Åbytravet rustar för lördagens stora skådespel. Det är dags för Åby Stora Pris. Åtta hästar gör upp i en heat-loppsbatalj.

Det är på Åbytravet som V75 avgörs den här lördagen och förutom finaler är det Åby Stora Pris som står i fokus, stor-loppet som körts sedan 1936.

Reglerna är som tidigare. Åtta hästar gör upp i två heat (vilka båda ingår i V75) med omvänd startordning. Vid en och samma vinnare av de båda heaten belönas denna med två miljoner kronor, vid två olika vinnare – så väntar ett tredje, avgörande skiljeheat. Något som för övrigt behövts de senaste fyra åren.

Den sista platsen gick till ärrade veteranen Nahar, vilket innebär att Robert Bergh har två hästar med i Åby Stora. Sedan tidigare har ju fyraårige stjärnan Muscle Hustle varit klar för loppet.

Två hästar kommer också från Daniel Redéns stall. Nye franskfödde kanonen Canari Match, samt stjärnskottet Whitehouse Express i sitt första möte med eliten. Den senare är också Örjan Kihlströms val i loppet.

Finland och Italien har med var sitt bidrag. Midnight Hour som överraskande vann St:Michel-Ajo och Turno di Azzurra, tränad av Erik Bondo, som vi sett göra fler starka lopp på nordisk mark.

Fältet kompletteras med två etablerade topptravare; Volstead, som drog innerspår i det första heatet, och norske B.B.S. Sugarlight som återkommer till loppet efter att även varit med 2015. (Foton: ALN).

Här är startlistorna till de båda heaten:

Åby Stora Pris, heat A, 1640 auto

1 Volstead – Johnny Takter
2 Nahar – Kim Eriksson
3 Turno di Azzurra – Erik Adielsson
4 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
5 Midnight Hour – Iikka Nurmonen
6 Canari Match – Johan Untersteiner
7 Whitehouse Express – Örjan Kihlström
8 Muscle Hustle – Robert Bergh

Åby Stora Pris, heat B, 1640 auto

1 Muscle Hustle – Robert Bergh
2 Whitehouse Express – Örjan Kihlström
3 Canari Match – Johan Untersteiner
4 Midnight Hour – Iikka Nurmonen
5 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner
6 Turno di Azzurra – Erik Adielsson
7 Nahar – Kim Eriksson
8 Volstead – Johnny Takter

Senaste vinnarna Åby Stora Pris:

2016: Un Mec d’Héripré – Björn Goop
2015: Support Justice – Geir Vegard Gundersen
2014: Commander Crowe – Örjan Kihlström
2013: Sebastian K. – Jorma Kontio
2012: Sebastian K. – Åke Svanstedt