Även i Finland förbereder man sig för storlopp. Startfältet i Finlandia-Ajo börjar ta form. Förra årets vinnare Propulsion är en av de som siktar mot Vermo.

Det är den 7 maj, åtta dagar efter Olympiatravet, som Finlands förnämsta internationella lopp ska avgöras: Finlandia-Ajo.

Loppet vanns i fjol av Propulsion och för Trav 365 bekräftar tränaren Daniel Redén att avsikten är att försvara titeln i loppet med motsvarande en miljon kronor till vinnaren.

Propulsion mot Finland. Foto: ALN

Propulsion var fyra i Prix d’Amérique, sexa i Prix de France och gjorde sin senaste start då det blev galopp på Vincennes den 23 februari.

Finlandia-Ajo har också gjort klart med fyra finsktränade hästar som redan fått inbjudningar – och som har tackat ja. Det kan sulkysport.se berätta om.

Förra årets Derby-vinnare Elian Web, har för avsikt att prova mot eliten i loppet den 7 maj. Han får sällskap av i Sverige välbekante Workout Wonder, tidigare Timo Nurmos-tränade Seabiscuit (Derby-vinnare 2011) och snabba stoet Venice.

Anna Mix kan bli aktuell. Foto: ALN

För sulkysport.se berättar Vermos sportchef Timo Mahlamäki att även franska duon Anna Mix (trea i fjol) och Univers de Pan, den senare vann ju loppet 2014, också har visat intresse för Finlandia-Ajo.

Philippe Daugeard, som tränar Univers de Pan, har redan klart med Black d’Avril som en av hästarna i Olympiatravet.

Förutom 110 000 euro i förstapris får vinnaren av Finlandia-Ajo, precis som i fjol, en direktplats till Elitloppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Lövgren med chanser på hemmaplan

Inför V75: Lövgren med chanser på hemmaplan

Det är dags att kika på V75 igen som denna lördag avgörs på Jägersro. Då är såklart Joakim Lövgren flitigt i elden. Han har en duo som kommer få många streck på sig.

Mot Skåne och landets sydligaste bana. Jägersro är platsen för helgens begivenheter och en som laddat för omgången är hemmatränaren Joakim Lövgren.

Joakim Lövgren har fem från stallet på V75. Foto: ALN

I Gulddivisionen, tillika Olympiatravets andra deltävling, har han ingen häst till start – men däremot i de flesta andra.

I V75-1, Lördagsloppet, är stallets bidrag Don Crowe. Sexåringen har gjort fem starter för sin nya tränare, men har ännu inte riktigt fått till det.

– Han har inte gjort några riktiga topplopp ännu, men ändå gått anständigt tycker jag. Han var ute och slipade lite på formen i monté senast och gjorde det väl lite bättre. Men det här är väl inget för V75-spelarna direkt, läget är heller inte så roligt så lite pengar är ett plus här, säger Joakim Lövgren till travnet.se.

Likasi heter hästen i V75-2, ett lärlings- och stolopp där Timo Nyman sköter tömmarna. Den fyraåriga Cantab Hall-dottern tillhörde kullens bästa ston i Tyskland i fjol och har hunnit med två starter för Jägersrotränaren.

Winner's Wine gjord en fin comeback. Foto: ALN

– Det är en snabb och travsäker sort som gjort två starter för oss, skött sig bra i dem och går väl framåt med starterna. Samtidigt känns hon kanske inte som någon V75-vinnare än riktigt.

Vi vänder blad till V75-4 som är Klass 2. Stall Lövgren har två till start. Tränaren själv sitter upp bakom Winner’s Wine som såg riktigt fin ut senast i Halmstad då han vann direkt trots tio månaders uppehåll. Det här är en fyraåring man har en del förhoppningar på.

– Hans kropp var inte riktigt klar för att tävla förra året. Han gick snabba tider men behövde få växa färdigt och det har han fått göra nu, säger Joakim som fortsätter:

– Hästen har övervintrat bra och det visade han senast då han vann på ett bra sätt trots att han inte startat på länge. Han hade tränat fint innan det och gick en stark avslutning. Jag tror nog han ska vara ännu bättre nu och ska räknas med chans, även om läget är lite knepigt.

Kan fjärdespåret ställa till det?

Rikshästen Uptothe Chapel. Foto: ALN

– Det är svårt att få några fördelar från det läget i alla fall. Från fjärdespåret blir det mest att köra för att komma iväg från början.

Kandidat nummer två i loppet är Uptothe Chapel, som är Stall Malmös häst i Rikstravet för övrigt. En seger har det blivit på årets sex starter. Det är Fredrik Pedersen som sitter upp.

– Uptothe Chapel har gått jämnt och bra och formen är fin, men han får ett defensivare upplägg härifrån än Winner’s Wine. Tar han en plats har han gjort det bra tycker jag, men skulle någon av favoriterna galoppera och det klaffar helt så är han ett litet skrällbud.

I Bronsdivisionen, V75-6, gästar Lövgren bakom Let It Happen, tränad av Elke Frinta. En formstark häst som han kört en hel del tidigare, men inte på sistone.

Iago Zon bör räknas tidigt i V75-epilogen. Foto: ALN

– Jag har kört Let It Happen mycket tidigare, men det var mest för två år sedan så jag har svårt att uttala mig mer om hästen för dagen.

Så vi går till Klass 1, V75-7, och kollar läget med Iago Zon. En elegant svart Raja Mirchi-fyraåring som var riktigt vass när han vann i Kalmar för två starter sedan, men som inte räckte i finalen i lördags.

– Han hetsade upp sig på Solvalla och klarade sedan inte distansen när han blev så laddad. Han kändes väldigt på hugget i Stockholm och det var inte helt oväntat att det blev så som det blev; han har lätt för att jaga upp sig.

Bra chans till en kvick revansch på lördag?

– Jag tror att 1640 meter och på hemmaplan är bättre förutsättningar för honom. Läget är också bra och hästen kan öppna snabbt, spets är en tänkbar möjlighet.

Vilken är din bästa chans i omgången?

– Iago Zon och Winner’s Wine är ganska jämbördiga och det är de två av mina hästar som jag räknar som vinstchanser i omgången, avslutar Joakim Lövgren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden

Fredag: V64-tips till Boden

V64 Boden 7 april

Omgången: Jackpot i Boden med runt 4 miljoner att spela om för alla rätt och det är som vanligt spelvänliga lopp då Boden kör V64. Jag har ett kul DD-drag och lika kul spik på V6! Lycka till! 

Spiken: 

6 U.Bergs Oppzi (V64-2) är en lördagshäst med frän speed och jag tror att hon blåser till alla i årsdebuten!

V6-förslaget är på 2142 kronor (enbart V6).

10-8-4 (6-11)
6 U.Bergs Oppzi (2-7)
7/ 5-13-10-4-6-11-12-8 (1-14)
7-14-10-12-5-4-2 (13-9)
8/ 4-14-10-7-13-11-2 (14-6)
6-1-12-8-9-4 (10-5)

3x1x1x7x8x6 =1008 kr
3x1x9x7x1x6 = 1134 kr

DD-förslag på 900 kronor: 

8-1,6,12 x 300

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 10-8-4 B: 6-11-12-7-5-1 C: 2-9-3

Spetsanalys: Från springspår bör det vara Odette Brodda som sitter i ledningen för Ove.

Loppanalys: Tre hästar är klart bättre och jag låser på dessa och tar skrällarna senare. 10 Don Juan Sisu hade varit borta fem månader innan årsdebuten senast då han avgjorde enkelt via dugliga 12,5 sista 700 metrarna. Han har bra chans i detta gäng och får tipset.

8 Dragondamour Sisu visade bra inställning från början förra året då hon tog fem raka vinster. Det blev för tufft framme i ledningen senast då de körde väl hårt mot henne, men med tre lopp i kroppen bör formen vara på topp och nu blir det första barfota runt om.

4 Valnes How Lovely är under utveckling och nu blir det mindre brodd i skorna och senast gick hon klart bra efter galopp.

V64-2:

Ranking: A: 6 B: 2-7-5-8 C: 3-10-15-11-12-14-1-4-13-9 

Spetsanalys: Tahita Frontline är klart bäst på start och körs till ledningen.

Loppanalys: Även detta känns blandat vad gäller kapacitet och jag tar en rå och spikar 6 U.Bergs Oppzi som jag är svag för då hon är en lördagshäst. Hon svarade för två imponerande instater på V75 i somras, då hon först kördes bort när Söderholm la speeden märkligt tidigt men fick revansch då hon som skräll var helt överlägsen. Årsdebut nu men det här är en lätt häst och jag tror att hon är bra direkt och läget är helt perfekt. Från 3-4 ytter bör hon växla ner dem sista 700 och är en kul spik i lopp där spelarna sprider strecken.

7 Ainur Hoss är favorit och hon gick bra senast som tvåa just i Boden, och att Claes Sjöström kör är plus och han vann med henne senaste försöket. 2 Tahita Frontline bör sno åt sig ledningen och köras där. Men det är bara tre hästar på start och de mer rutinerade sitter nära direkt.

V64-3:

Ranking: A: 7 B: 5-13-10-4-6-11-12-8 C: 1-14-2-9

Spetsanalys: Sid Dox tror jag är ledaren då de innanför varken kan eller vill svara.

Loppanalys: 7 Mix Mollyn var bra vid segern på V75 då han kunde smyga med bakom hårdragande Myllkärrs Sune och kunde spurta till seger. Satt fast då han testade dagens långa distans men han hoppade bort sig senast. Nu kommer Björn testa honom barfota runt om för första gången, slår det väl ut är han nog ensam på banan och jag spelar utgång.

Det är alltid ovisst första gången skorna åker av, och på favorit ligger det mer värde i att gardera mot om det vore en 10%-are som går barfota…

5 Tangen Faks är bara spelad till 5% men han är ganska bra. Svarat för två bra lopp i Norge men galopperade i debuten för Björn Karlsson – samma tränare som favoriten alltså. Han är mycket stark och distansen ett plus och fungerar inte Mix Mollyn är han klart intressant skräll.

13 Storsjarmören gör det bra hela tiden, och han har gått bra på V75 två senaste starterna. Streck även för 10 Loke Faks som inte gillade ledningen senast men var tvåa på V75 före det och spetsaktuelle 4 Sid Dox.

V64-4:

Ranking: A: 7-14-10 B: 12-5-4-2-13-9 C: 1-11-3-8-15-6

Spetsanalys: Camilla Sisu är rask, men en felfri Happy Hayley övertar tidigt.

Loppanalys: 7 Happy Hayley är fartfylld för klassen och hon vann hela sex av tolv starter förra året.    Nu är det årsdebut och hon har inte startat på tre månader, men statistiken visar att hon gått bra efter uppehåll tidigare. Som 13 för tio-favorit galopperade hon bakom bilen för tre starter sedan och Claes varnade för att det kunde ske före loppet redan, och efter vila kanske hon är för laddad. Duger bra annars, det gör hon.

14 Armadillo Armour vann V75-lopp i sista starten under 2016 och var rejäl, och även den här är mycket segervan. Gick fullgott senast på lite tung balans, och att det nu blir lättare och kanske till och med barfota från järnskor är intressant.

Det är dock svårt läge och lite ovisst med favoriten och här spelar jag för skräll istället. Endast 3% på 10 Landers Enjoy W.F. är ändå för lite, varit ute en del på V75 och de har inte sprungit ifrån honom. 12 Mind Magc var klart positiv vid segern i söndags och är ett annat skrällbud.

V64-5:

Ranking: A: 8 B: 4-14-10-7-13-11-2 C: 1-9-15-3-6-12-5

Spetsanalys: Antonio America och Anaheim Kemp gör upp om ledningen, och det känns öppet – med knapp favorit på den senare.

Loppanalys: 10 Mystic Accident är favorit och han har varit bra vid tre raka segrar, och spurtade rätt bra som fyra senast i ett stayerlopp på Extra V75. Han har toppform, läser jag i tipstidningarna men är det verkligen så då han inte startat sedan 26/2?! Jag synar den favoriten.

Kommer 4 Antonio America till ledningen är det bra chans, men det kommer kosta för att han ska komma dit och även om han öppnade snabbt senaste segern så är det inte givet med spets. Senast kom han bort i voltstart efter omstarter, men bil är plus nu.

Mitt drag är 8 Bear a Title som jag tycker såg strålande ut senast i Finland då han kördes till ledningen och svarade allt i omgångar och bara studsade undan över upploppet. Visst, det är dödensrisk, men kan bli bra med andra eller tredje ytter med snabba hästar innanför som kör första biten och jag tycker det är läge att försöka ta betalt till löjligt låga 6%! DD-spik och utgång på V64!

V64-6:

Ranking: A: 6-1-12 B: 8-9-4 C: 10-5-1-7-3-2 

Spetsanalys: Patricia Bishop har aldrig tagit ledningen i Sverige och borde bli över på snabba 1600 meter. Jag tror att Rutger Gigant kan forceras till ledningen, likt vid segern i juli.

Loppanalys: 12 Rhapsody Ås är favorit och han svarade för två fina insatser i mars mot bra hästar. Han siktas mot V75-dagarna i Umåker och i Boden under våren och sommarenoch han ska gå barfota och med bike nu, mot skor senast och kan kliva runt på hårdhet.

1 Patricia Bishop är den andra hårt betrodda, och med klaff tror jag att hon blir svårstoppad men då hon borde bli över och det är väl kort distans för henne är det lurigt vart hon hamnar.

Roliga draget är 6 Rutger Gigant som jag har feeling för att han kan blåsa till ledningen mot kurvan, och senast fick han aldrig fritt. Det låter som det nu kan vara dags att dra av skorna för första gången på länge och det tror jag ger skönt kick i steget och han vann från spets i somras på fint vis. Kul drag!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Kalmar

Fredag: V65-tips till Kalmar

Omgången
Kalmar sköter ruljangsen denna fredagslunch och jag väljer att singla omgångens största favorit. 14 Farmer Jack (V65-1) måste kliva runt hela fältet från sitt dåliga läge, men hästen imponerade senast, och möter dessutom ljummet motstånd. Kör bara Persson!

Spiken
14 Farmer Jack (V65-5)

Dragen
1 Yankee Eagle (V65-2)
6 Baron Max (V65-4) 

V65-systemet (spel för sex rätt)
V65-1: 2,7,8,11 (res 3-9)
V65-2: 1,2,6,7 (res 4-3)
V65-3: 1,6,7,8 (res 3-5)
V65-4: 1,4,5,6,7 (res 2-3)
V65-5: 14 Farmer Jack (res 5-6)
V65-6: 4,6,7,12,13,14 (res 15-5)

4x4x4x5x1x6 = 1920 kr

Dubbelsystemet
6-14 x 1000

1000kr

V65-1

RANKING A: 2-7. B: 8-11-3-6-9. C: 4-5-10-1.

Spetsanalys: Ser upplagt ut för 2 Clay Composite.

Loppanalys: Ett montélopp inleder lunchens behållning och håller sig 2 Clay Composite på benen tror jag att han blir svårslagen. Montédebuten senast var det i alla fall inga fel på och skulle duktiga Jenny Brunzell hitta till täten kan ekipaget bli svårtuggat.

Favoriten 7 Skylane gjorde även han första starten under sadel senast och slog till med en fullträff direkt. Från kön klev Iina Aho med i ryggar på sista bortre långsidan och via en rapp avslutning kunde man hinna dit på linjen.

Tycker dess två höjer sig över mängden men det smäller rätt högt bakom och jag plockar med 8 Cindy Photo som hade en fin höst och inledde dessutom året med en seger.

11 Sorridere har gjort det bra varje start i år och rundar många. Inte helt borta.

V65-2

RANKING A: 6-7. B: 2-1-4-3-8-5. C: –

Spetsanalys: Yankee Eagle

Loppanalys: Voltstartslopp för fyraåringar med enbart sju hästar till start. Janne Hellstedt är i ropet även här med 6 Emelie Hall som hängde med fint i en snabb avslutning senast och som satt fast i Örebro starten innan det. Stoet hade dessutom visat prov på fin uppfattning vid tre raka före dessa framträdanden och givetvis måste hon räknas tidigt igen.

7 Lajos Fawör öppnar bra från springspår på tillägg och kommer långt fram direkt. Hingsten var dessutom hakade dessutom på fint som trea via en 12-runda senast och måste med på lappen tidigt.

2 Speedy Patricia felade direkt i starten sist i Kalmar men då rörde det sig om ett snävt andraspår i volten. Nu är det spår ett som gäller och fyraåringen är väldigt kvick första biten. Öppnar snabbt och får fint lopp där framme.

1 Yankee Eagle står ensam på grunddistansen och ledningen hade han nog tagit ändå om det finns konkurrenter i volten. Karriärens enda seger togs just från spets och detta känns som ett kul drag till drygt 5%.

V65-3

RANKING A: 1-8. B: 6-7-3-5. C: 2-4

Spetsanalys: 1 Jeter missar inte taktpinnen med dessa förutsättningar.

Loppanalys: Voltstart, 2140 meter och återigen skralt i startlistan. 1 Jeter har inte startat sedan i slutet av oktober men tävlade flitigt på V75 i fjol. Skulle ha gjort sin comeback för ett par veckor sedan men fick då strykas på grund av dåliga blodvärden. En häst som är härdad, och som dessutom har spetsläge, är såklart intressant men inte helt given.

8 Arn Hammering har nu lämnat Frankrikeäventyret bakom sig och gjort fina insatser på hemmaplan. Den segervana Love You-avkomman, kommer komma till fint i det lilla fältet, och rundar normalt sett många i sällskapet.

6 Jackie Bowler visade 12,5/800 i spåren senast och den insatsen var ett fall framåt. Fältets enda sto vinner sällan men känns ändå inte helt avsågad.

7 Caliber T.T. har nu fått lopp i kroppen efter uppehåll och behövde den genomköraren. Passas tidigt!

V65-4

RANKING A: 6-4-5. B: 1-7-2-3. C: 9-8.

Spetsanalys: Ingen av de fem hästarna på grunddistanen är några raketer. 2 Black Dream har tagit täten från spår två tidigare och kan göra det igen. Betrodda duon 4 Cingvar T.T. och 5 Jack Bowler söker sig framåt direkt och för framme kommer säkerligen att få överta.

Loppanalys: 2640 meter och ett jämnt fält överlag. På tillägg står bland annat 6 Baron Max som mött tufft motstånd hela året och som gynnas av lång distans. Kan dessutom öppna bra i voltstart och borde kunna hitta vettigt slagläge direkt. Känns prisvärd i sammanhanget och får tipset, samt utgör ena halvan i rak dubbel.

4 Cingvar T.T. slapp trava med skor senast och slog till med seger direkt. Sexåringen gav ett fint intryck och skulle det lösa med tidig ledningen på samma sätt som senast kan det räcka en bit. Har dock felat bort sig två av tre gånger från fjärdespåret men felfri är valacken segeraktuell.

5 Jack Bowler var inte så långt efter Cingvar T.T. i mål 24/3 och följde upp den insatsen med att vinna i starten efter. Formen är klart på väg uppåt och Anders Zackrissons travare ska räknas tidigt.

Streckar total fem hästar i loppet och plockar alltså även med 7 Ari Ben samt 1 Marjons Julle.

V65-5

RANKING A: 14. B: 5-6-13-7-4-1-9-3-8. C: 11-15-2-12-10.

Spetsanalys: 1 Kapo är snabb bakom bilen och tar ledningen om kusken vill det. 6 Kaxi Day är tänkbar att överta efter en bit.

Loppanalys: Svensk Travsportsgrundserie med spårtrappa och en hårt betrodd häst med dåligt läge i form av 14 Farmer Jack. Femåringen har visat fin uppfattning hos både Per Linderoth och Roger Walmann tidigare och imponerade direkt i debuten för nya tränaren Fredrik Perssons senast. Från bricka sju blev det vida spår första halvvarvet för att sedan få syna dödens resterande deleb av vägen. Viking Kronos-sonen, som gick barfota runt om för första gången, vann på 1.12,4a/1640 efter att inte ha startat sedan i somras och med den insatsen på näthinnan känns han som en motiverad favorit i omgången. Nu kan det såklart strula med så många hästar att runda men med minsta klaff på vägen tror jag att segerraden fortsätter – Spik!

5 Magnifico känns som första motbudet sett till förutsättningarna. Fyraåringen har gjort det jämnt och säkert en längre tid, men känns alltjämt mer som en medhängare.

V65-6

RANKING A: 14-13-6. B: 12-7-4-15-5-9-1. C: 2-10-11.

Spetsanalys: Mycket svårbedömd spetsstrid. 1 Do It Joker har aldrig gått felfritt i hela sin karriär. 2 Simone Line testade bilen första gången men hade spår åtta och hamnade sist. 4 Avena Independent öppnade medel från spår ett näst senast. 5 Adamia gör debut bakom bilen, och har spetsat från de flesta lägen i voltstart, men har å andra sidan inte startat på nästan ett år nu heller. Även 6 Harley Zon står inför sin första tävlingstart i auto men har testats i icke skarpt läge och ska kunna öppna bra. 7 Purple Light har inte visat några fartresurser i startögonblicket hittills. 4, 5 eller 6 med fördel någon av de två sistnämnda!

Loppanalys:
Spårtrappa återigen men en helt vidöppen historia med hästar som har brokiga rader, årsdebuterar eller letar form. 14 Twilight Brodda har bara gjort fem starter i karriären men varit på prispallen varje gång om hon inte galopperat. Är både stark och snabb och kliver runt många utan strul på vägen.

13 Cervix Am har visat fart men hennes resultrad säger också en hel del. Givetvis svår att sätta in i sammanhanget men fungerar hon fullt ut kan hon blanda sig i striden.

6 Harley Zon har nu fått ett lopp i kroppen och är en tänkbar spetskandidat. Inte borta därifrån.

Streckfavoriten 12 El Faro åker med på systemet med viss tvekan och plockar med två tänkbara skrällar, 7 Purple Light samt 4 Avena Independent.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franske bubblaren - är klar för Olympiatravet
Nästa nyhet
Franske bubblaren – är klar för Olympiatravet

Franske bubblaren – är klar för Olympiatravet

Den i Sverige relativt okände fransmannen Black d’Avril är det senaste tillskottet i Olympiatravet. Sexåringen har fått ett wild card till storloppet.

Den 29 april ska som bekant Olympiatravet köras på Åby och sportchefen Jon Walter Pedersen har eftersökt en fransk deltagare.

Efter att ha fått nej från Frankrikes mest välkända namn, Bold Eagle inkluderad, kunde Åbytravet på torsdagen genom ett wild card säkra en fransk doldis – Black d’Avril.

– Black d’Avril är en rejäl häst som mött bra hästar under hela karriären, då han tillhör den tuffa B-årgången. Kretsen kring hästen tror att han kommer fungera fint på 1000-meters-banor och distansen passar honom perfekt, säger Pedersen i ett pressmeddelande.

Tränaren Philippe Daugeard. Foto: ALN

Black d’Avril (e. Oceano Nox) tränas av Philippe Daugeard, som tidigare gästat Norden med Univers de Pan. I Olympiatravet ska han köras av kusktalangen Alexis Prat.

Hästen, som i år har två tredjeplatser på två starter, har totalt tjänat cirka 5 miljoner kronor och vunnit 3 lopp på 58 starter.

Sedan tidigare är Kadett C.D. klar för Olympiatravet efter segern i den första deltävlingen. Wild card har delats ut till Lionel och Nuncio. Your Highness har en plats i loppet i egenskap av titelförsvarare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop på segerjakt i Paris med Sauveur

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson