Det blev en trevlig promenad när Bold Eagle helt utan dramatik kunde ta hem Grand Prix de Wallonie på lördagen – före sina två stallkamrater.

Bold Eagle gjorde comeback på lördagen och hade för det ändamålet valt en tur till Belgien och Mons för landets främsta löpning Grand Prix de Wallonie.

Förstapriset på 72 000 euro var i säkra händer hos jättefavoriten. Franck Nivard kom iväg bra med Sébastien Guaratos superstjärna som snart fick överta ledningen av Billie de Montfort.

Efter det var det spel mot ett mål. ”Örnen” ökade lite ur sista sväng och gick ifrån till väldigt säker seger, till synes med krafterna obrukade. Segertiden skrevs till 1.13,4a över 2300 meter.

Bakom kunde Guaratos övriga hästar greja båda pallplaceringarna; Billie de Montfort sköt till fint från vinnarhålet och var tvåa, utan att hota vinnaren. Booster Winner avslutade bra till bronset.

Bäst av svenskarna gick det för Quick Fix som tog fjärde-priset efter en invändig resa. För Deuxieme Picsous slutade det i galopp och Oasis Bi kom aldrig till start.

För Bold Eagle var det här första starten sedan segern i Prix René Ballière i slutet av juni och siktet ställs nu mot UET Trotting Masters-finalen som körs på Vincennes den 9 september. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Wewering vinnare igen i tyska Stoderbyt

Wewering vinnare igen i tyska Stoderbyt

Conrad Lugauer hade favoriten Alegra B. i det tyska Stoderbyt men fick chanserna spolierade efter galopp. I stället klev Heinz Wewering fram – och tog med Motion Pure sin nionde triumf i loppet.

Alegra B, körd och tränad av Conrad Lugauer, var favorit i det tyska Stoderbyt som avgjordes på Mariendorf i Berlin på lördagen. Men tyvärr blev det galopp vid utgången av första kurvan.

I stället var det Jörgen Sjunnesson som tog spets med Tijuana Diamant, tränad av Wolfgang Nimczyk och såg länge ut att gå mot segern.

Tijuana Diamant hade flera längder in på upploppet men fångades in kort före mål av en kvickt avslutande Motion Pure som fixade tyske nestorn Heinz Wewerings hela nionde kuskseger i Stoderbyt.

Vinnaren tränas av danske Christian Lindhardt och tog segern på 1.14,1a över 1900 meter. Förstapriset var knappt 50 000 euro. (Foto ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lördag: Tips till Hambletonian-kvällen
Nästa nyhet
Lördag: Tips till Hambletonian-kvällen

Lördag: Tips till Hambletonian-kvällen

Omgången: En härlig Hambletonian-kväll väntar, tävlingarna kickar igång kl 18 svensk tid. ATG kör spel både till V4 och V5 vilka följer varandra med start 19.10, men missa heller inte Pasithea Face som ska tampas med Hannelore Hanover i kvällens andra lopp (18.52). Hambletonians båda försök inleder V5-spelet och Marcus Melander har en av huvudrollerna med vinstchanser i båda. Jimmy Takter har i vanlig ordning väl förspänt under Hambo-dagen och selar ut favoriterna i båda tvååringsfinalerna samt i Hambo Oaks där grymma Ariana G kan ge honom en historisk sjunde seger. Något jag tror hon också gör – och spikar. Vill du njuta kvällen med fullmatade program från Meadowlands, och det vill du, så klickar du här för att ladda ned en 46-sidig pdf.

V4 – Systemförslag:

V4-1: 1,5,7,8 (2-3)
V4-2: 2,4 (1-7)
V4-3: 2,3 (7-4)
V4-4: 1,5 (6-2)

4x2x2x2 = 32 rader x 8 = 512 kr

V5 – Systemförslag:

V5-1: 5,8 (7-4)
V5-2: 1,6,9 (10-5)
V5-3: 1,2,3,5,6,8 (9-4)
V5-4: 1,4,6,7,8,9 (5-11)
V5-5: 4 Ariana G (5-7)

2x3x6x6x1 = 216 rader x 2 = 432 kr

V4-1, Peter Haughton Memorial

Tips: 5 You Know You Do – 1 Samo Different Day – 7 Met’s Hall. Outs: 8 Storming Mist.

Peter Haughton för tvååringarna ser ut som en riktig Jimmy Takter-show, han tränar nämligen sex av de tio finalisterna och borde ha toppläge att ta sin femte tränartitel i loppet. Favoriten ska 5 You Know You Do vara som vunnit 2 av sina 3 race inför detta och för Yannick Gingras såg helläcker ut när han plockade flera längder i en vass avslutning över upploppet i försöket. Bör vinna detta om i samma form nu. Jimmy själv kör, liksom i försöket, 1 Samo Different Day som då var en överraskning. Men Cantab Hall-sonen var riktigt bra och försvarade sig helhjärtat i ledningen. Känns som ett av två seriösa motbud nu. Den andra är 7 Met’s Hall från paret Millers stall som var klar favorit i det försök som Samo Different Day vann, men aldrig fick rätsida på honom från dödens. Det var hästens första förlust men han har besegrat Samo Different Day förut och med ett bättre läge hade han varit en stark utmanare till You Know You Do. En rysare i loppet kan vara 8 Storming Mist som jag tycker avslutade väldigt bra senast.

V4-2, Jim Doherty Memorial

Tips: 4 Manchego – 2 Phaetosive – 1 Vivacious Allie. Outs: 7 Lily Stride.

Jimmy Takter sitter med toppchans även i Jim Doherty, för tvååriga ston. Muscle Hill-dottern 4 Manchego har inte gjort några fel hittills i karriären och kommer till finalen med fyra segrar på lika många starter. Hon avgjorde med lätthet i försöket senast och ser ut som en häst med mycket att hämta framöver. Blir svårslagen här. Ett starkt motbud är emellertid 2 Phaetosive som tränas och körs av Trond Smedshammer och vunnit sina båda lopp hittills. Försöket senast kördes i stenhårt tempo med en het ledare; Phaetosive tog upp jakten sista halvan av loppet och vann sedan överlägset på fina 1,10,4. Kan utmana Manchego här. Luringen i loppet kommer från Åke Svanstedts stall i form av 1 Vivacious Allie som höll starkt i spets i Manchego-loppet senast. Perfekt läge på innern här och är tänkbar att överraska.

V4-3, John Cashman Jr Memorial

Tips: 3 Marion Marauder – 2 Resolve – 7 Crazy Wow. Outs: 4 Wings of Royalty.

John Cashman Jr Memorial blir en godbit för de äldre travarna. Given favorit ska 3 Marion Marauder vara, fjolårets Hambletonian- och triple crown-vinnare. Fyraåringen verkar gå fortsatt starkt och har vunnit 3 av sina 4 lopp i år och såg glänsande fin ut senast när han vann Hambo Maturity och har haft den här uppgiften i sikte därefter. Kommer bli svårslagen. Åke Svanstedts stjärna 2 Resolve vann ju det här loppet i fjol och ska förstås räknas igen. Efter Elitloppet har han gjort fyra starter. Föll tungt näst senast och var efter det fyra i nya storloppet Spirit of Massachusetts Trot, men fick där en tung resa; körde i omgångar om spets men blev kvar i dödens. Höll bra ändå utan att kunna värja sig mot skrällen JL Cruze som hittade loss invändigt. Svanstedt lär nog sikta mot ledningen här och sedan är frågan om han står emot Marion Marauder. Loppet bör handlad om dessa två men det finns fina hästar bakom för skrälletaren där 7 Crazy Wow kan vara intressant; han har gjort flera fina lopp i år.

V4-4, Cane Pace

Tips: 5 Downbytheseaside – 1 Huntsville – 6 RJP. Outs: 2 Chip Walther.

Cane Pace, storlopp för de treåriga passgångarna och jag erkänner att jag inte har stenkoll på pacers. Loppet ser i vilket fall ut att handla om främst två hästar, 5 Downbytheseaside och 1 Huntsville som både tillhör de bästa i kullen och har fajtas genom hela karriären. Senast de möttes var det Huntsville som vann, men denne har samtidigt hunnit med två lopp efter det medan Downbytheseaside har siktat direkt mot den här uppgiften, något som får mig att välja honom före men det känns hugget som stucket mellan den här duon. Andra intressanta bud kan vara 6 RJP som är Gingras val i loppet, har bara vunnit ett av sina lopp i år men hela tiden kämpat mot de bästa och var trea i Adios-finalen senast. En bubblare är 2 Chip Walther som mer oprövad i de här sammanhangen men kommer med två raka och har ett perfekt utgångsläge.

V5-1, Hambletonian försök 1

Tips: 5 International Moni – 8 Long Tom – 7 Victor Gio. Outs: 4 Giveitgasandgo.

Första elmineringsloppet i Hambletonian, topp fem till final. 5 International Moni hålls av experterna i USA som favoriten i årets Hambo, efter det att kullettan Walner fått lämna återbud. International Moni har att brås på; pappa heter Love You och mamma Moni Maker. Efter att inte ha stuckit ut helt som tvååring har hästen klivit fram rejält i år med 3 segrar på 3 starter. International Moni vann på fint vis försök och final i Goodtimes och kunde vinna genrepet senast efter fritt från rygg ledaren och med gott om krafter kvar. Kusken Scott Zeron vann Hambletonian i fjol och har en utmärkt chans även i år. 8 Long Tom är motbudet nummer ett, han tränas av Marcus Melander som här har en seriös chans att göra om bedriften som farbror Stefan gjorde med Scarlet Knight 2001. Long Tom tillhör de bästa i kullen har varit kanonfin i år med 4 segrar på 5 starter; enda förlusten kom i finalen av Earl Beal där han blev avslagen av en smygkörd Devious Man (se nästa lopp). Spåret långt ut bakom vingen är trist men det gäller i första hand att avancera till final. 7 Victor Gio är troligen Jimmy Takters bäsa möjlighet i årets Hambletonian. Den Italienfödde hingsten (mamma är Ilaria Jet) var en av favoriterna i Peter Haughton i fjol och har hittat tillbaka till formen som är tydligt upptgående. 4 Giveitgasandgo är en rysare som jobbat i de största loppen lite i skymundan men kommer med två raka. Anette Lorenzton tränar 3 Guardian Angel Ås som man har god chans att nå final med. Hästen har 5 av 8 i år men möter tuffare konkurrenter nu.

V5-2, Hambletonian försök 2

Tips: 1 What the Hill – 9 Devious Man – 6 Enterprise. Outs: 10 Perfect Spirit.

Andra försöket i Hambletonian och jag går på 1 What the Hill som vinnare. Det här är förra årets vinnare av Peter Haughton och han har fortsatt att växa som treåring. Ron Burke-hästen har sett stark ut i sina senaste starter; i Stanley Dancer anförde han men fick ge sig för Long Tom (se förra loppet) som kom loss från vinnarhålet. I genrepet vann han Reynolds Memorial efter att ha gasat i ledningen och intrycket var fint. What the Hill är kvick från start och gillar täten, plus det faktum att han har klart bättre läge än värsta motståndaren gör att jag tippar etta här. 9 Devious Man kommer bli favorit här, han hålls tillsammans med International Moni som favoriten på förhand i årets Hambletonian. Det handlar om en riktig klippare som varit med och sluggat i samtliga lopp i år; fyra segrar och två silver på sex starter. Vann Earl Beal efter perfekt resa och gjorde senast ett riktigt bra lopp som klar tvåa i den avdelning av Stanley Dancer som Walner vann på ruskiga 1.08,6. Spåret nu är såklart inte roligt, men som sagt, det är final som gäller i första hand. 6 Enterprise är Marcus Melanders andra bidrag och det här är en riktig ”up and coming” travare som vunnit 4 av 6 i år. De två förlusterna har kommit mot International Moni och senast kom denne loss sent invändigt bakom Enterprise som ledde. Melander har två starka kort i Hambo-leken. Åke Svanstedt ställer upp med 10 Perfect Spirit som genrepade med en snygg seger i Arthur Tompkins senast. Läget är uselt, men löser det sig ska det vara bra möjligheter för finalbiljett.

V5-3, Townsend Ackerman

Tips: 2 Yes Mickey – 3 Fly On – 1 Two AM. Outs: 6 Only Passing Thru.

Townsend Ackerman för treåringarna som valde bort eller inte platsade i Hambletonian. Här tycker jag Åke Svanstedt har en fin chans i 2 Hey Mickey. Muscle Hill-sonen har en seger och hela fem andrapris på sina sju starter i år. Men det är mot högst meriterat motstånd; Hey Mickey har mött Hambo-hästarna hela säsongen och hade inte gjort bort sig där heller. Senast gick han fort bakom What the Hill och gången innan knappt slagen av stallkamraten Perfect Spirit. En fin uppgift här från perfekt läge. 3 Fly On tillhörde de bästa i fjol men har haft det tyngre i år. Räknas till de bättre i det här gänget och formen känns ändå lite uppåt. 1 Two AM gör det riktigt bra med 7 vinster på 10 starter. Möter hårdare motstånd nu men är tidig på det här läget. 6 Only Passing Thru har gått fram rejält i år och vunnit samtliga sina sex starter. Det här är lite av ett elddop för honom men formen kan inte bli bättre. Noteras ska också Jimmy Takters 5 Rubio som hölls som en av de vassaste i kullen i fjol men inte fått det att stämma i år och man valde bort Hambo. Måste visa bättring för att duga, men på sitt kunnande är han värd ett streck. Likaså 8 Deacon Tony från lag Burke och Gingras som har mycket fart i sig om det fungerar.

V5-4, Sam McKee Memorial

Tips: 6 Mel Mara – 4 Mach It So – 1 Rock n’Roll World. Outs: 8 Boston Red Socks.

Tidigare US Pacing Championships har bytt namn till Sam McKee Memorial för att hedra den tragiskt bortgångne referenten. 6 Mel Mara känns som den starkaste för dagen i loppet, har haft en stark säsong med 4 vinster på 7 starter och slagit flera av de här hästarna vid tidigare möten. Hästen att slå primärt. 4 Mach It So är förste utmanaren. Kommer med toppform och slog just Mel Mara för två starter sedan. 1 Rock n’Roll World kommer från en stark prestation på Yonkers och är i regel alltid med där framme och sluggar, fint läge här. 8 Boston Red Socks tillhör de bättre men har faktiskt ingen seger i år. Har dock gjort starka lopp varje gång, tufft läge här dock. 9 Wakizashi Hanover ska också räknas, har tagit två segrar innan han fick ge sig mot tipsettan Mel Mara senast. Jimmy Takters 7 Lyons Snyder duger i de här sammanhangen när humöret stämmer, inte helt på topp i senaste starterna dock.

V5-5, Hambletonian Oaks final

Tips: 4 Ariana G. – 5 Magic Presto – 7 Feed Your Head. Outs: 2 Dream Together.

Hambo Oaks där Jimmy Takter har jättechans att sin sjunde seger i loppet och i så fall fjärde i rad. Hästen som förväntas göra det är 4 Ariana G. som för övrigt är syster till förra årets vinnare All the Time. Ariana G. har från början varit kullens drottning och man övervägde länge att  satsa henne mot Hambletonian i stället. Hon hade tillhört favoriterna där, men valde slutligen den här uppgiften ändå. Har en förlust på sina sex starter i år (Devious Man vann) och tre totalt på sina sjutton starter. Såg otroligt fin ut senast i uttagningen där hon vann på 1.09,3 och både tränaren och kusken Yannick Gingras strödde lovord. Ska inte förlora detta om hon är vid sunda vätskor. En riktigt tuff motståndare är emellertid 5 Magic Presto, som vann det andra försöket på rejält sätt. Nifty Normans sto har klivit fram allt mer i år och var tvåa bakom Ariana G näst senast i Delvin Miller. Kan utmana. Jimmy Takters andra häst 7 Feed Your Head ser formstark ut och sköt till fint som tvåa bakom Magic Presto senast. Är snabb ut och siktar nog mot spets, kanske för att släppa till Ariana G?

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Fler fullTräffar för framgångsstallet?
Nästa nyhet
Inför V75: Fler fullTräffar för framgångsstallet?

Inför V75: Fler fullTräffar för framgångsstallet?

Det har varit ett makalöst år för Magnus Träff. Bollnäs-amatören, som har proffsplaner, har redan hunnit en dubbelseger på V75 i år. När Rättvik bjuder in på lördag kommer han med en stark duo som båda ska räknas med chans.

Hade du inte hört talas om Magnus Träff förut så har du det säkert i år. Trots ett litet material har den hälsingske tränaren skördat stora framgångar i rikstoton under året.

Åtta hästar ryms för närvarande i stallet och tillsammans har de skrapat ihop femton segrar i år och stallet ståtar med häftiga segerprocenten 38. Träff hamnade i fokus då han under V75-finalerna på självaste Elitlopps-lördagen fick se sin Queer Fish vinna. Veckorna senare följdes den bedriften upp med en V75-dubbel på Östersundstravet.

– Det ha ju varit helt fantastiskt. Hästarna har gått så bra som vi bara kunnat hoppas på. Samtidigt har vi två i stallet som ännu inte fått till det så som vi trott, säger Magnus Träff till travnet.se och utvecklar:

– Twinkle Kronos tycker jag känns som en riktigt fin häst. Vi gjorde en operation på honom i våras men sedan har det strulat en del med halsinfektioner bland annat. Test Pilot har det knutit sig lite för i år, men vi ska prova med lite utrustningsändringar framöver, vi hoppas på båda under hösten.

Hur är det, finns det tankar på att plocka ut proffslicensen framöver?

– Jag har gått och sugit på det där rätt länge nu och tanken är väl att anmäla mig till en fördjupningskurs som går till hösten, så får vi ta det därefter. Man har väl alltid haft det där planerna, men tiden ska räcka till också. Jag har ett företag att ta hand om och familjen förstås. Men det är det här som vi vill hålla på med, så målsättningen är att ta ut proffslicensen i framtiden.

När det är Dalatravet Rättvik som har hand om V75 den här lördagen kommer Magnus Träff med två hästar. I Brons-divisionen (V75-5) är det Sugar Daddy som gäller; han vann ett försök på Fornaboda näst senast, men slutade oplacerad som favorit senast.

– Det var lite strul med utrustningen då. Kusken drog norsken när de vände upp mot bilen, som vi brukar, men skygglapparna kom inte ned och det var sedan inget tryck i hästen. Vi har provat det där förut, men han tar inte i alls då. Så det var mer att betrakta som olycksfall i arbetet, säger Magnus som fortsätter:

– Det känns som att formen är den samma som vid segern, hästen var smidig och fin i det senaste jobbet och jag har i alla fall inget att klaga på.

Kort distans och bricka två, det låter som trevliga förutsättningar?

– Båda är en klar fördel för honom. Det känns som att kort distans är hans bästa. Han kan öppna bra och vi får köra från start, men det är ett par andra som också lär ladda. Det är helt upp till Kaj Widell att avgöra det där men vi är i andraspår direkt och andra, tredje utvändigt skulle också passa perfekt.

Tuffingen Queer Fish (V75-6) har redan hunnit med två V75-vinster i år. Dels under Elitloppslördagen och därefter i Östersund då levererade ett grymt slutvarv och kom i mål på 1.10,7a över 2140. Senast dock blev han ”bara” fyra som favorit på Bergsåker.

– Jag tycker att han var bra senast också, hästen gick ändå 11,2 och var i tredje- och andraspår i hela loppet. Det blev också inte kört riktigt som han vill; att ta en ”snygg dödens” är inte riktigt hans melodi, han vill att det ska köras hela vägen. Han gick även med skor då, nu blir det barfota fram.

Så vi kan anta att han är i samma slag som vid segrarna?

– Som jag bedömer är att han i samma form som då. Det är klart att någon gång tar det stopp och toppformen kan inte hålla för alltid, men vi får fortsätta att tro på vår häst.

Ska vi se det som två bra vinstchanser?

– Ja, Sugar Daddy har varit på väg uppåt i form ett tag, men hans lopp känns mer jämnt på förhand. Queer Fish är väl en av två, tre hästar som sticker ut lite i sitt lopp. Så det är svårt att avgöra vilken som skulle vara bättre chans än den andra. Jag tycker att båda ska räknas, säger Magnus Träff. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Giampaolo Minnucci bäst i Björnkampen
Nästa nyhet
Giampaolo Minnucci bäst i Björnkampen

Giampaolo Minnucci bäst i Björnkampen

Giampaolo Minnucci, kusken som blev världsberömd bakom Varenne, besökte Bodentravet på torsdagen – och tog hem segern i Björnkampen.

Den klassiska kuskmatchen Björnkampen avgjordes under torsdagen på Bodentravet. När de fyra loppen hade körts kunde italienaren Giampaolo Minnucci koras till klar slutsegrare.

Det efter att han plockat hem segern i två av loppen, med Sailfish och Desuper Filius, och slutat sexa i övriga två. Fjolårsvinnaren Hanna Olofsson slutade delad tvåa i hård strid med Petter Lundberg och Ove A Lindqvist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Gävle

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson