Efter två ”nollor” i raden var Spitcam Jubb tillbaka när det gällde. Peter Ingves gav hästen ett prima lopp – till seger i Lyon Grand Prix värt en halv miljon.

Det blev en häftig upplösning av stayerkampen Lyon Grand Prix. Ett perfekt lopp i rygg på ledaren fick Micael Brobergs fine Spitcam Jubb som något överraskande kunde avgöra säkert sista biten.

– Vi fick ett perfekt lopp, jag kände jag hade mycket i händerna i sista sväng och jag har ju sett hans speed tidigare. Men lite överraskande var det väl, sa Peter Ingves efter sin andra seger med hästen.

Spitcam Jubb spetsade men överlämnade till El Mago Pellini efter ett halvvarv. En stund senare klev Udo’s Oiler fram i spets. Varvet kvar startade avancemanget från kön med Reckless som anförare.

När Udo’s Oiler föll över i galopp på sista bortre kom Reckless fram i dödens och hade fått grepp om El Mago Pellini in mot upploppet, men bakom kunde alltså Peter Ingves avlossa Spitcam Jubb på open stretch – och sexåringen avgjorde hur lätt som helst sista biten.

1.14,5a över 3140 meter på Åbys något tunga underlag blev segertiden. Bollnäshästen belönades med en prischeck på en halv miljon kronor.

– I dag var han så jäkla fin i värmningen och jag trodde nog vi skulle vara med och göra upp om det. Strategin stämde perfekt i dag; vi siktade på spets och släpp. På open stretch fattade hästen direkt vad som gällde, sa en jublande glad Micael Broberg vid segercermonin.

Bakom blev det stenhårt om andrapriset. Dött lopp till och med. Alfas da Vinci avslutade riktigt rejält efter en tappstart och möttes på linjen med tappre Reckless.

*****

*Kupongrens i Silverfinalen då Mikael J Andersson lotsade in Aron Palema, tränad av Pär Hedberg, till säker seger i spurten. Re Doc anförde loppet men knäcktes av Bravo Navarone i dödens. Denne hade dock inget att sätta emot när Aron Palema, som gått i rygg, avslutade snabbast till seger på 1.12,8a över 2140 meter.

*Klass 2-finalen till Johan Untersteiner som vann med J.H. Mannerheim. Fyraåringen travade som trea på innerspår, letade fritt i sista sväng och kunde kliva ned över open stretch över upploppet till en säker seger. 1.14,0a över 2140 meter var segertiden.

*I Klass 1-finalen var det Peter Untersteiners tur. Sobel Conway gjorde en riktigt fin insats efter att ha fått öppna 08,5 första 500 för spets, men kunde ändå hålla motståndet stången hela vägen hem. Upstream kom fort sista biten men ledaren höll undan på 1.13a blankt full distans.

*Tillbaka i vinnarcirkeln var Nobel Amok som för sin tränare Robert Bergh stod för en riktigt klassig insats i Bronsdivisionens final. Valacken gasade fram mot täten efter 600 meter – och lämnade sitt motstånd över upploppet. Jättefin prestation på segertiden 1.13,1a över 2140 meter.

*Ragnar Thorngrens Minne för fyraåringarna låg utanför V75-kupongen och fick se Diamanten återuppta segerraden. Robert Bergh styrde sin stjärna till spets efter ett halvvarv och kunde vinna säkert på 1.12,5a full väg. 200 000 kronor var förstapriset.

*Liten skräll i Åby Stora Montépris där Malin Berås och Special Envoy säkert plockade ned favoriten Nantucket som fått en tung resa, över upploppet. Frode Hamre-träningen tjänade 125 000 kronor och vann på 1.11,8a över 1640 meter. (Foton: ALN).

Läs även: Åby Stora Pris: Midnight Hour – och schack matt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Övertygande i Derby-genrepet för Ferrari BR

Övertygande i Derby-genrepet för Ferrari BR

Världsrekordshästen Ferrari B.R. kommer inte bli lätt att stoppa i det norska Derbyt. På lördagen genrepade han med en seger i Drammen.

Då 800-metersovalen i Drammen huserade lördagens norska V75-omgång var det den fyraårige stjärnan Ferrari B.R. i Kronprins Haakon Pokallopp som var den största attraktionen.

Och publiken behövde inte vara besvikna. Per Oleg Midtfjeld laddade framåt med sin Ferrari som övertog spets efter 400 meter och efter ett ryck över sista bortre långsidan vann i mycket lätt stil.

1.13,1a över 2100 meter var segertiden och förstapriset 150 000 norska kronor. Nu väntar som nästa uppgift uttagningarna till Norskt Travderby. Dit kommer Ferrari B.R. med sju raka segrar i bagaget.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-vinnaren Järvsö Pegasus tog fjärde raka
Nästa nyhet
Derby-vinnaren Järvsö Pegasus tog fjärde raka

Derby-vinnaren Järvsö Pegasus tog fjärde raka

Derby-vinnaren Järvsö Pegasus fortsätter sin framfart. På Bollnästravet kom fjärde raka – och en ny skalp på stallkamraten Tand Kraft.

För två veckor sedan avgjordes Kallblodsderbyt. Då vann Järvsö Pegasus sedan Tand Kraft ägnat sig åt galopp. På torsdags-kvällen möttes de båda Jan-Olov Persson-fyraåringarna igen.

Återigen var det Järvsö Pegasus som gick segrande ur striden. Örjan Kihlström körde Tangen Scott-sonen som tillsammans med favoritspelade Tand Kraft stod med åttio meters tillägg i ett lopp för de jämnåriga, men det skulle knappast hindra duon.

Tand Kraft landade i dödens med varvet kvar och bakom skuggade Järvsö Pegasus som kunde invänta upploppets början innan attacken sattes in. Derby-vinnaren jobbade ned Tand Kraft till seger i sista stegen.

1.24,8 över 2200 meter var en stark segertid och förstapriset var 50 000 kronor. Den 28 augusti avgörs uttagningarna till det norska Derbyt på Bjerke. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Nilssons duo kan blanda sig i striden
Nästa nyhet
Inför V75: Nilssons duo kan blanda sig i striden

Inför V75: Nilssons duo kan blanda sig i striden

Åby Stora Pris är i lördagens blickfång, men eftermid-dagen bjuder även på V75-finaler. Lars I Nilsson har två intressanta hästar som han båda själv bedömer som outsiders.

Storloppsdags igen då vi samlas i Mölndal. Åby Stora Pris är huvudakten, Lyons lopp en godbit. Men så ska det också av-göras V75-finaler.

Skåningen Lars I Nilsson har med sig en duo, som båda kommer från segrar i sina respektive klasser och ser ut som intressanta bud även i lördagens finaler.

Men först, det finns fler spännande hästar i Jägersrotränarens stall. I måndagens uttagningar till E3 presenterade han stoet Europhile Am som överraskade och är en bubblare inför finalerna nästa helg.

– Hon är verkligen uppåt. Det är en häst som behövt tid på sig, varit stor och lite loj i träningen. Men hon har fått tid på sig och var väldigt bra i försöket. Jag blev nästan lite överraskad själv att hon kunde gå 12,2 och det jag sett i försöken så imponerade hon minst lika mycket som någon annan, säger Lars I Nilsson till travnet.se.

En sak i taget dock. Lördagens tävlingar på Åby först och vi börjar i Klass 2-finalen (V75-2) där Scorpion Kiss senast såg riktigt fin ut när han vann från ledningen på Solvalla. Valacken har funnit sig väl till rätta hos Nilsson.

– Han kom till mig på rekommendation förra sommaren. Han hade dåliga knän men vi opererade och sedan har det bara flutit på. Det är en rejäl häst som kommit igång på bra sätt, säger Lars som fortsätter:

– Hästen har gått jämnt och rejält i år och fick vinna ett Klass 2-försök senast. Sedan är det ju alltid tufft när det kommer till finaler, men jag tycker han ska ha viss chans här om vi kommer till ledningen.

Det är med andra ord spets ni siktar mot?

– Han har öppnat bra i sina starter, var riktigt snabb när jag körde honom för tre starter sedan och senast för Christoffer Eriksson. Det är klart vi vill dit med honom, han har gjort sina bästa lopp i ledningen. Men annars tycker jag det är en allround häst egentligen, som säkert går bra från alla positioner.

I Klass 1-finalen (V75-4) tar man ut femårige Seethestar som senast efter ett litet uppehåll bjöd på en kanoninsats då han övertog täten och vann som en liten skräll på Axevalla.

– Han var inte särskilt hårt tränad inför senaste starten, bara de vanliga rundjobben. Men så gick han ut och gjorde ett kanonlopp direkt. Normalt tycker man att han ska ha gått framåt med det loppet.

Han har visat galopp i flera starter innan segern senast?

– Han har galopperat i voltstart, hästen kan vara lite svår när man ska vända upp med honom och en annan gång tappade han en sko. Så det har haft sina anledningar. Normalt är hästen inte osäker och bakom bilen är han lika stabil som någon annan.

Seethestar som liksom Scorpion Kiss har formkusken Christoffer Eriksson vid spakarna, har vunnit nästan en tredjedel av sina starter men är inte särskilt betrodd i lördagens konkurrens.

– Det är synd på bakspåret, härifrån kan vi hamna en bit långt bak. Han har gått bra bakifrån förut, hästen var trea från ett liknande läge på V75 på Åby i våras, men det hade varit roligare med ett öppet spår. Hade vi kunnat komma till ledningen hade jag trott på stor vinstchans, nu är det svårare att bedöma.

Är det två vinschanser från Lars I Nilssons stall?

– Det är två outsiderchanser i alla fall. Kan Scorpion Kiss komma till ledningen är det en bra vinstchans, tycker jag. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Umåker

Fredag: V64-tips till Umåker

V64 Umåker 11 augusti

Omgången: Spelintressant omgång i Umeå och jag går på två spikar där ingen av dem är favorit – men jag tror på spets och slut för båda!

Spikarna: 1 U.Bergs Oppzi (V64-1) är i mycket bättre form än raden visar och här ska tas betalt! 6 Castle Hall (V64-5) har mött kanoner, går ner i klass och bör köras till ledningen!

V64-förslaget är på 1215 kronor (enbart för alla rätt):

1 U.Bergs Oppzi (6-9)
6-4-9-1-13 (8-3)
4-10-6-2-11-3-12-1-5 (9-8)
8-7-9-3-10-1-5-2-12 (11-4)
6 Castle Hall (7-1)
13-15-1 (8-3)

1x5x9x9x1x3 = 1215 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

6 – 13 x 600
6 – 15 x 300
6 – 1 x 100

Vem vinner Åby Stora Pris? Spela hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 1 B: 6-9-11-7-5-2-4 C: 8-10-3

Spetsanalys: U.Bergs Oppzi och Indiana Sund gör upp om ledningen. Båda är mycket snabba, och maxas Oppzi tror jag att hon kan hålla ut – men annars som sämst ledarryggen.

Loppanalys: Jag går ut stenhårt och spikar mitt drag 1 U.Bergs Oppzi som hade knallform denna tid förra året och tog imponerande V75-seger då hon bara blåste till ett stogäng. Hon har mycket bättre form än raden ger sken av, det har strulat i loppen. I Boden kom hon inte till och i Lycksele fastnade hon i trött ledarrygg och fick chansen då vinnaren var i mål. Nu är läget perfekt, hon är mycket startsnabb om hon trycks av och har tagit spets i 10-öppning. Som sämst borde det bli ledarryggen och hon är mycket intressant som chansspik i annars öppet lopp!

Favorit är 9 Elita Memphis som är segerlös under året, men går bra hela tiden och jag har haft runt 12 sista varvet på henne senaste loppen.

Som tvåa lägger jag spetshotet 6 Indiana Sund som galopperade i ledningen senast. Formen är uppåt och från ledningen kan hon slinka undan, men jag tror att min vinnare slår av henne om chansen uppenbarar sig.

V64-2:

Ranking: A: 6-4 B: 9-1-13 C: 8-3-11-5-10-7-2  

Spetsanalys: Ålia Rännil är en rusare som inte går att stoppa första biten!

Loppanalys: Två hästar klart mer spelade, och det bör vara så enkelt att de är bättre för loppet är ojämnt och jag lägger sju hästar i C-grupp (som kunde varit ännu fler…). Favorit är 4 Juniblixten som blev störd då han galopperade bort seger i början av sommaren och han visade fortsatt form senast som trea bakom två bra hästar. Pyrmo vann det före Brenne Brakar och det var klart positivt av Juniblixten.

Jag tippar andrahandaren 6 Ålia Rännil som visade härlig fart efter galopp senast. Om kusken hade varit lite mer aktiv med vägval efter stora galoppen hade han nog vunnit det. Det är en blixtsnabb häst för klassen och det lär bära av mot ledningen. Det blir pullnät som senast och från ledningen slappnar hästen av bättre menar Susanne.

Jag plockar med tre ytterligare då jag fick råd till dessa, och det kan bli tok om Ålia Rännil blir för het.

V64-3:

Ranking: A: 4-10-6 B: 2-11-3-12-1-5 C: 9-8 

Spetsanalys: Master Blaster kördes till ledningen senast likt i debuten och jag tror att han gör det igen. Detta trots spår 4 i volt, men han verkar inte komplicerad från start. Livi Mistress sitter i spets i första läget, men borde vara nöjd med rygg.

Loppanalys: 4 Master Blaster var bra vid debutseger från ledningen, och såg ut att ha loppet i sin hand senast då han galopperade från spets. Det var olyckligt och visade att det inte går att lita på den orutinerade hästen. Jag tror på spets på nytt, men han ska garderas som favorit och här spelar jag för skräll!

10 Only In Time O.C. har gått tre bra lopp och senast vann han enkelt efter att resolut körts till ledningen efter 600 meter, och det var bra tryck i steget i mål då han mer eller mindre kvastade undan! Bra startrygg i favoriten och ska kunna hamna bra på det, och given A-häst!

6 Navahoo ser ut som en bra häst, och då det är Love You-häst kommer han nog mer och mer. Sköter han sig och tar sig runt felfritt kan han duga. Senast var han för seg för att rankas högre, men potential ser ut att finnas.

Jag nämner 2 Gaetano Web som synade dödens 1100 kvar senast och vann säkert och var positiv.

V64-4:

Ranking: A: 8-7-9 B: 3-10-1-5-2-12 C: 11-4-6-14-13-15

Spetsanalys: Only Mad Money är hetaste spetsbudet, men From the Mine kommer säkert utmana.

Loppanalys: Spårtrappa och 8 Marvelous är favorit. Han är bäst men ändå ingen jag litar på.Han har haft borrelia, därav bleka insatsen senast men nu ska han jobba bra och han har tränat 18,5-fart inne på Bergsåker. Det blir barfota fram nu, samt rycktussar och halvstängt så det låter påställt. Spår 8 är jobbigt och han måste vara bra för att reda ut det och jag garderar brett istället då loppet är ”äckligt” om favoriten inte vinner.

7 From the Mine är fartfylld, men även han har varit sjuk. Halsinfektion efter svårläkt sårskada har varit för honom, men han har gått jättefint jobb menar tränaren och jag rankar upp.

9 Zacus Victor är loppets skrälldrag. Gått bra varje gång på sistone, så även senast som tvåa då han gick bra upplopp och var klar tvåa även om han inte fick slag i ledaren.

V64-5:

Ranking: A: 6 B: 7-1-12-10-3-4-2-5-8 C: 9-11

Spetsanalys: Några snabba hästar, men jag räknar kallt med att Castle Hall sitter i ledningen senast ur första kurvan.

Loppanalys: 1 Prince Cobol är oväntat klar favorit. Han har fått bra klaff i loppen på sistone, men även bitit i bra. Senast fick han chansen sent på V75, och vid segern hade jag snabba 10,5 sista 700 – då med perfekt lucka ur slutkurvan. Klar favorit ska han ändå inte vara här!

6 Castle Hall tror jag har bra chans att vinna detta och jag spikar. Han kunde inte hänga på vindsnabba Muscle Hustle i våldsam avslutning senast, men det är förlåtet då denne är en av favoriterna i Åby Stora imorrn. Castle Hall är snabb i benen och jag räknar med att Ove A kör till ledningen tidigt och sedan har bra segerchans!

Två bra hästar är inte mycket sämre, men med tveksam form känns rätt att spika.De jag tänker på är 12 Il Sånna som var V75-tvåa i våras, men det låter lågt efter uppehåll och bäst är han från spets… 10 Salong har bra kapacitet, men lyser inte heller av form även om han gick runt 15,5/2200 efter galopp senast.

V64-6:

Ranking: A: 13-15-1 B: 8-3-14-11-7-6 C: 9-2-12-5-10-4

Spetsanalys: Pave Jerkila är ensam på start och körs i ledningen.

Loppanalys: Norrländska Elitstoet med 100.000 till vinnaren och hit har Mikael Olsson siktat med 13 Mofaksan. Hon har sett rent grymt formstark ut i sommar och vann genrepet bekvämt via 24 sista två varven. Hon har massor av fart i sig och givetvis bra chans att vinna detta lopp för fjärde gången! Dock är hon våldsamt stor favorit mot bra hästar, och det gör att jag betalar för två motbud. Men kan vara rätt att använda henne som utgång och måla på för många fina hästar är nästan ospelade.

15 Pave Loma är snabb i benen och även hon i härlig form. Det visade hon i lördags då det inte klaffade som bäst på V75, men sättet hon sköt till på sista 50 var småfränt – även om Faste Viking redan var i mål då. 14% mot 57% tycker vi inte speglar segerchansen och jag spelar DD med båda.

På V64 betalar jag för Mogsets andrahäst då 1 Pave Jerkila står perfekt till på start och garanterat tar ledningen. Det fårinte strula för dem där bak om de ska plocka in tre tillägg. Visade 25 sista varvet senast och bet i bra vid fritt före det.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla: Anna Mix mot Your Highness i Sto-EM

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson