Det var en avslutning som hette duga. Workout Wonder gick från sista till första häst över ett upplopp och vann Prins Daniels lopp – en seger som betyder en rosa biljett.

En av de sista platserna i Elitloppet skulle delas ut, traditionsenligt, till vinnaren i HKH Prins Daniels lopp på Gävletravet under lördagen.

Och loppet blev verkligen i publikens smak. Hästar kom från alla håll sista biten – men snabbast gick den finländske flygmaskinen Workout Wonder längst ut i banan.

– Det här är vår ”dream come true” att ha en häst i Elitloppet, verkligen. Men vi måste få fundera lite, det kommer väldigt tajt med redan nästa vecka, sa tränaren Jarno Kauhanen i vinnarcirkeln.

Men särskilt ljust såg det inte ut för Finlandia-Ajo-femman Workout Wonder från början. Körande Tommi Kylliäinen fick backa sig ned på fjärde invändigt.

Men tempot skulle passa den femårige finländaren perfekt. Shadow Woodland övertog ledningen efter 500 meter som öppnats efter 08,4. Med Target Kronos i dödens varvade man strax under 1.10.

Med 400 kvar började attackerna sättas in; Rod Stewart var den som ledde anfallet och bakom i rygg tassade Wild Honey. Workout Wonder befann sig fortfarande som sista häst, men genom slutsvängen lotsades han ut i spåren.

Via femtespår över upploppet flög Workout Wonder fram – och hann precis förbi Wild Honey som kopplat grepp om Rod Stewart. Segermarginalen var knapp, men fullt tillräcklig för segergest.

– Det blev precis så som vi hade trott på förhand. Vi hoppades på överpace och att vi skulle kunna attackera till slut, berättade Tommi Kylliäinen.

Förutom en plats i Elitloppet, något som alltså avgörs slutligen på söndag, erhöll vinnaren 400 000 kronor i förstapris. Segertiden blev, som vanligt, mycket god – vinnaren klockades till 1.10,0a över en engelsk mil.

Wild Honey stod åter för en fin insats och kom i mål som tvåa. Rod Stewart bra som trea. Stallkamraten Twister Bi fick dock aldrig se dagens ljus, fastlåst som trea på innerspår. Shadow Woodland mattades från ledningen sista biten.

*****

*Örjan Kihlström fixade favoritseger i Klass 1. Floyd P. Boko, tränad av Daniel Redén, synade dödens tidigt och hade därefter full kontroll från den positionen. Frisco Flame stretade emot bra från spets, men den tredje raka segern togs säkert på 1.14,0 över 2140 meter.

*Diamantstoet till ”Tarzans” Ocaenic Clearence som kördes till seger av Erik Adielsson. Femåringen avgjorde via en tung spurt från fjärde par utvändigt och hann förbi ledande favoriten First Love Boko. 1.13,3a på 2140 visade klockan.

*Raka spåret i Klass 2 var det för Autobahn. Erik Adielsson vann igen och det är Peter G Norman som tränar vinnaren. Autobahn kom till spets i första kurvan och höll enkelt hela vägen för Sete som fick göra jobbet i dödens. 1.13,6a full väg var tiden.

*För andra året i rad vann Art Nökkve Gunnar Wallbergs Minne. Håkan Skoglunds sexåring klev på i spåren 1200 kvar, övertog ledningen med halvvarvet kvar att trava – och kunde ta hem pokalen utan hot. 1.24,3 över 2160 meter var segertiden.

*Fine Whitehouse Express är tillbaka. Han ordnade Daniel Redéns andra seger på V75 när han för Örjan Kihlström vann Silverdivisionen. Yankee Glide-sonen övertog spets efter ett varv och kunde sedan, på 1.12,9a över 2140, vinna lätt.

*Hemmajubel i Bronsdivisionen. Olle Alsén kunde bjuda M.T. Insider en perfekt resa i rygg på ledande och tufft dragande Önas Igor. Ur sista sväng kom luckan och M.T. Insider avgjorde enkelt till vinst på snabba 1.10,7a över 1640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tholfsens Minneslopp: Vainqueur vann igen

Tholfsens Minneslopp: Vainqueur vann igen

I Vainqueur R.P. har Frode Hamre en riktig guldklimp. Treåringen tog en övertygande seger i Hans Petter Tholfsens Minneslopp på Jarlsberg.

Fina 300 000 norska kronor tillföll vinnaren i Hans Petter Tholfsen Minneslopp för treåringarna när loppet kördes på Jarlsberg under lördagen.

Det var slantar som Vainqueur R.P. lade beslag på. Tillsammans med sin tränare Frode Hamre var Infinitif-sonen helt enkelt bäst i loppet.

Vainqueur R.P. synade tidigt dödens på Exquisite Sisu, gick i närkamp med halvvarvet kvar och hade avgjort till segern redan in på upploppet.

1.13,7a över 2100 meter var segertiden för hästen som här vann sin 7:e seger i 8:e starten. Exquisite Sisu slutade tvåa, medan Robin G.T. tog hand om tredjepriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Monsterlopp av Ferrari BR - slog världsrekordet
Nästa nyhet
Monsterlopp av Ferrari BR – slog världsrekordet

Monsterlopp av Ferrari BR – slog världsrekordet

Vad är Ferrari B.R. för djur?! Den norske supertalangen smällde till med sanslösa 1.09,9a över full distans på Jarlsberg. En utskåpning av världsrekordet.

Att den Per Oleg Midtfjeld-tränade Ferrari B.R. är en häst utöver det vanliga har vi börjat ana, men lördagens prestation i DNT:s fyraåringslopp på Jarlsberg var overklig.

Fyraåringen, här i sin blott tionde start i livet, lämnade motståndet med ett sextiotal meter och kom i mål på, håll i er, 1.09,9a – över 2100 meter.

– Han bara drog. Hästen blev pigg i överkant det första varvet, men han bara drog i väg själv. Hästen höll otroligt bra, det är en jävla häst alltså…, sa Per Oleg efteråt till Norsk Rikstoto.

Ferrari B.R. blåste till spets direkt och gjorde loppet i helt ensamt majestät. Första 500 efter 08,8 och varvet på 10,0. Över upploppet tog publiken upp applåder och Midtfjeld besvarade med att vinka mot publiken.

Den sensationella segertiden är den snabbaste som någonsin travats på en tusenmeters-bana över medeldistans. Det tidigare världsrekordet, på 1.10,0, sattes av Robert Bi i Copenhagen Cup 2015 och tangerades senare samma år av Delicious i Sundsvall Open Trot.

Det tidigare världsrekordet för fyraåringar, satte Mosaique Face när han vann Europaderbyt 2013 på 1.10,8 – en tid som Ferrari B.R. nu alltså sänkte med nära en sekund.

Ferrari B.R. är inbjuden att starta på Mantorp den 3 juni, det loppet ser ut att bli nästa start för megatalangen. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ulf Ohlsson till 5000 segrar: "Älskar att tävla"
Nästa nyhet
Ulf Ohlsson till 5000 segrar: ”Älskar att tävla”

Ulf Ohlsson till 5000 segrar: ”Älskar att tävla”

Han vinner flest lopp i Sverige och är landets meste banchampion. Nu har Ulf Ohlsson även tagit klivet in 5000-klubben.

Förra året vann Ulf Ohlsson hela 411 lopp på svensk mark, vilket betydde en överlägsen seger i den allsvenska kuskligan. Hittills har han hunnit med 89 kuskchampionat – även det svenskt rekord.

Vid fredagens tävlingar på Umåker passerade landets flitigaste kusk ännu en milstolpe. Med hästen Hibo Viking knep Ohlsson sin 5000:e seger i sulkyn.

– Otroligt mycket jobb och otroligt många körda lopp ligger bakom detta. Min drivkraft är att jag älskar att tävla och att varje dag anta nya utmaningar, säger han i en intervju med Svensk Travsport.

Ulf Ohlsson blir därmed den åttonde kusken i Sverige att uppnå 5000 eller fler segrar. De som tidigare stått för bedriften är: Jim Frick, Olle Goop, Björn Goop, Stig H Johansson, Örjan Kihlström, Jorma Kontio och Åke Svanstedt. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Danskt i Elitloppet - Takethem är klar för festen
Nästa nyhet
Danskt i Elitloppet – Takethem är klar för festen

Danskt i Elitloppet – Takethem är klar för festen

Danmark får en representant i Elitloppet. På fredagen bekräftades Takethem som klar för en start på Solvalla nästa söndag.

2012, när Classic Grand Cru slutade trea, var den senaste gången som en dansktränad häst var med i Elitloppet. Men nu är det dags igen.

Nu är Takethem klar för Elitloppet. Danmarks bästa häst var anmäld till Harper Hanovers, men han och tränaren Steen Juul får alltså en större uppgift på Solvalla nästa helg.

– Takethem är Danmarks bästa häst och det ska bli intressant att se honom mot världseliten, säger Markus Myron, Solvallas sportchef, på elitloppet.se.

Sjuårige Takethem (e. From Above) har vunnit 16 av sina 39 starter och tjänat 2,4 miljoner kronor. Senast slutade han sexa i Copenhagen Cup efter en stark avslutning.

Därmed är elva hästar helt klara för start i Elitloppet. Dessutom har Nuncio en plats som förra årets vinnare och Delicious är inbjuden. Ingen av dem är, ännu, bekräftade deltagare.

Vinnaren av lördagens Prins Daniels lopp kommer erbjudas en plats. Startfältet spikas under söndag eftermiddag. (Foto: ALN).

Klara för Elitloppet är:

Bold Eagle
Cruzado dela Noche
D.D.’s Hitman
Dante Boko
Delicious (inbjuden)
Elian Web
Nuncio (titelförsvarare)
Propulsion
Resolve
Spring Erom
Takethem
Timoko
Up And Quick

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Westholm till Gävle med intressant trio

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson