Gåtan kring de försvunna topptravarna Unicka och Vampire Dany förbryllar fortsatt den italienska polisen. Nu har även privatdetektiver involverats för att finna dem.

Det har gått en månad, den 7 mars, sedan två av Italiens bästa hästar försvann från tränaren Erik Bondos stall utanför Pisa. Man misstänker att hästarna blivit kidnappade.

Tränaren Bondo. Foto: ALN

Unicka, vinnare av italienska Derbyt och Orsi Mangelli, samt treårige Vampire Dany försvann från sitt stall under natten och fortfarande har få ledtrådar kunnat knytas till fallet.

Ett rykte har uppstått att de förmodade kidnapparna hört av sig till ägarna för att begära en lösensumma, men det är något som Scuderia Waves delägare Giovanna Lami dementerar.

– Tro inte på historierna om att någon begärt lösensummor av oss, ingen har varit i kontakt med oss, säger hon vid en presskonferens i Rom på tisdagen enligt Il Tirreno.

Polisen arbetar febrilt med att reda ut vad som kan ha hänt de båda hästarna. Enligt Il Tirreno har man nu även börjat arbeta med ett antal privatdetektiver, i syfte att få mer information om kidnappningen.

– Två hästar kan inte försvinna i tomma intet. Det är vår skyldighet att hitta de här båda hästarna. Vi kommer få se dem tävla på våra banor igen, säger Edoardo Fanucci, vid Jordbruksdepartementet som ingår i utredningsgruppen.

Läs även: Italienska stjärnan borta – kidnappad i stallet
Läs även: Inga spår efter bortförda hästarna: ”Är desperata”