Inatt gjorde Jimmy Takters fyraåring Jimmy William årsdebut och det slutade med seger på Meadowlands.

Cantab Hall-sonen hade inte startat sedan i slutet av oktober och fick ett fint lopp i rygg ledaren av körande Andrew McCarthy. Ekipaget smög med i ryggen på ledande Majestic Sunset och hade ingen häst utvändigt om sig under vägen.

McCarthy valde att kliva ut i dödens med drygt 400 meter kvar och på upploppet stod det och vägde väldigt länge. Kort före mål sträckte dock Jimmy William på sig och kunde vinna med liten marginal. Segertiden skrev till 1.12,0a/1609 meter och triumfen var värd 6000 dollar. Äger gör Christina Takter, Göran Falk och Göran Anderberg.

Se loppet här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Imponerande årsdebut av In Toto Sund

V75: Imponerande årsdebut av In Toto Sund

In Toto Sund stod för en toppfin årsdebut. Trots dödens på favoriten Target Kronos ordnade hon ändå segern i Kjell P Dahlströms Minne på Mantorp.

Segern i Breeders Crown i början av november var senaste starten för fina In Toto Sund. Men Daniel Redéns Ken Warkentin-dotter var redo för stordåd redan i årsdebuten.

Örjan Kihlström avancerade femåringen fram mot dödens – och plockade ned favoriten Target Kronos till seger och 200 000 kronor i Kjell P Dahlströms Minne vid Mantorps V75-tävlingar.

Mäktig årsdebut. Foto: ALN

– Det är en ruggigt fin märr det här och Daniel (Redén) hade ställt i ordning så hon var i fin form direkt. Hästen kändes jättefin hela vägen, vi fick göra jobbet själva och hon var väldigt rejäl, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Target Kronos gick för Adrian Kolgjini som väntat till spets och öppnade första 500 efter snabba 08,6 men kunde sänka till underkant 1.14 vid varvet.

Fältet hade dittills lagt sig samtliga på innerspår, men Kihlström var den som tog initiativet och styrde fram In Toto Sund mot dödens med varvet kvar.

Target Kronos såg riktigt svårslagen ut när man klev in genom den sista kurvan, men in på upploppet började In Toto Sund närma sig drastiskt. Kort före målpassagen fick stoet greppet – och segern.

1.13,6a över 2140 meter noterade klockorna på vinnaren. För tränaren Daniel Redén var de här andra raka i loppet, i fjol var segervapnet Daley Lovin. Tvåa blev alltså Target Kronos, medan Galactica gick en riktigt fin avslutning i spåren som trea.

*****

Läcker i årsdebuten. Foto: ALN

En annan årsdebut av utsökt sort stod åttaårige Shadow Woodland för. Reijo Liljendahl-träningen tog hem Gulddivisionen trots fyra månaders uppehåll.

– Han kändes jättefin, det var en väldigt bra årsdebut. Hästen var imponerande, han kändes stark i sista sväng och jag hade mycket att åka med, berömde Ulf Ohlsson.

Ulf Ohlsson körde Shadow Woodland till spets i den första kurvan och efter 500 meter landade Adrian Kolgjini i dödens med El Mago Pellini. In på sista bortre långsidan satte den utvändige upp rejäl press.

"Så fin som jag trodde", menade Reijo. Foto: ALN

Men Shadow Woodland värjde sig bra och i sista sväng stack finländaren i stället ifrån medan El Mago Pellini fick ge slaget förlorat. Segern togs med flera längder i riktigt fin stil.

– Han var så fin som jag trodde. El Mago Pellini är ingen dålig häst men vår stod emot den så det här var väldigt bra, sa Reijo Liljendahl efter stallets andra seger för året.

1.12,5a över 2140 var vinnartiden. Kämpen Spring Erom stod för en fin avslutning och ordnade silvret före El Mago Pellini.

*En häst som börjat året riktigt lovande är femårige Dragster. För sin tränare Roger Malmqvist tog han andra segern i andra starten i lika fin stil som senast. Micro Mesh-sonen spårade hela vägen och kom i mål på skarpa 1.11,2a över 1640 i Bronsdivisionen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Aubrion du Gers - Your Highness femma
Nästa nyhet
Lätt för Aubrion du Gers – Your Highness femma

Lätt för Aubrion du Gers – Your Highness femma

Aubrion du Gers fortsätter att imponera. I Prix du Bois de Vincennes knep Jean-Michel Bazires stjärna sin sjunde raka. Your Highness gjorde en helt okej come-back som femma.

Intressanta Grupp 3-loppet Prix du Bois de Vincennes avgjordes under lördagen på Vincennes. Loppet fick en väntad utgång där Aubrion du Gers stod i sin egen klass – igen.

Bazires stjärna vann igen. Foto: ALN

Your Highness gjorde här comeback efter ett längre uppehåll. Björn Goop körde fram stoet tidigt och tog spets ur den första kurvan, men strax senare övertog Charly du Noyer som i sin tur lämnade över till favoriten Aubrion du Gers.

Lionel, här i sin första start sedan Prix de Paris och en presumtiv deltagare i Olympiatravet, klev fram i dödens och lade press för att köra sig till spets efter 1200 meter (som gick efter 15,9).

Lionel bra som tvåa. Foto: ALN

Men ”Bazze” styrde direkt ut Aubrion du Gers som återtog kommandot och denna gång skulle sjuåringen inte lämna ifrån sig den positionen. Ledaren vred upp tempot genom sista sväng, nådde upploppet med några längders marginal och kunde vinna ohotad.

Segertiden noterades till 1.13,2 över 2700 meter och vinnaren belönades med 51 750 euro.

Fin comeback av Your Highness. Foto: ALN

Lionel kom loss i sista sväng, spurtade riktigt bra och fixade andrapriset före Valko Jenilat som gjorde ett bra lopp från utvändigt ledaren. Båda på 1.13,3.

Your Highness (13,6) fick även hon fritt spelrum i sista sväng. Björn Goop sände ut henne en bit i spåren och hästen avslutade klart godkänt och kom i mål som femma.

Du kan se loppet här.

*****

I ett tidigare lopp skrällvann Opitergium, tränad av Robert Bergh och körd till seger av Tony le Beller. Förstapriset var 32 400 euro och vinsten togs på tiden 1.13,8 över 2700 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious tillbaka i vinnarcirkeln: "Jag är så stolt"
Nästa nyhet
Delicious tillbaka i vinnarcirkeln: ”Jag är så stolt”

Delicious tillbaka i vinnarcirkeln: ”Jag är så stolt”

Allt gick som smort för Delicious när hon gjorde comeback på Romme under fredagen. Trots ett halvårs frånvaro blev det en väldigt enkel seger från spets.

Många var spända inför Delicious återkomst som skedde på Romme under fredagskvällen. Allra mest kanske tränare Daniel Redén, men det var ett riktigt fint besked som den åttaåriga ögonstenen kunde lämna.

– Jag är så stolt över hästen, hon reser sig på nio varje gång. Hon såg verkligen fin ut; hon tävlade med träningsbalans och bomull i öronen. Det såg ut som den gamla Delicious igen, det ka nog bli kul framöver, sa Daniel Redén i ATG Live.

Hon är tillbaka. Foto: ALN

Delicious och Örjan Kihlström var bra med direkt när bilen lämnade även om det var Kadett C.D. som stack till spets. Efter att första 500 avverkats på 10,7 kunde jättefavoriten överta taktpinnen.

När Delicious väl kommit till spets var loppet i praktiken lagt till handlingarna. Efter en lugn mellandel av loppet, första tusen klockades till 13,7, så gasade hon på igen genom sista sväng.

Luckan uppenbarade sig för Kadett C.D. in på upploppet och han avslutade piggt, men Delicious stack ifrån på ett riktigt fint vis och Örjan Kihlström höll bara i sig med sträckta linor.

– Man sitter bara och myser bakom henne. Det känns som om hon är bra igång redan, hon var på hugget direkt när bilen släppte och sedan var det bara att åka med. Vi fick ett bra lopp i dag men hon ska nog kunna få en bra säsong i alla fall, sa Örjan Kihlström i ATG Live.

Segertiden stannade vid 1.14,0a över 2140 meter och den här segern, som var Delicious tionde raka för övrigt, innebar 35 000 kronor i förstapris. Större summor att tävla om hägrar förhoppningsvis bakom hörnet för superstoet.

Kadett C.D. var positiv som tvåa, likaså Boys Going In som avslutade fint till tredje plats.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriterie-vinnaren Tand Kraft gör årsdebut
Nästa nyhet
Kriterie-vinnaren Tand Kraft gör årsdebut

Kriterie-vinnaren Tand Kraft gör årsdebut

Landets stora framtidshopp inom kallblodssporten är tillbaka på torsdag. Tand Kraft är redo för årsdebut.

Blev årets kallblod. Foto: ALN

Jan-Olov Persson Järvsöfaks-son Tand Kraft visade exceptionell talang i fjol som treåring och vann 9 av sina 11 lopp.

En av förlusterna kom i svenska Kriteriet (tvåa efter galopp), något som han revanscherade senare då han plockade hem titeln i norska Kriteriet.

Efter ett uppehåll på fem månader gör alltså Tand Kraft årsdebut på torsdag. Det sker på Bollnästravet i ett fyraåringslopp med 35 000 kronor till vinnaren.

Här är startlistan:

2140 volt

1 Åstas Marcus – Björn Karlsson
2 Battimo – Jan Roar Mjölneröd
2160 meter
3 M.J’s Storm – Tomas Pettersson
2180 meter
4 Aine G.L. – Örjan Kihlström
5 Järvsö Pegasus – Ulf Eriksson
6 Hägern T.H. – Wiktor Kylin-Blom
7 Tand Kraft – Jan-Olov Persson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel får ett wild card till Olympiatravet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson