Med bara en vecka kvar till Elitlopps-kalaset är det Gävletravets tur att hålla i V75. Då är förstås Rommes Jörgen Westholm på plats. Stallet kommer med en trio hästar – som alla bör räknas.

2017 har börjat bra för team Jörgen Westholm. Stallet har travat in 5,5 miljoner hittills i år och tronar på sjunde plats bland de vinstrikaste träningsstallen i landet.

När V75 denna lördag avgörs i Gävle är såklart den Sala-baserade rörelsen representerad. Jörgen Westholm kommer med tre hästar.

Först ut, i Klass 1 (V75-1), är femårige Walle West som verkar ha hittat stilen rejält på sistone. I sina senaste starter har valacken gjort starka lopp i dödens, senast under Finlandia-Ajo-dagen.

– Vi har jobbat för att få honom tillbaka på rätt sida. Han var på väg mot V75-seger i fjol, men efter det har det mest strulat. Nu verkar det som om han är på rätt väg igen och har gjort väldigt positiva lopp, speciellt de två senast när han gjort det i dödens, säger stallets Oskar J Andersson till travnet.se.

På lördag är det bakspår i volten som gäller, förutsättningar som kanske inte är fullt så hemska som det kan låta.

– Han är lite osäker i voltstart, så bakspår gör nog att det är en bättre chans till felfri avgång; vi kommer att tävla i vanlig vagn den här gången. Hästen har kommit upp lite i klass nu och det är svårt motstånd och snabba banor, men tål att göra en del själv också.

Femåriga stoet First Love Boko är ingen dum sort; i fjol vann hon 5 lopp på 12 starter. Senast på Romme gjorde hon comeback efter fem månaders frånvaro och slutade tvåa med mycket krafter kvar. Hon går ut i Diamantstoet (V75-2).

– Hon har gjort en start efter långt uppehåll och kändes så fin som vi tänkt oss och trott. Hon borde ha gått framåt med det loppet och det här är en häst som vi har höga förväntningar på, säger Oskar.

Hon är kvick från start, är det ledningen ni siktar mot?

– Hästen är oftast startsnabb även om det kanske inte blir ledningen i första skedet. Men vi tycker att vi har bästa hästen i fältet, så vi kanske kan komma dit ändå. Jag har vunnit från dödens med henne, men det är klart att hon nog är allra bäst i spets.

I Klass 2 (V75-3) tar man ut fyraårige Sete, en Ready Cash-son som sett klart bra ut i sina två senaste starter. Stallet hoppas mycket på hästen den här säsongen.

– Sete har ännu inte kommit upp i den klass som vi tänkt oss, men det har sett bra ut i de senaste starterna. Det har varit steg i helt rätt riktning, framför allt senast på Bergsåker från dödens; segern på Solvalla tyckte vi var mer pliktskyldig, säger Oskar J Andersson och fortsätter:

– Samtidigt kanske det är bra att toppformen inte kommit ännu, för det är en lång säsong och vi har tankar på årgångsloppen med honom.

Trots bricka sju bakom bilen, lär det nog kunna bli en satsning framåt direkt efter start.

– Vi har ju fått spår innanför Joker Tooma ändå och drömscenariot är väl att vi kan hålla ut den och komma till spets.

Ska vi tolka det som att det är tre vinstchanser på lördag?

– Jag skulle säga det är två vettiga segerchanser där First Love Boko kanske sticker ut lite mer än Sete. Medan Walle West får gälla mer som en outsider. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
USA-flyget klart: Svanstedt kommer med fyra

USA-flyget klart: Svanstedt kommer med fyra

Nu är det klart vilka hästar som kommer finnas med på flyget från USA till Elitloppet. Åke Svanstedt bidrar med fyra av de sju.

För andra året i rad bjuds på flyg från USA till Elitloppet. Men överväldigande har inte intresset varit trots det.

Det är nu klart vilka sju hästar som kommer att finnas med på planet, det berättar Solvallas sportchef Markus Myron i en intervju med Trav 365.

Den stora stjärnan är förstås Resolve, fjolårets Elitlopps-tvåa som återkommer även i år. Hästen tränas av Åke Svanstedt och han bidrar med ytterligare tre hästar.

Planet hade plats för nio, men det blir bara åtta som tar plats. Den sista går till en så kallad ”outrider” som liksom i fjol med Wendy Ross i sadeln, ska hjälpa till under helgen på Solvalla.

Planet lyfter på måndag från New York, med destination Göteborg.

Här är listan på USA-hästarna:

Åke Svanstedt:
Resolve (Elitloppet)
Non Stick (Fyraåringseliten ston)
Jato (Sweden Cup)
Tech Titan (Fyraåringslopp)

Jimmy Takter :
Jimmy William (Fyraåringseliten)

Marcus Melander:
Dupree (Fyraåringseliten)

Björn Goop:
Mountain of Love (Treåringseliten)
Hästen är köpt till Sverige och går till Björn Goops regi.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter kanontiden: Amiral Sacha-nej till Elitloppet
Nästa nyhet
Efter kanontiden: Amiral Sacha-nej till Elitloppet

Efter kanontiden: Amiral Sacha-nej till Elitloppet

Amiral Sacha slog till med ett kanonlopp när han vann Prix des Ducs de Normandie på onsdagen – men någon start i Elitloppet blir det inte.

Efter att ha varit tvåa i comebacken bakom Aubrion du Gers, kunde Amiral Sacha besegra den samme i Prix des Ducs de Normandie på banan i Caen.

Sjuårige Amiral Sacha stod för en heroisk insats och vann loppet på 1.10,5 över 2450 meter – en tid som klassas som världsrekord.

Kort efter loppet erhöll kretsen kring hästen, med tränaren Florent Lamare i spetsen, en invitation till Elitloppet, men fransmannen tackar nej. Kort distans, två heat samma dag och täta starter lockar inte.

– Elitloppet ligger helt enkelt för nära den här starten. Men att göra en resa till Solvalla nästa år skulle kunna vara en möjlighet, bekräftar ägaren André Battal för Paris-Turf.

Läs även: Toppinsats av Amiral Sacha – vann på supertid

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny USA-stjärna? - Lätt vinst för Milligan's School
Nästa nyhet
Ny USA-stjärna? – Lätt vinst för Milligan’s School

Ny USA-stjärna? – Lätt vinst för Milligan’s School

Stefan Melander har hittat en ny spännande jänkare. Milligan’s School gjorde andra starten i den nya regin och tog segern från dödens.

Kulltoppar från USA, såsom Nuncio, Uncle Lasse och Cruzado dela Noche, har kommit till Sverige och Stefan Melanders regi de senaste åren.

På onsdagen var det också dags för Milligan’s School att visa upp sig på allvar. Fyraåringen efter Yankee Glide har bland annat varit finalist i både Peter Haughton Memorial och Hambletonian.

Efter att ha varit tvåa bakom Makethemark i Sverige-debuten, gjorde han årets andra start i en division av Solvallaserien – och med ”Tarzan” själv i sulkyn slutade det i seger.

Milligan’s School gjorde jobbet i dödens på stallvännen Dante, kom i närkamp ur sista sväng och tog ett säkert grepp över upploppet. 1.13,9a över 2140 meter var vinnar-tiden.

*****

Den svenska montétoppen Nantucket fortsätter sin framfart. På 1.11,8a över 1640 tog han årets första seger i Solvalla Hästägareförenings Montépokal – en seger som direktkvalificerade för Elitlopps-montén.

Sofia Adolfsson red Mercedes Baloghs stjärna till segern, före snabbt avslutande Olympic Kronos.

*Karl Gösta Fylkings Minneslopp, för lärlingarna, såg Valeur vinna för Sandra Nordemo. Peter G Norman-träningen avgjorde via en tung avslutning i spåren.

*På Jägersro fick Harry Haythrow återvända till vinnarcirkeln. Elvaåringen, han kan än. Peter Untersteiner körde kämpen till lätt seger efter en resa i rygg på ledande Västerboonthenews. 1.11,7a över 2140 visade klockan i ”Heders-Harrys” första seger sedan juli. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Toppinsats av Amiral Sacha - vann på supertid
Nästa nyhet
Toppinsats av Amiral Sacha – vann på supertid

Toppinsats av Amiral Sacha – vann på supertid

Är Amiral Sacha nästa häst för Elitloppet? Fransmannen stod för en kanoninsats då han drog längsta strået efter en stenhård duell mot Aubrion du Gers i Caen.

Onsdagens Prix des Ducs de Normandie blev en riktig godbit när loppet avgjordes i franska Caen. Med åtta raka segrar i bagaget blev Aubrion du Gers stor favorit men nu fick Jean-Michel Bazires stjärnan se sig besegrad.

Övermannen stavades Amiral Sacha. Den av Florent Lamare tränade sjuåringen, levererade en riktigt formosande insats när han svarade ut favoriten över Caen-banans extra långa upplopp.

Loppet avverkades i stenhårt tempo. Amiral Sacha klev fram och övertog täten ur den första svängen, men fick direkt Traders (den senaste att ha besegrat Bold Eagle för övrigt) utvändigt om sig. Traders pressade sig till ledningen efter halva distansen.

Aubrion du Gers (19 för 10) tog nu sats från tredje utvändigt och avancerades fram i tredjespår. I spets ångade Traders på för allt vad tygen höll, men Amiral Sacha sög sig närmare och fick greppet när man nalkades upploppet.

För Aubrion du Gers var det långt fram, men det långa upploppet fanns kvar och favoriten närmade sig steg för steg. Fast Amiral Sacha vägrade släppa någon förbi sig – och höll för sin kusk Gabriele Gelormini, undan precis för uppvaktningen.

Segertiden var strålande. Amiral Sacha klockades till 1.10,5 över 2450 meter i voltstart. Tiden innebar ett nytt löpningsrekord. Texas Charm höll det gamla, tre tiondelar långsammare noterat 2012. Förstapriset var 67 500 euro.

Aubrion du Gers, aktuell för en start i Oslo Grand Prix, fick sin långa segerrad bruten men stod åter för en topprestation. Han noterades för samma tid som vinnaren.

För Amiral Sacha innebar det här en skön revansch – senast var han tvåa bakom just Aubrion du Gers i Prix Kerjacques. Det här var hästens andra start sedan Prix de France i vintras.

Plusbetyg också för Traders som höll starkt efter den tuffa inledningen och kom i mål på 1.10,8.

Andrahandsfavorit var Bird Parker, fjolårsvinnaren. Han fick en långsam start, jobbade ute i spåren genom sista sväng med fick nöja sig med att bli fyra.

Billie de Montfort, finalist i Elitloppet i fjol, kunde inte följa till slut efter en resa i tredje invändigt och slutade femma. Sjättepriset till Lotteria-vinnaren Timone Ek som gjorde loppet som fyra på innerspår. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Melander om Nuncio: "Känns ruggigt bra nu"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson