Efter att ha travat den näst snabbaste segertiden i trav-sportens historia, är förstås Propulsion hett eftertraktad. Nu verkar det som om Sundsvall Open Trot får den äran.

Propulsion går mot ännu ett strålande år. Efter segern i Hugo Åbergs på magnifika 1.08,1a, vilket är världens näst snabbaste tid, ståtar sexåringen med över fem miljoner kronor på kontot hittills i år.

Tanken var från början att låta stjärnan ta det lite lugnare efter urladdningen på Jägersro och ägna sig åt avelsarbete, men nu tycks det laddas mot ett nytt storlopp.

– Ja, tanken var att han skulle börja tappas på sperma och då istället få det lugnt under en period i övrigt. Men jag körde ett jobb med Propulsion tidigare i dag (fredag) och han kändes jättefin. Därför blir det nog så att vi siktar mot Bergsåkers storlopp, berättar tränaren Daniel Redén för travronden.se.

Loppet som åsyftas är såklart Sundsvall Open Trot, som körs på Bergsåker den 26 augusti och bjuder vinnaren en miljon kronor.

Stall Daniel Redén har också, minst, en häst i Åby Stora Pris. Det är fransmannen Canari Match som imponerat i sina senaste starter som är klar för loppet. Det är också norske B.B.S. Sugarlight. Åby Stora Pris körs den 12 augusti. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Norrmännen i pole position i Kallblodskriteriet

Norrmännen i pole position i Kallblodskriteriet

Jan-Olov Persson kvalade in tre till Svenskt Kallblods-kriterium, ändå var det norrmännen som kom att dominera. Kos Odin och Valle Ask var två riktigt fina vinnare.

Den 13 augusti körs finalen av Kallblodskriteriet på Dannero, vinnaren får då 600 000 kronor. Under söndagen avgjordes de två uttagningsloppen på samma bana – och båda såg norsktränade vinnare.

I den första var det Kos Odin (e. Alm Viktor) som bjöd på show tillsammans med Simen Björbäk Jessen. Hästen som här tog sin femte raka seger i sjätte starten, avvaktade till 700 kvar innan attacken sattes in.

Kos Odin kom snabbt fram och manglade obarmhärtigt ned ledande Järvsö Birger över upploppet till mycket enkel seger på 1.28,7a över 2140.

I uttagning två presenterade Tom Erik Solberg Valle Ask (e. Moe Odin) för Dannero-publiken. Efter att tagit spets ur första kurvan var det spel mot ett mål. Valle Ask gick ifrån till överlägsen seger och lämnade bland andra favoriten Tekno Eld som blev trea.

Även två uttagningar till Kriteriestoet avverkades. Dessa såg två väntade segrar. Löftet Myrs Hera (e. Bork Odin) vann sin fjärde raka överlägset från spets på 1.29,6a. Stjärnblomster (e. BW Modde) som är dotter till Järvsö Blomster, använde samma väg till seger på 1.30,9a. (Foton: ALN).

Här är finalfälten efter lottning och spårval:

Kallblodskriteriet (häst-tränare):

1 Järvsö Birger – Jan-Olov Persson
2 Kos Odin – Kristin B Jessen
3 Valle Ask – Tom Erik Solberg
4 Klack Maxi – Joakim Reiser
5 Tekno Eld – Jan-Olov Persson
6 Sjö Gull – Öystein Tjomsland
7 Storspjuver – Jens Eriksson
8 Eigelands Fredrik – Öystein Tjomsland
9 Bokli Rapp – Geir Flåten
10 Delsbofaks – Jan-Olov Persson
11 Lens Gutt – Jarle Wik
12 Py Gutten – Martin Lundahl

Kriteriestoet (häst-tränare):

1 Brenne Bitti – Jörgen Westholm
2 Myrs Hera – Nina Jonsson
3 Stjärnblomster – Jan-Olov Persson
4 Myllkärs Maja – Lise-Lotte Nyström
5 Mai Oda – Merete Viksås
6 Kavata – Karl-Gunnar Löjdahl
7 Berglund Oda – Björn Karlsson
8 Pyckolina – Martin Lundahl
9 Se på Mig – Kajsa Frick
10 Marre R.F. – Jerker Bjurman
11 Finnskog Diva – Britt Malin Lintorp-Sönsterud
12 Eldteksa – Öysten Tjomsland

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

Omgången:
Veckan startar med en oerhört trevlig V64 på Mantorp. Fyra Breeders Crown-försök är med på kupongen och mitt singelstreck kommer i fjärde avdelningen där jag tror 5 Violet Bi blåser ner samtliga över upploppet.

Spiken:
5 Violet Bi (V64-4)

Utgångarna:
1 Bugatti Brick (V64-1)
8 Muscle Hustle (V64-6)

V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1:
A: 1 B: 12-8-4 (res 7-9)
V64-2:
2,3,5,9,10,13,15 (res 14-8)
V64-3: 4,5,6,10,11 (res 7-9)
V64-4:
5 Violet Bi (res 7-6)
V64-5: 1,2,3,5,9,11,12 (res 10-7)
V64-6: A: 8 B: 1-6-2 (res 11-9)

1x7x5x1x7x4 = 980 rader/kronor
4x7x5x1x7x1 = 980 rader/kronor

Totalt: 1960 kronor 

DD-systemet
9 – 8 x 1000

1000 kronor

Spela trav med Unibet. Klicka här!

V64-1

RANKING: A: 1-12. B: 8-4-9-7-2-6-10. C: 11-3-5.

Spetsanalys: 1 Bugatti Brick är riktigt snabb bakom bilen men får skynda sig att svara ut bland annat 4 Quebec C.D.

Loppanalys: Fyraåriga stona är först ut i BC-försöket och bra klass på detta. Ett par av de bästa har fått dåliga startspår och därför går tipset till 1 Bugatti Brick. Timo Nurmos donna var ute i Stosprintern näst senast och var då tvåa från spets bakom en sylvasst avslutande Caddie Lisieux. Andover Hall-dottern är rask från början och är hästen att slå om hon håller upp ledningen. Utgångsspik!

12 Caddie Lisieux kan man dock aldrig räkna bort. I Stosprintern fick Ready Cash-dottern äntligen en välförtjänt fullträff och sedan missade hon tyvärr Stochampionatet på grund av en bortglömd inbetalning. Läget drar ner chanserna, men hon har visat vilken kapacitet hon besitter, och är given på lappen.

8 Schatzi Fayline såg ut som en Stochampionatsvinnare in på upploppet senast men höll inte riktigt hela vägen. Hon får ändå klart överbetyg för insatsen men är inte otänkbar.

Streck också för 4 Quebec C.D. som har en liten chans att snuva favoriten på täten och i den positionen ökar hennes chanser.

V64-2

RANKING: A: 3-2-13. B: 5-15-10-9-14-8-1. C: 4-7-12.

Spetsanalys: 2 Västerbo Cheers har perfekt läge, är startsnabb och saknar dessutom vettiga motbud.

Loppanalys: Spårtrappa över 2640 meter med lägre klass och ett jämnt startfält. 3 Luxury Brodde vann ett enklare lopp över den aktuella distansen tidigare i år men gjorde det väldigt bra då. Distansen är en klar fördel för Adrian Chip-sonen och han får tipsettan tillsammans med tränare Jörgen Westholm.

2 Västerbo Cheers tröttnade i ledningen senast men hade två snabba tidsnoteringar i benen då. Stoet har perfekt läge nu och kan bli svårtuggad i spets tillsammans med formstarke Kim Eriksson.

13 Kimbee Crown är förmodligen fältets bästa häst. Femåringen har nästan bara ettor och tvåor i raden när han travat felfritt och  en start över 2640 meter har gett en seger.

5 J.S. Donna Madonna har svårt att hålla sig i skinnet men har visat både fart och styrka. Intressant med Örjan Kihlström upp och dessutom lockande streckprocent.

15 Perfect Breakout gick bra i skymundan senast men har återigen många att runda. Med draghjälp och överpace känns dock inte uppgiften helt omöjlig.

På systemet platsar också 1o Garlic And Shots och 9 Massive Turnover.

V64-3

RANKING: A: 10-5-6. B: 4-11-7-9-13-12-2-1. C: 3-8-14.

Spetsanalys: Både 5 Heat Exchanger och 6 Herakles jagar tätpositionen och det luktar lite kubbning.

Loppanalys: Nästan samma förutsättningar som i andra avdelningen, med spårtrappa och lång distans, men ännu lägre klass på hästarna. 5 Heat Exchanger har två segrar i raden som båda tagits från ledningen. I den första fick han bestämma i front på Solvalla och sist på Fornaboda höll motståndet inte högsta klass. Fyraåringen kommer få bekänna färg nu och känns mest som en av flera i ett öppet lopp.

6 Herakles höll bra från spets i Örebro senast trots satt det bara räckte till andrapriset. Svante Båths travare har aldrig vunnit, men det låter på tränaren att det finns mer att ta av. Riskerar att få svar i spetskörningen men ska räknas tidigt i sammanhanget.

Med risk för att ovanstående duo bråkar med varandra från start väljer jag att ge tipset till 10 Madurai. Hingsten visade toppform senast via en vass avslutning och blir farlig vid överpace.

4 Gadget De L’Iton har styrka som främsta vapen och ska inte nonchaleras.

Även 11 Ekebo Caf har visat torrt spurtkrut ett par gånger och plockas med på systemet.

V64-4

RANKING: A: 5. B: 7-6-3-11-4-1-9. C: 2-8-10-12.

Spetsanalys: Favoriten 5 Violet Bi är inte så tokig bakom bilen men jag tror det finns ett par konkurrenter utvändigt som är snabbare. Däribland 6 Kashmary Knight och 7 Run Chica Run – står mellan dessa två.

Loppanalys: Breeders Crown för treåriga ston och här kommer omgångens spik. 5 Violet Bi tog hem långa E3 uppe på Bergsåker och gjorde det via en mäktig svepning. Jim Oscarssons travare har inte startat sedan dess men formen ska inte vara några problem och jag tror hon bara är bäst denna gång också. Dessutom ser det ut som värsta motbudet kan få en dryg första femhundring och jag tar ställning – Spik!

7 Run Chica Run har inte startat sedan mitten av juni då hon galopperade i ett E3-kval på Färjestad. Peter Untersteiners travare har visat talang innan det och är dessutom ruskigt startsnabb. Har dock ett spår långt ute på vingen och härifrån måste PU ladda rejält för att komma till front.

V64-5

RANKING: A: 9-5-1. B: 11-12-2-3-10-7. C: 6-8.

Spetsanalys: 5 Dream Night Palema är snabbast och vill dessutom till täten allra mest. Micke J Andersson till front!

Loppanalys: Breeders Crown för treårings hingstar och valacker där jag väljer att strecka sju hästar. 9 Da Pepperboy har startat fem gånger hittills i karriären och facit är imponerande fyra segrar. Muscle Hill-avkomman har visat fin uppfattning oavsett löpning och får tipsnicken trots bakspår.

Motstånd saknas givetvis inte och ytterligare en Muscle Hill-dotter läggs högt uppe i rankingen. 5 Dream Night Palema har radat upp triumferna och kan leda loppet länge. Detta är dock detta tuffaste motstånd som Pär Hedbergs travare stött och hon måste vara minst lika bra som tidigare för att vinna.

1 Husse Boko gjorde det bra från dåligt läge sist i Eskilstuna och har visat prov på en ruggig slutrökare. Det krävs en del klaff från innerspåret man hamnar Johnny Takter inte i maskin blir ekipaget farliga.

Ytterligare en kvartett känns streckvärda – 11 Born Unicorn, 12 Evazan Am, 2 Manofthematch som jätteskrällen 3 Carl Lewis.

V64-6

RANKING: A: 8. B: 1-6-2-11-9-5-4-3. C: 10-12-7.

Spetsanalys: 2 Test Drive och 4 Havbergs Knight är snabba men 8 Muscle Hustle är också ruggigt effektiv efter ett par steg bakom startbilen. Jag ser inte att Kim Eriksson har något annat val än att gasa för fullt, från spåret längst ute på vingen, och ekipaget är mina spetsfavoriter.

Loppanalys: Fyraåriga grabbarnas tur i Breeders Crown och jag väljer utgång på 8 Muscle Hustle. Sprintermästartvåan var duktig i Norrlands Grand Prix-finalen senast och har verkligen hittat stilen i sommar. Visst kan spåret ställa till det men kostar inte spetskörningen alltför mycket tror jag att Muscle Mas-sonen leder från start till mål.

Alltså en liten reservation för hur mycket inledningen kostar för favoriten och motbuden lär hugga som vargar om detta blir för tufft för Muscle Hustle. 1 Monark Newmen har toppform, perfekt utgångsläge och hamnar vettigt till direkt.

6 Gareth Boko har inte startat sedan fjärdeplatsen i Fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen. Avslutade då vasst bakom namnkunniga trion Love Matters, Dreammoko och Diamanten och Lugauers hästar går dessutom bra för tillfället.

2 Test Drive kan vara som spetsar initialt och det är såklart inte otänkbart att Takter väljer att testa där.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Piraten" i Sommartravets final - sex hästar i Guld
Nästa nyhet
”Piraten” i Sommartravets final – sex hästar i Guld

”Piraten” i Sommartravets final – sex hästar i Guld

På lördag avgörs V75 på Rättvik med Sommartravets final samt Ego Boys Minne tillika Gulddivisionen. Dock med ett rejält manfall i Gulddivisionen där bara sex hästar kommer till start.

Ifjol vann Volstead Ego Boys Minne före On Track Piraten. I årets upplaga ställer enbart sex hästar upp men man låter ändå loppet ligga kvar på V75, som inledade avdelning.

Hemmahästen On Track Piraten startar istället Sommartravets Final där förstapriset uppgår till 300 000 kronor. Loppet körs över 2640 meter med voltstart och Hans R Strömbergs travare jagar från dubbla tillägg tillsammans med bland andra Spitcam Jubb och Reckless. (Foto: ALN).

Ego Boys Minne
1640 meter autostart 
Förstapris: 150 000 kr

1. Seedorf O.M.F – Örjan Kihlström
2. Al Dente – Johnny Takter
3. Star Advisor Joli – Ulf Eriksson
4. Cool Keeper – Leif Witasp
5. Food Money – Ulf Ohlsson
6. Français Du Gull – Erik Lindegren

Sommartravets Final
2640 meter voltstart
Förstapris: 300 000 kr 

2640 meter
1. Ural – Örjan Kihlström
2. Coco Damp Hall – Claes Eskilsson
3. Vidivici C.C. – Mattias Djuse
4. Jaques Noir – Ville Karhulahti
5. Volocity De Vie – Torbjörn Jansson
6. Greyhound Boko – Ove A Lindqvist
7. Upstream – Ulf Ohlsson
2660 meter
8. Nobel Amok – Ulf Eriksson
9. Trot Kronos – Jan Norberg
2680 meter
10. Reckless – Björn Goop
11. Beppe Am – Kenneth Haugstad
12. Spitcam Jubb – Kaj Widell
13. On Track Piraten – Johnny Takter
14. Porthos Amok – Kevin Oscarsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop bara nära på Enghien
Nästa nyhet
Björn Goop bara nära på Enghien

Björn Goop bara nära på Enghien

Björn Goop valde bort både Hagmyren och Biri under lördagen och spenderade istället dagen med att köra på Parisbanan Enghien. Där var det nära fullträffar ett par gånger men i slutänden blev facit fyra andraplatser.

I Prix Le Café Tabac De L’Abbaye A Gagny (85 000 €) satt Goop upp bakom Kymi Grand Prix-trean Dreammoko och ekipaget blåste till täten direkt. Timoko-avkomman fick sedan blivande vinnaren Django Riff över sig och förlorade regelrätt mot Philippe Allaires fyraåring.

Dreammoko var faktiskt bara trea i mål men Dragon Des Raques diskades för orent trav och Richard Westerinks travare kunde räkna hem andrapriset på 21 250 euro. Vinnaren Django Riff vann på 1.13,0a/2150 meter och på segerchecken stod det 38 350 eur0.

Let's Dance D.E. - Foto: ALN

Det blev också ett andrapris till Björn Goop tillsammans Sverigebekantingen Let’s Dance D.E. i Prix De La Bourse (44 000€). Här fick Goop se sig slagen av inte helt okände Angelo Am som han själv faktiskt körde i Gigant Neo-sonens sista framträdande på svensk mark. Då i Stefan Perssons regi men under de två senaste åren har sjuåringen tävlat under Vincent Martens flagg.

Övriga andraplatser togs As Des Jaquets i Prix Le Sporting A Beauchamp (45 000€) och Cimarron i Prix Le Cafe De La Mairie A Goussainville (44 000 €). 

Läs också ”Dubbelt svenskt i Norskt Mästerskap”

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ariana G enkelt vidare i Hambletonian Oaks

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson