För sju år sedan vann han med Viola Silas. Nu var Fredrik Persson tillbaka med Ultra Bright. Kalmar-tränaren var segerrusig efter att ha vunnit ett mycket händelserikt Stochampionatet – på nytt svenskt rekord.

Stochampionatet på Axevalla blev nog inte som någon tänkt sig. Cash Crowe kastade sig plötsligt i galopp. Darling Mearas blev fast med krafter. Och Fredrik Persson tog sin andra triumf i loppet när han skar mållinjen med fina Zola Boko-stoet Ultra Bright. Nu 2,4 miljoner kronor rikare.

– Så fantastiskt skönt, hästen var satt i så perfekt form hon kunde bli, det är underbart, jublade Fredrik Persson vid prisceremonin.

Ultra Bright var kvickast när bilen lämnade fältet men utifrån laddade Stefan Persson rejält med Darling Mearas som övertog in i den första svängen.

Johnny Takter satsade dock direkt med favoriten Cash Crowe som kom snabbt fram i dödens och ledaren fann det bäst att efter 09,1 första 500 överlämna taktpinnen.

Därmed satt Cash Crowe i ledningen och hade guldläge att följa upp Drottning Silvias Pokal även med seger i kullens största uppgift. Men Cash Crowe tycktes inte trivas helt med situationen och 1300 kvar från mål, högg hon plötsligt i galopp.

– Jag tog knappt i henne, men hon är så otroligt känslig i munnen. Det är en fantastisk häst som jag hade velat få visa upp i dag och så blev det så här. Jag är fruktansvärt besviken, det är nog den tråkigaste förlust jag har varit med om, måste jag säga, sa en påtagligt nedslagen Johnny Takter en stund efter loppet i ATG Live.

Tumult uppstod då favoriten försvann från ledningen. Kim Eriksson, som hade avancerat fram Veijo Heiskanen-tränade Schatzi Fayline tidigt mot dödens, såg chansen och övertog spets.

För Ultra Bright hade loppet, hittills, inte utvecklats alls som man hoppats. Men över sista bortre långsidan kunde Fredrik Persson byta ut fjärde invändigt mot andraspår och 500 kvar uppenbarade sig fritt spelrum.

Ledande Schatzi Fayline ryckte undan med 300 meter kvar, skaffade sig några längder och såg en möjlig jätteskräll hägra. Men Ultra Bright vreds på i fjärdespår genom sista kurvan och över upploppet var Kalmar-stoet starkast.

Ultra Bright fångade in Schatzi Fayline kort före mål, men kunde vinna säkert och tränare och kusk Persson kunde jublande konstatera att han upprepat bedriften från 2010.

Längst ut i banan levererade Darling Mearas en vindsnabb avslutning efter att på upploppet kunnat leta sig ut. Men det var för sent – spurten räckte bara till silvret.

– Jag trodde väl att Stefan Persson skulle svara Johnny Takter, men det blev något helt annat. Det blev ett lopp som ingen kunde ha räknat ut på förhand, men det löste sig för oss ändå, berättade Fredrik Persson om loppets oväntade förlopp.

Ultra Bright som genom premiechansningen kunde casha ut det dubbla förstapriset, på 2,4 miljoner kronor, vann loppet på 1.13,0a över 2640 meter. Tiden betydde ett nytt svenskt rekord för fyraåriga ston på distansen, två tiondelar bättre än den tid som Blended Scotch satte i samma lopp 2013 och som Galactica tangerade i fjol.

Ultra Bright ägs av Heiki och Bengt Andersson, vårdas av Hannah Blomkvist och är uppfödd av Menhammar Stuteri.

– Hon har varit fantastiskt fin hela året, hon har en sådan härlig teknik, ett sådant löphuvud. Hon är komplett, en riktig stjärna, berömde Fredrik Persson vinnaren som här tog sin sjätte raka.

Stefan Persson hade förstås stora förhoppningar att vinna sin gamla hemmabanas största löpning, men fick alltså nöja sig med att bli tvåa.

– Min plan var att köra i ledningen, men hade jag svarat så hade vi fått varva i 11-tempo och det hade hon inte klarat. Det blev väldigt stopp när Cash Crowe stannade; Johnny gjorde nog vad han kunde men det blev inte bra för oss. Men Fredrik Persson hade också en kanonhäst, jag unnar honom det här så får vi försöka ta honom i Derbystoet i stället, sa han i ATG Live efter loppet.

Både Darling Mearas och trean Schatzi Fayline noterades för samma tid som segrarinnan. Fyra i mål slutade Mulligan (13,1) som gick en rejäl avslutning och delvis drog fram vinnaren genom sista sväng.

Unique Juni kom i mål som femma, men tappade stilen över upploppet och galopperade precis före målgång. I stället var det Rhyme Broline som fick femtepriset. Sista pengaplatsen till Luck is Back efter en invändig resa.    (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Readly Express – på tangerat världsrekord

V75: Readly Express – på tangerat världsrekord

Hur ska sagan om Readly Express sluta? Timo Nurmos supertravare imponerade stort när han från spets vann Axevallalöpning på tangerat världsrekord.

Det ska sägas att det är väldigt långt till Prix d’Amérique ännu, men i Readly Express har svenskarna ett hopp för vintern. I sin andra start för året lattjade femåringen med motståndet i Axevallalöpning. Och visade också att han kan öppna snabbt.

– Han var jättefin. Vi har aldrig laddat tidigare, men jag visste att han kunde öppna så snabbt, vi har bara inte stressat honom utan låtit honom göra som han vill, sa tränaren Timo Nurmos i ATG Live.

Readly Express var faktiskt kvickast ut från start. Men Johnny Takter laddade rejält utifrån med On Track Piraten som fick överta ur första sväng. Högst temporärt emellertid.

Jorma Kontio vred ut direkt, pressade på och satt åter i spets efter 500 meter på 09,0. I ledningen var Readly Express sedan omutbar. Varvet klockades efter 11,9 och Ready Cash-sonen fortsatte att ånga på i rejält tempo.

Med andra ord, det var bara en häst på banan. Readly Express gick kontrollerat undan över upploppet till segern värd 150 000 kronor och kom i mål på kanonfina 1.11,7a över 2640 meter.

En notering i världsklass, förutom en putsning av löpningsrekordet en tangering av det världsrekord över lång distans på tusenmeters-bana som On Track Piraten travade i Müllers Memorial i höstas.

– Han bara växer. Det var första mötet med de äldre hästarna, men han blir bara bättre och bättre. Det känns som han byggt mycket mer muskler under vintern och är redo möta de bästa nu. I dag bara klippte han med öronen över upploppet, han var jättefin, sa Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

För Readly Express väntar nu förstås en väldigt intressant framtid.

– Det är en riktig häst det här, men han är bara i 90-procentig form ännu. Men han är på väg och vi får hoppas att han håller sig fräsch hela hösten och vintern, sa Timo Nurmos i ATG Live och fortsatte:

– Jubileumspokalen är det första stora målet, sedan får vi se. Vi hoppas han är en häst för Prix d’Amérique men han måste visa att han är i form då också.

On Track Piraten blev kvar i rygg på vinnaren och fixade därifrån andrapriset utan att få helt fritt. Anna Mix fick göra arbetet i dödens och höll på ett bra sätt till tredjeplatsen.

*****

*Christoffer Eriksson startade upp omgången med att sätta dit Lars I Nilsson-tränade Seethestar till glada 13 gånger stålet. Femåringen övertog täten tidigt, stack undan i sista sväng och vann därefter väldigt lätt efter en stark insats. 1.14,4 över 2640 noterade vinnaren.

*Pär Hedberg-tränade Bålsta Palema vann V75 igen när han stod för en toppinsats i lärlingsloppet. Valacken övertog spets efter 600 meter och fortsatte i hårt tempo. Bålsta Palema hade ändå modet att hålla hela vägen till säker seger på skarpa 1.12,7a över 2140. Linus Svensson jublade vid målgång inför hemmapubliken.

*Kristian Lindberg ställde till med korsdrag i kuponghögen då han vann V75-4 med Rambo Rivner. Efter en resa i fjärde utvändigt kom man loss in på upploppet och nyttjade Axevallas långa upplopp till fullo när han efter en sylvass slutrökare precis hann upp en tapper Smevikens Cruiser. 60-oddsaren vann på 1.15,2 över 2640.

*Hårt i mål då Johnny Takter slog till i Klass 2 med Lukas Zaz, tränad av Timo Nurmos. Maharajah-sonen avslutade starkt och hann precis förbi Neelix som fick tapperhetsmedalj kring halsen efter att ha gjort loppet i dödens. 1.14,6a över 2140 var segertiden.

*Jätteinsats av Bottnas Commandeur i Silverdivisionen. Hans Strömberg-träningen, körd av Johnny Takter lade bort mycket mark i en startgalopp men kunde vinna ändå. Efter en invändig resa kom de loss in på upploppet och avslutade hastigt till seger före en tapper Aron Palema som gått i dödens. 1.12,6 över 2140 visade klockan.

*Peter Untersteiners uppsträckta körspö vid målgång i Bronsdivisionen. Nobel Southwind var riktigt fin då han i laddad stil anförde loppet från start till mål och stack undan i läcker stil sista biten. 1.13,5a på 2140 meter var segertiden. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Söndag: Extra V75-tips till Axevalla

Söndag: Extra V75-tips till Axevalla

En härlig Stochampionat-omgång med bra hästar och öppna lopp. Vi spelar med en spik och sedan krav på att minst en utgångshäst måste vinna.

Singelstrecket:

3 Quiz Töll (V75-3) gick riktigt bra efter startgalopp senast. Felfri blir hon tung att stå emot i spurten.

Utgångshästarna:

14 Tesio (V75-5) är stark som få och den långa distansen är ett stort plus. Trivs med Björn Goop och stor chans/risk att ekipaget krossar motståndet.

2 Ultra Bright (V75-6) gjorde en fantastisk insats i uttagningen och intrycket när hon fällde fram öronen 75 meter från mål var läckert. Snabb ut och från spets är det hästen att slå i en mycket fin upplaga av Stochampionatet.

Måstestreck:

1 Amalia Cash (V75-1) gjorde kanske det bästa loppet av alla i uttagningarna till Stochampionatet men det räckte ändå inte till en finalplats. Utgångsläget nu kan bli en fälla men det borde lösa sig och trots att det troligtvis blir skor måste det vara en bra chans.

2 It’s Showtime Zaz (V75-2) är en läcker fux som imponerade så smått i ett billigt gäng senast. Får Jorma iväg honom felfritt är det en bra vinstchans.

6 Masterglide (V75-4) är ingen stjärna men det är bra chans till tidig ledning och då ska han slås. Tränare Peter Untersteiner låter dessutom påtagligt nöjd med sin häst för dagen.

9 The Bucket List F. (V75-7) galopperade dubbelt senast men såg bra ut däremellan. Gången före avslutade han snabbast av alla i Margaretas tidiga unghästserie. Bra smygläge och vid minsta klaff spurtar han ner många över Axevallas långa upplopp.

Överspelade:

11 Hochthereitis Sox (V75-2) tycker vi inte är någon stjärna och han måste nog få ett smörlopp för att kunna blanda sig i segerstriden.

7 Flashing Boko (V75-4) har gått riktigt bra i Norge men floppat i Sverige. Dessutom vingelläge och som stor favorit chansar vi bort honom.

5 Dats Caballo (V75-5) har inte sett bra ut i sina två starter efter uppehåll och vi förstår inte varför han är spelad till runt 10 % mot bra hästar.

V75-systemet: (Skrivs på två kuponger, minst en A-häst måste vinna för chans till sju rätt)

1,3,10 (res 5-4)
1,2,4,5,7,12,13,15 (res 11-6)
3 Quiz Töll (res 10-13)
3,6,8,9,11,12 (res 7-5)
A: 14. B: 1,2,4,7,11 (res 10-9)
A: 2. B: 3,4,5,8,10 (res 12-9)
2,3,4,9,11 (res 10-12)

Kupong 1: 3x8x1x6x6x1x5 = 4320 rader

Kupong 2: 3x8x1x6x1x5x5= 3600 rader

Totalt: 7920 rader = 3960 kronor.

DD-spelet:

2 – 2,3,4,9,11 x 500 kr = 1000 kr

Analys Axevalla V75-1:

Ranking: A: 1. B: 3-10. B/C: 5-4-6-2-7-12-9. C: 11-8.

Spetsanalysen: Amalia Cash är ingen blixt även om hon öppnade förbättrat senast. Blir troligtvis över. Vi tror att Christoffer Eriksson bakom Uncertain Age kommer vara angelägen och tidigt sitter i tät.

Loppanalysen: Ett Stochampionats-consolation inleder och här hade vi troligtvis spikat 1 Amalia Cash om hon inte haft just innerspår. Westholms märr gjorde ett galet bra lopp i uttagningarna efter en stor galopp i första sväng. Vi hade drygt 12 sista rundan i spåren och hon var helt enkelt värd en finalplats. Innerspåret nu är som sagt inte optimalt då hon troligtvis inte kan hålla tät och dessutom låter det som skor på samt att hon är tränarkörd. En del minus alltså och även om det är bra chans ändå vågar vi inte spika.

Den knappa favoriten 3 Uncertain Age är inte så mycket sämre än vår tipsetta. Hon kördes fram utvändigt ledaren i försöket och höll sedan bra. Gången innan i Danmark hamnade hon också i dödens och höll starkt. Toppform på hästen och skulle Christoffer Eriksson lyckas forcera henne till spets är mycket vunnet. Kan vinna även från andra positioner och ett givet streck nu när vi garderar.

Sista strecket till 10 Zahara Goj som gjort tre starter för Björn Goop. I debuten för honom gick hon bra i ett stentufft Fyraåringseliten för ston och även om märren avslutade bra var hon chanslös. Efter det har Sahara Dynamite-+dottern gjort det fullt godkänt efter tunga resor och blir det bättre kört nu blir vi inte förvånade om Zahara Goj inleder omgången.

Analys Axevalla V75-2:

Ranking: A: 2. B: 1-4-13-15-7-12-5-11-6. B/C: 8-14-10. C: 3-9.

Spetsanalysen:  Voltstart gör det alltid mer svårbedömt men spetsstriden bör stå mellan innerspårets Yankee Sensation och springspåren. Vi säger knapp fördel Vikens Easy. Sedan ställer nog Kontio en tidig fråga om It´s Showtime Zaz kliver iväg felfritt.

Loppanalysen: Ett öppet fyraåringslopp där 2 It´s Showtime Zaz ser ut att bli favorit. Det tycker vi är motiverat trots att valacken bara har gjort sju starter. Näst senast gjorde han comeback efter kortare uppehåll och höll då bra trots att han fick ge sig den sista biten mot Uret. Senast var Maharajah-sonen överlägsen från dödens och gav ett rejält intryck. Nu ska han lättas i balansen och gå med rycktussar och klarar han bara spåret lär Jorma köra offensivt och det är en fin segerchans.

Vi provar ändå att gardera och 1 Yankee Sensation är rolig. Han avslutade 12,5 sista 700 senast vid segern och hästen har gjort det bra även innan. Läget är lurigt då han bara haft bakspår sedan debuten (där kusken missade i starten) men oavsett lär det bli en fin resa på innerspår. Det låter även som att det blir första barfota runt om och till låga procent är Ingves uppsittning intressant.

4 Iris Palema ska också tävla barfota runt om vilket gör att vi lägger upp henne i ranken. Stoet är dessutom obesegrad på Axevalla och Micke J brukar vara skicklig att få iväg sina styrningar från snäva spår.

Segervane 13 Mack Dragan har vunnit 7/8 på Axevalla och ska såklart räknas trots tillägget. Senast höll han starkt utvändigt om Glenn Boko och formen verkar vara bra. Streck även för 15 Duke of Mearas som gick positivt senast efter att dessförinnan tvingats till ett kvallopp. Säkert bättre med loppet i kroppen och det långa upploppet känns som en klar fördel. 7 Vikens Easy verkar tränaren tro en hel del på och hästen kan vinna om Jakobsson lyckas sno åt sig täten. Sista strecket till jätteskrällen 12 Unheard Of som faktiskt avslutade sylvasst senast efter sen lucka.

Analys Axevalla V75-3:

Ranking: A: 3. B: 10-13-1-15-5-11. B/C: 6-9-7. C: 4-2-8-14.

Spetsanalysen: Anna är snabbast iväg och det låter även från stallet att man vill köra i tät.

Loppanalysen: Ett försök i Diamantstoet och här hittar vi vår spik i omgången. 3 Quiz Töll tror vi nämligen har en jättebra chans från ett fint utgångsläge. Senast var hon ivrig och galopperade direkt bakom bilen men upphämtningen var av bästa märke via 11,5 sista varvet. Gången före gjorde hon ett topplopp under Elitloppshelgen som trea och den här femåriga tjejen gör sällan ett dåligt lopp. Hon är dessutom obesegrad på Axevalla och tidigare i veckan gick hon ett bra banjobb. Det ska inte behöva bli galopp igen och då tror vi Quiz Töll kommer visa sig starkast till slut och spiken känns given.

Bakom är det öppet men 10 Ilona Håleryd är värst emot. Senast blev inledningen stentuff och att hon inte orkade hela vägen kan ingen säga något om. Bättre läge nu och dessutom Johan upp igen. Han körde Zola Boko-dottern för fyra starter sedan och då spurtade hästen riktigt bra över upploppet.

13 Mellby Dashing är också ett tidigt motbud om hon tävlar barfota runt om. Spår 13 i spårtrappa gillar vi och Goop kan mycket väl hamna bra på det. Vi vill även nämna två skrällar för er som garderar och det är 1 Look Likeaqueen som har höjt sig hos Lövgren. Kan inte försvara innerspåret men med lucka till slut fäller hon många. 15 Gunell Palema är i nuläget streckad på 1 % och det är alldeles för lite. Löper hon upp till sitt kunnande kan hon absolut vinna om det skulle klaffa.

Analys Axevalla V75-4:

Ranking: A: 6. B: 3-9-12-11-8-7. B/C: 5-2-4-1. C: 10.

Spetsanalysen: Bambi Rozz kan öppna men där blir det nog ett snällt upplägg. Mer offensiv lär Peter Arnqvist vara bakom Masterglide som är vår klara spetsfavorit.

Loppanalysen: Stora Amatörpriset och stor favorit blir den norska gästen 7 Flashing Boko tillsammans med Lars Fredrik Kolle. Hästen har gjort det riktigt bra hemma i Norge och senast vann han ett V75-lopp på Jarlsberg. Löper hästen som han gör hemma är det en bra chans men tidigare när han startat i Sverige har han floppat. Vi vill se att han presterar och håller sig i rätt gångart hela vägen på svensk mark innan vi hyllar honom. Dessutom luktar det ordentligt vingel från bricka sju och vi chansar faktiskt bort den klara favoriten helt.

Tipset istället till 6 Masterglide som avslutade bra senast i Halmstad. Tränare Untersteiner låter väldigt nöjd med sin häst för dagen och det blir barfota runt om igen. Hästen är dessutom kvick iväg och vår spetsfavorit och därifrån ska han slås. Körande Peter Arnqvist tycker vi även är duktig och ekipaget är en tänkbar chansspik.

Vi streckar fem hästar till där alla är singelprocentare! 3 Enjoy Avenue är till exempel helt bortglömd. Den här tycker vi är en rätt så bra häst som senast avgjorde snyggt den tunga vägen. Niclas Benzon är dessutom vass i sammanhanget och från ett bra utgångsläge är ekipaget ett tidigt streck för oss.

9 Panther Face tävlade barfota runt om senast och gick bra till slut i samma lopp som Masterglide var ute i. Utgångsläget behöver inte vara fel och med bättre klaff den här gången kan han vinna. 12 Calypso H. är en segervan ”tysk”. Utgångsläget är iskallt men vi inbillar oss att det långa upploppet är en fördel för Love You-sonen och tror att han fäller många till slut.

Streck även för 11 Rapid on Line som körs av sin ordinarie kusk. Formen är dessutom helt på topp och trots det risiga läget kan det gå. Sista strecket till 8 Tornatore Grif som var enormt förbättrad senast då han tävlade barfota runt om för första gången. Det blir samma balans nu och hästen är rätt snabb iväg och borde med lite tur hamna vettigt på det.

Analys Axevalla V75-5:

Ranking: A: 14. B: 7-11-4-1-2. B/C: 10-9-13-6. C: 15-12-5-8-3.

Spetsanalysen: Fyra hästar på start och vi tror att tre av dessa är intresserade av att köra i täten (1,3,4). Unit Brodde är nog snabbast men kanske ändå knapp fördel innerspårets Jesper Sånna?

Loppanalysen: Ett stayerlopp där 14 Tesio blir klar favorit. Det tycker vi är motiverat då Love You-sonen besitter överkapacitet för den klass han befinner sig i. Senast blev det ordentligt skrik på Tesio men då blev det dubbla galopper med Kim Eriksson i vagnen. Gången före gjorde han en rejäl insats på Bjerke och hade nog vunnit om inte Goop kört mot fel häst i den sista svängen. Goop upp igen är ett stort plus, ekipaget har två segrar på fyra försök tillsammans. Tre varv känns också optimalt för femåringen och håller han sig på benen tror vi att ekipaget krossar samtliga. Utgång och spik på en kupong.

På garderingslappen streckar vi våra fem B-hästar. 7 Trovatore är riktigt bra och senast gjorde han debut för sin nya tränare. Han var inte optimalt förberedd då men gjorde ändå ett strongt lopp med tredjespår sista 1200. Det låter som att det eventuellt kan bli jänkarvagn på men oavsett vagn är Trovatore värst emot favoriten.

11 Sir Corneliani rankar vi upp på intrycket senast. Vi tycker att han såg väldigt fin ut när han gjorde debut för Rickard Svanstedt. Den här hästen har tidigare lovat väldigt mycket och kanske kan han nu få visa det. Utgångsläget är intressant och skulle Svanstedt pricka starten borde det bli en bra position i främre träffen. Skulle kunna överraska då.

4 Carmine Am har hög kapacitet men det strular ofta. Skulle han sköta sig den här gången kan han definitivt blanda sig i striden. Speciellt om Svedberg skulle lyckas ta sig till spets.

Streck även för 1 Jesper Sånna som är stark och gynnad av distansen. Det blir dessutom barfota runt om och jänkarvagn vilket såklart är spännande. Sista gaddstrecket till 2 Unit Brodde som sett klart förbättrad ut på slutet och skulle han nå ledningen håller det nog länge.

 

Analys Axevalla V75-6:

Ranking: A: 2. B: 5-8-4-3-10. B/C: 12-9-11-6-7-1. C: -.

Spetsanalysen: Luck is Back är snabb ut och kan kanske svara ut de andra inledningsvis. Normalt hade det blivit släpp till Ultra Bright som vi tror håller ut övriga men när Stefan Persson har en till häst med i loppet blir vi inte helt förvånade om det blir dumsvar invändigt.

Loppanalysen: En fantastisk upplaga av Stochampionatet 2017. Favorit blir 5 Cash Crowe och hon imponerar gång på gång. Inget undantag i uttagningen senast då hon bara sprintade undan över upploppet och gav ett härligt intryck. Insatserna både i försök och final av Drottning Silvias Pokal var femstjärniga och det är klart Puros nya stjärna är motiverad favorit och hästen att slå. Motstånd saknas dock verkligen inte och det är risk för en tung resa och vi tippar faktiskt emot henne.

Vi tycker nämligen att 2 Ultra Bright är loppets roliga drag. Zola Boko-dottern gjorde en svettig insats i försöket då hon trots fjärdespår utan rygg sista 700 avgjorde säkert via 10/700. 75 meter före mål fällde hon fram öronen och visste att det var klart och det var ett läckert intryck. Fredrik Perssons nya stjärna har radat upp kanonprestationer även innan uttagningen och är dessutom snabb iväg. Normalt borde det bli ledningen då vi tror att Ultra Bright håller ut de utvändiga konkurrenterna. Däremot är det inte helt säkert att hon kommer förbi Luck is Back och som vi är inne på i spetsanalysen blir vi inte förvånade om det blir något konstigt svar där… Oavsett spets eller inte kan hästen absolut vinna och som tredjehandare är hon under alla omständigheter rolig. Utgång och spik på en kupong.

Bakom vill vi varna för 8 Unrestricted som såg ut att gå mot segern senast men hon fick ge sig knappt mot smygkörd. Vi hade 12,3 sista 800 och hon var fullt godkänd. Före det har hon avslutat starkt och skulle Untersteiner ha tur och trilla ner samtidigt som de kör för fort där framme fäller ekipaget många över upploppet.

4 Darling Mearas blir hårt betrodd. Hon vann försöket rätt intetsägande från spets men nu blir det barfota runt om och det är en fördel. Vi är ändå inte helt sålda på henne i år och det kan även bli en tung inledning. Kan såklart vinna men känns lite överspelad tillsammans med Stefan Persson.

3 Unique Juni avgjorde enkelt från utvändigt ledaren och var rejäl i sin uttagning. Utgångsläget blev bra och första Björn Goop är alltid intressant.

Sista garderingstrecket till 10 Inga in Heaven som höll bra i försöket men fick ge sig mot Ultra Bright. Örjan och storlopp är alltid att räkna med och blir det körning är Inga in Heaven inte alls borta.

Analys Axevalla V75-7:

Ranking: A: 9-4-11-3-2. B: 10-12-1-6. B/C: 5-8. C: 7.

Spetsanalysen: 2 till 6 är samtliga snabba iväg men klar fördel Super War Horse på lägena.

Loppanalysen: Ett fint och öppet treåringslopp avslutar och vi ger tipset till skrällen 9 The Bucket List F. Han galopperade dubbelt senast men såg bra ut vid den andra galoppen som kom i sista sväng. Gången före avslutade han snabbast av alla i Margaretas tidiga unghästserie. Formen är med andra ord riktigt bra och utgångsläget med rygg på en startsnabb häst är intressant. Vi blir inte det minsta förvånade om Helena Burmans springare spurtar ner samtliga över upploppet.

Streck för fyra hästar till på både V75 och DD-spelet. 4 Promo Kemp gjorde debut senast för Frode Hamre och hästen höll fullt godkänt från ledningen. Säkert bättre nu och det såg ut att vara en ”riktig” häst som dessutom öppnade bra senast.

11 Calle Crown vann en E3-uttagning näst senast men galopperade bort sig direkt bakom bilen i finalen. Fart finns absolut för att runda dessa trots det jobbiga läget.

3 Vikens High Yield är en läcker typ som underpresterade rejält senast. Nu låter det bra från stallet och hästen har i alla fall fått ett banjobb inför detta. Läget är bra och normalt räcker Love You-sonen långt.

Sista strecket till den troliga ledaren 2 Super War Horse som inte heller han var fräsch i sin senaste start. Åtgärdad nu och från tät kan det hålla hela vägen, speciellt om Jepson skulle få dämpa en bit under loppet.

Tipsredaktör: redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Aubrion du Gers fortsätter segertåget i Frankrike
Nästa nyhet
Aubrion du Gers fortsätter segertåget i Frankrike

Aubrion du Gers fortsätter segertåget i Frankrike

Aubrion du Gers fortsätter att tälja guld med kniv i Frankrike. Med Jean-Michel Bazire i vagnen blev det seger i Les Sabels-d’Olonne.

Sjuårige Aubrion du Gers är svårslagen på fransk mark. På torsdagen styrde Jean-Michel Bazire mot Prix des Sables-d’Olonne på den franska landsorten i loppet som fortsätter att locka stora namn.

Aubrion du Gers blev stor favorit och visade sig göra skäl för det. Över sista bortre långsidan vreds hästen på till attack, lade rejäl press på Attacus och stack ifrån den samma till seger över upploppet.

1.12,6 över 2800 meter noterade vinnaren och tjänade 22 500 euro. Bird Parker gick en bra spurt och slutade trea. Svenska representanten Super Ariel inkom som åtta i mål. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Häftig kallblodskväll när Derbyt ska avgöras
Nästa nyhet
Häftig kallblodskväll när Derbyt ska avgöras

Häftig kallblodskväll när Derbyt ska avgöras

En kallblodskväll av klass väntar på Östersundstravet nästa onsdag. Svenskt Kallblodsderby är main event.

Östersundstravet sköter V86-maskineriet kommande onsdag och det är kallblodstravarna som står i centrum.

Huvudnumret är förstås Kallblodsderbyt dit Jan-Olov Pers-son kvalat in hela fem hästar, han kör dock ingen av dem själv då han får stå vid sidan på grund av en avstängning. I stället är det nestor Jan Norberg som sköter tömmarna bakom stora favoriten Tand Kraft.

Derbystoet ska också avgöras under kvällen, liksom Sven O Perssons Minne för den äldre eliten som samlat ett riktigt starkt startfält. Dit inkluderas Månprinsen A.M. (Foto: ALN).

Här är startlistorna:

Kallblodsderbyt, 2140 auto

1 Eikfaksen – Öystein Tjomsland
2 Järvsö Pegasus – Örjan Kihlström
3 B.W. Sture – Ulf Eriksson
4 Tand Kraft – Jan Norberg
5 Horgen Lynet – Geir Vegard Gundersen
6 Hägern T.H. – Wiktor Kylin-Blom
7 Bol Odin – Torbjörn Jansson
8 Järvösodin – Ulf Ohlsson
9 Bol Brage – Jan Roar Mjölneröd
10 Bokli Teddy – Jomar Blekkan
11 Will Prinsen – Åsbjörn Tengsareid
12 Brenne Brakar – Robert Bergh

Derbystoet, 2140 auto

1 Brenne Blissi – Åsbjörn Tengsareid
2 Rus Can – Ulf Eriksson
3 Granetta – Rikard N Skoglund
4 Aine G.L. – Jan Roar Mjölneröd
5 Uggla I Mossen – Örjan Kihlström
6 Väskinge Mia – Robert Skoglund
7 Kaksi Can – Oskar Kylin-Blom
8 Fäbodjäntan – Jan-Olov Åberg
9 Viggjerva – Thomas Mjöen
10 Teknologika – Torbjörn Jansson
11 Järvsö Irene – Ulf Ohlsson
12 Eigelands Helga – Geir Flåten

Sven O Perssons Minne, 2140 auto

1 Mjölner Komet – Jan Roar Mjölneröd
2 Norheim Faksen – Jan Ove Olsen
3 Krusen – Michael von Krusenstierna
4 Järvsörappen – Jomar Blekkan
5 Tangen Haap – Ulf Ohlsson
6 Cali Maks – Jan Norberg
7 Art Kjarvald – Ulf Eriksson
8 Hulte Magnus – Örjan Kihlström
9 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
10 Myr Faksen – Geir Vegard Gundersen

Läs även: Tand Kraft showade i uttagningarna till Derbyt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Muscle Hustle spände musklerna på Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson