På lördag väntar en högintressant uppgörelse i Prix de l’Atlantique. Då är nämligen Bold Eagle tillbaka. Den franske kejsaren börjar från innerspåret.

Samtidigt som de sista platserna fylls i Olympiatravet på lördag, väntar på Paris-ovalen Enghien en för Elitloppet högst avgörande stund.

"Örnen" ska fixa ny storseger. Foto: ALN

Det är dags för Bold Eagle att göra comeback. Det här är tänkt som den franska superstjärnans enda lopp inför Elitloppet fem veckor senare.

Bold Eagle har, som bekant, varit fullständig dominant i vinterns största lopp i hemlandet. Efter att ha bärgat sin andra raka i Prix d’Amérique har hästen även gjort rent hus i Prix de France och Prix de Paris. Det senare loppet, den 25 februari, är ”Örnens” senaste framträdande.

I lördagens Grupp 1-lopp Prix de l’Atlantique är förstapriset 90 000 euro. Bold Eagle och Franck Nivard inleder loppet från innersta spåret bakom bilen.

Bland de som ska försöka utmana jättefavoriten finns Billie de Montfort, tidigare PdA-vinnaren Up And Quick samt Univers de Pan som kan vara på väg mot Finlandia-Ajo. En svensk finns också med – det är Kennet Häggström-tränade Super Ariel som kommer från två raka segrar.

Här är startlistan:

2150 auto

1 Bold Eagle – Franck Nivard
2 Booster Winner – Eric Raffin
3 Billie de Montfort – David Thomain
4 Up And Quick – Mathieu Mottier
5 Pascia’ Lest – Yann Lorin
6 Ave Avis – Matthieu Abrivard
7 Univers de Pan – Philippe Daugeard
8 Tiégo d’Etang – Charles Bigeon
9 Boléro Love – Gabriele Gelormini
10 Duke of Greenwood – Hugo Langeweg J:r
11 Super Ariel – Jean-Philippe Monclin

Senaste vinnarna:

2016: Lionel – Franck Nivard
2015: Moving On – Franck Nivard
2014: Pascia’ Lest – Enrico Bellei
2013: Timoko – Jos Verbeeck
2012: Main Wise As – Sébastien Ernault