Ingen start i Årjängs Stora Sprinterlopp för Delicious – men hon finns med på lördag ändå. Ett spännande möte med Some Summit stundar i stoeliten.

För två år sedan vann Delicious Årjängs Stora Sprinterlopp och många hoppades nog på att få återse superstoet i år. Så blir det inte – men Daniel Redéns stjärna gästar ändå Värmlands-banan.

Tillsammans med Örjan Kihlström skänker hon stjärnglans över stoeliten. Delicious gjorde ju senast sin första start efter Elitloppet och vann då med lätthet.

Ett riktigt intressant möter väntar på Årjäng, för i startlistan finns även Veijo Heiskanens fina Some Summit som senast i Kouvola vann direkt efter nio månaders tävlings-frånvaro. Det är Björn Goop som kör igen och ekipaget börjar från innerspår. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

2140 auto

1 Some Summit – Björn Goop
2 Geisha Sund – Robert Bergh
3 Evin Boko – Johnny Takter
4 Tennis – Mikael J Andersson
5 I Am Unique – Erik Adielsson
6 Spoil Me – Kenneth Haugstad
7 Delicious – Örjan Kihlström
8 Olympia Gold – Per Linderoth
9 Quantanamera – Erik Berglöf

Läs även: Propulsion favoriten i Årjängs Stora Sprinterlopp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Propulsion favoriten i Årjängs Stora Sprinterlopp

Propulsion favoriten i Årjängs Stora Sprinterlopp

Årjängs Stora Sprinterlopp blir som alltid ett riktigt topprace när det på lördag ska avgöras. Kan det bli en ny stor seger för Propulsion?

Örjan Kihlström har vunnit de två senaste Årjängs Stora Sprinterlopp; för två år sedan med Delicious och i fjol med Nuncio. Ingen av dem finns med i loppet i år, men Örjan har en annan toppkandidat.

Han kuskar Propulsion som efter andraplatsen i Elitloppet senast tog sin andra raka i Norrbottens Stora Pris och nu är ute efter en ny triumf, denna värd 600 000 kronor.

Tuffa motbud fattas förstås inte. Ringostarr Treb bjöd på en enorm insats efter galopp i lördags och tar direkt sats mot Årjäng.

Från innerspår hittas B.B.S. Sugarlight som kommer från ett färskt formbesked i Kalmar. Utvändigt om denne Elitlopps-hästen Dante Boko.

Nämnas ska såklart även ständige storlopps-deltagaren On Track Piraten, Sweden Cup-vinnaren Volstead och norske stjärnan Bruno di Quattro som senast vann Forus Open. (Foton: ALN)

Här är startlistan:

1640 auto

1 B.B.S. Sugarlight – Kevin Oscarsson
2 Dante Boko – Adrian Kolgjini
3 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
4 Highspeed Call – Anders Eriksson
5 Bruno di Quattro – Frode Hamre
6 On Track Piraten – Johnny Takter
7 Kadett C.D. – Robert Bergh
8 Propulsion – Örjan Kihlström
9 Volstead – Erik Adielsson
10 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal

Senaste vinnarna:

2016: Nuncio – Örjan Kihlström
2015: Delicious – Örjan Kihlström
2014: Magic Tonight – Johan Untersteiner
2013: Sebastian K. – Åke Svanstedt
2012: Orecchietti – Örjan Kihlström

Läs även: Delicious och Some Summit möts i stoeliten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ulf Thoresen: Twister Bi utklassade motståndet
Nästa nyhet
Ulf Thoresen: Twister Bi utklassade motståndet

Ulf Thoresen: Twister Bi utklassade motståndet

Christoffer Eriksson fortsätter att bärga storsegrar. Twister Bi fortsätter sitt segertåg på norsk mark. Jerry Riordans femåring utklassade motståndet i Ulf Thoresen Grand International.

Vilket otroligt år för Christoffer Eriksson. För några dagar sedan vann han Sprintermästaren, på söndagen dök han upp i Jarlsberg – och tillsammans med Twister Bi lattjade han med motståndet i Ulf Thoresen Grand International.

– Man har ju mer rutin nu så man gör också rätt saker i loppen, sa Christoffer Eriksson i ATG Live strax efter segern värd 750 000 norska kronor.

Twister Bi vann senast Oslo Grand Prix och nu var det dags att lägga ett nytt norskt storlopp under hovarna. När Ulf Thoresen Grand International summerats, var det egentligen bara en häst på banan.

Oasis Bi startade riktigt snabbt och spetsade, men Twister Bi var med direkt och klev fram för att överta ledningen i den första kurvan. Något som Varenne-sonen också fick utan frågor. Första 500 avverkades efter 11,4 och resten var historia.

Ledaren drog upp farten över sista bortre och började lämna fältet i sista sväng. Twister Bi nådde upploppet i flera längders ledning och avståndet minskade inte nämnvärt.

– Vi kom till ledningen i tidigt skede, han var väldigt laddad i dag och kändes stark hela vägen. Jag tittade inte så mycket bakåt utan hade fullt upp med att se framåt, sa Eriksson i vinnarcirkeln.

Segertiden stannade vid snabba 1.10,4a över 2100 meter, det efter en avslutning i trakterna av 07,5 sista halvvarvet.

– Jag älskar att se honom så lycklig. När han gasade undan sista 400 gjorde han det mest för att det var skoj, sa tränaren Jerry Riordan i ATG Live och en stund senare i vinnarcirkeln kunde han berätta om framtidsplanerna:

– Vi går till Åbergs på Jägersro nu. Jag vet inte om sprinterdistans är hans bästa ännu, men det är ett stort lopp och vi vill vara med där.

Andrapriset gick till hemmahoppet Lionel (10,9) som gick en stark avslutning, men var utan chans att blanda sig i segerstriden. Oasis Bi (11,0) kunde inte följa Twister Bi i sista sväng men höll säkert till tredjeplatsen. Carabineri (11,1) gjorde loppet i dödens och slutade fyra i mål.

Fjolårsvinnaren Sauveur hamnade som sista häst utvändigt, testade i spåren över sista bortre men kunde aldrig ta sig in i tätstriden. D.D.’s Hitman travade som trea på innerspår men gick över i galopp i den sista kurvan.

*****

*Djali Boko har inte fått det att stämma hittills hos Lutfi Kolgjini men i Anders Jahres Pokallopp fick sjuåringen visa vilket monster han är. För Adrian Kolgjini tog han en överlägsen seger mot starkt motstånd.

Poet Broline travade i spets, men stod handfallen när Djali Boko accelererade förbi hela fältet över sista bortre – och bara försvann. Toppfin insats på segertiden 1.11,2a över 2100 meter.

*Världsrekordstravaren Ferrari B.R. hade väldigt lite problem att ta sin sjätte raka. För Per Oleg Midtfjeld stack han till spets tidigt och vann med gott om luft under vingarna på 1.13,2a full väg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Ruskig Ringostarr Treb - vann trots galopp
Nästa nyhet
V75: Ruskig Ringostarr Treb – vann trots galopp

V75: Ruskig Ringostarr Treb – vann trots galopp

Ringostarr Treb visade att han är en världsstjärna. Trots en tidig galopp kunde hästen ändå runda fältet efter en ruskig prestation i Gulddivisionen på Halmstadtravet.

Tongångarna var positiva inför Gulddivisionen kring Ringostarr Treb, men italienarens insats var fenomenal. Trots att hästen ”försvann” i en tidig galopp, kunde Jerry Riordan-träningen komma tillbaka och vinna säkert på kanontiden 1.10,5a över 2140 meter.

– Otroligt! Han är en superhäst. Jerry Riordan har gjort ett jäkla jobb med honom, för han var fantastisk. Hästen bara flög fram ur sista sväng, sa kusken Wim Paal i ATG Live.

Ringostarr Treb var på väg mot spets, men gick över i galopp in i den första kurvan. I stället var det Mosaique Face som tog hand om taktpinnen och Lutfi Kolgjini sparade inte på krutet.

Mosaique ångade på med 08,7 första 500 och strax över 1.10 första varvet. Favoriten Cruzado dela Noche kom snart fram i dödspositionen.

Ringostarr Treb hade anslutit längst bak i fältet invändigt och kunde dra nytta av det hårt uppdrivna tempot. Över sista bortre långsidan började Wim Paal smyga med i ryggar i den bakre regionen.

In på upploppet hade Mosaique Face kastat handduken, Cruzado dela Noche stred med Day Or Night In – men längre ut flög Ringostarr Treb som en flygmaskin. Segern blev enkel.

Klockorna stannade vid 1.10,5a över 2140 meter, en tid som slog Nuncios svenska rekord för hingstar och valacker i disciplinen. Day Or Night In tog precis silvret före en tapper Cruzado dela Noche.

*****

*I Silverdivisionen är det inte nog många som slår Tjacko Zaz på fingrarna. Elitlopps-hästen övertog för Johnny Takter spets efter 700 meter, trots högt utgångstempo och kunde sedan vinna väldigt lätt före Bravo Navarone som gick en svettig avslutning i spåren.

Segertiden stannade vid grymma 1.10,1a över 1640 meter – och det med, som det såg ut, hyggligt mycket krafter obrukade.

– Han var mycket fin, så bra som jag väntat mig. Jag håller hästen jättehögt men han är bara fem år ännu, vi får se hur mycket han kan utvecklas. I dag var det kräm kvar, sa tränaren Timo Nurmos i ATG Live.

*Femtespåret var inga problem för Bålsta Palema, i händerna på Mikael J Andersson stack Pär Hedberg-träningen till spets direkt och segern var sedan aldrig i fara. Femåringen anförde runt om på 1.13,2 över 2140 meter.

*Härlig segerglädje i Wången Cup för lärlingarna när Maxime Marais skar mållinjen som vinnaren bakom Snow Angel som gick starkt i sista sväng i ett lopp som körts i tufft tempo. Stoet, som tränas av Mats Olsson, Åby, vann till slut säkert på snabba 1.12,7a över full distans.

*Johan Untersteiener fick fira framför hemmapubliken i Klass 2 när han kunde vinna lätt med J.H. Mannerheim i ett lopp som avverkades i stenhårt tempo. 1.11,3a över 1640 var en ny topptid.

*Robert Bergh Nobel Amok gnistrar av toppform och femåringen var överlägsen i Bronsdivisionen. Hästen tog sin fjärde raka efter en fenomenal insats. Nobel Amok gick till spets i första sväng – och lämnade fältet ur den sista. 1.11,4a över 2140 var ännu en helläcker segertid.

*Summer Meating Mares kördes utanför V75 och såg fina italienskan Shadow Gar ta en ny, riktigt lätt seger. Jorma Kontio körde och kunde ekipaget vann från spets på 1.10,9a över 1640. (Foton: ALN).

Läs även: Stosprintern: Osannolik spurt av Caddie Lisieux

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stosprintern: Osannolik spurt av Caddie Lisieux
Nästa nyhet
Stosprintern: Osannolik spurt av Caddie Lisieux

Stosprintern: Osannolik spurt av Caddie Lisieux

Vilken avslutning! Sist i fältet hela loppet – men först i mål. Äntligen fick Caddie Lisieux en stor titel när hon efter en osannolik spurt tog hem Stosprintern.

När fältet i Stosprintern vred in på upploppet var det knappast någon som trodde att Caddie Lisieux skulle stå med segerkransen runt halsen några minuter senare.

Men det gjorde hon. Ready Cash-dottern svepte hela fältet längst ut i banan på bara några få steg i en oförglömlig avslutning. Segern var knapp, men tillräcklig för Kenneth Haug-stad att göra segergest.

– Det var kanske lite kaxigt att göra segergest när vi vann med en nos, men något måste man ju bjuda på, hon gick så fort så jag tyckte det kändes säkert, sa en munter Kenneth Haugstad efter segern.

Barfotatravande Caddie Lisieux kom iväg sist från början och landade i femte paret utvändigt. Men loppet kördes i rejält tempo. Bugatti Brick höll upp spets från innerspåret men fick gå 08,4 första 500 och 10,4 på varvet.

Lavidaloca de Vie fick göra loppet i dödens och knappt 700 kvar gav sig Gilda Newport iväg i spåren och drog upp anfallet. Ännu låg Caddie Lisieux sist och sladdade i fältet.

Det gjorde hon också 150 meter från mål. Men då exploderade den välstammade fyraåringen. Via spåren längst ut i banan formligen flög stoet fram till segern.

– Det var fantastiskt kul att få vinna det här. Det har varit mycket stolpe ut för den här hästen, men i dag stämde det. De hade kört fort där framme och hon har en enorm speed, sa Haugstad.

Vinnaren fick 70 000 euro för segern. Segertiden 1.10,6a över engelska milen var nytt löpningsrekord med fyra tiondelar och två tiondelar från det svenska rekordet. För tränaren Roger Walmann var det andra viktorian i Stosprintern, den första kom för elva år sedan med Flicka Kronos.

– Det känns jättebra. Hon kämpade tappert hela förra året och tjänade mycket men det kändes ändå lite misslyckat. Det var roligt att hon fick ta det här, sa tränaren Roger Walmann.

Bugatti Brick höll strålande till andrapriset efter att ha fört fältet hela vägen i tufft tempo. Stora plus även för Lavidaloca de Vie, knappt slagen från dödens.

Unison Kronos kröp ned i rygg ledaren och blev oturligt fast där hela vägen, med gott om krafter kvar som femma, förbispurtad även av Udessa Degli Dei. Sista prisplatsen till Gilda Newport. (Foton: ALN).

Läs även: V75: Ruskig Ringostarr Treb – vann trots galopp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Phantasm Soa i Jarlsberg Grand Prix på topptid

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson