Dannero V75

Omgången: Dannero utanför Kramfors arrangerar denna extra söndags-V7:a. Det är tre kallblodslopp på kupongen med bland annat Kriteriet och Kriteriet för ston. Min två spikar i omgången är dock av den varma sorten. Nadal Broline har toppchans i V75-5 och jag har även ett drag som spikas i öppna V75-3.

Sunda spiken: 2 Nadal Broline i V75-5.

Chansspiken: 10 Lollipop Girl i V75-3.

V75-förslag:

2,4,5,6,7,8,10,11,12,14,15 (13-9)
1,2,3 (4-5)
10 Lollipop Girl (13-3)
1,4,6,7,8,14,15 (5-3)
2 Nadal Broline (1-10)
1,2,3,5 (6-9)
2,6,7,8,9,11,13 (14-4)

11x3x1x7x1x4x7 = 6468 rader

DD-förslag: 3 – 2,8,9,13 x 250 kr Totalt: 1000 kr

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

Loppanalyser

Loppanalys V75-1:

Ranking: A: 14-7-6 B: 15-12-4-2-8-10-5-11 C: 13-9-3

Spetsanalys: Tip Jar brukar öppna snabbt från alla öppna spår och invändig strykning skadar inte. Är dock rätt storvuxen och blir lite osäkrare med stängt huvudlag som nu. Art Vandeley har ensamt springspår. Har haft springspår en gång tidigare och öppnade då inte alls bra. Det var dock i tidigare regi med amatörkusk och det kan nog bli bättre nu. Kan tidigt vara i spets.

Loppanalys: Ett ”halvdant” lopp inleder där flera av de bättre hästarna har småluriga utgångslägen. Bästa hästen är nog 14 Cash Mearas och denne är inte alls så hårt betrod. Båths häst är bra för klassen men det har strulat en hel del och hon strular till det för sig. Kördes lugnt men gick klart bra efter galoppen senast. Läget är inget vidare och hon kan vara knepig bakom hästar men kapacitetsmässigt är hon given och hon får tipset.

Linderoth är klart uppåt på 7 Donners Am som skötte sig bra mot bra hästar senast. Innerspår på tillägg kan ställa till det men med fritt i tid så räcker kunnandet långt här.

6 Art Vandeley har tre segrar av fyra möjliga i sin nya regi. Vann på rejält sätt från utvändigt ledaren senast och kan tidigt vara i tät från sitt springspår. Blir inte helt lätt att hitta i så fall.

15 Cobourg Hanover vann lätt från spets senast. Annan uppgift här och många att runda men med minsta klaff och draghjälp så bör han strida.

12 Global Tailwind vinner ofta och så plockar jag med  duon 4 Tip Jar och 2 Sulaiman O.K. 8 Sailfish har Örjan upp och får nästa streck tillsammans med 10 Julius Leejs som också är kuskförstärkt. Totalt elva streck.

Loppanalys V75-2:

Ranking: A: 2-1-3 B: 4-5-12 C: 9-10-7-11-6-8

Spetsanalys: Brenne Bitti och Stjärnblomster öppnar bra och någon ur duon bör tidigt vara i tät. Stjärnblomster kan få hjälp av snabba Berglund Oda som bör släppa spets. Brenne Bitti kördes snällt senast men nu är nog Westholm mer påställd.

Loppanalys: Kriteriet för kallblodiga ston ska avgöras och jag streckar de tre som sticker ut. Mest spännande är tredjehandaren 1 Brenne Bitti som ser ut att vara i härlig utveckling. Har bara startat två gånger. Vann överlägset i debuten och utmanade Stjärnblomster i uttagningen senast. Kördes då snällt men bet i bra sista biten från rygg på ledande Stjärnblomster. Är säkert ännu vassare nu och får en fin resa från sitt spår ett. Kan vara bäst. Kan spetsa dessutom.

2 Myhrs Hera har en härlig lunk i kroppen och bra tuggar på. Vann uttagningen i helt överlägsen stil senast och visar även prima inställning. Har besegrat Stjänblomster tidigare och kan givetvis göra det igen. Får tipset.

3 Stjärnblomster är bra och körs åter av Örjan. Kan tidigt vara i spets och det är värdefullt. Storlopp och JOP lär ha trimmat. Dessa tre höjer sig och det skiljer nog inte så mycket mellan dessa tre. Har dock minst känsla för Perssons häst.

Loppanalys V75-3:

Ranking: A: 10 B: 13-3-5-15-8-1-6-2-7-11 C: 4-9-12-14

Spetsanalys: M.T.Lovely Lady och Edelsa är snabba och bör göra upp om spets. Svårt att ta sig förbi M.T.Lovely Lady.

Loppanalys: Ett stolopp med spårtrappa och mycket öppet. Här vill man ha ett drag för att slippa rutingardera på som stora massan lär göra och jag har faktiskt en idé.

Jag väljer att gå rakt ut på 10 Lollipop Girl som varit mycket fin på slutet. Hon har enligt tränare Rehn blivit allt stabilare i psyket på slutet och uppträder därmed allt bättre. Näst senast blev hon lite ivrig då en häst bredvid galopperade och hon tog sig själv en startbrasa. Hon kom dock tillbaka mycket bra och kunde vinna trots inslaget. Senast fick hon aldrig slag på Nikki Celeber i en snabb avslutning men bet i bra och gick starkt hela vägen hem. 15 Nikki Celeber är med på nytt men står illa till. Lollipop Girl har bra startrygg och kan sitta vettigt till direkt och sedan i nuvarande form bör hon avsluta rejält på nytt.

Startsnabba är 3 M.T.Lovely Lady och 5 Edelsa och de lär laddas för spets och det öppningen kan bli tuff. Det gynnar min vinnare som är en intressant spikidé. Det är inga hästar som skrämmer i listan. Rehn låter fortsatt nöjd med sin häst som känns fin i jobben. Vi jobbar in Lollipop Girl och låter övriga sprida på sina streck. Det är en fin modell det här. Spik.

13 Xanthis April är tidig vid gardering och rankas tvåa.

Loppanalys V75-4:

Ranking: A: 6-15-1-14 B: 7-4-8-5-3-2-10-11 C: 13-9

Spetsanalys: Två hästar på startvolten. Knutrappa körs nog i spets.

Loppanalys: Guldtäcket och de segerrikaste kallbloden från flera banor möts i ett handicap-lopp. Roligt lopp att bena ut och inte helt lätt.

Tipset till 6 Järvsöodin som såg fin ut i Kallblodsderbyt senast men inte hade rätta farten i kroppen. Kan säkert ha fått ordentligt med spring i benen tack vara den starten. Persson lät väldigt nöjd med Järvsöodin inför den starten och hans häst duger.

15 Guli Storm får Örjan i vagnen och det är givetvis helintressant. Örjan lär säkert köra spårnålt fram och spara metrar och Guli Storm kan mycket väl runda till seger.

Formstark är startvoltens 1 Bol Anna som givetvis bör få en fin resa från detta läge. Bol Anna vann på bra sätt senast och kan nog rekordsänka en del.

14 Odins Eld är mycket bra men även väldigt osäker. Tobbe med kallbloden är snudd på alltid segerfarligt och felfri är det given chans.

Affe Jonsson är en säker kallblodstränare och hans 7 Granetta är snabb. Streckas. Plockar även med 4 Nova Mollyn som såg fin ut vid seger senast samt 8 Manfred Viking.

Loppanalys V75-5:

Ranking: A: 2 B: 1-10-6-4-7-8 C: 3-9-11-5

Spetsanalys: Order by Keeper öppnar snabbt från innerspåret men det kan bli tufft att ta emot Francais du Gull. Ändå favorit på spets på Order by Keeper.

Loppanalys: Ådalspriset och ett lopp för högsta klassen. Lite blandad kompott och stor stor favorit blir 2 Nadal Broline. Det är med all rätt och från ett perfekt utgångsläge mot mycket lämpligt motstånd så bör det vara toppchans. Senast tuggade han på mycket bra i spåren till slut bakom Dante Boko och Propulsion. Längre distans nu passar fint och det ser bra ut. Nadal Broline kan vara lite bankänslig men Danneros bankropp som kan vara grov bör vara välpreparerad nu då det är V75 och inte hämma honom. Han har som kuriosa startat på Dannero en gång tidigare och vann då. Han bör få en fin resa i draget och Ohlsson kan välja utvändigt ledaren då det passar. Alternativt överta täten om han satsar. Jag spikar trots den höga spelprocenten.

Jag rankar 1 Order by Keeper tvåa på läget samt  10 Poochai trea. Båth-hästen var duktig senast och åter har Örjan i vagnen. Lite väl tufft dock att röra Nadal från sitt bakspår.

Loppanalys V75-6:

Ranking: A: 3-2 B: 1-5-6-9-10-11 C: 8-4-7-12

Spetsanalys: Järvsö Birger är ruggigt startsnabb och lär inte missa spets. Solberg vill gärna till tät med Valle Ask och vi får se hur Persson gör.

Loppanalys: Kallbodskriteriet och stor ”risk” för norsk seger. Stor favorit är 2 Kos Odin som övertygar. I uttagningen senast plockade han ner Järvsö Birger utan problem och hästen är mycket rejäl. Sprang och hade problem med travet bitvis men nu lättas han i balansen och det kan säkert falla väl ut. Styrkan och kunnandet är det verkligen inga fel på.

3 Valle Ask är också bra och vann uttagningen senast. Solberg var dock inte nöjd med sin häst som ska vara klart bättre nu. Solberg vill till spets men om Persson vill köra i spets med Järvsö Birger så är det upptaget där. Valle Ask är en mycket fin travare och blir extra intressant från spets. Har chans även från annan position då han är mycket snabb.

Favoriten Kos Odin är streckad på över 60 procent och Valle Ask är streckad på tio procent och det är på tok för stor skillnad. Valle Ask kan vara en fräck spikidé men jag nöjer mig med att gå på denne på DD.

1 Järvsö Birger måste vara förbättrad för att vinna men kan också vara så. Spets tar han. JOP hyllar för övrigt träningsjobben på fine 5 Tekno Eld. Något för skrälletarna. Tekno Eld är en lovande häst och han får ett streck. Var inte som bäst senast och kan bättre. Ett lyxstreck kanske.

Loppanalys V75-7:

Ranking: A: 2-13-9-8 B: 6-7-11-14-4-10 C: 1-15-3-5

Spetsanalys: Om Elias träffar så kan det nog bli Toodler till tät. Dream Lane kan köras dit.

Loppanalys: Det finns frågetecken på de bästa hästarna så det kan vara lite smålurigt detta. 2 Dream Lane har svarat för flera skarpa insatser och borde ha bra chans. Har dock varit struken efter senast och det kan fattas lite i form.

13 Le Miracle har myckett högt kunnande men han har varit ifrån väldigt länge och det är tufft att begära stordåd direkt. Många att runda och troligt att det är ett snällt upplägg som väntar.

8 Survival Kit är också bra men fungerade inte senast och är tillfixad nu. Givet bud om han fungerar.

Det är alltså lite om och men på dessa tre kapabla djur. Form har emellertid 9 Orlando Triss som rankas i samma grupp. Han har varit mycket fin på slutet och form är värdefullt

Springspårens 6 Dennis de Castella och 7 Toddler streckas också. Streck även på 11 Casanova Sisu även om denne ska köras på chans.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson