Det blev en härlig kväll för Robert Bergh i Halmstad. Full pott i Sprintermästaren. Diamanten bärgade en ny tung seger när han tog ned stallkompisen Muscle Hustle efter en häftig duell.

Diamanten är något extra. Precis som i Kungapokalen var Adrian Chip-sonen bäst när det gällde. Precis som i Kungapokalen var det Christoffer Eriksson som fick lotsa in Diamanten till segern.

– Det känns som tio av tio möjliga nu, sa Christoffer i vinnarcirkeln efter att ha tagit hem ytterligare en stor seger som kusk.

Diamanten vann sitt försök lätt efter en skarp avslutning. Men Robert Bergh kvalade också in Muscle Hustle, som knappt slagen trea i sitt försök, och på grund av ägarintressen i hästen blev det hans styrning i finalen.

Och i finalen var det Robert Bergh för hela slanten. Från sitt sjunde spår bakom vingen exploderade Muscle Hustle till ledningen och öppnade först 500 efter 08,8.

Christoffer Eriksson tog en avvaktande start med Diamanten, men lät inte vänta särskilt länge på att avancera. När varvet återstod svepte man fram och landade i dödens.

Efter det skulle Sprintermästaren helt handla om de båda Robert Bergh-travarna. En härlig duell utkämpades, men det var favoritspelade Diamanten som hade mest krafter kvar. Hundra meter från mål kopplades greppet. Muscle Hustle stred helhjärtat men stallkamraten skulle ha segern.

– Det är lite svårt att ta in det, man står som förlorare och vinnare på samma gång. Det är den bästa tvåan jag haft som tränare i alla fall, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln och fortsatte:

– De gör ett  fantastiskt bra lopp båda tvåa. Det är lite svårt att de skulle behöva mötas så här i det här loppet, men de gjorde det verkligen på bästa sätt.

Diamanten tog segern på fina 1.10,0a över engelska milen, en tangering av loppets tredje snabbaste segertid. Förstapriset i finalen var knappt en miljon kronor.

För Robert Bergh var det här den tredje segern i Sprinter-mästaren efter att tidigare vunnit med Fantasy Broline 2006 och You Bet Hornline 2010. För kusken Christoffer Eriksson var det den första i loppet.

– Vi kom iväg bra även om det var andra som var snabbare. När Robert tog upp tempot där framme gick jag fram. Han kopplade greppet rätt så enkelt faktiskt, men han blev lite rullig så man fick hålla i honom lite, sa Eriksson i seger-intervjun.

De två övriga försöken såg Rajesh Face vinna lätt från ledningen, medan Makethemark vann det andra efter en tung avslutning och en tajt slutstrid.

I finalen kunde de dock aldrig göra sig gällande där de två Bergh-hästarna stal föreställningen. Makethemark hamnade som fyra i andraspår, provade i spåren men kunde inte komma in i tätstriden utan slutade sexa.

– Vi kom för långt bak och man måste ju vara med där framme i de här loppen. Jag tycker han var lite mattare i finalen än i försöket, men jag tror inte vi kunna rå på de två där framme oavsett, sa kusken Ulf Ohlsson efteråt i ATG Live.

Tredjeplatsen gick nu till Electric Light (10,3) och Peter Untersteiner som var målfotoslagen av Makethemark i försöket och avslutade bra efter en resa som trea på innerspår.

Ännu mera Robert Bergh – för fyra slutade Mindyourwalue W.F. (10,4) som för Johnny Takter gjorde ett kanonlopp i skymundan efter att ha inlett med galopp.

Paul the Apostle (10,5) grejade ett femtepris efter en resa i rygg på ledaren. Rajesh Face slutade oplacerad efter att ha gjort loppet som trea i andraspår. (Foton: ALN).

Läs även: V75: Tillbaka som vinnare – Galactica glänste

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Arvika

Fredag: V64-tips till Arvika

V64 Arvika 7 juli

Omgången: Arvika med bana som mäter 800 meter och det gäller att vara med där framme, svängarna är mycket snäva! Jag spikar två som jag tror på spets för!  

Spikarna: 1 Ramstad Balder (V64-4) har straffspark, kort och gott! 7 Attorney Hanover (V64-5) är omgångens roligaste spetsdrag och jag spikar mot två klart mer spelade.

V64-förslaget är på 1680 kronor (enbart för alla rätt):

11-5-7-4-6-9-1 (8-10)
4-1-7 (2-6)
10-5-12-4-2-7-9-11 (8-3)
1 Ramstad Balder (4-5)
7 Attorney Hanover (5-8)
2-4-5-6-9-1-11-3-7-12 (2-4)

7x3x8x1x1x10 = 1680  = 1800 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

7-2 x 600
7-5 x 250
7-4 x 150

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 11-5-7 B: 4-6-9-1 C: 8-10-2

Spetsanalys: Not a Sinner Face är snabb men sedan Ulf Eme blivit struken så lär favoriten Windy Cindy köras till ledningen.

Loppanalys:

5 Windy Cindy är jättefavorit och hon vinner ofta, och har aldrig varit sämre än trea på tio starter och segrat hela 7/10! Hon vann försök och final senast i Arvika, och jag kan köpa som Benzon menar att hon hellre haft sällskap i finalen och hon stannade till sista 50-75. Det är en flegmatisk typ som inte gärna gör mer än nödvändigt. Hon möter allt tuffare hästar och har snävt spår i volt, men hon har tagit spets från spår 2 tidigare. Bra spetschans mot svängen, men jag är inte övertygad om hennes storhet och garderar storfavoriten rejält.

11 Smirre Creek måste vara intressant trots tillägg för han är hårdare och snabb och lättplacerad och bör sitta vettigt på det. Han har segrat 3 av 4 senaste i Arvika och Ådefors är ingen dålig ersättare för Micke. Bra chans att mata ner favoriten och loppets drag.

7 Je Reve d’Amour vinner inte gärna, men har mött bra hästar och var tvåa bakom Perfect King exempelvis och här står sig hästen väl!

V64-2:

Ranking: A: 4-1-7 B: 2-6-13-11-5-12 C: 8-10-3

Spetsanalys: Åsarappen är snabbast och han tar ledningen.

Loppanalys: Kallblod i monté och tre hästar känns starkt. 1 Åsarappen är favorit, och en bra montéhäst som vinner senast utan galoppen i slutsvängen då han hade bra fart under fötterna. Han är bra för klassen men fick stryk av 4 Närby Panik i maj och jag tror det kan bli samma nu även om det ser ut som bra spetschans för favoriten.

Närby Panik galopperade i samma lopp, och efter att Åsarappen hoppat var han den som såg ut att vinna – men så galopperade även han 200 kvar. Dessa är jämna och jag tippar den mindre spelade.

Tar även med en tredjehäst i 7 Guli Glöd som vann två montélopp för Linnea i vintras och med ettan överst i raden borde det vara påställt. Tre raka ägg är inte snyggt, men hästen är bättre än så.

V64-3:

Ranking: A: 10-5-12 B: 4-2-7-9-11 C: 8-3-6-1 

Spetsanalys: Inte speciellt snabba hästar och med en påställd kusk i Kristian Lindberg ska Västerbo Loire ta sig till ledningen.

Loppanalys: 5 Västerbo Loire är favorit och det ser bra ut med klart bra spetschans och vann dessutom enda starten i Arvika. Han har ingen rolig rad, men ser formstark ut och senast visade han 14 sista 700 i Norge där bra häst vann och före det satt han fast. Det kan vara spetsvinnare.

Jag garderar ändå, 10 Quantum Estelle är bättre och hon segrade på 2640 meter näst senast. Var borta efter det och borde vara klart på gång med lopp i kroppen och står perfekt inne i loppet. Det blev för tufft med tredje till dödens senast och hon mötte en bra häst i Perfect Beauty.

12 B.T.’s Viclando har inget roligt läge på Arvikas snäva bana med kort upplopp, men hästen är bra och tillhör de bättre. Räckte inte där Bruno Bagheera sprang 11,6 senast men det hade ingen annan heller gjort i detta gäng och tog två fina segrar före det.

Loppet är lite lurigt och jag garderar vidare. 4 Thomson fick det för tufft senast men med klaff duger han och det är även 2 Gongfu.

V64-4:

Ranking: A: 1 B: 4-5-9-8 C: 6-12-10-11-2-7-3

Spetsanalys: Ramstad Balder missar normalt sett inte ledningen från innerspår med Micke.

Loppanalys: Visst han är jättefavorit men det ser mycket upplagt ut och jag tror på bra spetschans för 1 Ramstad Balder och spikar den stora favoriten. Han gick rejält till slut senast även om han bara blev tvåa som 17 för tio-favorit. Före det ledning i bra DD-lopp i Norge och galopperade där det gick i 25-tempo vilket är snabbt för honom. Det var två spetsvinster före det och här ser det perfekt ut. Micke är vass på just volt och att köra från ledningen och han missar inte den här. Det är mycket med 70% av insatserna men han vinner loppet 7 av 10 så jag spikar.

Motbuden har inte imponerat men tvåa och som förstareserv lägger jag 4 Spikjuni som visade sig klara Arvikas bana fint senast och svepte till ledningen 450 kvar och gick undan enkelt.

V64-5:

Ranking: A: 7 B: 5-8-2-1 C: 3-4-6

Spetsanalys: Full gas att vänta, och jag bygger tipset på att Attorney Hanover tar sig till ledningen!

Loppanalys: Här tycker jag att det är fel favorit och spikar 7 Attorney Hanover på rubbet! Han har fått två lopp i kroppen efter längre vila, och är en grundkapabel herre, som visserligen börjar komma upp i ålder. Han spurtade till seger i comebacken och var positiv, och senast kördes han från ledningen men orkade inte riktigt mot vettiga hästar. Banan var nygrusad menar tränaren och ingen häst vann från ledningen den dagen, och det var intressant information. Han är väldigt startsnabb och jag tror på ledningen och bra chans!

5 Quantanamera håller fin form och hakade på tuffa hästar som trea senast där Cool Keeper vann på topptid i Åmål. Hon vann detta lopp från bakspår förra året och laddas, men jag tror inte hon är snabb nog att svara min spik och går på denne med bra värde.

8 Ajlexes Cubano har vunnit V75-lopp senaste åren och är bra, men med spår längst ut på vingen med vrålsnabb på insidan ser det tufft ut.

V64-6:

Ranking: A: 2-4-5 B: 6-9-1-11-3 C: 7-12

Spetsanalys: Lovisa Trot öppnar bra, men det är snäva svängar och inte givet det går att maxa henne mot svängen. Royal Starlight och Leia Skywalker är de som kommer utmana och båda är snabba.

Loppanalys: 2 Graceful G.T. var riktigt fin vid segern på Solvalla i maj då hon kördes offensivt och bara var bäst. Inte alls lika bra efter det, men här ser det bra ut och Bergh visade hyfsad form igår på Halmstad. Han skickar bara upp den här till Arvika, och det lär vara i angeläget ärende. Hon är inte snabbast från start, men troligen till slut och jag spelar mest DD.

Sviker hon är det öppet och det känns bra med många streck på V64 och jag har råd att måla igen! 1 Lovisa Trot har form men Micke baisser lite med Arvikas bana och att hästen inte gynnas av den, och hästen har varit d-0-6-d-7 vid fem försök så det ligger nog en del i det. Skulle det fungera är hon aktuell, men jag står över då det verkar bli hets på henne och hon har statistiken emot sig.

4 Saint Mathilda får Dalborg i vagnen och det känns kul mot AIK och hästen visade 13 sista 800 vid senaste segern. Skrällspel!

Ledningen tror jag att 5 Royal Starlight och 6 Leia Skywalker gör upp om och båda räknas på det, favorit på förstnämnda och denne spelar jag lite DD med. Starka 9 Kissmeonceagain får svårt att komma till på denna bana? Annars kanske till och med bästa hästen även om hon inte varit lika vass senaste loppen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskar möter Up And Quick i franska La Capelle
Nästa nyhet
Svenskar möter Up And Quick i franska La Capelle

Svenskar möter Up And Quick i franska La Capelle

Två svensktränade hästar tar sig an bland andra Up And Quick när det ska avgöras ett sprinterlopp i franska La Capelle på söndag.

Om knappt tre veckor avgörs Hugo Åbergs på Jägersro. Loppet ingår i år i en löpningsserie med tre franska sprinter-lopp. På söndag avgörs etapp två: Prix de la Communauté de Communes Thiérache du Centre på banan i La Capelle.

Årets Elitlopps-häst Up And Quick vann det första, Critérium de Vitesse de Basse Normandie, och finns representerad även i söndags uppgift där vinnaren blir 45 000 euro rikare.

Två svensktränade bjuder motstånd. Lutfi Kolgjinis Venkatesh var senast tvåa bakom Timoko i Prix de Washington och har en ny intressant uppgift här.

Från Conrad Lugauers stall kommer Breidabliks Nubbe i en ny start på fransk mark, Marc Elias tar hand om tömmarna. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

1609 auto

1 Breidabliks Nubbe – Marc Elias
2 Ave Avis – Matthieu Abrivard
3 Diadora B.R. – Christophe Martens
4 Venkatesh – Dominik Locqueneux
5 Up And Quick – Franck Nivard
6 Billie de Montfort – David Thomain
7 Tornado Bello – Pierre Vercruysse
8 Booster Winner – Christophe Tierry

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Souloys advokat: "Kan tänkas oss att acceptera"
Nästa nyhet
Souloys advokat: ”Kan tänkas oss att acceptera”

Souloys advokat: ”Kan tänkas oss att acceptera”

Femton års avstängning i Norge – ett år i Sverige. Fabrice Souloys advokat Staffan Uvabeck menar att den svenska domen känns betydligt mer rimlig.

På onsdagen meddelade svenska ansvarsnämnden dom i Fabrice Souloy-affären: ett års avstängning och en miljon kronor i böter, det för en hög grad av oaktsamhet.

En dom som står i bjärt kontrast med den som den norska Domskommittén kom fram till den 21 juni; här blev det femton års avstängning för dopning.

– Vi har i första hand yrkat på att Souloy skulle frikännas, men var införstådda med att han i alla fall skulle dömas för det strikta tränaransvaret och böter på en miljon kronor. Nu har man gått ytterligare ett steg och sagt att det handlar om oaktsamhet och därmed har han även fått ett års avstängning, säger Souloys advokat Staffan Uvabeck till SportExpressen och fortsätter:

– Det är en bedömning som vi kan tänka oss att acceptera, framför allt med tanke på att den är helt annorlunda mot den norska domen som vi bara tycker är en märklig historia.

Att Svensk Travsport har för avsikt att överklaga domen får förmodas. Därmed är knappast sista ordet sagt i Fabrice Souloy-affären.

– Vi kommer nu analysera ansvarsnämndens beslut och sedan ta ställning om vi överklagar domen till över-domstolen. Jag utgår dock ifrån att så blir fallet, säger ST:s generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

– Jag kan ju ana att Svensk Travsport kommer att överklaga och då gör vi det också. Vi har inte hunnit finstudera domen än men Fabrice och jag ska ta ett snack om detta nästa vecka. Men det lutar väl åt att vi klagar oavsett vad Svensk Travsport gör, men förmodligen löser det sig automatiskt eftersom de förmodligen inte är nöjda, säger Staffan Uvabeck till SportExpressen.

Advokaten ser den svenska domen som en framgång efter det hårda straff som den norska förkunnade. Han riktar också kritik mot norska Domskommitténs beslut och att domen kommer överklagas.

– Domskommittén i Norge har inte lyckats vara självständiga gentemot det norska travsällskapet, som man måste vara. Sporten har sina egna domstolar och vågar man inte ifråga-sätta vad chefen tycker är det fel. Ansvarsnämnden tycker jag skött det här betydligt mer professionellt. Den norska domen är inget att diskutera utan den kommer naturligtvis överklagas, säger han till SportExpressen. (Foton: ALN).

Läs även: Souloys svenska dom: ett års avstängning
Läs även: Fabrice Souloys dom: 15 års avstängning

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Redén igen: Canari Match vann på nytt banrekord
Nästa nyhet
Redén igen: Canari Match vann på nytt banrekord

Redén igen: Canari Match vann på nytt banrekord

Konstellationen Daniel Redén och Örjan Kihlström tycks gilla Bergslagsloppet. Nu kom tredje raka för duon. Canari Match putsade banrekordet – trots dödens.

Somriga Fornaboda avverkade sin största dag för året på onsdagskvällen, när V86 gästade. Banans höjdare Bergslagsloppet vanns för två år sedan av Delicious och i fjol av Västerbo HighFlyer.

Gemensamma nämnare? Stall Zet, Daniel Redén och Örjan Kihlström. I årets upplaga var bidraget franske Canari Match – och han ville förstås inte vara sämre.

Loppet inleddes med en ordentlig spetskörning mellan Food Money och Quick Fix där den förste drog det längsta strået men fick betala med 07,7 första 500.

Kihlström gled då fram med Canari Match för att ta dödens. Trots ett tufft, jämnt tempo loppet igenom kunde femåringen koppla grepp in över upploppet och vinna säkert – det här var hästens tredje seger i karriären.

Insatsen var riktigt rejäl. Klockorna stannade på 1.10,7a över 1640 meter. En tid som betydde ett nytt banrekord för hingstar och valacker – Delicious var en halv sekund raskare vid sin seger 2015.

Förstapriset var 100 000 kronor. Bakom höll Food Money bra till silvret och Quick Fix trea från rygg på ledaren.

*Stefan Melanders USA-import Dice Man kunde i Björn Goops händer ta sin första seger i Sverige. Det i Fornaboda Fyraåringspris med 70 000 kronor till vinnaren.

Dice Man gick till ledningen direkt och kunde hålla favoriten Magic Gwin utanför sig och sedan vinna väldigt enkelt i fin stil. 1.12,2a över 2140 var också banrekord – för fyraåringarna.

*Italiensk vinnare i Fornabodas Treåringspris. Örjan Kihlström körde Visitor (e. From Above). Efter en svepning mot tät halvvarvet kvar blev det enkelt på 13,7a/1640.

*I Diamantstoets försök segrade Peter G Normans fina fyraåring Quebec C.D. körd av Erik Adielsson. Ett försök till Bronsdivisionen kördes även vilket blev en ny framgång för Magnus Träff och Kaj Widell när Sugar Daddy ordnade segern. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fabrice Souloy svenska dom: ett års avstängning

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson