Det finns ingen Nuncio i startlistan men nya stjärnskottet D.D’s Hitman är en av hästarna som provar i den tredje deltävlingen till Olympiatravet – på Romme.

Efter att kämparna Kadett C.D. och Spring Erom överraskande tagit hem de två första deltävlingarna till Olympiatravet, är det på påskdagen som den tredje uttagningen avgörs.

Takter kör Hitman. Foto: ALN

Stefan Melander hade aviserat att loppet var tänkbart som nästa start för Nuncio, men då startlistan nu är fastställd fattas jättestjärnan.

Det gör dock inte D.D’s Hitman, Petri Puros sexåring som efter två imponerande raka hittills i år ses som en av landets mest intressanta hästar. Senaste segern kom i lördags, då han vann Silverdivisionen men nu gäller alltså högsta klassen.

Bland de som utmanar märks Solvato, som testar även denna helg, fjolårets Elitlopps-häst Volstead i andra starten för året, Sweden Cup-vinnaren Dante Boko som är tillbaka i Sverige, kvicka stoet Windy Ways och en årsdebuterande Nadal Broline.

"Prinsen" på Romme. Foto: ALN

Stjärnglans sprids även över Dubbelcupens final där Månprinsen A.M. är tillbaka. Kallblodskungen har en start hittills i år; då avgjorde han via en kraftig avslutning.

På söndag ska han hämta in 20 meter på starthästarna.

Här är startlistorna.

Olympiatravet, deltävling 3, 2140 auto

1 Solvato – Torbjörn Jansson
2 Rocky Winner – Jorma Kontio
3 Windy Ways – Björn Goop
4 Volstead – Örjan Kihlström
5 D.D’s Hitman – Johnny Takter
6 Dante Boko – Adrian Kolgjini
7 Naglo’ del Nord – Veijo Heiskanen
8 Going For Gold Zaz – Johan Untersteiner
9 Francais du Gull – Erik Lindegren
10 Nadal Broline – Ulf Ohlsson
11 Explosive de Vie – Jim Oscarsson

Dubbelcupen final, 2140 volt

1 Algot Ålj – Angelica Klockar
2 Pydin – Ove A Lindqvist
3 Solberg Jerkeld – Jorma Kontio
2160 meter
4 Bro Viking – Tomas Pettersson
5 Steinfaks – Geir Vegard Gundersen
6 Smedsbo Faksen – Björn Goop
7 Eldvin – Örjan Kihlström
8 Kringelandtellus – Rikard S Jansson
2180 meter
9 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
10 Hellin Faxen – Olav Mikkelborg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Kolgjini och Bergh dominerade

V75: Kolgjini och Bergh dominerade

Banan på Jägersro var välpreparerad denna lördag för det gick oerhört fort i loppen. Förutom missen med Mosaique Face var det ”Kolgjini-show” med fyra tränarsegrar på ”himmabanan” (och en i Frankrike!) och även Robert Bergh hade en fin dag i Skåneland.

Ulisse Kronos - Foto: ALN

Lördagsloppet blev en uppvisning av Lutfi Kolgjini som bombade runt med Ulisse Kronos. Hingsten forcerades till ledningen tidigt och sen körde Kolgjini på sedvanligt manér – full sula hela vägen.

Joke Face-sonen drog fältet sönder och samman och den enda som såg halvfarlig ut i slutsvängen var Nonstop Cheri som smög med i draget. In på upploppet var dock även den mör i benen och Ulisse Kronos vann imponerande 1.13,8/2640 meter.

Ludde tog hem Klass II-försöket och även här var det spets och slut som gällde. Friend Of Nature kördes till täten relativt enkelt och sen var det spel mot ett mål. Can Lane såg att att kunna utmana ett tag men Jörgen Sjunnessons styrning kunde aldrig riktigt gå i närkamp. Noterbart är också att sju hästar galopperade.

Preben Sövik - Foto: ALN

Preben Sövik var tillbaka på sin gamla hemma-arena och skrällde till i lärlingsloppet med Robert Berghs Dear Friend. Sövik serverade stoet en fin resa i ryggar samtidigt det tuffa utgångstempot satte spår i flertalet konkurrenter.

In på upploppet kunde ekipaget slå klorna i en tapper Ilona Håleryd och detta var Orlando Vici-dotterns femte seger i karriären.

Bergh kunde också räkna hem en dubbelseger på V75 när Västerbo Arthur skrällde i Bronsdivisionen.

Körande Kim Eriksson rann igenom fint från spår tolv och fick fint lopp i andra utvändigt. Sjuåringen avancerades sedan fram utvändigt ledaren på sista bortre långsidan och segern var aldrig i fara därifrån. Segertid 1.13,8/2140 meter och 110 000 kr i förstapris.

D.D's Hitman - Foto: ALN

Petri Puros D.D’s Hitman, för dagen barfota runt om, vann Silverdivisionen efter ett tidigt initiativ av Johnny Takter.

Redan 1200 kvar landade ekipaget i dödens och på slutrundan grillades ledande Re Doc ordentligt.

Segergreppet kopplades dock inte förrän upploppets början men Donato Hanover-avkomman kunde glida undan på 1.11,7a/2140 meter utan att se särskilt plågad ut. Förstapris 125 000 kr.

Iago Zon - Foto: ALN

Det blev också hemmaseger till Joakim Lövgren som spårade runt om i Klass I-försöket med fyraårige hingsten Iago Zon.

Raja Mirchi-sonen var egentligen aldrig hotad någon gång under vägen och när Lövgren lättade på tömmarna sista biten stack ekipaget undan före en positiv Making Love och en bra spurtande Rafiki Fri.

Läs också ”Spring Erom visade inga ålderskrämpor”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenska pallplatser på Vincennes
Nästa nyhet
Svenska pallplatser på Vincennes

Svenska pallplatser på Vincennes

Det kördes trevliga tävlingar på Vincennes under lördagseftermiddagen och det var flera svenskintressen att rikta ögonen mot.

Varken Peter Untersteiners Carabinieri eller Daniel Redén-tränade Trinity Zet kunde rå på segerstaplaren Afghan Barbes i Prix D’Aubusson men svenskduon lade beslag på silvret och bronset, och de gjorde det med besked.

Carabinieri hamnade i efterhand i rygg på ledande Afghan Barbes och där bidade körande Franck Nivard sin tid på bästa sätt. In på upploppet fick man chansen men åt vinnaren var det inget att göra åt.

Sexåringen landade dock på finfina 1.10,4a/2100 meter och inte långt där bakom spurtade Trinity Zet in på 1.10,6a/2100 meter. Dessa pallplaceringar gav 13 750 samt 7 700 euro.

Sauveur gjorde första starten sedan i slutet av februari och kunde räkna hem en tredjeplats Prix Du Treport tillsammans med Björn Goop. Sluttiden i mål noterades till 1.12,3/2700 meter och 11 900 euro fick man för besväret.

Se Carabinieri och Trinity Zets lopp här

Se Sauveurs lopp här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Spring Erom visade inga ålderskrämpor
Nästa nyhet
V75: Spring Erom visade inga ålderskrämpor

V75: Spring Erom visade inga ålderskrämpor

Mosaique Face föll tungt som storfavorit i Gulddivisionen, andra uttagningen till Olympiatravet. Istället visade en pigg tolvåring att han alltjämt har mycket kvar att ge på tävlingsbanan – Åby nästa!

Det blev en rivig inledning på L.C.Peterson—Broddas Minne 2017. Mosaique Face laddades för fullt från bricka åtta och inifrån dök både Rocky Winner och Spring Erom mellan hästar. Men allra snabbast var Fire To The Rain som kunde hålla upp täten men det kostade 1.07 första 500.

Rocky Winner landade i dödens och Ludde tvingades backa ner Mosaique Face i andra ytter. Där framme fortsatte ledaren att hålla tufft tempo och varvet travades på 10,5. På sista bortre långsidan klev Kolgjni på i spåren och i släptåg fick man med sig Spring Erom.

Favoriten gick bra en bit, men såg slagen ut in på upploppet, och även tätduon var märkta av det tuffa tempot. Då klev gamlingen Spring Erom in i bilden, och när Christoffer Eriksson gav full marschorder var det inget snack om saken. Längst ute i banan flög Dan Widegrens travare fram och det är bara att välkomna tolvåringen till Olympiatravet på Åby.

– Vi fick ett bra lopp i rygg på Luddes häst och jag hade mycket kvar att åka med i sista sväng, sa segerkusken Christoffer Eriksson efteråt.

Västerboonthenews kom loss från rygg ledaren och spurtade bra till andraplatsen medan Fire To The Rain höll starkt till bronset. Segertiden för Spring Erom skrevs till 1.11,2/2140 meter och detta var hingstens 30:e seger i 96:e starten.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nimbus C.D. till Peter Untersteiner
Nästa nyhet
Nimbus C.D. till Peter Untersteiner

Nimbus C.D. till Peter Untersteiner

Nimbus C.D. återvänder Sverige efter en turbulent tid på fransk mark där det inte blev en enda start. Nu är det också klart med vem som kommer träna den trefaldige miljonären.

Enligt Trottosport.se är det Peter Untersteiner kom överta tränarsysslan från Sébastian Guarato. Sjuåringen som delägs av Mats Sundin inledde sitt franska äventyr hos Fabrice Souloy men flyttades efter dopingavslöjandet sedan till Guarato som inte tycker att han fått någon ordning på hästen. Det är också tränaren själv som rekommenderat denna rockad.

– Jag har skött kontakterna åt Mats Sundin i Frankrike. När jag pratade med Guarato igår kväll rekommenderade han ägarna att ta hem hästen till Sverige. Han säger att han inte lyckats få något riktigt bra hull på Nimbus C.D., och att hästen inte tar åt sig träningen så att han får någon riktig ork, säger Göran Jerreholt i en artikel på Trottosport.

Nimbus C.D. har tidigare också tränats av Per Nordström, Stefan Hultman och Pasi Aikio. Hästens största seger i karriären är fullträffen i Jubileumspokalen på Solvalla 2015.

Läs artikeln på Trottosport i sin helhet här

Läs också ”Nimbus C.D. flyttas till Frankrike och Souloy”

Läs också ”Jubileumspokalen – Nimbus C.D. helt ohotad”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop stängde Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson