En ny högintressant fransman har kommit till Daniel Redén. Efter att tidigare tränats av Sébastien Guarato har kulltoppen Caid Griff anslutit till svenskens stall.

Daniel Redén och Stall Zet har haft stora framgångar i sommar med Canari Match, som nästa helg går ut i Åby Stora Pris. I dagarna har nästa fransos anlänt till stallet, skriver tränaren på Twitter.

Det handlar om Caid Griff (e. Password), en femårig som fajtats i kulltoppen i Frankrike och där tränats av Sébastien Guarato (bilden).

Caid Griff har funnits med i de flesta största årgångsloppen i hemlandet och har bland annat fjärdepris från både Critérium des 3 Ans och 4 Ans. Hästen har vunnit 8 av 48 lopp och tjänat cirka 4 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Boden

Torsdag: V64-tips till Boden

Omgången: En kul kväll på Bodentravet väntar där kuskmatchen Björnkampen står i fokus, en tillställning som avgjorts sedan 1974. I årets upplaga får delar av den svenska kuskeliten bland annat kämpa mot Giampaolo Minucci och Gabriele Gelormini. Idel små startfält bjuds, men omgången ser ändå intressant ut och jag finner singelstrecket i Don Draper (V64-2) som såg riktigt fin ut senast och som jag tror ska ha en perfekt uppgift här med Hannu Torvinen i vagnen.

Spiken:
Don Draper (V64-2)

V64 Systemförslag (spel för 6 rätt):

V64-1: 3,4,5,7,8 (2-6)
V64-2: 3 Don Draper (7-6)
V64-3: 1,2,7,9 (3-4)
V64-4: 1,3,4,5,6 (10-2)
V64-5: 1,2,3,5,6,8 (10-4)
V64-6: 4,9,10 (6-1)

5x1x4x5x6x3 = 1800 rader

Dagens Dubbel, spelförslag:

DD-1: 2 Valley Streamline
DD-2: 4 Bandit Hornline

1 rad x 1000 kr

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

Rank: A: 4-3-7-5-8. B: 2-6-9-10.

Spetsanalys: Sailfish kan öppna rätt så bra och utmanas i första hand av Sangrita Ås. Utifrån är det troligt att Camilio laddas.

Loppanalys: Första avdelningen i Björnkampen och en riktigt svårlöst historia. Jag streckar drygt halva fältet och börjar med 4 Denver Brodde som är en vinnartyp i grunden. Har gjort tre starter efter vila och vann på ett tilltalande sätt i Rovaniemi näst senast för att galoppera i starten efteråt. Har en bra uppgift här med Ulf Ohlsson i vagnen.

3 Sailfish är i fin form och såg laddad ut när han avgjorde lätt från vinnarhålet för tre starter sedan. Hade krafter kvar i påföljande start. Hästen kan öppna bra och hittar ett bra läge, om det rentav inte blir spets.

7 Camilio har vunnit 8 av 19 starter men huserar främst på norska småbanor, vilket gör valacken lite svårbedömd. Det handlar dock utan tvekan om en kapabel sort som tycks kunna öppna rätt så bra och hamnar man bra på det här är han med i striden igen.

5 Sangrita Ås har blott en seger på 31 starter och det är aldrig positivt, men formen pekar uppåt och motståndet är inte stenhårt. Stoet kan öppna snabbt och förvånad ska man inte bli om hon spårar hela vägen.

8 Onboard Broline får också streck, såg fin ut när han vann på Harstad näst senast. Läget är kallt nu men på form sett tycker jag han är räkna med här.

V64-2

Rank: A: 3. B: 7-6-8-4-9. C: 5-1-2-10.

Spetsanalys: Don Draper visade att han kan öppna bra senast och är min kandidat för spets här. Kvickt kan både Wannabe Star och Thai Paycheck öppna, men lägen är betydligt sämre.

Loppanalys: 3 Don Draper blir omgångens spik för min del. Det är en trevlig sort som efter uppehåll på fyra månader gjorde comeback och debut för Petter Lundberg senast. Insatsen då var verkligen positiv när han avgjorde väldigt lätt från rygg ledaren. Don Draper visade att han kan starta snabbt då och jag kalkylerar med att det bär av mot ledningen nu. Motståndet känns inte jättetufft och med fyraåringen i ledningen tror jag loppet är över.

V64-3

Rank: A: 7. B: 2-1-9. C: 3-4-10-8-6.

Spetsanalys: Clear Eyes pep till spets direkt från springspår senast och gäller som favorit till ledningen här men kommer utmanas av Master Blaster.

Loppanalys: Treåringslopp över flera volter där 7 Global Unspoked sticker ut som den givna första hästen. Det här är en variant som har mycket kapacitet inombords och den här uppgiften känns väldigt lämplig. Global Unspoked har gjort två starter efter ett uppehåll; blev dragen bakåt och tappade många längder näst senast, men återkom på riktigt bra sätt. Efter det avslutade han fint invändigt mot ett tufft motstånd. Kvällens motstånd bör inte skrämma och det här är ett gott alternativ till spik.

Global Unspoked ser dock ut att bli rejäl favorit, varför jag provar att strecka b-gruppen också. På start finns två lovande hästar i form av 2 Master Blaster som vann sin debut senast på ett klassigt vis efter 14,5 sista 500 med krafter kvar. 1 Clear Eyes gick bra som två efter just Master Blaster näst senast för att efter det vinna från spets efter att ha öppnat snabbt från springspår. Vilken av dessa två som tar ledningen (jag utgår från det) kan bli svårpasserad för tipsettan. 9 Canwin B.F. får också ett streck då han är matchad mot tufft motstånd och även om han står sämre till här nu med 40 meters tillägg känns det bra att ha med honom.

V64-4

Rank: A: 6-5. B: 4-3-1. C: 10-2-8-9-7.

Spetsanalys: Svårbedömt här men Romleskaft känns som den snabbaste. Veels Balo lär säkert köras från början, invändigt vill måhända Stålville ha ett finger med i spelet.

Loppanalys: I kallblodsloppet borde det stå mellan två norrmän där 6 Veels Balo blir mitt val före 5 Romleskaft, men det är rätt jämnt mellan dessa. Veels Balo är en tuffing som gärna gör arbetet själv och nog inte är rädd för att ta dödens. Noterbart är att han mötte Romleskaft i deras senaste start och var betydligt mer betrodd då. I det loppet höll han helt okej från dödens medan Romlekraft kom bort. Att Ulf Ohlsson sköter tömmarna nu känns såklart mycket intressant.

5 Romleskaft har gått bra på sistone och härjar främst på Harstad där han knipit två segrar i år. Hästen kan öppna snabbt och är den troliga ledaren här, ska bli svår att komma förbi om den analysen stämmer.

Ytterligare tre hästar ska få plats på ett stort system. 4 Forspärla är ingen häst som vinner i parti och minut men har sett formstark ut i sina senaste starter. Senast hade hon gott om krafter kvar i rygg på ledaren och jag är inne på att det blir samma position nu. 3 Stålville är jämn och säker och kommer med två raka andraplatser. Blir spännande att se Gelormini och Minucci bakom de båda kallbloden. 1 Skafferbest ska också med. Hästen har inte alls visat något på sistone men kan mycket i grunden och har faktiskt vunnit två race i år. Nu är det innerspår och Kihlström upp och bara den kombinationen borde inge respekt nog för streck.

V64-5, DD-1

Rank: A: 2. B: 3-6-5-8-1. C: 10-4-9.

Spetsanalys: Valley Streamline är väldigt kvick bakom bilen och det borde bli spets per omgående här.

Loppanalys: 2 Valley Streamline har sett strålande fin ut vid två raka segrar, båda tagna från spets. Höll jättebra efter press för två starter sedan och glassade enkelt undan i ledningen senast. Valacken är väldigt kvick från början och jag räknar med att det blir spets igen. Ska ha en riktigt bra chans i så fall, men han står rätt så tufft inne i loppet och här finns värde i att gardera vidare.

3 Caligula F. har gjort två fina lopp i Lycksele; vann från spets och gick en fin avslutning efter det som trea, men inte långt från vinnaren. Är snabb från start och söker rygg ledaren nu?

6 Sembs Ouradour ser ut att ha toppform. Vinsten i Rovaniemi var bra och efter det höll hon riktigt rejält som tvåa på Boden efter att ha tuggat i spåren sista varvet. Kihlström upp nu.

5 Desuper Filius är en annan som gör det bra för dagen, utmanade till exempel Valley Streamline för två starter sedan. 8 Bear A Title löper på jämnt och bra, har tråkigt läge, men med klaff är han med där framme. 1 Ultralum får ett lyxstreck. Hästen gör årsdebut här och är förstås inte på topp, men vi vet att fransosen kan väldigt mycket i ljusa stunder.

V64-6, DD-2

Rank: A: 4-10-9. B: 6-1. C: 3-2-7-5.

Spetsanalysen: Bandit Hornline borde bli svår att lura på ledningen.

Loppanalysen: Snabbloppet lär se 10 Poochai som favorit, men min idé är ändå 4 Bandit Hornline som gjort tre starter efter återkomsten till Sverige och sett stark ut varje gång. Han har samlat på sig för en seger och jag tror den kommer här. Senast gick han i spets mot bra motstånd men fick motvilligt ge sig i striden mot Boys Going In på Skellefteå senast på ett underlag som var allt annat än bra. Bandit är snabb ut och jag ser inte riktigt vem som ska lugga honom på ledningen här. Ska vara bra chans att spåra runt om.

Men vi får såklart också strecka 10 Poochai, den gamle Derby-vinnaren som gjort ett par riktigt bra lopp i år mot motstånd som är betydligt skarpare än det här. Minns till exempel när han gav ”Piraten” strid in till linjen på Bollnäs i mars och var ute och fajtades i Guldbjörken som Propulsion vann efter det. Poochai gjorde lite comeback senast i Lycksele och gick en okej avslutning då. Framåt med det loppet nu och en häst av den här kalibern har såklart bra chans här, men läget kontra min förmodade ledare Bandit Hornline gör att jag rankar tvåa.

När vi ändå är i streckartagen tar vi med 9 Raz Mackenzie även. Love You-sonen är synnerligen rejäl vilket vi fått uppleva på rikstoton emellanåt. Gör första starten på två månader nu men med lite tempo på kalaset och rätt lopp tror jag han kan bli farlig. Tre streck här känns heltäckt.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cruzado dela Noche läcker i Victory Tillys lopp
Nästa nyhet
Cruzado dela Noche läcker i Victory Tillys lopp

Cruzado dela Noche läcker i Victory Tillys lopp

Det är Jubileumspokalen som hägrar. Cruzado dela Noche såg läcker värre ut när han drog runt på Solvalla i Victory Tillys lopp.

Solvalla har öppnat V86-dörrarna på nytt och banan bjöd på fin sport i augustikvällen. En av aftonens höjdare var Stefan Melander-tränade Cruzado dela Noche som slipade formen inför en kommande start i Jubileumspokalen, i Victory Tillys lopp.

Femåringen var riktigt trevlig att skåda för Johnny Takter som skötte spakarna för första gången. Cruzado dela Noche höll sig framme direkt och kunde kliva till spets in mot första sväng och sedan öppna 11,8 första 500.

Efter att ha kunnat dämpa en bit öste ledaren på genom sista sväng – och lämnade fältet med flera längder i laddad stil. Efter sista halvvarvet nedåt 09,0 kom man i mål på 1.11,5a över 2140 meter med god marginal ned till tvåan Tango Negro. 100 000 kronor var segern värd.

– Fantastiskt fin teknik av hästen, väldigt kvick och effektiv i steget, han var imponerande. Du kan inte vinna på bättre sätt på en sådan här tid än jag gjorde nu, sa Johnny Takter efter den trevliga bekantskapen, enligt Kanal 75.

*I ett fyraåringslopp som höll oförskämt hög klass visade Global Trustworthy att han är redo för stundade kval till Derbyt. Timo Nurmos-träningen, trea i Kriteriet i fjol, vann här i sin tredje start för året.

Tempot skulle bli högt uppdrivet, det då Magic Gwin tog emot favoriten Diamanten i ledningen vilket kom att betyda 09,3 första 500 och 11,6 på varvet. Jorma Kontio kunde placera Global Trustworthy perfekt som tvåa i andraspår.

Först 250 kvar vreds så Global Trustworthy på till attack och han plockade ned en heltapper Diamanten precis före mål till seger på fina 1.11,8a över 2140 meter. Trea efter en stark avslutning kom Makethemark.

*Svante Båth har ett nytt stort löfte på gång i treårige Very Kronos, som bland annat är brorsa till Treasure Kronos. Erik Adielsson körde den svarte Ready Cash-sonen till sin tredje seger i fjärde försöket. 1.14,2a full väg från dödens gick inte av för hackor.

*Klass 2-försöket gick till Lars I Nilsson-tränade Scorpions Kiss som för Christoffer Eriksson vann från spets. I Diamantstoet rattade Örjan Kihlström Håkan K Persson-tränade Gunell Palema till vinst efter att ha gått i spets, överflyglats i sista sväng men starkt kommit tillbaka sista biten. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Whitehouse Express mot eliten - i Åby Stora Pris
Nästa nyhet
Whitehouse Express mot eliten – i Åby Stora Pris

Whitehouse Express mot eliten – i Åby Stora Pris

Nästa helg debuterar formstarke Whitehouse Express mot eliten. Daniel Redéns sexåring är den fjärde hästen att spikas för Åby Stora Pris.

Halva startfältet i Åby Stora Pris som avgörs den 12 augusti är klart. Under onsdagen kunde Åbytravet meddela att Whitehouse Express gör stallkamraten Canari Match sällskap.

– Whitehouse är under kraftig utveckling och har fungerat bra i två heat samma dag tidigare. Jag vet faktiskt inte hur bra han är just nu, men bra är han, säger tränaren Daniel Redén i ett pressmeddelande från Åby.

Stall Zets sexåring har klättrat genom klasserna och står med fyra raka segrar i fin stil; tre i Silverdivisionen och senast i Gotlandslöpningen. På kontot finns knappt 1,7 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Det slutliga startfältet i Åby Stora Pris blir klart på söndag kväll. De fyra hästar som är klara för loppet är:

B.B.S. Sugarlight
Canari Match
Volstead
Whitehouse Express

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambletonian lottat: Här är startlistorna till lördag
Nästa nyhet
Hambletonian lottat: Här är startlistorna till lördag

Hambletonian lottat: Här är startlistorna till lördag

Det är på lördag som nitton treåringar ska fajtas om en total prissumma på en miljon dollar när Hambletonian avgörs på Meadowlands. Startlistorna till toppdagen är klara. Sex svenskhästar finns med i världens största treåringslopp.

Försöken till lördagens Hambletonian är lottade. I de båda startfälten ryms totalt sex hästar tränade av svenskar.

Jimmy Takter, med fyra tidigare Hambo-vinster, tränar två av dem: Victor Gio och Achille Duharas. Två hästar kommer även från Marcus Melanders stall. Enterprise har vunnit 4 av 6 i år och Long Tom räknas som en av årets uppstickare med 4 vinster på 5 starter, inkluderat Stanley Dancer Memorial.

Likaså Annette Lorenzton bidrar med Guardian Angel Ås och Åke Svanstedt ställer upp med Perfect Spirit.

Sedan den på förhand stora favoriten Walner på grund av en skada fått dra sig ur Hambletonian, delas favoritskapet mellan Frank Antonacci-tränade International Moni som vunnit tre av tre i år och Julie Millers Devious Man som med 4 segrar på 6 starter i år bland annat vunnit Earl Beal. Tidigt lär även What the Hill, förra årets Peter Haughton-vinnare räknas.

*För Jimmy Takter föll alltså valet till slut på att kvarstå i Hambletonian Oaks med superstoet Ariana G. som varit omutbar i kullen hittills med 13 av 16 segrar i karriären. Hon går i som stor favorit i Hambo Oaks (500 000 $).

*Jimmy Takter är flitigt representerad i tvååringsfinalerna. Sex av de tio hästarna i Peter Haughton Memorial (360 650 $) kommer från hans stall, inkluderade de båda försöksvinnaren Samo Different Day och You Know You Do.

*I stonas Jim Doherty (330 800 $) kommer tre från Takter; Manchego kommer till finalen som obesegrad i fyra starter och ställs bland mot andra Trond Smedshammers försöksvinnare Phaetosive.

*Den äldre eliten kämpar i John Cashman Jr Memorial (303 050 $) som ser en match mellan Åke Svanstedts stjärna Resolve (som vann i fjol) och förra årets triple crown-mästare Marion Marauder.

*Stoeliten skådas i John R Steele Memorial (176 250 $) där bland andra Pasithea Face ska tävla mot den stora favoriten Hannelore Hanover. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Hambletonian, försök 1, 1609 auto

1 Southwind Woody – Matt Kakaley
2 Bill’s Man – Corey Callahan
3 Guardian Angel Ås – Jason Bartlett (A.Lorentzon)
4 Giveitgasandgo – David Miller
5 International Moni – Scott Zeron
6 Stealth Hanover – Francisco del Cid
7 Victor Gio – Yannick Gingras (J.Takter)
8 Long Tom – Tim Tetrick (M.Melander)
9 Jake – Daniel Dube

Hambletonian, försök 2, 1609 auto

1 What the Hill – David Miller
2 Seven and Seven – kusk ej klar
3 Sortie – Andrew McCarthy
4 Shake it of Lindy – Brett Miller
5 Dover Dan – kusk ej klar
6 Enterprise – Tim Tetrick (M.Melander)
7 Southwind Cobra – kusk ej klar
8 Achille Duharas – kusk ej klar (J.Takter)
9 Devious Man – Andy Miller
10 Perfect Spirit – Åke Svanstedt

Hambletonian Oaks, final, 1609 auto

1 Southwind Avanti – Jason Bartlett (A.Lorentzon)
2 Dream Together – Daniel Dube
3 Caviart Wonder – Andrew McCarthy
4 Ariana G. – Yannick Gingras (J.Takter)
5 Magic Presto – Brian Sears
6 Fine Tuned Lady – Corey Callahan
7 Feed Your Head – Tim Tetrick (J.Takter)
8 Sunshine Delight – Brett Miller (S.Lind)
9 Overdraft Volo – Andy Miller
10 Dream Baby Dream – Rod Allen

Peter Haughton Memorial, final, 1609 auto

1 Samo Different Day – Jimmy Takter
2 Farsetti Hanover – Marcus Miller
3 Hill Street – Marcus Johansson (J.Takter)
4 Fashion Forever – Corey Callahan
5 You Know You Do – Yannick Gingras (J.Takter)
6 Captain Morgan – Brett Miller (S.Lind)
7 Met’s Hall – Andy Miller
8 Storming Mist – David Miller (J.Takter)
9 Maxus – Tim Tetrick (J.Takter)
10 Bautista – Mark Macdonald (J.Takter)

Jim Doherty Memorial, final, 1609 auto

1 Vivacious Allie – David Miller (Å.Svanstedt)
2 Phaetosive – Trond Smedshammer
3 Follow Streak – Andy Miller
4 Manchego – Yannick Gingras (J.Takter)
5 Top Expectations – Marcus Miller
6 Dab Hanover – Jimmy Takter
7 Lily Stride – Tim Tetrick
8 Supergirl Riley – Scott Zeron
9 Front Circle – Matt Kakaley
10 Bella Glos – Mark Macdonald (J.Takter)

John Cashman Jr Memorial, 1810 auto

1 JL Cruze – Andrew McCarthy
2 Resolve – Åke Svanstedt
3 Marion Marauder – Scott Zeron
4 Wings of Royalty – kusk ej klar
5 Rubber Duck – Joe Bongiorno
6 Dayson – kusk ej klar
7 Crazy Wow – kusk ej klar
8 Flanagan Memory – Brian Sears
9 Muscial Rhythm – kusk ej klar
10 Lookslikeachpndale – Daniel Dube

John R Steele Memorial, 1609 auto

1 Pasithea Face – Tim Tetrick (J.Takter)
2 Caprice Hill – Brian Sears
3 Hannelore Hanover – Yannick Gingras
4 Earn Your Wings – Scott Zeron (A.Lorentzon)
5 Jewels in Hock – Matt Kakaley
6 Broadway Donna – David Miller
7 Non Stick – Åke Svanstedt
8 Emoticon Hanover – Daniel Dube
9 Barn Doll – Jeff Gregory

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tragik på Jägersro: Hästen dog efter segern

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson