Roxane Griff är Frankrikes vinstrikaste sto genom tiderna. Nu har hon blivit mamma för första gången.

Med 30 miljoner kronor intravat under en högst framgångsrik karriär, bland annat två segrar i Prix de Cornulier inkluderade, är Roxane Griff Frankrikes vinstrikaste sto någonsin.

Roxane på Vincennes. Foto: ALN

Hästen avslutade sin karriär vid det förra årsskiftet och i torsdags blev hon mamma för första gången. Det skriver Paris-Turf.

Ett synnerligen blåblodigt hingstföl med Ready Cash som far föddes. Enligt sajten blir Love You nästa bekantskap i aveln för Roxane Griff.

Paris-Turf rapporterar även att jämnåriga Roxana de Barbray i dagarna nedkommit med ett stoföl efter Voltigeur de Myrt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Örebro

Söndag: V64-tips till Örebro

V64 Örebro 19 februari 

Omgången: Jag spikar ett spetsdrag och sedan omgångens mest troliga vinnare, sedan är det bara att jobba in lite kantbollar. Men släcker vi bara lampan i inledningen så ligger det öppet för bra utdelning! Lycka till! 

Spikarna: 2 Back On Line (V64-2) var ensam på banan från ledningen senast i Norge och jag tror på repris i inte alltför märkvärdigt gäng och med Jepson upp. 3 Xceed G.T. (V64-5) ska vara ensam på banan och är omgångens mest troliga vinnare.

V6-förslaget är på 1440 kronor (enbart för alla rätt).

6-2-14-7-15 (5-3)
2 Back On Line (8-11)
5-8-9-15-2-13-6-12 (1-3)
1-3-2 (10-11)
3 Xceed G.T. (1-4)
9-8-12-2-3-11-6-4-5-10-7-1 (9-8)

5x1x8x3x1x12 = 1440 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

3 – 9 x 700
3 – 6,8 x 150

V64-1:

Ranking: A: 6 B: 2-14-7-15 C: 5-3-10-1-13-9-8-12-11-4

Spetsanalys: Fellini Boko har varit snabb i volt och höll enkelt upp ledningen senast. Körs säkert till tät igen även om flera innanför kan öppna, liksom utvändiga Aifur med offensivs Hultman.

Loppanalys: 6 Fellini Boko är jättefavorit och det är en klassig typ. Näst senast pressade Pelle konstigt på ledande Holdyourhorses och hästen höll starkt och senast var det spets direkt. Han blev väl hetsig och drog iväg och det var inte så mycket sparat, men han höll undan för bra spurtande Sanna Vint. Nu är det längre distans, och testar Aifur rejält från start och han får mothugg om spets en bit så kan han mycket väl elda upp sig som senast och nu är det 2640 meter vilket känns tveksamt för denne hetsige herre. Klart han borde vinna på ren fart, men det tog emot senast då han blev het och 500 meter längre gör att jag garderar jättefavoriten.

2 Moa Star har bättre form än rad och blev åter fast med sparade krafter senast. Skulle man nå ledarryggen på favoriten så är det intressant, men de lär vara för snabba utanför. Lägger henne ändå tvåa på bra värde.

14 Cat’s Klondike spurtar ofta bra och gick snabbt till slut då han var i Örebro förra gången, och senast var det chanslöst då de sprang låg 12-tid från spets och han satt i kön. 7 Aifur är inte så tovig och har chans på spets/ledarryggen. 15 Quantum Doubleleap åker med som sistastreck. Kan kanske hitta rygg på Klondike och Jepson brukar lura dem i dessa gäng och på speed är det inte många av dessa som står emot hästen.

V64-2:

Ranking: A: 2 B: 8-11-3-4-5-13-14-9-1 C: 7-6-10-15

Spetsanalys: Back On Line spetsade enkelt från innerspår senast och med grymme voltkusken Jepson i vagnen tror jag på bra spetschans trots spår 2 i volt.

Loppanalys: Klent lopp där jag spikar 2 Back On Line som var klart förbättrad i ny regi senast då seger bärgades i Norge. Hästen var snabb i benen och spetsade enkelt, och även om det sedan blev billigt med 21 på varvet så var det bra spring i benen då övriga lämnades på behörigt avstånd redan på långsidan. Calle Jepson är grym i voltstart på att skicka iväg dem och en häst med snabba ben ska ha bra spetschans och jag tror på ny seger och spikar. 

Jag är inte alls imponerad av hårt betrodda 3 Genever som ser ut att springa med en yxa i ryggen och segern var sjukt billig med 21 sista 800. 8 Mill Ultra har då bättre chans med lopp i kroppen och positiv i comebacken efter smyglopp och då det inte var vässat ska formen peka uppåt.

V64-3:

Ranking: A: 5-8-9 B: 15-2-13-6-12 C: 1-3-10-4-11-7-14

Spetsanalys: Arctic Rose var snabb från sjundespår och är spetsfavorit och det är nog favoritens rygg man vill åt sedan.

Loppanalys: 5 Carla d’Eronville är favorit och hon har styrka som räcker och blir över. Vid segern för tre starter sedan kämpade hon tappert i dödens och nådde delad vinst med Quick Tilly då hon kontrade tillbaka på styrka. Blev hängande i spåren där Unbearable vann sista 1100 näst senast och hoppade 50 kvar utan chans men senast bra igen. Då kunde hon inte stå emot Dixit Rocq, men att den är bra såg vi i onsdags och inget att säga något om. Hon kan mosa dem, men jag litar varken på häst eller kusk som favorit och spelar för skräll.

Det är öppet bakom. 8 Elvira Gamble gjorde det bra senast då det inte var lätt att utmana bra hästar som sprang 13-fart till slut. Genuine Boko vann före Alle Cash. Blir allt bättre och segern togs rejält via dödens sista 600.

9 Lajos Diwa måste också räknas då det var rejält via spåren vid segern i 13,5-fart till slut. Senast hamnade hästen i dödens 1450 kvar och det var fullgod prestation.

På skrällfronten nämner jag 15 Am I Wrong som sköt till positivt senast och 13 Diadora som var med i samma lopp och gick okej men bättre starterna före. 6 Lima Star sprang 14 över full väg som treåring och trots avsaknad av lopp kan det räcka direkt.

V64-4:

Ranking: A: 1-3-2 B: 10-11-5-12-4 C: 6-9-7-8

Spetsanalys: Mycket snabba hästar där jag har svårt att se Mellby Empire hålla upp, även om den kan öppna bättre än visat och för Örjan vid andraplatsen var det bra kliv pressad från start. Nu är många utanför snabba, Omega Broline samt Adriana Pro har båda varit riktigt snabba. Omega Broline släpper alltid och Adriana bör komma till plankan, släpper till Fairyman?

Loppanalys: Jag försöker klara detta med tre streck. 1 Mellby Empire hyllas av Båth och den ser ut att kunna mycket mer än visat. Både från start och till slut är känslan och nu med innerspår trycker man nog av rejält. Ändå är de troligen för snabba och det kan bli strul och det r en knepig häst som inte tagit i. Det ska bli första gången man rycker tussar i lopp och det bör ge grym effekt och utan strul tror jag fyraåringen vinner detta.

3 Fairyman höll tappert som trea från dödens på norska V75 senast och hästen bör kunna köras till ledningen, om inte annat i andravågen. Det är stor fart i honom och han spurtade vasst senast han var i Örebro, men även han är knepig och den 24/11 svarade han för en av de märkligaste saker jag sett på travbanan. Från ledningen sprang han helt sonika ner på innerplan 150 meter från mål, och det var ett under att ingen olycka inträffade…

Streck även för 2 Livtrasir som höll farten väl efter lång vila senast bakom två bra hästar för klassen där Uptothe Chapel plockade ner Gustavo Boko. Jag har följt Livtrasir länge och det kan bli perfekt resa långt fram i andraspår med lopp i kroppen.

V64-5:

Ranking: A: 3 B: 1-4-11-6-9 C: 4-5-7-2-12-10-8 

Spetsanalys: Carpenter On Tor är en startkanon som tar ledningen, och det är inte lika givet med släpp denna gång även om jag tror det blir så om Pelle kör till direkt med Xceed G.T.

Loppanalys: Jättechans här att 3 Xceed G.T. bara vinner och jag spikar honom med några öppna lopp i övrigt där jag hoppas det hänt saker. Han hade lekstuga i liknande lopp senast efter att ha körts till ledningen efter 700 meter. Jag hade 12 sista 800 metrarna och det var med bra svikt i steget och det är bra kurva nu på Lennartssons talang som lovade massor tidigt men sedan stoppades upp. Han ska vinna detta även om han tvingas knalla i dödens på 1 Carpenter On Tor för stark och rejäl är han. Trots det stora favoritskapet så spikar jag.

Värst emot är nämnde Carpenter On Tor som Tony låter klart nöjd med. Senast var det meddelat släpp före, men nu kanske inte favoriten kommer med större fält och då kanske man spänner bågen. Det är en löpare detta, men han har riktigt dålig inställning och oavsett upplägg är han knappast tuff nog att slå favoriten om denne inte kommer bort. 

V64-6:

Ranking: A: 9-8-6 B: 12-2-3-11-4-5-10-7-1 C: –

Spetsanalys: Ensam spring och trots att Kontio inte riktigt lärt sig detta med springspår så bör snabbfotade Arctic Master sno åt sig ledningen, och testa där.

Loppanalys: Snacka om vidöppet lopp och spelbart värre. Draget som tyvärr flera verkar hittat är 9 First Diamond som svarade för övertygade insats senast, då dessutom formen inte borde varit så bra efter vila. Hon bara åkte runt och kopplade retfullt enkelt grepp och klev undan till seger via 13,5 sista 700 metrarna. Petter fick bra snurr på henne och det är chans till repris mot liknande gäng.

Det finns en häst med hög kapacitet som tyvärr för ofta har galoppskorna på sig och det är 8 Quila Tilly. Hon sprang låg 15-tid full väg som treåring i opressad stil bakom Ioana Hanover, men sedan galopp i två lopp och ny regi. Hade gått vasst provlopp innan comebacken och såg klar ut då Jörgen tog dödens med varvet kvar, men i samma veva hoppade hon och sedan ny galopp för att gå med bra fart över mål bakom fältet… Galopp blev även senast, 700 kvar då hon såg framåt ut. Tony har bättre händer och kanske kan han få runt henne för då är hon spännande till en bra bit under 5%!

Spetsfavorit är 6 Arctic Master och spets i dåligt lopp är guld värt så jag spelar DD med honom i första starten i Sverige.

Smaksak hur man rankar dem bakom och jag målar helt enkelt igen på V64!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Nuncio joggade till seger i årsdebuten
Nästa nyhet
V75: Nuncio joggade till seger i årsdebuten

V75: Nuncio joggade till seger i årsdebuten

En världsartist är tillbaka. Nuncio tog sig en liten eftermiddagspromenad när han klarade av sin årsdebut på Axevalla.

Nej, det blev knappast någon dramatik. Allt gick helt enligt plan när Nuncio gjorde sin första start sedan september och den första i år.

Stefan Melanders superstjärna hade lockat många intresserade till Axevallas V75-tävlingar och de fick se sexåringen jogga hem Gulddivisionen.

– Han kändes lika bra som han alltid gjort. Det är klart det blev enkelt när vi fick bestämma, men han var precis lika bra som vanligt, sa kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Lugnt för Nuncio. Foto: ALN

Det var med andra ord lugna gatan för Nuncio. Hästen öppnade bra bakom bilen och kunde släppas till tät in i den första kurvan. 17,3 första 500 och 18,3 på varvet liknade mest promenadtempo.

Art On Line gick en stark långsida och Bruno di Quattro höll starkt efter att ha synat dödens, men med 200 meter kvar lät Örjan sin häst gasa undan som han ville och Nuncio lämnade övriga med flera längder med härlig spänst sista biten.

– Han fick springa lite som han ville faktiskt, han var lugn och sansad. Det är skönt för hästen att få en sådan här lugn årsdebut, det kommer bli många tuffa lopp längre fram under året, sa Kihlström.

1.15,7a över 2140 meter stannade segertiden vid på Axevallas för dagen lösa bana. Nuncio kunde addera 150 000 kronor till den plånbok som redan rymmer 27,5 miljoner. Det här var hästens 14:e raka seger. Olympiatravet är menat som hästens första stora mål för året.

*****

Goop satte dit Swiming Pool. Foto: ALN

*Björn Goop inledde med seger i Klass 1. Ulrika Wällstedt-tränade Swiming Pool var segerhästen. Revenue-fuxen följde i anfallen på sista bortre, vreds till egen attack ur sista svängen och kunde avgöra säkert över upploppet. Segertiden fastställdes till 1.17,3a över 2640.

*Lätt för Othala i stoloppet. Johnny Takter körde Petri Puros sjuåring som kom fram och övertog tät med två varv kvar. Väl i den positionen var faran över. Othala började lämna fältet med halvvarvet kvar och kunde sedan ta hem loppet ohotad på 1.18,7 över 2640.

En glad Maxime Marais. Foto: ALN

*Knall i lärlingsloppet. Favoriten Pokemon Ås övertog 600 kvar från en het Västerbo RealHigh som nu var trött. Pokemon Ås gick ifrån över upploppet och såg ut att ha segern klar, men i spåren spurtade Önas Ida starkt för Maxime Marais som hann dit. Det är Lars Grönberg som tränar vinnaren som noterade 1.16,4 över 2140.

*Klass 2 avverkades i raskt tempo och såg ut att få en jätteskräll då Vekas Goldwing (116 gånger) tog över halvvarvet kvar och kom in i klar ledning på upploppet. Men strax senare gick hästen över i galopp och det lämnade vägen öppen för Västerbo Highscore som nu kunde vinna enkelt. Björn Röcklinger tränar hästen som av Ulf Eriksson kördes till seger på 1.15,2a1640.

Highscore för Ulf. Foto: ALN

*Robert Bergh visade upp en rejäl Balfour i Lördagsloppet. Med 800 meter kvar klev fransosen på i spåren och kom snabbt fram. Segergreppet kopplades in på upploppet och valacken drog undan till en mycket klar seger sista biten. 1.17,6 över 2660 visade klockorna.

*Dramatiskt i Silver då Emmett Brown, som gått i dödens, såg ut att gå mot en efterlängtad fullträff på V75 i ledning in på upploppet. Men hästen föll över i galopp 100 kvar. Långt ut i banan kom Ulf Ohlsson farande med Globalsatisfaction som därmed grejade segern. Timo Nurmos tränar vinnaren som fick tiden 1.14,8a på 1640.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för kallblodsslag på Vincennes
Nästa nyhet
Klart för kallblodsslag på Vincennes

Klart för kallblodsslag på Vincennes

Det är dags för den första kallblodsbataljen på Vincennes. Det är på söndag som Prix des Trotteurs ”Sang-Froid” avverkas i Paris.

Persson med två. Foto: ALN

Varje år avgörs två kallblodslopp på Vincennes i februari. På söndag körs det första och startlistan är nu lottad och klar för loppet.

Sverige, Norge och Finland ställer, som vanligt, upp med fyra bidrag var. Sverige representeras av Björs Frej som ska köras av Björn Goop, Katla Kiro som får Ove A Lindqvist vid spakarna, samt Jan-Olov Perssons duo Smedsbo Faksen (Nivard) och B.W. Modde (Persson).

Det andra kallblodsloppet i Paris avgörs på torsdag. Förstapriset är 9000 euro.

Söndagens högst doterade lopp på Vincennes är Prix Comte Pierre de Montesson, tidigare Critérium des Jeunes med 90 000 euro till vinnaren. Landets bästa treåringar gör upp om segern i ett tidigt ”kriterium”.

Här är startlistan till kallblodsloppet:

2100 auto

1 Mino – Jean-Philippe Monclin
2 Pireus – Harri Koivunen
3 Wik Emil – Geir Flåten
4 Finnskog Fokus – Gunnar Austevoll
5 Björs Frej – Björn Goop
6 Tojo Prinsen – Kristian Malmin
7 Smedsbo Faksen – Franck Nivard
8 B.W. Modde – Jan-Olov Persson
9 Katla Kiro – Ove A Lindqvist
10 Herra Hannuri – Teemu Okkolin
11 Iinan Maestro – Matthieu Abrivard
12 Pikku Hyvä – Jarmo Saarela

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Mahony med höga förhoppningar
Nästa nyhet
Inför V75: Mahony med höga förhoppningar

Inför V75: Mahony med höga förhoppningar

Inför V75 på Axevalla lär det mest handla om Nuncio och stjärnans comeback. Men från Årjäng styr Paw Mahony kosan med förhoppningar. Höga sådana, till och med.

I Magnskog utanför Årjäng driver 34-årige Paw Mahony sin tränarrörelse, som för närvarande hyser ett tjugotal hästar.

En häst som man har förhoppningar på inför säsongen är sexårige Västerbo RealHigh som ska köras av Jenny Mahony i lärlingsloppet (V75-3). När travnet.se når Paw är familjen precis på väg att avsluta en semester på Gran Canaria.

Med nyladdade batterier. Foto: ALN

– Vi är utvilade och laddade inför helgen, så det blir att komma hem direkt och köra det sista jobbet med hästen inför lördagen, säger Paw Mahony.

Västerbo RealHigh testade V75 i ett par starter redan i fjol. Under året blev det totalt 6 segrar på 15 starter. Förra tisdagen gjorde Quevert-sonen comeback på Axevalla och såg fin ut i spurten.

– Han har tagit det loppet bra. I loppet gick han med träningsbalans, fast bomull i öronen och utan spö; vi hade bestämt att han skulle få ta det lugnt i comebacken, men han avslutade piggt över upploppet med full fart över mål.

Det var första starten sedan i september. Hur har hästen haft det under vintern?

Jenny kör. Foto: ALN

– Han var liten sliten så han fick en paus efter den starten. Men hästen hade tävlat på ända från november året innan, så det var inga konstigheter. Han behövde ta igen sig lite. Han har fått träna på, mycket mängdträning men inga snabbjobb innan loppet senast, säger Paw och fortsätter:

– Det var en stor häst redan innan, men det känns väl som han växt på sig lite över vintern, fått lite mer muskler.

Har han gått framåt mycket med comebacken avklarad?

– Det borde väl vara 20-30 meter till i honom. Med tanke på att han som snabbast gått ett 1.25-jobb innan den starten så borde han normalt gått framåt en del.

Hur ser du på lördagens uppgift då?

Hoppas på besök i vinnarcirkeln. Foto: ALN

– Han är inte så startsnabb, det är han inte. Kan de komma iväg som femte, sjätte häst så är det nog det vi kan hoppas på.

Så hur ser drömloppet ut för er del?

– 12,5 första 1500 och så är alla kalla utom vår häst…skojar Paw och fortsätter: hästen är effektivast i ryggar, men samtidigt är han väl obesegrad i ledningen och har vunnit lopp från dödens. Han är allround helt enkelt så det handlar väl egentligen om att det inte ska häxa för mycket från början.

– Det är klart att vi tror på vår häst. Normalt sett duger han bra i den här klassen, det har han visat flera gånger förut och då har han fått tunga lopp. Utan att ha hunnit kolla så mycket på vilka vi möter, så tycker jag att han ska ha lika bra chans som någon annan, säger Paw Mahony.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
In i finrummet: Monté-SM får plats på V75

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson