ATG:s hemsida gick ner nära spelarna snickrade som allra bäst på sina system i lördags. Och som om inte det var nog blev det även fel Top7-resultat inrapporterat.

En timme innan spelstopp på V75 i lördags upplevde spelarkåren sin största mardröm. Det gick inte att spela på ATG:s hemsida och man beslutade att skjuta på första starten med tio minuter till 20.40. Längre än så blev inte uppskovet och många missade chansen att få in sina kuponger.

Något som också syntes på omsättningen där fjolårets siffra, 80 522 661 kronor, sjönk med till 70 929 404 kronor. Driftfelet var åtgärdat strax efter klockan 21.00 och kommenteras på följande sätt i Travronden av ATG:s informatör Camilla Filipson.

 – Rent tekniskt kan jag idag inte svara på vad det var som gick fel. Det vi vet är att vi hade driftstörningar som drabbade våra kunder på ATG.se och ATG Tillsammans. Det gällde inte alla kunder, men det drabbade en del av dem. Felet gjorde att det blev problem med både insättning och inlämning av spel.

Inte nog med det. Ett felaktigt resultat rapporterades in av domarna i lopp 11 vilket gav en felaktig ordningsföljd på Top 7-spelet. Listan säger att Louie Brodde inkom som sjua men Svante Båths travare är långt efter den faktiska sjuan Copimade.

– Vi har en tydlig rutin för resultatrapporteringen. Vi får resultatet från banan som vi lägger in i resultatrapporteringen som sedan går vidare till banan för bekräftelse, Vi har följt rutinen vi har och fått det dubbelkollat med banan, vad som sedan felat vill inte vi spekulera i, utan det är upp till riksdomaren, säger ATG:s PR-chef Thomas Bertilsson i en intervju med Trav365.

Ett fel som riksdomare Björn Persson erkänner i samma intervju.
– Ja, det har brustit i kontrollen av Top 7. Sen kan man spekulera i varför det blev fel. Jag har ingen förklaring. Dom som kontrolläste var inte tillräckligt noggranna. Spelmässigt blev ingen drabbad, men det spelar ingen roll, sånt här får inte bli fel.

Läs Travondens artikel i sin helhet här
Läs Trav365:s artikel i sin helhet här