V64 Romme 24 februari 

Omgången: Jag spelar med två spikar, dels bästa chansen i omgången och ett kul spetsdrag i kallblodsloppet. Det är stora fält och kan bli en del skrällar innan det är klart med lågklassiga race. Lycka till! 

Spikarna: 1 Ennos Cayenne (V64-4) är mycket fartfylld och då det låter bra efter uppehåll tror jag att det blir spetsseger. 8 Valeur (V64-6) ska bara vara överlägsen och är bästa spiken.

V6-förslaget är på 1680 kronor (enbart för alla rätt).

9-8-6 (10-15)
13-3-6-8-4-12-14-5  (2-1)
4-1-6-11-2-15-10 (12-7)
1 Ennos Cayenne (3-14)
8-11-7-5-2-14-6-9-13-12  (10-4)
8 Valeur (5-4)

3x8x7x1x10x1 = 1680 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

8 – 8 x 1000

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 9-8-6 B: 10-15-13-5-11 C: 12-1-4-7-2-3-14

Spetsanalys: Triton Baz släpps förmodligen till ledningen efter cirka 500 meter, likt segern i oktober.

Loppanalys: 6 Triton Baz är storfavorit, och lite för stor då det är en häst med för många tvåor i raden. Dock positiv senast då den fick grovjobba och åkte dit först sista 50. Det är risk att det blir ledningen efter 500-600 meter då de är klena som är snabbast och från ledningen är det vettig chans. Jag tycker att han svarade bra från den positionen vid segern i oktober, och det är enda spetsloppet. Chans helt klart, men för stor favorit.

Jag betalar för två roligare som läggs före. 9 Sofarsogood var rejäl för Björn som skrämde liv i hästen och via ledningen 600 kvar hölls han undan knappt. Gjorde jobbet senast och kunde inte riktigt svara, men ändå rejäl insats och bra startrygg med Jepson upp nu gör honom tidig.

Stänger igen loppet med 8 Number One Face som är starkast i fältet, och det mesta har strulat med tappade skor och annat. Visst är det risk för strul igen

V64-2:

Ranking: A: 13-3-6 B: 8-4-12-14-5 C: 2-1-7-9-10-11

Spetsanalys: Jag tror att man åter rider offensivt med Åsarappen och rider till ledningen efter 400-500 meter med endast tre på start.

Loppanalys: Kallblod och monté och två mer spelade, men dessa montélopp brukar vara väldigt stökiga så jag garderar på. 6 Åsarappen var inte som bäst senast då han var slagen redan 500 kvar av Blås Undan. Behandlad efter det och det kan fattas lite, men det bör å andra sidan bli tidig ledningen och han är en bra montéhäst med fem segrar för sadel.

Favorit till sist blir säkert 13 Trippa Undan som mött bra hästar men ändå segrat 4/9 för sadel. Galoppen senast i sulkylopp kom nog av att det helt enkelt gick för fort, och hon kan plocka in 40 meter på Åsarappen och får tipset.

I A-gruppen lägger jag även 3 Ruus Otto även om denne knappast kan utnyttja läget till så stort försprång, men han har vunnit båda sina montéstarter och kan fixa ny seger.

V64-3:

Ranking: A: 4-1-6 B: 11-2-15-10 C: 12-7-14-3-5-8-13-9

Spetsanalys: Repeat Amore tror jag håller upp ledningen och visst testar Jörgen att köra i den positionen, även om favoriten Windy Cindy kommer och testar?

Loppanalys: 6 Windy Cindy är jättefavorit med 65% av insatserna, och det är för mycket. Visst, hon har segrat 3/5 och aldrig varit sämre än tvåa och vann senast. Då via 15 sista 700 metrarna, men det såg ut att vara ganska stumma ben sedan Benzon dragit undan där framme. Skulle det bli svar och grovjobb är det ingen favoritkorg vi vill lägga alla våra ägg i. Det är klart att hon kan rinna undan från spets, men som spelet är måste vi gardera.

4 Dame Dream fick inte chansen i årsdebuten och såg ut att ha en hel det krafter sparade. Det lät före det som att hon behövde ett lopp, och nu är hon intressant som skräll. Kul drag och noterbart senast var att tussarna var kvar i öronen och att Svedberg har bättre form nu än på mest hela förra året.

1 Repeat Amore släppte ledningen senast och fick inte chansen och nu tror jag att Jörgen testar i ledningen. 11 Rebecka Broline var rejäl vid segern, men senast var det för tufft och det är ingen hårding detta. Med klaff fäller hon kanske alla, men det ska nog klaffa.

V64-4:

Ranking: A: 1 B: 3-14-7 C: 5-11-9-2-13-4-15-12-6-8-10

Spetsanalys: Ennos Cayenne är snabb i benen och jag tror på bra spetschans och att hon håller ut Brenne Blissi.

Loppanalys: Jag tar en rå här och spikar mycket fartfyllda men lika osäkra 1 Ennos Cayenne! Hon var grymt bra vid segrarna förra året och visade kapacitet att duga en bra bit upp i klasserna. Bland annat bollade hon med en så bra häst som Fender från ledningen då hon redan förra våren sprang 26 sista 500 och vann med 20 meter joggande! Avslutade året med att galoppera i två lopp i hårda sällskap med 100.000 till vinnaren och hon såg inte fräsch ut. Nu gör hon comeback och ska vara fräsch och har gått fint provlopp med 22-fart till slut. Jag tror på spets och ringrost ska det inte behöva vara och till runt 17% är det kul spik!

Betrodd är 3 Brenne Blissi som är en fin travade som har lätt för sig och hon är bara nybliven fyraåring. Höll undan efter att ha körts till tät varvet kvar senast och tar hon sig förbi min spik eller om denne galopperar är det troligen vinnaren. 14 Guli Rubin är en av de bättre i kullen och i ny regi hos Westholm kan den hitta nya växlar och det var mersmakande comeback senast.

V64-5:

Ranking: A: 8-11 B: 7-5-2-14-6-9-13-12 C: 10-4-15-1-3

Spetsanalys: Mycket ovisst men snabbast har Flying Postman varit och tagit spets tre senaste med framspår. Lilla springspår nu och vettig spetschans bland mindre snabba hästar.

Loppanalys: 5 Flying Postman är favorit, och det nog mest på Ohlsson i vagnen och i brist på annat för det är en seg typ som inte är enkel att lura först över mål. Segern togs efter maxlopp i skräplopp och det var inte mer än att han ramlade förbi och efter det har han vikit sig från ledningen två gånger. Vinner han, ja då får det vara så för det är ingen jag jobbar med som favorit trots vettig spetschans.

Chanstipset till 8 Haveagoodtime som gjort det bra på sistone, och näst senast klart positiv bakom fine Mr Dream Cocktail som han utmanade upploppet ner och denne hade stått i 15 för tio här. Senast var han inte så stort slagen från dödens, och det var Cosmo Winner som satte huvudet före. Stängt spår är det nu men Oskar brukar hitta loss och jag tror att det är bra chans då och bättre än favoriten är denne helt klart! DD-spik!

Bra såg 11 Racing Hill ut senast och det är härligt formintryck på den kanten, och med fritt hade han slagit min etta här. Han har stått i höga odds varje gång, och nu mer påpassad vilket han också ska vara. Jag valde mellan dessa som DD-spik då det är lite ovisst men jag kan endast spela med en häst med favorit i DD-2.

V64-6:

Ranking: A: 8 B: 5-4-1 C: 7-3-11-12-2-4-10-9

Spetsanalys: Chatman tar ledningen under normala händelser, men släpper. Troligen är det Ninepoints Ariel i förstaläget som i sin tur överlåter till Valeur.

Loppanalys: Omgångens bästa segerchans kommer i 8 Valeur, detta trots åttondespår och med Sandra Nordebo i vagnen. Nu har hon lyckats väl bakom hästen och segrat fem starter tillsammans, och hela 3/5 senaste försöken. Senast var Valeur ute på V75 efter fem veckors tävlingspaus och efter lite småstrul med hästar i vägen och att han själv tappade fästet lite fick han nöja sig med sjätteplatsen. Dock var det med mersmak via 11,5 sista 700 och nu går han ner flera klasser. Jag tror att Sandra kan sätta sig lugn utvändigt ledaren om hon så vill, men troligen släpps ekipaget till ledningen efter ett halvvarv och det känns givet att spika.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Stenströmer: ”Då är han hästen att slå”

Inför V75: Stenströmer: ”Då är han hästen att slå”

Ulf Stenströmer åker till Eskilstuna med en häst till start på V75. Men Man At Work är inte vilken häst som helst. Axevallatränaren hoppas på en bra dag på jobbet.

Ulf Stenströmer gör resan Axevalla – Eskilstuna enbart med en häst i transporten på lördag. Men på hästen, Man At Work det vill säga, har man stora förhoppningar. Både nu och i framtiden.

Fyraåringen är under Illustre November (vars mor heter Lovely Godiva för övrigt) som tidigare lämnat Heavy Sound, kulltopp med fyra miljoner på kontot och silver i Derbyt i höstas.

Man At Work efter segern i debuten. Foto: ALN

Lillebrorsan Man At Work hade också en respektingivande upptakt på sin tävlingskarriär; i debuten som treåring klockades han till 1.15,8 full väg i voltstart.

– Han var bra redan som treåring och vann debuten på en 1.15-tid, men det är en stor och tung häst och det är något som han brottats lite med under fjolåret. Vi fick operera honom i en karpaltunnel bland annat och efteråt har han fått den tid på sig som han behövt helt enkelt, säger Stenströmer till travnet.se och berättar vidare:

– Men det känns som en riktigt fin häst och det verkar som han håller sig fräschare nu. Han såg riktigt, riktigt fin ut senast.

Känns starkare i år. Foto: ALN

Loppet som tränaren åsyftar är den start i Margaretas tidiga Unghästserie som han gjorde årsdebut i senast. Obesegrade Cyber Lane vann, Man At Work kom loss sent och blev femma.

– Han var okörd i mål då, hästen kändes enormt bra och har varit det efteråt också. Magnus (Jakobsson) som körde bannade sig lite efter att han inte tog dödens i stället, så nöjd var han med hästen då.

Så det är de stora årgångsloppen som ni har i sikte med den här hästen?

– Han är ju inte anmäld till alla, men Derbyt och Breeders Crown är han kvar i och det är långt dit såklart, men vi har stora förhoppningar på honom att det är där han hör hemma.

En segerduo? Foto: ALN

Fast först väntar en start i Klass 1 (V75-4) på Sundbyholm i helgen. Med 2 segrar på 9 starter och 234 000 kronor på kontot kan Man At Work tyckas stå lite tufft inne, men det är inget som bekymrar tränaren.

– Vi möter bra hästar, det gör man alltid på V75, men vår häst är riktigt bra och läget är fint här med springspår. Han har visat att han är snabb ut och kommer han till ledningen så tycker jag att han är hästen att slå. Sedan så tror jag inte det gör något om vi inte kommer dit i och för sig, men vi hoppas att han ska visa den startsnabba sidan.

Så vi kan sammanfatta det som en god segerchans?

– Det är en jättefin häst som är under en kraftig utveckling, det är det säkert flera andra som är också men jag vill nog inte byta häst med någon i loppet, avslutar Ulf Stenströmer.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion galopperade - då klev Timone Ek fram
Nästa nyhet
Propulsion galopperade – då klev Timone Ek fram

Propulsion galopperade – då klev Timone Ek fram

Propulsion var stor favorit att vinna Prix du Plateau de Gravalle men en galopp ändade Paris-äventyret. Klev fram gjorde i stället Timone Ek som grejade segern i en tät slutstrid.

Propulsion har inte direkt haft hand med fru fortuna i sina starter i Paris. Efter att ha dragit tåget i Prix d’Amérique blev han fastlåst i Prix de France med alla krafter.

Galopp för "Proppen". Foto: ALN

Förhoppningarna var därmed stora att Daniel Redéns elegant skulle få revansch i torsdagens Prix du Plateau de Gravalle, men utgången blev olycklig.

Örjan Kihlström kunde inte hålla upp innerspåret men letade sig direkt ut och såg ut att hamna bra till som trea i andraspår, men i den första kurvan gick Propulsion i en trång situation över i galopp med diskning som påföljd.

Loppet låg nu vidöppet och flera tog chansen. Timone Ek spetsade först, fick släppa till Athos des Elfes som i sin tur lämnade över till Ave Avis. Klockorna visade 06,6 första 600.

Rod Stewart spurtade bra. Foto: ALN

Ur sista kurvan kom avgörandet. Jean-Philippe Monclin lyckades få ut Timone Ek från tredje invändigt och den Philippe Billard-tränade femåringen gick till full attack.

Jätteknallen Orione Degli Dei (spelad till 190 gånger!) hade kommit loss invändigt och fått grepp om Ave Avis, men Timone Ek var den starkaste till slut, hann förbi och fixade segern kort före mål.

Femåringen tog segern och förstapriset på 49 500 euro på tiden 1.12,1a över 2100 meter. Orione Degli Dei tvåa, före Ave Avis, båda 12,2.

Jerry Riordan hade två hästar till start. Treasure Kronos och Björn Goop gick till attack in mot sista sväng men spurten ebbade ut sista biten. Rod Stewart däremot stod för en snabb avslutning längst ut i banan och säkrade fjärdepriset.

Se loppet här.

*****

Strax senare fick Speed Delicious en efterlängtad seger. Svensken, som ryms i Philippe Billards stall, kördes av Franck Nivard till seger värd 40 500 euro på 1.14,7 över 2850. Monas Invercote blev tvåa i en jämn slutkamp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Smedsbo Faksen överlägsen för Goop i Paris
Nästa nyhet
Smedsbo Faksen överlägsen för Goop i Paris

Smedsbo Faksen överlägsen för Goop i Paris

Smedsbo Faksen bjöd på en härlig uppvisning i torsdagens Prix des Pays Nordiques. För Björn Goop var han ensam på banan.

När den första kallblodsmatchen på Vincennes kördes i söndags, gjorde Finnskog Fokus samma som i fjol – och vann lätt. När returmötet skedde under torsdagen var det Smedsbo Faksens tur att reprisera.

Goop vann igen i Paris. Foto: ALN

Jan-Olov Persson-träningen, som var trea i söndags, visade sig helt överlägsen framför Björn Goop.

Smedsbo Faksen höll ledningen enkelt från innerspår och öppnade upp första 600 efter snabba 20,8. Mino kom fram i dödens, men gick över i galopp, ställde sig igen men hade förbrukat för mycket kraft.

Tränaren. Foto: ALN

I stället var det söndagens vinnare Finnskog Fokus som ledde anfallet med 900 meter kvar, men ingen kom i närheten av ledaren. Genom sista sväng tackade Smedsbo Faksen för uppvaktningen – och försvann.

Segertiden fastställdes till 1.23,9a över 2100 meter och förstapriset var värt 9000 euro. Wik Emil stod för en bra spurt till silvret medan Finnskog Fokus höll fint som trea.

Björs Frej provade i spåren, kunde aldrig komma i tätkänning och blev sexa. Katla Kiro ägnade sig åt galopp och diskades och B.W. Modde kom aldrig till start.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de Paris: Kan Lionel chocka Bold Eagle igen?
Nästa nyhet
Prix de Paris: Kan Lionel chocka Bold Eagle igen?

Prix de Paris: Kan Lionel chocka Bold Eagle igen?

Det blir tolv hästar som törs möta Bold Eagle i Prix de Paris på söndag. Bland dem titelförsvararen Lionel – och svenskhoppet Sauveur.

Ni kan förutsättningarna vid det här laget; efter segrar i både Prix d’Amérique och Prix de France ska ”hat-tricket” fullbordas på söndag för Bold Eagle i Prix de Paris.

Bold Eagle kan skriva historia. Foto: ALN

Segrar i samtliga tre lopp har ingen häst tagit sedan 1976 och lyckas Bold Eagle infria så väntar en saftig bonus på närmare tre miljoner kronor.

När startlistan till Prix de Paris nu är definitiv återstår tretton deltagare. Tränaren Sébastien Guaratos världsartist är såklart jättefavorit att ta hem segern och ordinarie förstapriset på 180 000 euro.

Kan Lionel chocka igen? Foto: ALN

Det var han förvisso även i fjol – men fick då se sig chockslagen av Lionel. Norrmannen, som nu finns i Daniel Redéns regi, körs liksom förra året av Örjan Kihlström.

Loppets enda helsvenska ekipage blir Sauveur som ska köras av sin tränare Björn Goop. Sjuåringen visade formen vid seger senast på Vincennes.

Björn med Sauveur. Foto: ALN

En häst som lär vilja försöka utmana ”Örnen” igen är Belina Josselyn. Jean-Michel Bazries kanonsto slutade ju senast tvåa i Prix d’Amérique.

Bland deltagarna kan nämnas även Up And Quick, tidigare PdA-vinnare och som vunnit Prix de Paris både 2014 och 2015, men som nyligen återkommit efter skada och en längre frånvaro.

Här är startlistan:

4150 volt

1 Sauveur – Björn Goop
2 Ustie Haufor – Christian Bigeon
3 Briac Dark – David Thomain
4 Valko Jenilat – Eric Raffin
5 Best of Jets – Tony le Beller
6 Lionel – Örjan Kihlström
7 Tornade du Digeon – Alexandre Abrivard
8 Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
9 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
10 Akim du Cap Vert – Franck Anne
11 Tiégo d’Etang- Charles-Julien Bigeon
12 Up And Quick – Mathieu Mottier
13 Bold Eagle – Franck Nivard

Senaste vinnarna (klicka på årtal för att se loppen):

2016: Lionel – Örjan Kihlström
2015: Up And Quick – Jean-Michel Bazire
2014: Up And Quick – Jean-Michel Bazire
2013: Ready Cash – Franck Nivard
2012: Roxane Griff – Eric Raffin

Läs även: Guarato: ”Bold Eagle kommer vara bättre i år”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gör inte comeback - Mission Brief blir avelssto

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson