På onsdag flyttar V86-spelet ”hem” till en nylagd och fin bana på Solvalla. Det bjuds dessutom på något alldeles extra sportsmässigt med finfina fyra- och femåringar.

Victory Tillys lopp har bara lockat sex hästar men det är bra klass på deltagandet. Cruzado Dela Noche, Tobin Kronos, Tango Negro och French Laundry är femåringar med flertalet miljoner på kontot. Detta är ett kvalificeringslopp till Jubileumspokalen och förstapriset ligger på 100 000 kronor.

Även fyraåringarna får chansen att visa upp sig och det här startfältet går inte av för hackor. Sprintermästaren och Kungspokalsvinnaren Diamanten möter bland annat Global Thrustworthy, Makethemark, Dominion Beach, Cyber Lane och Milligan’s School i Solvallaserien. Även här står det 100 000 kronor på segerchecken.

Victory Tillys lopp
2140 meter autostart
Förstapris: 100 000 kr

1.Mellby Drake – Christoffer Eriksson
2. Cruzado Dela Noche – Johnny Takter
3. Wouldn’t Itbesweet – Kim Eriksson
4.Tobin Kronos – Örjan Kihlström
5.Tengo Negro – Bjorn Goop
6.French Laundry – Stefan Melander

Solvallaserien – fyraåringslopp
2140 meter autostart
Förstapris: 100 000 kr

1. Valley Brodde – Örjan Kihlström
2.Global Thrustworthy – Jorma Kontio
3.Diamanten – Christoffer Eriksson
4.Bruno Bagheera – Erik Adielsson
5.Milligan’s School – Stefan Melander
6.Magic Gwin – Kaj Widell
7.Dice Man – Björn Goop
8.Dominion Beach – Johnny Takter
9.Desert Runner  Ulf Ohlsson
10.Destiny Am – Kenneth Haugstad
11.Makethemark – Ulf Ohlsson
12.Cyber Lane – Peter Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

Omgången:
Nattrav även idag och Rommetravet har fått ihop en oerhört varierad omgång. Extremsprint, monté, kallblod samt stayerlopp avhandlas på V64:an denna afton och det ser halvlurigt ut på förhand. Jag väljer spika Unica Gio (V64-5) och kompletterar det med två utgångar.

Spiken:
6 Unica Gio (V64-5)

Utgångarna:
4 Klöver All Over (V64-1)
5 Global Unlimited & 6 Chianti (V64-4)

V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1:
A: 4. B: 2,6,7,5 (res 8-3)
V64-2:
1,2,3,4,7 (res 6-8)
V64-3: 1,2,6,7,8 (res 3-12)
V64-4:
A: 6,5 B: 11,10,3,8 (res 2-4)
V64-5: 6 Unica Gio (res 7-8)
V64-6: 7,8,12,13,15 (res 11)

1x5x5x6x1x5 = 750 rader/kronor
5x5x5x2x1x5 = 1250 rader/kronor

Totalt: 2000 kr

 

DD-systemet
6 – 13,15 x 300
6 – 7,12 x 200

Totalt: 1000 kr 

Spela trav med Unibet. Klicka här!

 

V64-1

RANKING: A: 4. B: 2-6-7-5. C: 8-3-1.

Spetsanalys: 4 Klöver All Over måste ses som loppets bästa spetsbud men saknar absolut inte motståndare som vill testa. Både 5 Digital Photo och 6 Like Lightning är kvicka bakom bilen.

Loppanalys: Rivstart med 1140 meter och såklart gynnas den som kommer till ledningen. 4 Klöver All Over är en frontrunner som såg fin ut efter galopp senast och som hakade på bra på V75 under midsommarhelgen. Med formen på topp tror jag nioåringen blir svårfångad i front och han får agera utgångshäst.

2 Sugarmakesmakecrazy är ingen tokig motståndare. Svante Båths travare har härdats på V75 nästan hela året men var aningen blek senast.

6 Like Lightning är snabb i benen och ska inte nonchaleras helt och hållet. Plockar också med 7 Research som inte fått det stämma i år men som kan bättre, samt 5 Digital Photo som skulle kunna bli farlig om man lyckas snuva Klöver All Over på ledningen.

 

V64-2

RANKING: A: 4-7-3. B: 6-8-2-1. C: 10-9.

Spetsanalys: 1 Attraction till en början men 7 Twin’s Vici Lime lär vara spekulant på att överta så snabbt som möjligt.

Loppanalys: Montélopp med voltstart och intressant debut under sadel för kapable 4 The Swede. Sexåringen hade svårt att hålla ihop det hela vägen förr men har blivit bättre på den fronten. Detta är en häst för lördagarna och skulle han fungera i monté blir han inte lätt att hålla bakom sig för konkurrenterna.

7 Twin’s Vici Lime har lottats till perfekta förutsättningar. Valacken kan öppna snabbt, trivs i täten och blir svårslagen om ridande Nathalie Bergström lyckas lotsa ekipaget till front.

3 Opus Mind kunde inte rå på Twin’s Vici Lime senast men jagade på bra där bakom. En seger har det blivit i disciplinen och det hade varit ytterligare en om man inte diskats för trängning nere i Vaggeryd,

Betalar också för 1 Attraction samt 2 Eeyore Bear.

 

 

V64-3

RANKING: A: 1-2-6. B: 7-8-3-12-11. C: 9-10-4.

Spetsanalys: Ser upplagt ut för innerspåret 1 Björs Viking och Ulf Ohlsson.

Loppanalys: Sprinterlopp för kallblod med en skara som ska jaga ikapp 20 meter. I pole postion återfinns 1 Björs Viking som är loppets trolige ledare men frågan är hur det är med formen. Valacken har inte riktigt levererat vid årets två framträdande men har fart nog inombords att spåra detta runt om.

2 Brenne Järven vann på ett bra sätt från ledningen senast och skulle Ohlsson bränna från innern kan det vara Jenny A Björk som sitter på leken istället.

Jag fortsätter på B-temat och höjer upp 6 Bilbo B.S. till A-gruppen. Sjuåringen duger normalt sett på V75, och tål att göra grovjobbet själv, vilket kommer behövas från tillägg.

Streck också för 7 Faste Viking som får Björn Goop i jollen för första gången samt 8 Stumne Scott.

 

V64-4

RANKING: A: 6-5. B: 11-10-3-8-2-4-7. C: 1-9-12.

Loppanalys: Treåringslopp där jag väljer utgång på en duo. Jag tror 6 Chianti får överta ledningen tidigt och kan sen hålla nosen först hela vägen till linjen. Scarlet Knight-sonen inledde tävlandet med två raka spetsviktorior och följde upp det med en fin insats som trea på Axevalla Hästen hålls högt av stallet och får tipset

5 Global Unlimited var ute i samma lopp som Chianti senast och var inte långt efter då. Valacken övertygade vid segern i starten innan det och är värsta motbudet till mitt singelstreck.

Orutinerade treåringar är dock inte helt enkelt men och jag chansar med ytterligare en kvartett bakom min A-hästar på garderingslappen- 3 Ergo Am, 8 Inertial, 10 Enzo Am samt 11 Castleman.

 

V64-5

RANKING: A: 6. B: 7-8-9-3-5-1-4. C: 10-2-11.

Spetsanalys: 3 Quota eller 5 Amour Memory är förmodligen först till plankan men får Unica Gio över sig direkt och Westholm sitter i front tidigt..

Loppanalys: Stolopp över korta häcken där jag tror lösningen är att 6 Unica Gio leder runt om. Fyraåringen hade ett fint fjolår med seger i bland annat Breeders Course under Hugo Åbergs Memorial-dagen. Då i Reijo Liljendahls regi, men italienskan huserar nu hos Jörgen Westholm, och har fått ett lopp i kroppen under sin nya flagg. Satt då fast med krafter kvar men har nu spetsläge och har visat sig vara väldigt effektiv där. Det ryktas att hon måste gå med skor bak denna gång jag tror ändå att Donato Hanover-avkomman löser denna uppgift – Spik

 

V64-6

RANKING: A: 13-15. B: 7-12-8-11-10-9-14-1-3. C: 6-5-2-4.

Spetsanalys: Oerhört oviss spetsstrid bland de sex hästarna på grunddistansen. Ingen av dem är särskilt snabba från start och de flesta brukar vara trevande. 5 Roadscanner har spetsat både från inner- samt springspår men har nu spår fem där han inte kommit iväg så bra. I brist på mycket annat tror jag att 3 Haveagoodtime kan vara den som tar ledningen men hästarna från tillägg lär komma snabbt på.

Loppanalys: Ett stayerlopp avslutar streckspelet och jag streckar fem hästar. 13 Je T’Aime Ruinart såg bra ut efter galoppen senast och trivs med förutsättningarna. Björn Goops travare är van vid tuffare motstånd än detta och rundar många på sin hårdhet.

15 Time Machine är monster de gånger han fungerar och ju längre distans desto bättre gäller för åttaåringen. 60 meters tillägg är aldrig lätt att plocka in men valacken har nu fått två lopp innanför västen och ska räknas tidigt.

7 Urchin stod för en fin insats uppe på Skellefteå senast och ska inte räknas bort.

12 Super Zantos har gått positivt i skymundan en längre tid och kan vara en jättesusare.

8 Sherwood Bi felade i första starten på svensk mark men kvalade positivt.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Villas Cato trivs med en resa i ryggen
Nästa nyhet
Inför V75: Villas Cato trivs med en resa i ryggen

Inför V75: Villas Cato trivs med en resa i ryggen

Anders Lundström Wolden är inte ett obekant namn för den svenska publiken. Tekno Jerken och Phantasm Soa är bara två av toppnamnen i hans stall och dessutom presenterade sig U.S.Male E.P tidigare i år när han vann V75 på Åby. Nu kan det var dags för ytterligare en fullträff på den svenska rikstoton.

Villas Cato stod för en riktigt mersmakande insats som tvåa på Årjäng senast och hade två raka fullträffar innan den. Vid båda dessa tillfällena kämpade Moe Odin-sonen rejält efter tunga resor.

– Detta är en häst med fina egenskaper. Han är både stark och snabb och jag tycker att han utvecklas för varje start. Sist på Årjäng visade han också att formen sitter där den ska och jag är väldigt nöjd med min häst. 

Femåring har tio segrar på kontot varav fem tagits under detta år och tränare Wolden låter uppåt inför helgens start i Erik Graléns Minne på Hagmyren.

– Motståndet ser väl ungefär ut som det gjorde senast och det är inget som oroar. Spåret är jag också rätt nöjd med och jag tror han kommer sitta fint till direkt. Det ser väl ut som att han är en av flera med chans och jag tror mycket på honom.

Anders Lundström Wolden håller till utanför Oslo och har en bit att åka till Hagmyren. Men resa och eventuell övernattning är dock inget som oroar. Snarare tvärtom.

– Vi har varit iväg med honom till Leangen tre gånger det senaste halvåret och det har blivit tre segrar. Han är helt okomplicerad den här hästen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Walner missar Hambletonian
Nästa nyhet
Walner missar Hambletonian

Walner missar Hambletonian

För drygt två veckor sedan utbrast referenten på Meadowlands ”Hambletonian, here we come” när Walner genrepade inför storloppet. Nu kommer uppgifterna att treåringen är skadad och missar loppet.

Kulltoppen Walner seglade upp som jättefavorit till slutsegern i Hambletonian efter insatsen i Stanley Dancer. Chapter Seven-sonen slog till med 1.08,6a/1609 meter vilket bara är en tiondel ifrån världsrekordet för treåringar som delas mellan Donato Hanover och Muscle Hill.

Nu kommer dock uppgiften från hambletonian.com att hästen kommer missa miljonloppet. Till harnessracing.com har dessutom tränare Linda Toscano gjort följande uttalande.

– Det är tufft. Han blev tjock i ett ben efter senaste loppet, men vi höll koll på det och behandlade det varje dag. Vi joggade honom dessutom varje dag, och inget märktes, men när vi drog igång träningen igen svullnade det ut. Hade Hambletonian bara varit ett lopp kanske man hade chansat men nu är det två heat som gäller. Han är speciell för oss och har framtiden för sig.

Walner har nio segrar på tio starter och största segern var fjolårets fullträff i Breeders Crown med 300 000 dollar i förstapris. På kontot finns redan 567 652 dollar.

Läs artikeln på Harnessracing här

Läs också ”Walner nära världsrekordet i Stanley Dancer”

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

Omgången
Åbytravet bjuder in till en fin V64-omgång som där omgångens största favorit Ontheway Diamant blev struken nu på eftermiddagen. Istället väljer jag att gå på stallkamraten i samma lopp Makera. Stoet visade V75-kvaliteter tidigare i år och har dessutom visat toppform på sistone.

Spiken
5 Makera (V64-3)

DD-spiken:
8 Spring Erom (DD-1/V64-5)

Dragen:
6 Julia Pellini (V64-1)
15 Robros Brazza (V64-6)


V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1:
1,5,6,8,9 (res 4-3)
V64-2: 2,3,5 (res 6-1)

V64-3:
5 Makera (res 10-8)
V64-4:
Alla 12 hästarna (res 1-4)
V64-5:
1,5,8,10 (res 4-7)
V64-6:
6,13,15 (res 9-14)

5x3x1x12x4x3 = 2160 rader/kronor

Dubbelsystemet
8 – 6,13,15 x 300

900 kronor

 

V64-1

RANKING A: 6-1-9. B: 5-8-4-3. C: 7-2.

Spetsanalys: Bara fyra hästar på grunddistansen och detta löser 1 You to Optimal och Magnus Jakobsson.

Loppanalys: Ett fyraåringslopp för ston inleder och det är dessutom voltstart samt halvöppet. 1 You To Optimal hade radat upp segrarnainnan hon stod för en riktigt blek figur på Fornaboda. Conny Nobell-dottern återkommer nu efter paus och kan vara den som leder loppet länge.

Men det är bara fyra hästar på start och konkurrenterna på tillägg kommer hamna bra på det direkt. Där återfinns ett par namn son har testat på tuffare sällskap än detta. Däribland Oaks-finalisten 6 Julia Pellini som inte fått till det riktigt i år. Magnus Dahléns travare galopperade från start i Stochampionatskvalet senast men håller hon bara ordning på benen blir hon absolut att räkna med.

9 O.M.Dont Cry har verkligen hittat stilen i år och slutade fyra från rygg ledaren i ett kval till Stochampionatet senast.

5 Get Lucky Pellini har gjort två starter efter uppehåll och både insatser och resultat har varit blandade. Stoet har övertygat vid karriärens båda fullträffar och ska räknas tidigt i sammanhanget.

8 Flight Plan är härdad och går nu ner i klass. Var inte så tokig i Stochampionatet Consolation sist och duger gott i sällskapet.

 

V64-2

RANKING A: 2. B: 3-5-1-4-8. C: 9-7-6.

Spetsanalys: Många startsnabba här och jag tror Ingemar Palema lyckas svara ut både Kungkurt, och främst Victory Knick. Norskt till täten!

Loppanalys: Final i Summer Meeting Talents 2017 där morgondagens sulkyvirtuoser ska göra upp.  Tipset till ett helnorskt ekipage där Magnus Teien Gundersen rattar Fredrik Solbergs 2 Ingemar Palema. Femåringen höll tappert från spets senast och hade då dessutom en 09-öppning i benen. Sista biten tröt krafterna men förutsättningarna för revansch ser klockrena ut.

Om 3 Kungkurt lyckas komma ner i rygg på ledaren kan han bli farlig. Valacken galopperade med en framskjuten placering på gaffeln senast och avslutade vasst i starten innan det. Men vinnarhålet är vara åtråvärt och där kan även 5 Victory Knick sitta. Femåringen vann från spets senast i Halmstad och det är i den positionen som samtliga segrar på svensk mark kommit.

 

V64-3

RANKING A: 5. B: 10-8-4-1-2. C: 9-7-11.

Spetsanalys: Jämnt skägg mellan 1 Diora Sound och 2 Kendra Silvio. Tipset till den sistnämnda!

Loppanalys: Stolopp där Peter Untersteiners tyska löfte 6 Ontheway Diamant försvann ur startlistan på eftermiddagen vilket ställde omgången på kant en aning. 5 Makera var bra efter galoppen senast och satt fast i starten innan det. Sjuåringen visade fina takter på V75 tidigare i år och imponerade vid segern på Åby 4/2 då hon vann från dödens. Kort distans är kanske ingen fördel men jag tror att Make It Happen-dottern är starkast till slut och från början tyckte jag att hon kändes som klar andrahäst bakom den nu strukna stallkamraten. Spik!

 

V64-4

RANKING A: 1-4. B: 6-5-12-10-3-8-9. C: 7-11-2.

Spetsanalys: 1 Cuba Libre Ice tror jag är snabbast iväg men sen är frågan om Johan Untersteiner tänker med när Conrad Lugauer ställer frågan med Hublot Boko.

Loppanalys: Treåringslopp med lägre klass där strecken är jämnt fördelade bland de mest betrodda. 1 Cube Libre Ice avslutade 11,5/400 efter invändig resa senast och har stått för idel fina insatser. Johan Untersteiners travare testade startbilen för första gången senast och öppnade helt okej. I mitt loppscenario sitter Great Challenger-sonen i täten eller vinnarhålet och därifrån blir han segerfarlig.

4 Hublot Boko höll sig på benen för första gången i karriären senast och vann då helt överlägset från spets på 1.14,3a/2140 meter. Skulle Muscle Hill-sonen återigen få överta taktpinnen blir han svårtuggad men felfri är han givetvis ett segerbud från andra positioner också.

6 Thai Highway har två segrar på fyra starter och kan öppna bra. Får vettig position direkt och känns som ett tidigt motbud.

5 Early Pactol tog två raka segrar i maj-juni och har fortsatta prestera trots dåliga spår efter det.  

12 Cocky såg jättefin ut senast åker med på lappen trots utgångsläget

10 Star Costashorta står på tur för karriärens första fullträff och fuxen kan mycket väl skrälla här.

Vidöppet lopp och jag streckar samtliga!

V64-5

RANKING A: 8. B: 5-1-10-4-7-9. C: 6-3.

Spetsanalys: Står mellan 1 Harry Haythrow och 5 Västerboonthenews där jag tror kuskarnas instinkt fäller avgörandet. Johan Untersteiner spetsar initialt, men släpper till Johnny Takter, och försöker istället via stretchen.

Loppanalys: 1609 meter i The Red Mile är det som gäller och en direktplats i Åbys Stora Pris står på spel om segertiden är tillräckligt bra. Med risk för överpace kastar jag iväg tipsettan till 8 Spring Erom trots att man lottats till bricka åtta bakom bilen (nedstruken ett hack nu). Tolvåringen har sannerligen inte visat några ålderskrämpor i år med flera två Gulddivisionssegrar, en finalplats i Elitloppet samt silvret i Jämtlands Stora Pris. Gentle Star-sonen har alltjämt en finish att tillgå och får han spela ut den går ingen säker.

5 Västerboonthenews är loppets favorit men kan bli indragen i körning från start. Nioåringen har formen på topp och det är ingen vild gissning att gasglade Takter försöker forcera ekipaget till spets.

1 Harry Haythrow har visat att han är vass på kort speed och kan bli farlig via snikspåret.

Sista markeringen till 10 Fridericus börjat hitta rätt igen precis som stallets övriga hästar.

V64-6

RANKING A: 6-13-15. B: 9-14-1-4-7-3. C: 2-11-10-12-8.

Spetsanalys: 6 Marciano har kommit ner ett hack i bana och tar sig till ledningen in i första kurvan.

Loppanalys: Stayerlopp över 3140 meter med startbil där jag tycker det finns frågetecken på favoriten 6 Marciano. Fyraåringen möter äldre hästar och har inte testat så här lång distans tidigare. Två gånger han varit ute över längre än medeldistans och ena gången slutade det med en helt omöjlig löpning i ett Kriteriekval och i den andra felade han efter 50 meter. Nu brukar det inte vara några fel på styrkan hos Kolgjinis hästar, och man siktar mot Derbyt med denna Muscle Hill-son. Han är dock inte helt enkel och ny kusk i vagnen är inte heller något plus så en gardering tycker jag är på sin plats.

Raja Mirchi-sonen 13 Ferrari River är en mycket kapabel häst som inte heller han är särskilt van vid lång distans. Hingsten har dessutom svårt spår, men reparerade en startgalopp på bra sätt senast, och måste räknas tidigt här.

15 Robros Brazza är intressant. Hingsten galopperade från start senast, och har sämsta tänkbara läget, men är så pass duglig i grunden att han kan runda samtliga ändå.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Färgstarka kuskar i Björnkampen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson