Åby-amatören Edvin Ceka har fått en flygande start på året med en ”hygglig” segerprocent på 40. Vid V75 på Mantorp dyker han upp med två segervana hästar.

Edvin Ceka har gjort sig ett namn den senaste tiden trots ett relativt litet stall. För närvarande ryms elva hästar hos Åby-amatören.

Men hästarna syns ofta vid segerceremonierna. I fjol körde stallet in över 1,6 miljoner kronor och 2017 har börjat remarkabelt – på 20 starter har träningarna tagit 8 segrar.

Bröderna Ceka. Foto: ALN

När Mantorp står som veckans V75-värd dyker Ceka upp med två intressanta djur, som är väl värda att ta med i beräkningarna.

I Klass 1 (V75-1) heter stallets bidrag Caddie Icon. En Love You-valack som imponerat hittills i år. Hästen har vunnit samtliga fyra starter, alla gånger med brorsan Artan Ceka i jollen. På lördag är det Thomas Uhrberg som sköter tömmarna.

– Han är i fin form och har gjort det mycket bra. Nu får vi se om han duger på V75 också, men jag tror att han är så pass bra att han ska kunna göra det, säger Edvin Ceka till travnet.se.

Caddie Icon har fyra raka. Foto: ALN

Något jätteflyt i spårlottningen fick inte Caddie Icon, som börjar från spår tolv i volten. Men det behöver nödvändigtvis inte vara någon katastrof.

– Det är inte något så stort problem, han gillar att ligga bakom hästar och att komma till slut. Han är verkligen speedig, sista 200 meterna går han väldigt snabbt.

Så Caddie Icon ska räknas med vinstchans igen?

– Jag tror inget på förhand, men jag kan hoppas. Vi måste ju försöka nu när vi är med, säger Edvin.

Segerpuss igen för Rubacuori? Foto: ALN

I V75-2, ett lärlingslopp, är det Christian Cracchiolo som kör Rubacuori Alca. En i Italien född sjuåring som hade tre raka viktorior innan han plumpade i Halmstad senast.

– Det är en riktigt bra häst han också och kommer med fin form. I senaste starten gick det för sakta första kilometern och då blev det svårt att komma in i loppet fast han gick bra till slut. Jag tror han blir bättre med det loppet.

Även Rubacuori Alca har begåvats med ett sämre läge. Hästen börjar från sjundespåret bakom bilen.

– Han är kvick ut, men läget är tråkigt och det är nog bättre att ta det lugnt från början och försöka att komma ned i en bra position. Det är en stark häst som går bra till slut och funkar fint på den långa distansen. Jag tror han ska ha en viss chans, även han.

Vilken är den bästa chansen av dina två?

– Det är utan tvekan Caddie Icon, säger Edvin Ceka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
I Love Paris tog tredje raka i regi Björn Goop

I Love Paris tog tredje raka i regi Björn Goop

Norske I Love Paris trivs ypperligt i regi Björn Goop. På torsdagen noterade hästen sin tredje raka på fransk mark.

Tränaren. Foto: ALN

I höstas flyttade sjuårige I Love Paris till Björn Goops stall i Frankrike och som namnet antyder trivs hästen finemang på franskt underlag.

När hästen på torsdagen tog sin tredje raka seger, i fjärde starten för Björn, var det dock inte i Paris utan på banan i Lisieux, belägen i nordvästra delen av landet.

Denna gång var det David Thomain som skötte tömmarna och körde stoet tidigt till ledningen för att sedan vinna problemfritt.

Segern togs på 1.15,5a över 2100 meter och var värd 11 700 euro. Stallkompisen Let’s Dance D.E. slutade fyra.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örtlund återfår sin licens - efter jävsituation
Nästa nyhet
Örtlund återfår sin licens – efter jävsituation

Örtlund återfår sin licens – efter jävsituation

Det har varit en omtumlande tid för Natalie Örtlund sedan hennes amatörlicens drogs in i förra veckan. Men nu har hon fått den tillbaka – sedan man upptäckt en jävsituation.

22-åriga Romme-amatören Natalie Örtlund har det skrivits mycket om den senaste veckan. Det sedan hon efter ett besök i stallet av Rommes lokala licenskommitté fick sin licens indragen.

Lycklig efter beslutet. Foto: ALN

En händelse som diskuterats flitigt i trav-Sverige därefter och Örtlund själv menade att hon ämnade att överklaga beslutet till Svensk Travsport.

Men under torsdagen kom beskedet att hon nu återfått sin licens. Det skriver Svensk Travsport och Dalatravet i ett gemensamt pressmeddelande.

Beslutet är fattat i samråd mellan ST och Rommes licenskommitté, på grund av, vad man kallar, ”vissa formella felaktigheter”.

– Vid en granskning av beslutet uppkom att en av ledamöterna i den lokala licenskommittén som drog in Natalie Örtlunds licens kan misstänkas vara jävig. Det gäller den lokale veterinären som också behandlat Örtlunds hästar. Det får anses att han därmed inte kunnat fatta ett helt opartiskt beslut varpå vi från Svensk Travsports sida anser att beslutet bör upphävas, säger ST:s chefsjurist Göran Wahlman i pressmeddelandet.

Dock kommer en uppföljande kontroll göras gällande hästhållning samt de oklara tränarförhållande och brister vid hantering av behandlingsjournaler, av ST:s avdelning för hästvälfärd.

– Jag är glad att det ordnade sig. Jag är tacksam för allt stöd jag fått från olika håll. Det här väckte stort engagemang när det kom ut i media och jag känner att många har stöttat mig, säger Natalie till sulkysport.se.

Dalatravets sportchef Kai Närhinen, som var en av beslutsfattarna för indragningen av licensen, säger till SportExpressen:

– Det är ST som har tagit beslutet. Vi hade ett möte och de menade att det är en jäv-situation och att hon ska få licensen tillbaka, så det här ligger på deras bord nu.

Natalie Örtlund har återfått sin licens med omedelbar verkan.

Läs även: Amatören fick licensen indragen – ska överklaga

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tufft motstånd när Your Highness gör comeback
Nästa nyhet
Tufft motstånd när Your Highness gör comeback

Tufft motstånd när Your Highness gör comeback

Det blir högintressant i Paris på lördag då Your Highness är tillbaka efter ett längre uppehåll. Stoet möter starkt motstånd i Prix du Bois de Vincennes.

Det har gått över sju månader sedan som vi såg Your Highness på tävlingsbanan. Stoet som förra våren vann Olympiatravet och Copenhagen Cup, skiftade tränare i höstas efter den uppmärksammade Fabrice Souloy-historien.

Björn Goop tränar och kör. Foto: ALN

Den åttafaldiga miljonärskan finns numera i regi Björn Goop och i lördagens Prix du Bois de Vincennes är det tränaren själv som sitter upp bakom Your Highness.

Det bjuds dock riktigt starkt motstånd för det åttaåriga stoet. Med i loppet är även Daniel Redén-tränade Lionel, här i sin första start sedan Prix de Paris. Återkommer i sulkyn gör nu Matthieu Abrivard.

Lionel. Foto: ALN

En tuff konkurrent blir även Jean-Michel Bazires segermaskin Aubrion du Gers som kommer till loppet med sex raka och i vinter bland annat vunnit Prix du Luxembourg.

Aubrion du Gers. Foto: ALN

Fransosen är också aktuell för nordiska storlopp, som redan inbjuden till Oslo Grand Prix.

Andra som ska räknas är vasse femåringen Charly du Noyer och svenske Arazi Boko, som tränas av Philippe Billard. Förstapriset i loppet är 51 750 euro. Nedan kan du se startlistan.

Under Vincennes tävlingar på lördag är också montédrottningen Bellissima France tillbaka, hon gör första starten sedan segern i Prix de Cornulier.

2700 volt

1 Totoo del Ronco – Franck Nivard
2 Caduceus des Baux – Pierre-Yves Verva
3 Arazi Boko – Jean-Philippe Monclin
4 Sugar Rey – Pietro Gubellini
5 Orione Degli Dei – Roberto Andreghetti
6 Valko Jenilat – Eric Raffin
7 Ulk Medoc – Anthony Barrier
8 Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
9 Best of Jets – Tony le Beller
10 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
11 Your Highness – Björn Goop
12 Lionel – Matthieu Abrivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen AM avgjorde efter tung avslutning
Nästa nyhet
Månprinsen AM avgjorde efter tung avslutning

Månprinsen AM avgjorde efter tung avslutning

Det såg ut att bli långt fram ett tag, men Månprinsen A.M. plockade fram sin tunga avslutning. Kallblods-kanonen grejade segern i återkomsten.

Det var sju månader sedan som vi såg Månprinsen A.M. på tävlingsbanan senast, fast under onsdag kväll på Bergsåker var den tioårige kallblodskungen tillbaka – i vinnarcirkeln.

Tillbaka med stil. Foto: ALN

Tränaren Gunnar Melander hade valt ett försök till Dubbelcupen som comeback för ”Prinsen” som inledde med dubbla tillägg.

Jättefavoriten arbetade sig fram som trea i andraspår, stötte till attack 1100 kvar men gick tillbaka. När fältet travade in över den sista bortre långsidan tog Ove A Lindqvist en rövare bakom Pydin.

Moe Odin-sonen svepte fram till spets och öppnade upp med flera längder. Månprinsen A.M. fick nu långt fram, men Melander sände iväg med 500 meter kvar.

Ur den sista svängen ledde Pydin alltjämt med många längder, men Månprinsen arbetade sig närmare steg för steg. 100 meter från mål hade stjärnan fått greppet – och favoritlirarna kunde andas ut.

Månprinsen A.M. fixade segern och förstapriset på 35 000 kronor på tiden 1.24,6 över 2680 meter. Pydin fin som tvåa, medan Eldvin inkom som trea.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Joggingtur då Nuncio tog 15:e raka segern

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson