Omgången: Halmstad är tillbaka med en ordinarie V64-måndag efter Sprintermästaren men kvällen bjuder på en del intressanta hästar. Robert Bergh blir nyckelmannen i om-gången för min del då jag väljer att spika Åbytränaren dubbelt. Bullyoung borde ha en toppchans i stayerloppet och uppgiften för Greece Boko ser perfekt ut i V64-3.

Spikarna:

Greece Boko (V64-3)
Bullyoung (V64-5)

V64 Systemförslag (spel för sex rätt):

V64-1: 2,4,5,7,8,9,10,11 (1-6)
V64-2: 4,5,6,9 (1-2)
V64-3: 1 Greece Boko (4-3)
V64-4: 2,4,5,6,8,9,12 (1-11)
V64-5: 10 Bullyoung (6-3)
V64-5: 2,3,5,7,8,9,10,11 (1-6)

8x4x1x7x1x8 = 1792 rader = 1792 kr

Dagens Dubbel spelförslag:

10 – 5  x 500 kr
10 – 7,9  x 250 kr

Totalt = 1000 kr

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

Rank: A: 2-5-9. B: 11-7-10-4-8. C: 1-6-3-12.

Spetsanalys: Speedy Tiger är nog snabbast från början och borde spetsa, men kan tänkas släppa. Utifrån kanske Tougherthantherest är intresserad.

Loppanalys: 2 Hush Teemer är en bra häst för klassen och återkom senast efter två månaders frånvaro. Avslutade då på ett riktigt bra vis och var inte långt från segern. Med det loppet i kroppen är det logiskt att tro att han gått framåt ytterligare och från ett perfekt läge förstavalet i loppet.

5 Tougherthantherest är en stark utmanare som tycks närma sig toppformen. Han sköt till kvickt näst senast som trea och gick därefter en fullt godkänd insats i ett lopp som skarpe Generaal Bianco vann; det loppet avslutades i 08-tempo sista 500. Jag är lite inne på att Ingves med en bra start kan riva åt sig spets efter en bit och det ökar förstås chanserna.

9 Santiago Kyu är en rejäl sort som lever mycket på styrkan och gynnas av den långa distansen. När han vann på Färjestad för fyra starter sedan klev han fram i dödens med varvet kvar och avgjorde på starkt sätt. Har inte fått till det efteråt men sett fortsatt bra ut och kommer bli att räkna med på slutvarvet här.

Tycker att den här trion är den som sticker ut, men streckar hela b-gruppen också där 11 Skymaster känns mest intressant. Det är en fin häst i grunden som nu tycks på väg tillbaka; höll starkt senast och tål göra en del själv.

7 Miss May löper på jämnt och bra och är nog bättre än raden visar. 10 Sputnik har visat uppåtform i sina två senaste starter. 4 Speedy Tiger kan mycket i grunden men har inte visat det hittills i år, är dessutom kvick från start och får en bra resa. 8 Reo kan vara en jättestänkare; vann på bra sätt i vintras men inte fått till det efteråt.

V64-2

Rank: A: 4-6-5-9. B: 1-2-3-8. C: 11-10-7.

Spetsanalys: Victory Knick är riktigt kvick bakom bilen och det ska mycket till att lura honom på ledningen här.

Loppanalys: Ett lärlingslopp där jag hittar en kvartett som rimligtvis borde vara den som gör upp om segern. Första strecket på 4 Victory Knick mycket baserat på att han är väldigt snabb ut och jag ser inte riktigt hur man ska missa spets här. Victory Knick är en frontrunner och växer en klass i ledningen. Kan visa sig svårslagen där.

6 Benoit Simoni är en riktig häst. Har varit med där framme och fajtats mest varje gång och har gått i dödens i sina två senaste starter och sett riktigt rejäl ut. Kevin Oscarsson i jollen i ett lärlingslopp är också ett stort plus.

5 Magnifico kan nog vara fältets mest kapable. Han såg grym ut när han utan rygg sista varvet vann på Axevalla i början av maj. Var sedan ute i ett lopp under Elitlopps-fredagen utan att räcka och har efter det inte startat. Det finns därmed anledning att tro att formen kanske inte är hundra, men hästen måste räknas väldigt tidigt ändå.

9 Move It är ett kul bud. Valacken gnistrar av form och avslutade vasst invändigt på Åby senast i ett lopp som just Benoit Simoni vann. Har ett fint smygläge här nu och måste streckas.

V64-3

Rank: A: 1. B: 4-3-6-5-9-7-2-8.

Spetsanalys: Ontheway Diamant kan öppna fort, men Greece Boko är en katapult och från perfekt innerspår tror jag ingen kommer förbi henne från start.

Loppanalys: Ett högklassigt stolopp där jag tar ställning och spikar 1 Greece Boko. Jag tycker att hon har en helt perfekt uppgift här och det ser högintressant ut särskilt som hon inte ser ut att ens bli favorit. Greece Boko är riktigt rask från början, vilket hon visat flera gånger, och jag tror inte någon lurar henne på täten nu. Senast var hon favorit i ett försök till Stosprintern, ledde då men orkade inte till slut då humöret sviktade. Jag tror det var tillfälligheter. Hästen har annars stått för några smått heroiska insatser i ledningen under året och har mött årgångstoppar. Leder hela vägen.

Tyskan 4 Ontheway Diamant har gjort det väldigt bra i sina starter för Untersteiner och är normalt en allvarlig utmanare, men det faktum att hon här gör comeback efter fyra månaders frånvaro är inte plus i min bok. 3 Croquet Rose är värd att bevaka; hon har mycket att hämta framöver och spurtade fint som trea i en uttagning till Stosprintern senast.

V64-4

Rank: A: 5-6-12-9. B: 2-4-8. C: 1-11-7-10.

Spetsanalys: Alicia Bore är nog kvickast ut, men jag kan tänka mig man vill släppa här varför Valnes Havanna och Aurore d’Inverne känns som tidiga spetskandidater. Elaiza Camto kan öppna fort men har ett för tråkigt läge för att nå spets.

Loppanalys: Ett lite trixigt lopp där flera har vinstmöjligheter. Första strecket av flera på 5 Aurore d’Inverne som faktiskt inte har någon seger ännu på tretton starter, men det tror jag är mycket tillfälligheter. Hon var nära segern för tre starter sedan, höll bra därefter och senast i Jarlsberg felade hon då hon nått ledningen. Gick efter det riktigt bra efter galopp. Jag tror hon kan komma till spets nu och då är det givetvis väldigt intressant.

6 So Sassy Face är välstammad (syster till Juggle Face) och har många växlar obrukade ännu. Fuxan uppträder lite flegmatiskt ännu men är bara i början av sin karriär. Treåringen har visat att hon har mycket fart i benen och måste räknas tidigt.

12 Gaya di Quattro har uselt läge men desto bättre form. Hon har sett jättefin ut i sina två senaste starter som hon vunnit. Avgjorde på styrka näst senast och kunde använda vinnarhålet till att speeda till seger efter det. Det handlar om en tuff märr som inte är blyg att göra jobbet själv.

9 Nouvelle Madelene har lite samma inställning. Tycker hon såg klart bra ut efter att ha avgjort trots en resa i dödens hela vägen senast. Lär nog inte sitta och lura i kön allt för länge utan kan nog tänkas styra på om tempot bedarrar.

Streck för en fidus-trio även bakom där 2 Final Call sällan fungerar för fullt men kan mycket då det stämmer, bra spår också. 4 Valnes Havanna såg trevlig ut när hon lufsade i spets senast och det är inte omöjligt hon hittar dit igen. 8 Elaiza Camto är bättre än raden, dessutom kvick ut och Takter kan nog hitta ett roligt slagläge.

V64-5, DD-1

Rank: A: 10. B: 6-3-4-5. C: 9-7-8-2.

Spetsanalys: Bara en häst på start och Vama spetsar initialt av logiska orsaker. Ett tidigt initiativ från tilläggshästarna är att vänta, Lill Hugo eller Swing Kronos i spets efter ett halvvarv?

Loppanalys: Stayerlopp över tre varv där 10 Bullyoung står för klassen och ser ut att ha en perfekt uppgift. Sexåringen har inte vunnit på sina fyra starter i år (vann ju 7 av 19 i fjol) men ser allt bättre ut. Vi noterar att han för tre starter sedan var femma i Orebro Intn’l och senast, i ett långlopp på Halmstad avslutade han på ett sätt som skvallrade tydligt om att formen är på allvar i antågande. Det här motståndet ska normalt inte skrämma en så pass bra sort som Bullyoung och känslan är att Bergh avgör det här i god tid före mål. Jag spikar.

Den som är sugen på att gardera storfavoriten letar i andra startfållan där 6 Belong Life främst sticker ut. Han har visat toppform på slutet och spurtade vasst i ett Klass 1-försök senast.

V64-6, DD-2

Rank: A: 8. B: 5-9-7-10-2-11-3. C: 1-6-12.

Spetsanalys: Med Uccello Jet struken kan kanske Global Strategy komma ned till spets efter en bit. Kanske laddas Laskari? Var hamnar Winner’s Wine?

Loppanalys: Tveklöst är det så att 8 Winner’s Wine är hästen att slå i det här loppet. Fyraåringen har visat takter som duger långt upp i klasserna och mött tufft motstånd. Senast var han ute i ett lite enklare sällskap i Kalmar och avgjorde då på läckert vis från dödens. Månkupongen eller det lilla systemet kan här ha en spik till, men spåret längst ut är förstås inte roligt och det är risk att det blir lite väl tufft för Winner’s Wine som är väldigt hårt streckad. Jag väljer att gardera rejält och gå emot på DD.

Jag pepprar på med hela b-gruppen också där framför allt 5 Global Strategy känns väldigt spännande. Hästen var riktigt rejäl när han vann på Lunden näst senast och efter det hamnade han bakom en galopperande häst på Halmstad, drogs genom fältet och gick i mål med krafterna obrukade.

9 Floyd Fortuna gjorde comeback senast, fick fritt i sista sväng men gick över i kort galopp och hade kanske rentav kunnat vinna utan den. Nu med lopp i kroppen. 7 Laskari var duktig vid segern näst senast, men galopperade i starten på Jarlsberg. 10 Dynamite Light var sämre senast, men tog två raka på bra vis innan det. 2 Zauni är segervan och har prima läge. 11 Defi’s Victory har vunnit två av fyra i år, galopperat i de två övriga. Bortglömd härifrån.

Tipsredaktör: Daniel Olsson