Jimmy Takters amerikanske stjärna Pinkman kommer inte att medverka i årets Elitloppet. Det är nu definitivt.

Det är sju veckor kvar till Elitloppet, en upplaga som ser ut att kunna bli den bästa på länge. Men sedan tidigare har fjolårets Hambo-vinnare Marion Marauder lämnat besked att man inte kommer i år och nu kan konstateras att inte heller Pinkman gör det.

Dröjer med årsdebut. Foto: ALN

Jimmy Takter-tränade Pinkman, nu fem år, vann Hambletonian 2015 och gästade Solvalla under förra årets Elitloppshelg, då han vann Fyraåringseliten. Hästens enda seger i fjol. Men det blir inget återbesök i Sverige i år.

– Förhoppningen är att Pinkman ska vara igång i slutet av juli. Psykiskt är han väldigt fin, men vi har problem att få ordning på hans hals. Om vi hittar rätt tror jag att han har mer att hämta på tävlingsbanan, säger Jimmy Takter till sulkysport.se.

Pinkman, med 24 miljoner kronor intjänat i karriären, laddas i stället mot de största nordamerikanska loppen under hösten.

Hittills är fransmännen Bold Eagle och Timoko klara för Elitloppet, medan Nuncio i form av fjolårets vinnare, också lär han en plats säkrad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
”Hockey” gör comeback – i Legendar-loppet

”Hockey” gör comeback – i Legendar-loppet

Håkan ”Hockey” Eriksson avslutade sin karriär vid årsskiftet, men i augusti är han tillbaka i sulkyn. Kusken är en av tre klara för ”Ahlsell Legends”.

”Ahlsell Legends” har blivit ett populärt inslag under Jubileumspokalen-kvällen. I år är det dags för den femte upplagan att avverkas av legendar-loppet.

Stig H har tre raka. Foto: ALN

Solvalla kan redan presentera tre namn. Det är, självklart, Stig H Johansson som ju för övrigt vunnit de tre senaste åren, samt Helen A Johansson som återkommer. Båda har deltagit vid samtliga tillfällen tidigare.

En debutant i sammanhanget blir Håkan ”Hockey” Eriksson. Kusken med 1879 segrar i karriären, slutade vid årsskiftet men gör här alltså en liten ”comeback”.

– Jag trivs alldeles för bra nu och njuter verkligen av att inte vara aktiv inom travet längre. Däremot ett lopp någon gång om året, det är bara roligt, så det här blir något att se fram emot, säger han till solvalla.se.

”Ahlsell Legends” avgörs som sagt under samma kväll som Jubileumspokalen, som i år körs den 16 augusti. Samtidigt firar Solvalla 90 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

Omgången
Halmstad bjuder på en varierad omgång där tyvärr flera av loppen inte lockat fulla fält. Däremot finns det favoriter att fälla och mitt singelstreck kommer i sista avdelningen. 8 Soonaftermidnight är härdad på V75, möter konkurrenter med dunkel form men har å andra sidan ett dåligt läge. Med minsta klaff tror jag ändå att Johan Untersteiners donna blir farlig och jag chansar!

Spiken
8 Soonaftermidnight (V64-6)

Låset 
2 Daydream Rapida & 5 Västerbo Exact (V64-3)

Skrällarna
2 Daydream Rapida (V64-3)
11 Shim’s Legacy (V64-5)

V64-systemet (spel för sex rätt)
V64-1: 2,3,4,5 (res 6-1)
V64-2: 2,3,6,8,9,10,14 (res 5-13)
V64-3: 2,5 (res 1-4)
V64-4: 2,3,4,6 (res 11-5)
V64-5: 1,4,6,7,8,9,10,11 (res 2-3)
V64-6: 8 Soonaftermidnight (res 5-9)

4x7x2x4x8x1 = 1792 kr

Dubbelsystemet
6,7,8 – 8 x 300
11 – 8 x 100

1000kr

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1

RANKING A: 4-2. B: 3-5-6-1-7. C: –

Spetsanalys:
2 Philistine Face tar ledningen direkt.

Loppanalys:
Ston, kort distans med två hästar i främre volten och fem i den bakre.

4 Somersault Sally är en rejäl donna, som tål att göra det själv, vilket hon visade vid segern i januari. Skulle testa V75 efter, men fick strykas, och har sedan kommit tillbaka starkt efter det. Har dessutom fått upp farten i kroppen efter tre raka sprinterlopp och jag tycker detta är hästen att slå.

2 Philistine Face börjar mer och mer visa sin talang och ställs inför lämpliga förutsättningar. Raja Mirchi-dottern fullföljde bra som två i en snabb avslutning senast och med bara två hästar på grunddistansen luktar detta ledningen.

Streckar också 3 Lady Lee som alltid gör gedigna insatser vart hon än startar (Bollnäs, Kalmar, Momarken, Örebro) Tioåringen är dessutom van vid tuffa hästar i det lilla fältet bör passa henne.

5 Britt Palema gör sällan dåliga lopp och är redo att hugga årets första viktoria.

V64-2

RANKING A: 14-6-2. B: 8-9-10-3-5-13. C: 7-12-11-4.

Spetsanalys:
Bara två hästar på start och 2 Punk Pale är redo att greppa taktpinnen.

Loppanalys:
14 Caddie Icon
 startar med 40 meters tillägg och kan mycket väl runda samtliga. Senast var sjuåringen på väg mot andraplatsen på V75 bakom en omöjlig Face Ribb men slog då på en galopp in på upploppet. Därmed fick Love You-sonen även sin fina segerrad bruten eftersom han tagit fyra i rad för Artan Ceka. Nu kastar sig tränarens brorsa upp i sulkyn igen och tillsammans är man redo att påbörja ett nytt staketbygge.

6 Thunder Bull fick en fin resa i spåren men åkte på en bredsida 200 meter från mål som förstörde en pallplacering. Femåringen vann enkelt från ledningen i starten innan det och kommer hamna långt framme direkt med bara tre hästar där framme. Tränare Peter Arnqvist har ytterligare en häst med i loppet i form av 2 Punk Pale. Fyraåringen galopperade i volten senast men har presterat på en jämn nivå innan det. Kliver han bara iväg är ledningen inte otänkbar han ska räknas.

Det känns som att man måste strecka en handfull bakom A-trion här. Däribland kuskförstärkte 8 Avocado Am, 9 Tougherthantherest10 Speedy Tiger samt 3 Baine Westwood.

V64-3

RANKING A: 5-2. B: 1-4-6-3-7. C: –

Spetsanalys:
1 Gambino Degato, 2 Daydream Rapida och 3 Day Sun Dream känns jämnsnabba och utifrån laddar Thomas Uhrberg vad som går med 5 Västerbo Exact. Tror att den sistnämnda sitter i spets upp till första tidsnoteringen. 2 släpper till 5 är mitt tips!

Loppanalys:
Ett lopp över 2640 meter som bara lockat sju ekipage och Thomas Uhrberg tillsammans med 5 Västerbo Exact placeras överst i rankingen. Sexåringen tävlade flitigt på V75 under fjolåret och sprang in strax över en halv miljon. Stod för en stabil insats från dåligt i årsdebuten men galopperade sedan som favorit på Momarken. Upphämtningen till femtepriset visade ändå att valacken är på rätt väg, han kan öppna bra och kommer leda länge men…

2 Daydream Rapida har sett kvickare ut i år och spurten bakom Dragster näst senast höll god kvalitet. Gnuggade på rejält i spåren senast också och kan vara den som får loppet i draget bakom Västerbo Exact och som förutsättningarna ser ut i detta lopp talar en hel del att han kommer få chansen att utmana. Kul drag till låg procent och jag låser loppet med två streck!

V64-4

RANKING A: 3-4. B: 2-6-11-5-10. C: 12-9-1-8.

Spetsanalys:
3 That’s The Spirit har goda spetsmöjligheter men måste skynda sig rejält för 4 Demokritos F. är inte alls oäven.

Loppanalys:
Lärlingar vid rodret och dessutom sprinterdistans. 3 That’s The Spirit spetade senast, och fick sedan bestämma en bit, men på slutrundan fick Turbo Sund-avkomman verkligen bekänna färg. Femåringen höll undan till delad seger och man får ändå säga att det var en strong årsdebut. Rimligtvis är han till och med ännu bättre nu och förutsättningarna ser klockrena ut. Given förstahäst i loppet men det finns risk för körning och det lurar ett par roliga drag där bakom.

4 Demokritos F. testade V75 senast men det blev ett felsteg redan in i första sväng. Revenue-sonen har annars stått för stabila insatser helt året, kan öppna bra och får ett fint lopp i den främre träffen. Kan få svårt att ta ledningen från favoriten men kanske kan smyga ner i ryggen på denne?

2 Big Leg Emma kommer allt närmare karriärens första fullträff och har ett perfekt utgångsläge. Skulle A-duon köra ihjäl varandra är stoet redo att hugga där bakom.

6 Flying Bolt får sista strecket. Har hamnat långt bak i kön i årets två starter men gått fullt godkänt i skymundan.

V64-5

RANKING A: 7-6. B: 8-4-11-1-9-10. C: 2-3.

Spetsanalys:
4 Novton missar sällan täten från denna typ av läge, men brukar släppa, och nu är det dessutom lång distans. Santiago Kyu hade jag tänkt skulle överta först men utan den med i bilden står det mellan spåren längre ut. Främst 6 Tequila F. och till och med 8 Robros Brazza trots läget om PU väljer att trycka av.

Loppanalys:
Långlopp där jag tycker det är jämnt skägg mellan flertalet hästar. 7 Proserpine är en skön typ som sällan gör ett dåligt lopp när han står på benen vilket det varit si och så med hittills i år. Kom inte alls till från dåligt läge på Jägersro senast men räds varken motstånd eller distans.

6 Tequila F. höll godkänt från dödens näst senast på Mantorp och gjorde det sedan bra i skymundan på V75. Duger i klassen och måste räknas tidigt sett till kapacitet och förutsättningar.

Spår åtta, och svårbedömd form efter tävlingsuppehåll, talar emot 8 Robros Brazza men hästen ska vara väl förberedd och helt avsågad är han ändå inte.

11 Shims’ Legacy kan blixtra till och gör alltid fina insatser på distansen. Känns treckvärd i sammanhanget och får en liten slant på DD.

4 Novton öppnar snabbt men körs troligen inte i spets? Kan ändå bli fartlig med lucka och måste streckas.

Streckar även resten av B-gruppen!

V64-6

RANKING A: 8. B: 5-9-12-11-6-1. C: 3-7-10-2.

Spetsanalys:
3 Cherie Jaam är snabb ut men kommer ändå få problem att svara ut blixtsnabba 5 Lady Luck.

Loppanalys:
Stolopp som ser jämnt ut överlag, men där många betrodda inte startat på länge, och jag tror det kan vara dags för 8 Soonaftermidnight trots spår längst ute på vingen. Johan Untersteiners travare var duktig som trea bakom pappa Untersteiners Kash Brodda i slutet av januari och i starten efter det var det nästan samma visa igen. Då kämpade hon på bra bakom, en för dagen, omöjlig Makera och nu ställs hon mot normala konkurrenter. Loppets tre mest betrodda hästar har ingen dokumenterad form och jag skjuter från höften med en chansspik!

5 Lady Luck är snabb ut, har spetsläge och övertygade ett par gånger under fjolåret från den positionen. Femåringen gör dock första starten på nästan ett halvår och ringrosten får inte vara allt för påtaglig om hon ska lösa denna uppgift.

9 Astoria Ås blev nollad senast men gick inte alls så tokigt i en snabb avslutning. Kan mycket i sina ljusa stunder och måste streckas tidigt.

12 Modern Love har visa prov på fin fart tidigare och ska med på lappen om man streckar på. Detsamma gäller för 6 Domestic Ås men båda dessa kan behöva lopp i kroppen efter uppehåll.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olycka på Solvalla - hästen skrämdes av ponny
Nästa nyhet
Olycka på Solvalla – hästen skrämdes av ponny

Olycka på Solvalla – hästen skrämdes av ponny

Mattias Djuse blir borta från sulkyn i ett halvår för en bruten handled. En olycka inträffade på Solvallas stall-backe i lördags då Helloise Boko blev skrämd av en ponny.

En dramatisk händelse utspelade sig på Solvallas stallbacke under lördagens tävlingar. Mattias Djuse hade varit sexa i det fjärde loppet med fina treåringen Helloise Boko, men satte av i sken på stallbacken efteråt.

Helloise Boko. Foto: ALN

Helloise Boko blev skrämd av en vit ponny som befann sig på stallbacken; stoet fick panik, slog bakut och kom lös på området. Mattias Djuse kastades ur sulkyn. Det skriver travronden.se.

Helloise Boko kunde efter en stund fångas in och de första rapporterna menar att hästen klarat sig ganska bra efter omständigheterna.

Värre gick det för Mattias Djuse som i händelsen drabbades av en komplicerad fraktur i handleden. En operation väntar och därefter en ett halvårs läkning. Solvalla-tränaren är nu kritisk till att olyckan kunde ske.

– De har ingenting där att göra helt enkelt. De som ledde ponnyn var så nonchalanta. Man kan inte leda en ponny rakt över stallbacken, då har man ingen kunskap om att travhästar kan bli rädda. Särskilt när det handlar om en vit ponny på en halvmeter, säger han till travronden.se.

Mattias bror Magnus ska hjälpa till i verksamheten den närmaste tiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mosaique Face i andra kvalet till Olympiatravet
Nästa nyhet
Mosaique Face i andra kvalet till Olympiatravet

Mosaique Face i andra kvalet till Olympiatravet

Lutfi Kolgjini tar chansen att kvala in Mosaique Face till Olympiatravet när den andra deltävlingen avgörs på Jägersro.

Mosaique vid seger senast. Foto: ALN

Kadett C.D. slog till med dunder och brak och fällde bland andra Nuncio när Olympiatravets första kval avverkades på Solvalla i helgen.

På lördag är det Jägersros tur att hålla det andra; L.C. Peterson-Broddas Minne utgör nästa deltävling. Hemmastjärnan Mosaique Face lär få favoritskapet.

Solvato provar igen. Foto: ALN

Lutfi Kolgjini kör själv den åttaårige kanonen, som vann på ett riktigt bra sätt i sin årsdebut senast på Momarken.

Bland motståndet skönjer vi Solvato, Olympiatravets vinnare från 2014, som här gör sin andra start efter ett längre uppehåll. Med är även evigt unge Spring Erom och Rocky Winner som här är tillbaka efter en lång tour i Frankrike.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Fire to the Rain – Peter Ingves
2 Rocky Winner – Oskar J Andersson
3 Västerboonthenews – Peter Untersteiner
4 Thai Navigator – Erik Adielsson
5 Spring Erom – Christoffer Eriksson
6 Solvato – Stefan Söderkvist
7 Flex Lane – Johnny Takter
8 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Chocken: Kadett C.D. slog Nuncio och "Piraten"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson