I Paris rustas det för nästa stora slag – på söndag avgörs Prix de France. Och liksom i Prix d’Amérique blir det fyra hästar från Daniel Redéns stall.

Suveräne Bold Eagle kunde man inte rå på, men ett tredje-, fjärde- och sjättepris i Prix d’Amérique betydde ändå succé för Daniel Redén.

När det på söndag eftermiddag är dags för revanschmötet Prix de France kommer samma kvartett att på nytt strida över kolstybben.

Flitig även i Prix de France. Foto: ALN

– Vi tar ut samma armé som i Prix d’Amérique och det känns jättebra och jag kan inte klaga på något, berättar Redén för Trav 365.

På onsdag förmiddag kvarstår fjorton hästar som anmälda till Prix de France. Propulsion får åter Örjan Kihlström i sulkyn, Lionel körs av Matthieu Abrivard, Call Me Keeper av Pierre Vercruysse och för närvarande står tränaren själv uppsatt på Wild Honey men får sannolikt David Thomain i vagnen.

Lionel placerade sig bäst av kvartetten i PdA som trea, men inför Prix de France är det kanske Propulsion som man hyser störst förhoppningar kring.

Laddas mot våren efter Prix de France. Foto: ALN

Sexåringen gjorde ett riktigt starkt lopp senast trots en frånvaro från tävlingsbanan på två månader. Nu är det dessutom bilstart och ”kort” distans som gäller.

– Man hoppas att han ska gå framåt, jag är väldigt nöjd med honom. Distansen den här gången gynnar Propulsion. Han får gå det här loppet, sedan får han gå tillbaka och träna, så siktar i på våren i Norden, säger Daniel Redén till Trav 365.

Den slutliga startlistan till Prix de France blir klar under torsdagen. I loppet väntar 180 000 euro på vinnaren.

Läs även: ”Propulsion kommer vara otroligt förbättrad”