Finlands Mika Forss och USA-kusken Marcus Miller.

Björn Goop vann kvällens inledande race på Red Shores och avancerade till en slutlig femteplats i VM. Övriga lopp sista dagen gick till Gerhard Mayr, Österrike samt de båda nyzeeländarna Dexter Dunn och Mark Purdon. (Foton: Dave Landry och ALN).

Slutställningen Kusk-VM 2017:

1 James MacDonald, Kanada, 211 poäng
2 Mika Forss, Finland, 193 poäng
3 Marcus Miller, USA, 181,5 poäng
4 Dexter Dunn, Nya Zeeland, 166 poäng
5 Björn Goop, Sverige, 152 poäng
6 Noel Baldacchino, Malta, 148 poäng
7 Eirik Höitomt, Norge, 136 poäng
8 Shane Graham, Australien, 135 poäng
Gerhard Mayr, Österrike, 135 poäng
10 Mark Purdon, Nya Zeeland, 124,5 poäng
11 Rik Depudyt, Belgien, 107 poäng

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Heiskanen hoppas få fira på Romme

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson