Spets och slut var segermelodin i St:Michel-Ajo. Iikka Nurmonen höll upp ledningen och ingen kunde sedan passera Midnight Hour i det finländska storloppet.

Det blev hemmajubel då St:Michel-Ajo på söndagen avgjordes på banan i Mikkeli. Förstapriset i loppet på 70 000 euro gick till Ossi Nurmonen-tränade Midnight Hour.

Den sexårige valacken, körd av Iikka Nurmonen, höll upp spets från innerspåret och kunde sedan anföra fältet från start till mål.

Hugo Åbergs-klare Workout Wonder lirkades loss till attack ur den sista kurvan och avslutade med en patenterad upploppsspurt, men för sent. Midnight Hour höll undan till segerkuskens stora glädje.

Vinnaren klockades till 1.10,6a över 1609 meter.

Det svenska hoppet sattes till Daniel Redéns In Vain Sund som kördes av Per Linderoth i tredje par utvändigt. In Vain Sund avslutade fint och såg en bit i början av upploppet ut att kunna gå mot segern, men femåringen tappade aktionen och kunde inte köras för fullt.

Workout Wonder lade alltså beslag på silvret, medan Jonesy tog bronset i en tajt slutstrid. In Vain Sund kom i mål som fyra. Fastlåst i rygg på vinnaren fanns Elian Web.