Nästa år kommer Bold Eagle tillbaka till Solvalla för att ta revansch i Elitloppet. Det är i vilket fall planen enligt stjärnans schema som sträcker sig fram till nästa sommar.

Segrar i alla de största franska loppen, Prix d’Amérique inkluderat, samt senast i helgen Grand Prix de Wallonie i Belgien. Det enda nederlaget i år för Bold Eagle är den i Elitloppets final.

Nästa vår återkommer den franska nationalidolen till Solvalla för revansch. Uppgiften avslutar i alla fall det preliminära schema som kretsen kring stjärnan med tränaren Sébastien Guarato i spetsen satt upp. Det skriver bland andra franska lequpie.fr.

Närmast väntar, som tidigare planerat, finalen av UET Trotting Masters, som i år körs på hemmaplan Vincennes. Och det är även på kolstybben som alla kommande uppgift också väntar för ”Örnen”.

Efter en drygt två månader lång tävlingsfrånvaro ska Bold Eagle inleda marschen mot tredje raka i Prix d’Amérique genom starter i tre av B-loppen. Det med start i det första, Prix de Bretagne 19 november.

I den preliminära planen ingår, förstås, också att försöka bärga ”triple couronne” för andra året i följd, innan det blir uppehåll till Prix de l’Atlantique 21 april. Samma lopp som Bold Eagle ”genrepade” i även i år inför Elitloppet. (Foto: ALN).

Här är Bold Eagles tävlingsplan:

9 september: UET Trotting Masters final
19 november: Prix de Bretagne
10 december: Prix du Bourbonnais
31 december: Prix de Bourgogne
28 januari: Prix d’Amérique
11 februari: Prix de France
25 februari: Prix de Paris
21 april: Prix de l’Atlantique
27 maj: Elitloppet

Läs även: Lördagspromenad i Belgien för Bold Eagle

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svanstedt om kritiken: ”Ta seden dit man kommer”

Svanstedt om kritiken: ”Ta seden dit man kommer”

Efter att Åke Svanstedt vunnit Hambletonian med Perfect Spirit har debatten i Sverige lika mycket handlat om den tuffa drivning som han gav sin häst. Nu svarar Svanstedt på kritiken.

– Vill man vinna lopp får man ta seden dit man kommer, säger han till SportExpressen.

Hambletonian fick en oväntad upplösning. Åke Svanstedt vann med Perfect Spirit efter det att What the Hill diskats för trängning. Ett domslut som tränaren Ron Burke för övrigt överklagat, som du kan läsa mer om här.

Men i trav-Sverige har storsegern närmast hamnat i skuggan av den drivning som Åke Svanstedt genomförde över upploppet. Kusken använder sig upprepat av så kallade ”enhandare”, ett tilltag som enligt svenska regler hade gett ett kännbart straff.

I en intervju med SportExpressen berättar Åke Svanstedt själv nu om sin syn på den omdiskuterade händelsen.

– Det är klart att jag drev hårt. Hade jag vetat att han skulle bli tvåa hade jag inte drivit någonting, men jag var tvåa och ville vinna. Sedan vet jag hur reglerna är på Meadowlands och alla kuskar driver hårt, säger han och fortsätter:

– Vill man vinna lopp får man ta seden dit man kommer. Jag var tvåa och hade chans att vinna, då är det klart att man kräver det yttersta. Jag tycker inte illa om hästen som folk tror. Att jag var hård mot honom i 10-12 sekunder, det tror jag han tål.

Reglerna i USA skiljer sig mycket från stat till stat. I New Jersey, där Meadowlands är beläget, är reglerna för drivning betydligt mer liberala än i andra stater.

– Det är klart att det är hårt för hästarna. Det borde vara regler som i Penn-sylvania och New York. Alla kuskar på Meadowlands är hårda mot hästarna. Men det är något som travförbundet måste ta tag i – inte jag eller journalister.

Kritiken i Sverige har varit hård, bland annat har Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg uttalat sig om de drivningar som setts på Meadowlands är ”direkt vidriga” och ämnar ta upp frågan på den pågående travets världs-konferens i Kanada.

– Jag har läst allting, men det spelar ingen roll vad folk i Sverige tycker. Travförbundet i Sverige kan inte påverka någonting för amerikanerna vet knappt var Sverige ligger. De skiter fullständigt i vad som händer på andra sidan Atlanten så folk kan skriva och debattera – men de bryr sig noll, säger Åke Svanstedt till SportExpressen. (Foton: ALN).

Läs även: Svanstedt vann Hambletonian – efter jättedrama
Läs även: Kritiken efter Hambletonian: ”Borde få spöstraff”
Läs även: Diskade What the Hill – nu överklagar tränaren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Diskade What the Hill - nu överklagar tränaren
Nästa nyhet
Diskade What the Hill – nu överklagar tränaren

Diskade What the Hill – nu överklagar tränaren

Åke Svanstedt vann Hambletonian med Perfect Spirit efter att målettan What the Hill diskats. Men än är kanske inte sista ordet sagt – tränaren Ron Burke överklagar beslutet.

Dramatiken var stor på Meadowlands efter målgång i Hambletonian. Efter överläggande i ett par minuter beslöt domarna att diska målettan What the Hill körd av David Miller. Tvåan i mål, Perfect Spirit och Åke Svanstedt, tilldömdes segern.

Domarna baserade sitt beslut på att What the Hill stört bakomvarande Guardian Angel Ås när Miller letat sig loss från rygg ledaren på upploppet.

Men efter betänketid och granskning av löpningsfilmen, har What the Hills tränare Ron Burke nu valt att överklaga domslutet till New Jersey Racing Commission.

– Ju mer vi kollat på loppet, desto säkrare är vi på att David Miller gör hundra procent rätt. Därför går vi vidare med det här, säger han till harnessracing.com.

Jerry Silva, som deläger What the Hill, menar att man i domslutet även måste beakta att ledande Perfect Spirit också bryter ut i banan i den aktuella situationen.

– Det har varit många olika idéer om vad som hände och varför. Det finns också en regel som säger att man inte får byta spår och det kan vara en orsak till varför vår häst fick gå ut flera spår, säger han till harnessracing.com.

Läs även: Svanstedt vann Hambletonian – efter jättedrama

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Europarekord på auktion: Såldes för 3,5 miljoner
Nästa nyhet
Europarekord på auktion: Såldes för 3,5 miljoner

Europarekord på auktion: Såldes för 3,5 miljoner

Europarekord för försäljning på auktion slogs vid den tyska Derby-auktionen i helgen. Ettårige Matchpoint Pellini gick lös på 360 000 euro.

När Kolgjini Sales hölls i slutet av juli hamnade prislappen på Nagamori Hill på tre miljoner kronor. Stall Courant stod då för det svenska rekordköpet av hästen som såldes av Lennart Ågren.

Vid den tyska Derby-auktionen som hölls i Berlin under helgen, kontrade dock Lennart Ågren med att köpa ettårige Matchpoint Pellini – för 360 000 euro, eller motsvarande cirka 3,5 miljoner kronor.

Köpet genomfördes av Ola Samuelsson i uppdrag av Lennart Ågren, som ju befann sig i USA och fick se sin Perfect Spirit vinna Hambletonian för Åke Svanstedt.

Prissumman på Matchpoint Pellini är därmed den dyraste som suttit på en ettåring i Europa. Hästen är efter Bold Eagle och undan Prada Pellini. Säljare var Roman Thomaskamp i Schweiz, som köpte hästen som föl från svenska uppfödare. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3-uttagningar: Lucifer Lane vass på hemmaplan
Nästa nyhet
E3-uttagningar: Lucifer Lane vass på hemmaplan

E3-uttagningar: Lucifer Lane vass på hemmaplan

Uttagningarna till korta E3 stod på schemat när Örebro-travet tävlade på måndagen. En av flera vinnare som imponerade var Thomas och Johan Nilssons fine Lucifer Lane.

Tidigare i somras kvalade Lucifer Lane in till den långa E3-finalen. Där slutade man femma bakom den omöjlige Coin Perdu. På Örebrotravet under måndagen tog man sig även till den korta finalen – genom seger på hemmaplan.

– Det är bara glädje. Det är jättestort och roligt att få vara med på den här resan, jag är bara tacksam att han är så fin varje gång, sa kusken Johan A Nilsson efter segern till Vinnare V64.

Lucifer Lane var snabbt framme efter start och när favoriten Ethien du Viver gick över i galopp fick man överta ledningen. Den positionen lämnade Infinitif-sonen aldrig ifrån sig, utan vann lätt på 1.12,8a över 1609 meter.

*En annan som aldrig gör bort sig är Joakim Lövgrens Executive Caviar, som kunde vinna sin uttagning utan problem trots dödens, då ledande Casterly Rock felade på upploppets början.

*Svante Båth kvalade in totalt tre hästar till E3-finalerna och riktigt fin var Van Kronos som vann sin uttagning från spets därifrån han kontrade tillbaka mot Hazard Boko sista biten.

*Snabbaste försöksvinnaren kommer från Magnus Jakobsson. Klockorna stannade på 1.12,1a efter att On Track Banditen avgjort säkert från vinnarhålet.

*Raskaste segertiden i de fyra E3-försöken för ston noterade Lars I Nilsson-tränade Europhile Am som för Örjan Kihlström vann på 1.12,2a från rygg på ledaren. Stora favoriten Vamp Kronos galopperade i den sista svängen.

*Mattias Djuses fina Hellosie Boko tog en säker seger efter att ha övertagit spets. Claes Sjöström tog en försöksseger med Sunwapta Goj som gjorde jobbet i dödens bakom hårddragande Crucified och Redén och Kihlström kunde se Bellatrix Zet avgöra lätt efter en härlig avslutning. (Foton: ALN).

De korta E3-finalerna körs på Romme den 19 augusti och då väntar 925 000 kronor på vinnarna i respektive final. Startfälten efter lottning och spårval ser ut som följer (häst – tränare):

E3, hingstar och valacker, 1609 auto

1 Van Kronos – Svante Båth
2 Lucifer Lane – Thomas L Nilsson
3 Executive Caviar – Joakim Lövgren
4 On Track Banditen – Magnus Jakobsson
5 Global Unlimited – Svante Båth
6 Hazard Boko – Per Lennartsson
7 Lass Revenue – Mattias Djuse
8 Gilbert Bris – Mattias Djuse
9 Capitol Hill – Svante Båth
10 Twist of Fate – Pekka Korpi
11 Othellos Magi – Henrik Larsson
12 Enzo de Vonnas – Tomas Malmqvist

E3, ston, 1609 auto

1 Bellatrix Zet – Daniel Redén
2 Sunwapta Goj – Sten O Jansson
3 Helloise Boko – Mattias Djuse
4 Europhile Am – Lars I Nilsson
5 White Lightning – Jörgen Westholm
6 Callela Lisbeth – Markku Nieminen
7 Crucified – Daniel Redén
8 Willow Pride – Markku Nieminen
9 Calamara’s Girl – Svante Båth
10 Bravo Qira – Karl Aikio
11 Unique Madonna – Hans R Strömberg
12 Elektra – Hans-Owe Sundberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kritiken efter Hambletonian: "Borde få spöstraff"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson